Şimdi Ara

Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
26
Favori
8.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gürcüstandan araba alma konusundan sonra bu konuyu da okudum hocam çok güzel anlatmışsın çok güzel gezmişsin vallahi imrendim
  • Arkadaş çevresinin ya iş güç ya maddi ya bilmem ne çekince,uğraş gibi gibi şeylerinden dolayı bi yapamadım arabayla şöyle güzel turlar.Ben hep uçakla gittim yürüyerek gezdim.Kafa dengi maddi durumu iyi olan,bu tür işler için boş zamanları olan bir yerler görme isteği olan arkadaşlar edinmek lazım ama zor iş.Tek başınada zevki olmaz o kadar yolu kamyoncular gibi eziyet olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Çok güzel tur olmuş, ehliyet konusunda ek bir işlem yaptırdınız mı, yaptırmadıysanız sıkıntı yaşadınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 28 Nisan 2016; 22:54:20 >

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashday

Gürcistandan araba alma konusunda sizin imzanızı görünce tıkladım, ben de böyle bir tur yapmak istiyorum ama arkadaş bulamadım.

Çok güzel tur olmuş, ehliyet konusunda ek bir işlem yaptırdınız mı, yaptırmadıysanız sıkıntı yaşadınız mı?

Ehliyet konusunda ek bir işlem yaptırmadım. Kendi ehliyetimle hiç sorun olmadı.
  • Muhteşem bir tur olmuş, bende bu Eylül ayında eşimle benzer bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum açıkcası sizin Almanya Danimarka Norveç yolu kafama çok yattı ama o ülkeler inanılmaz pahalı gibi geldi. İnşallah bizde sorunsuz bir şekilde gezip gelebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hsngencer

cok guzel bir gezi olmuş.arkadasım olsada 3000 degilde 5000 olsun cıkabilsek.ama hem arkadaş yok hem yabancı dil yok.

sen iş adamısın ne işin var bunlarla :) iş adaında dilde yok

Orijinalden alıntı: Tour Guide

Muhteşem bir tur olmuş, bende bu Eylül ayında eşimle benzer bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum açıkcası sizin Almanya Danimarka Norveç yolu kafama çok yattı ama o ülkeler inanılmaz pahalı gibi geldi. İnşallah bizde sorunsuz bir şekilde gezip gelebiliriz.

İskandinav ülkelerine çok pahalı diye bir dedikodu var sosyal medyada ve maalesef bu dedikodular gerçek. 0,5 lt pet su, 2,65 Euro.

Lakin LIDL denen marketler var, buraların BİM ve A101 gibi, oralar fiyatları daha uygun, gezme maliyeti çok yüksek olsa da, iskandinavya turu her türlü unutturur. Harcanan paraya acınmaz yani :)

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

cok guzel bir gezi olmuş.arkadasım olsada 3000 degilde 5000 olsun cıkabilsek.ama hem arkadaş yok hem yabancı dil yok.

sen iş adamısın ne işin var bunlarla :) iş adaında dilde yok

yok ne yapalım.80 kuşagıyız.yeni kuşakta var ama bizlerde yok.benim kuşağımda ozel eğitim almamiş kimsede yok.benim sucum degil.bize what is your name how old are you dan baska bişey ogretmeyen sistem utansın.dersimize giren ingilizce ogretmeni ingilizce bilmiyordu.daha ne diyim.

• Konu başlığını görünce çok uzun zaman önce (1998) Almanya Hannoverden Baküye yapmış olduğum 6500 km'lik tek başıma araba yolculuk aklıma geldi.

Tabi bu yolculuk gezi amaçlı değildi.

O dönemlerde Bakü'de görev yapıyordum ve kendime bir araç ihtiyacı hasıl oldu.O dönemlerde şimdiki gibi araba getirip satan fazla olmadığı için kendim gidip almaya aynı zamanda birazda bu vesile ile gezmeye karar verdim.

Baküden o dönemde yalnızca Hamburga uçak vardı.İlk önce Hamburga gittim.Oradan almak istediğim aracı bulamayınca o dönemlerin meşhur Aahen otomobil pazarına yaklaşık 400 km otobüs ile gittim.Aahende isteğim aracı buldum:mercedes w126 420 sl 1991 model o zamanın parası ile 14500 marka satın aldım.Gerekli sigorta işlemlerini yaptırdıktan sonra yola çıktım.

Güzergah ise Almanya,Avusturya,Macaristan,eski Yugoslavya, Bulgaristan,Türkiye,İran ve Azerbaycan Bakü şeklinde oluştu.

1990 yıllarda Gürcistan çok tehlikeli olduğundan İran yolunu tercih ettim.

Araba ile yaptığım en uzun yolculuklardan biridir.Avrupa ekseninde o dönemler benzin fazla pahalı değildi.Yiyecek içecek ucuz sayılırdı.Konaklamamın tamamı araba içinde olmuştur.Yolculuğum toplamda Türkiye konaklaması ile birlikte 5 gün sürdü.

Fakat İran yolu tam bir azap yolu oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardus 66 -- 8 Haziran 2016; 21:09:20 >

• Pardus 66 P kullanıcısına yanıt
    Hocam iran yolu neden azap oldu ? İran da yol manzarası nasıldı merak ettim ? Bende Azeriyim.

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Hocam iran yolu neden azap oldu ? İran da yol manzarası nasıldı merak ettim ? Bende Azeriyim.

Şöyle izah edeyim;Gürbulak sınır kapısından geçmiştim.Sınıra girer girmez ayakbastı ve sigorta parası olarak ve ayrıca benzin fark bedeli olarak 276 dolar ödeme yapmak zorunda kaldım.

Benzinin litresi o dönemde 10 kuruş filandı arabanın deposu 90 litre alıyordu ve bir depo benzin yaklaşık 4 dolar tutuyordu.

Neyse bu paraları ödeyip yola koyuldum.Yollar çok kötü idi 460 km mesafeyi 14 saata katetikten sonra Astara sınır kapısına geldim ve asıl azapta o zaman başladı.

Yola çıkarken fazla araştırma yapmamıştım.O dönemlerde bir çok kez Gürcistan üzerinden Türkiye'ye mecburen polis eskortuna para vererek sınıra kadar refakati ile gelebiliyorduk çünkü yollar eşkiya doluydu bu eskort işlemine 150 dolar ödüyorduk.İşte bu yüzden İran yoluna girdim. Fakat hesapta olmayan bir durumla karşılaştım.Daha önceki Gürcistan araba getirmede bahsetmiştim.Yabancı ülke vatandaşı Azerbaycan tarafına araba ile geçemezmiş!!
    Ne kadar uğraşsamda mümkün olmadı.Azeri gümrüğü ancak benim yaya o geçebileceğimi arabanın İran tarafında kalacağını veya iran, Azerbaycan vatandaşının arabayı an azerbaycana geçirebileceği kanunun bu şekilde olduğunu söyleyince şok yaşadım.Rüşvetlede olmayınca mecburen arabayı gümrükte bırakıp otobüsle Tebrize gittim bir gece orada kalarak ertesi gün uçakla Bakü ye gittim oradan Azeri arkadışı alıp tekrar Astara ya geldik ve Azeri arkadaş sınırı geçti verdiğim vekalet ile arabayı Azerbaycan kapısına getirdi.

İşte irandaki azap yolumuz böyle oldu.

• Pardus 66 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkur ederım gerçekten kötü olmuş, şimdi böyler değildir diye düşünüyorum.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.