Şimdi Ara

Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
26
Favori
8.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi tebrik ederim sizi. Çok güzel bir seyahat yaptığınıza eminim.

Orijinalden alıntı: dusau

beklediğimden çok daha uygun bir masraf. demekki yanımıza 1 kişi daha alsak araç kiralama, yakıt, otoban ücretleri falanda yarı yarıya düşer. Ancak uçak bileti çok ucuz gibime geldi

Parafly puanlarla uçak biletini dörtte bir fiyatına alıyorsunuz. Bu tür kampanyaları takip edip, uçak biletini ona denk getirmek lazım. 400 TL civarındaydı uçak bileti, ben 110 TL'e aldım. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

ne yapalım bizde emekli olduktan sonra bu yolculuklara çıkarız artık

Orijinalden alıntı: BayBaba

Güzel bir anı kalacak size, tebrik ederim, aslında boşa geçiriyoruz zamanımızı, günlerimiz sayılı değerlendirmek lazım,

ne işle meşgulsunuz bilmiyorum üstad, lakin ben bankacıyım. emin olun çok yoğun mesailerim oluyor çalıştığım süre zarfında ama yıllık izinlerimi buna göre ayarlayıp denk getirebiliyorum. eğer memur tarzı bir işe sahipseniz, haftaiçi 5 gün izin alıp toplamda 9 gün kaçabilirsiniz. yılda 2 kere yapılsa emekliliğe kadar dünyanın yarısı bitmiş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: BayBaba

Güzel bir anı kalacak size, tebrik ederim, aslında boşa geçiriyoruz zamanımızı, günlerimiz sayılı değerlendirmek lazım,

ne işle meşgulsunuz bilmiyorum üstad, lakin ben bankacıyım. emin olun çok yoğun mesailerim oluyor çalıştığım süre zarfında ama yıllık izinlerimi buna göre ayarlayıp denk getirebiliyorum. eğer memur tarzı bir işe sahipseniz, haftaiçi 5 gün izin alıp toplamda 9 gün kaçabilirsiniz. yılda 2 kere yapılsa emekliliğe kadar dünyanın yarısı bitmiş olur

Aslında ben uzun süreli gezme amacıyla , geçen yıl aracımı değiştirdim peugeot partner aldım,

arkası geniş yatılır düşüncesiyle, şimdi düşünüyorum da yolda arızalanırsa bayağı problem çıkar,

sizin yaptığınız gibi kiralamak daha mantıklı galiba, telefon açarsın gelir alırlar arabalarını,

• Helal olsun tebrik ediyorum müthiş bir gezi yapmışsınız

quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Bu basliktaki bazi arkadaslari arkadas listeme ekleyesim geldi.

Yesil pasaport var. Benim de boyle bir gezi planim var.

Ama aile ile nasil olur bilemiyorum.

Hostel ucuz ama aile ile kalinmaz. Almanyada bir hostelde kaldim tek olarak. Kizli erkekli kalıyor millet sabaha kadar ha ha ha hi hi hi.

Bir de yolda arac arizalansa vs ne yapar insan bilemiyorum.

Bende aynısını yazacaktim. Nedense benim çevrede herkes piknikci. Yeşil pasaport var, çevre de olan yok; kimse de cesaret de yok. Şuan 1 kişiyim yanıma kafa dengi bulana kadar arayacağım, olmazsa tek başıma gitmeyi düşünüyorum ancak o da zor olur düşüncesi var, bakalım.

@panthera52 Konu sahibinden ricamiz masraflari yazabilir mi ? Mümkünse kalem halinde yazarsanız kişisel olarak gerekli olmayanlari eleyerek ortalama masrafımızı bulmuş oluruz.

Masrafları hatırladığım kadarıyla yazayım.

- Uçak biletini kredi kartı kampanyalarından aldım, yaklaşık 110 TL puanla - İstanbul - Bilbao gidiş dönüş bileti aldım. Adios, parafly, wings gibi kredi kartlarını araştırabilirsiniz.
    - rentalcars üzerinden araç kiralama bakabilirsiniz, seçtiğiniz segment ve gün sayısına göre farklılık gösterir. Ortalama böyle bir seyahat için 1000 TL.
    - toplam yakıt 800-900 TL arası.
    - yeme içme ve günlük diğer ihtiyaçlar : toplamda 700 - 800 TL tuttu.
    - yeşil pasaportum yok, vize ücreti verdim : 250 TL
    - otoban ücretlerine çok para vermedim çünkü otoban kullanmadım, kullandıklarıma ise 100-150 TL anca verdim.
    - görülmeyen masraflar için 300-400 TL anca verdim.

zaten toplamda 3500 TL'i geçmedi, 2 arkadaş olarak ortalama adam başı 2000 TL'i geçmez diye hesap etmiştik ve öyle de oldu.

Teşekkür ederim 1 kişinin ülkemizin güneyinde yaptığı tatilden biraz daha pahalı ancak başka ülkeleri görmek, yeni insanlar tanımak bunlarla birlikte yaşayış biçimlerini görmek kesinlikle burdaki tatili 10 a katlar.

Peki arkadaşlar, buradan arabamız ile çıksak 2 kişi yukarıdaki masraflardan araç kiralamayı ve uçak biletini düşeceğiz, yakıt artacak. Başka ne türlü gider olabilir ?

• Abi çok güzel olmuş en çok istediğim şeylerden böyle farklı kültürler tanımak umarım allah bana da nasip eder

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Bu basliktaki bazi arkadaslari arkadas listeme ekleyesim geldi.

Yesil pasaport var. Benim de boyle bir gezi planim var.

Ama aile ile nasil olur bilemiyorum.

Hostel ucuz ama aile ile kalinmaz. Almanyada bir hostelde kaldim tek olarak. Kizli erkekli kalıyor millet sabaha kadar ha ha ha hi hi hi.

Bir de yolda arac arizalansa vs ne yapar insan bilemiyorum.

Bende aynısını yazacaktim. Nedense benim çevrede herkes piknikci. Yeşil pasaport var, çevre de olan yok; kimse de cesaret de yok. Şuan 1 kişiyim yanıma kafa dengi bulana kadar arayacağım, olmazsa tek başıma gitmeyi düşünüyorum ancak o da zor olur düşüncesi var, bakalım.

@panthera52 Konu sahibinden ricamiz masraflari yazabilir mi ? Mümkünse kalem halinde yazarsanız kişisel olarak gerekli olmayanlari eleyerek ortalama masrafımızı bulmuş oluruz.

Masrafları hatırladığım kadarıyla yazayım.

- Uçak biletini kredi kartı kampanyalarından aldım, yaklaşık 110 TL puanla - İstanbul - Bilbao gidiş dönüş bileti aldım. Adios, parafly, wings gibi kredi kartlarını araştırabilirsiniz.
    - rentalcars üzerinden araç kiralama bakabilirsiniz, seçtiğiniz segment ve gün sayısına göre farklılık gösterir. Ortalama böyle bir seyahat için 1000 TL.
    - toplam yakıt 800-900 TL arası.
    - yeme içme ve günlük diğer ihtiyaçlar : toplamda 700 - 800 TL tuttu.
    - yeşil pasaportum yok, vize ücreti verdim : 250 TL
    - otoban ücretlerine çok para vermedim çünkü otoban kullanmadım, kullandıklarıma ise 100-150 TL anca verdim.
    - görülmeyen masraflar için 300-400 TL anca verdim.

zaten toplamda 3500 TL'i geçmedi, 2 arkadaş olarak ortalama adam başı 2000 TL'i geçmez diye hesap etmiştik ve öyle de oldu.

Teşekkür ederim 1 kişinin ülkemizin güneyinde yaptığı tatilden biraz daha pahalı ancak başka ülkeleri görmek, yeni insanlar tanımak bunlarla birlikte yaşayış biçimlerini görmek kesinlikle burdaki tatili 10 a katlar.

Peki arkadaşlar, buradan arabamız ile çıksak 2 kişi yukarıdaki masraflardan araç kiralamayı ve uçak biletini düşeceğiz, yakıt artacak. Başka ne türlü gider olabilir ?

Şöyle cevap verebilirim,

Bir kere uçak bileti fazla bir yekün tutmuyor. Araç kiralama ise Türkiye'den X ülkesine gidiş yakıt parasıyla kıyaslandığında çoğu ülke için daha avantajlı.
    Benim açımdan asıl büyük sorun ise, zaman. Yıllık izinler sınırlı, seyahatler çok yorucu oluyor.
    Örnek vermek gerekirse,
    İstanbul'da ikamet ediyorsunuz, Batı Avrupa seyahati yapmak istiyorsunuz, 2850 km yol gidip ancak Amsterdam'a ulaşabiliyorsunuz, o yol bir de geri gelinecek. olacak 6000 km'e yakın. bu tür bir seyahat için 30 gün ayırmanız şart. Giderken Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya ve Almanya da görüyor olacaksınız ama, gezmek ayrı, geçmek ayrı.

Sizin dediğiniz yöntem komşu ülkeler için avantajlı olur. Tüm yunanistan'ı arabayla gezmek mantılı mesela. İran belki de.

Sonradan aklıma gelen bir dezavantajınız ise, uluslararası ehliyet. Türkiye'de bunu almak pahalı ve schengen bölgesine araç ile girerken problem çıkabilir.
    TR plakalı araçlar, çevirmek için daha uygun. Ama schengen bölgesine uçak ile girdikten sonra bir Hollanda plaka araç ile gezerken daha rahatsınız.
    Madrid - Valencia yolunda gece 03:00 civarında çevirmeye girdik, plakamız E olduğundan, sadece ruhsat ve ehliyet kontrolü yapıldı.
    Ehliyette Türk olduğumuzu görünce, sizin ülkenizde Galatasaray'ı takip ediyorum, siz İspanya'da futbol takip ediyor musunuz diye sordu Atletico Madrid dedik, Arda Turan yüzünden değil mi dedi:)) Diyeceğim o ki, yabancılar, siz turist olarak gözüktüğünüzde sorun çıkarmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 23 Şubat 2015; 8:49:22 >

• hep yapmak istediğim aktiviteyi yapmışsınız vallaha kıskandım yalan yok

Bu kez rota : Almanya, Danimarka, İsveç ve Norveç. Toplam 9 gün, 5500 km.

Germanwings ile İstanbul - Köln uçağı. Köln'den araba kiralama.

Köln > Düsseldorf > Hannover > Hamburg > Kopenhag > Malmö > Göteborg > Oslo > Bergen > Stavanger > Kristiansand > Aalborg > Hamburg > Bremen > Dortmund > Köln.

Otomobille Çok Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

Aracı Köln'den Europcar firmasından kiraladım. 2014 Volkswagen Passat 2.0 TDI Variant SW Manuel. Öncelikle aracı çok beğendiğimi söylemeliyim. Station wagon olması sebebiyle çok da rahat ettim. Araç oldukça seri ve yüksek devirlerde de hızlanması çok tatlı. Almanya'nın hız sınırı olmayan otobanlarında basma imkanım oldu 240 çok rahat yapıyor. 0-100 arası hızlanmaları ve gücü ise çok çok yerinde. Ölçümümde ise yakıt değer 5,2 lt / 100 km civarında.

Rota için söylebileyeceğim çok şey var. Gerçekten refah düzeyi çok çok kaliteli. Kurallara muntazam uyuluyor. Yolda oluşan bir trafik kazası sonucu, yolu görevliler kapatmışlardı. 30 dk beklememize rağmen, bir araba bile emniyet şeridine geçip ilerlemedi. resmen şok oldum. Sol şerit her zaman boş, gözünüzü kapatın ve basın arabaya çarpma ihtimaliniz yok resmen. (ya orada araba yok ya da yetişebileceğiniz hızda değil).

Hemen hemen araçların %80'i station wagon. buna da çok şaşırdım. yeni modellerde sedan araç yok denecek kadar az. Hemen hemen her markanın SW versiyonları var. Hem almanya, hem de diğer iskandinav ülkelerinde durum aynı.

Almanyada otoban ücreti yok, Danimarka'da ise uzun tünel girişlerinde ve köprülerde var. Fiyatları ise epey pahalı. Mesela Kopenhag'dan Malmö'ye geçiş köprüsü 375 Danimarka Kronu. Yaklaşık 120 TL yani. İsveç ve Norveç'te ise herhangi bir kapı veya ödeme noktası yok, kameralar tespit ediyor ve ücretinizi yazıyor, sanırım adres sistemi var.

Park sistemlerindeki ücretlendirmeyi gerçekten takdir ediyorum. Her yerde P işareti var ve yönlendiriliyor. Park ediyorsunuz ve kaldırımdaki standdan plakanızı yazıp kredi kartınızla "ne kadar süre kalacağınızı" seçip ödeme yapıyorsunuz. Dekontunuzu aracın ön camına koyup gidiyorsunuz. Rutin kontrollerde trafik görevlilieri bu dekontu görmezlerse 500 Norveç Kronu kadar ceza yazıyor.

Şehir içlerindeki yollarda şeritler çok önemli, sola ve sağa dönüşler çok önceden ayrılıyor ve ona göre ilerliyorsunuz. 1 km ileride sola dönecekseniz gireceğiniz şerit ve bekleyeceğiniz kırmızı ışık ayrılmaya başlıyor. Trafik düzeni açısından çok beğendim. Bu arada söylemeden geçemeceğim çok fazla Tesla gördüm, baya baya göz aşinalığı oldu. Model S özellikle. Fazla miktarda var.

Almanya için diyemesek bile, iskandinav ülkelerinin bu kadar huzurlu olmasının sebebi, kaliteli kural, kanun, vergi anlayışı ve nufüs azlığı. Fiyord kenarlarında küçük küçük evlerde huzur bulmaları çok normal. Yazın gittiğim için Hamburg'dan itibaren günler uzuyor, en son Bergen'de 00:30 gibi hava karardı ve 03:30 gibi geri gün doğdu. Hava karardı dememe de bakmayın, loş bir hal oluyor tamamen kararmıyor.

Fiyatların aşırı pahalı olduğu hususunda dedikodular vardı, kesinlikle haklılar. bir 0.5lt'lik suyun 2,61 Euro olduğu, 1 büyük boy pizzanın 150 TL olduğu, McDonalds'daki yüzüne bakmadığımız BigMac menüsünün sadece hamburgerinin 35 TL olduğu ülkeler.. Almanya'dan yaptığımız stoklarla idare edebildik, yoksa gezi maliyeti kadar, yiyecek masrafımız olacağı aşikar.

Doğa sevenler için kaçırılmayacak bir gezi, uygun fiyata gitmek isteyenler iletişim kurabilir, bir kaç ekonomik tüyo verebilirim. Henüz maliyet hesabı yapmadım ama 3 kişi gittiğimiz bu gezide toplamda 5000 TL'i geçmediğimizi düşünüyorum. 3000 kesin, üzeri şüpheli. Adam başı 1500-2000 TL arası bir rakam çıkıyor. (uçak bileti dahil)

Hürmetler :)

Şelale altında..

Norveç'te bir tünel kavşağı..

Bergen

Mercedes E Serisi ticari taksi..

Karavanlar için kamp alanı..

Havalanındaki ticari taksiler..

5500 km kahrımızı çeken VW Passat.

Gece konakladığım bir otopark. Fiyord karşısında uyanmak ve kahvaltı yapmak..

Bergen, Norveç..

Feribotun sırasını beklerken..

Preikestolen..

Preikestolen..

Fiyord manzaralı mangal yakmasak olmazdı.. Norveç somonu ve tavuk..

Dizel fiyatı (100 KR = 33 TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 26 Haziran 2015; 16:34:27 >

• Harika bir yolculuk olmus muhtemelen bir sonraki rusya olacaktir :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: DUSTER04

Harika bir yolculuk olmus muhtemelen bir sonraki rusya olacaktir :)

2010 yılında Moskova ve St. Petersburg'a gitmiştim, sadece orayı gezmiştim. Bir sonraki seyahatimin uçak biletini aldım.
    Moskova aktarmalı Küba. Eylül'ün ortasında.

İskandinavyayı tamamlamak adına, St. Petersburg'a tekrar gitmek üzere, Helsinki ve Stockholm kaldı. Üç şehri birleştirip gezi ayarlanabilir ama o da bir dahaki yaza kaldı artık, kışın gidilmez. Yaz bile 3-4 derece idi hava :)

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

PREIKESTOLEN denen oluşuma hasta oldum...İnşallah birgün gitmek nasip olur...

Preikestolen, seyahatin zirve noktası idi. En mükemmel anları diyebilirim.

Dağ bayır 4 km yol yürümek gerekiyor ulaşmak için. (2 saat sürüyor).
    Facebook'ta daha çok fotosunu yayınladım, lakin 650 mt yükseklikteki çıplak kaya, zevkli bir korku.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 29 Haziran 2015; 15:10:08 >

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

PREIKESTOLEN denen oluşuma hasta oldum...İnşallah birgün gitmek nasip olur...

Preikestolen, seyahatin zirve noktası idi. En mükemmel anları diyebilirim.

Dağ bayır 4 km yol yürümek gerekiyor ulaşmak için. (2 saat sürüyor).
    Facebook'ta daha çok fotosunu yayınladım, lakin 650 mt yükseklikteki çıplak kaya, zevkli bir korku.

Size baba diyebilir miyim kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.