Şimdi Ara

Otomobil ile Hakkari'ye Gitmek Hakkında ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
22.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadası svasa gönderen olmus..şaka gibi yaw. arkadasım gönül rahatlığı ile gidebilirsin..askeri kimlikte işe yarar..bir polis jandarma cevirmesinde gösterirsen uzun süre beklemeden gecersin.yanında silah götürme..oradaki insanlara ön yargılı yaklaşma,hiç bir şey oradan gözüktüğü gibi değil buralarda.bi arkadas demiş oradaki insanlar otel sorduğunda evlerine davet edebilir. doğrudur...4 yıldır diyarbakırda yasıyorum.4 yıl öncesine kadar ankaradan doğusuna geçmemiştim.söle söyleyeyim misafirperverlik konusunda sıkıntı yaşamassın. sadece ön yargılı olma.oradaki insanlarında insan olduklarını unutma yeter.
    gündüz çıkmaya calıs yola..ha gece cıkarsan da bi şey olmaz.sadece sık sık jandarma kontrollerine takılırsın,zaman kaybı olur. arac dizelse her yerden yakıt alma..shell, opet gibi istasyonlardan sehir içinden al.kaçak mazot cok fazla temizini bulmak zor.benzinli ise kaçak olması önemli değil bazı yerlerde kaçak benzin daha kaliteli( olabiliyor...sana önerim;adana otobanından diyarbakıra gel..burada konakla.sabah van-hakkari yap..
    simdiden iyi yolculuklar..diyarbakıra gelirsen pm at yardımcı olurum..
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alrem2510 -- 22 Mayıs 2011; 15:51:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpaydogru

arkadası svasa gönderen olmus..şaka gibi yaw. arkadasım gönül rahatlığı ile gidebilirsin..askeri kimlikte işe yarar..bir polis jandarma cevirmesinde gösterirsen uzun süre beklemeden gecersin.yanında silah götürme..oradaki insanlara ön yargılı yaklaşma,hiç bir şey oradan gözüktüğü gibi değil buralarda.bi arkadas demiş oradaki insanlar otel sorduğunda evlerine davet edebilir. doğrudur...4 yıldır diyarbakırda yasıyorum.4 yıl öncesine kadar ankaradan doğusuna geçmemiştim.söle söyleyeyim misafirperverlik konusunda sıkıntı yaşamassın. sadece ön yargılı olma.oradaki insanlarında insan olduklarını unutma yeter.
    gündüz çıkmaya calıs yola..ha gece cıkarsan da bi şey olmaz.sadece sık sık jandarma kontrollerine takılırsın,zaman kaybı olur. arac dizelse her yerden yakıt alma..shell, opet gibi istasyonlardan sehir içinden al.kaçak mazot cok fazla temizini bulmak zor.benzinli ise kaçak olması önemli değil bazı yerlerde kaçak benzin daha kaliteli( olabiliyor...sana önerim;anadana otabanından diyarbakıra gel..burada konakla.sabah van-hakkari yap..

yanlış anlama kötü niyetle sormuyorum meslek nedir?

• Bilen bilmeyen atmış tutmuş yine burada. Gidecek arkadaşa söylüyorum, 2 yıl Hakkari 'de görev yaptım. Herkesin dediği gibi güneş havada iken yolculuk etmeye çalış. Başkale den önce özellikle 32 virajlar kısmında dikkatli ol onun dışında birşey yoktur.Başkale den sonra yol bozulur (coğrafi olarak) dikkat et. Yüksekova yol ayrımından sonra ise çok daha dikkat et genelde solunda Zap suyuna kısa yollar olur :)). Olur da uçarsan falan çıkacağım diye uğraşma direk iran a götürüyor su. Ben oradayken düşenleri hep iran dan topladılar. Birisi Edirne plaka dikkat çekmez falan demiş. Sana Van'dan sonra tek olacağını neredeyse garanti ederim. Dolayısıyla çok dikkat çekersin. Hakkari merkez de Her 10 arabadan 8 tanesi İst. yada Ank. plakadır. Bu bilgiler 2008 yılı ve öncesine aittir yeni plaka sistemi orada değişiklik yaptırmış olabilir. Yemek yemen gerekirse Yurtiçi kargoya gelmeden (sorarsın nerede olduğunu) sağda bir lokanta vardır kiremitte bişeyler yapar onlardan ye. Yada belediyeyi sağina al sağda ilerde 1. katta bir lokanta var (en lüks yerdir) orada ye. Macera istersen git Depin denen yerde alabalık ye. (bayağa lezzetli yaparlar). Bu depinde 2007 de polisleri vurdular dikkatli olmakta fayda var. Dolayısıyla rahatça git oralara. Bizim toprağımız sonuçta. Güzel macera olur senin için. Birde haftanın belirli günleri yolda 7-8 noktada durdulup jandarma noktalarında kimlik kontrolü yapılır. Hadi hayırlı yolculuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 22 Mayıs 2011; 15:37:18 >

• Orijinalden alıntı: boraycan

arkadası svasa gönderen olmus..şaka gibi yaw. arkadasım gönül rahatlığı ile gidebilirsin..askeri kimlikte işe yarar..bir polis jandarma cevirmesinde gösterirsen uzun süre beklemeden gecersin.yanında silah götürme..oradaki insanlara ön yargılı yaklaşma,hiç bir şey oradan gözüktüğü gibi değil buralarda.bi arkadas demiş oradaki insanlar otel sorduğunda evlerine davet edebilir. doğrudur...4 yıldır diyarbakırda yasıyorum.4 yıl öncesine kadar ankaradan doğusuna geçmemiştim.söle söyleyeyim misafirperverlik konusunda sıkıntı yaşamassın. sadece ön yargılı olma.oradaki insanlarında insan olduklarını unutma yeter.
    gündüz çıkmaya calıs yola..ha gece cıkarsan da bi şey olmaz.sadece sık sık jandarma kontrollerine takılırsın,zaman kaybı olur. arac dizelse her yerden yakıt alma..shell, opet gibi istasyonlardan sehir içinden al.kaçak mazot cok fazla temizini bulmak zor.benzinli ise kaçak olması önemli değil bazı yerlerde kaçak benzin daha kaliteli( olabiliyor...sana önerim;anadana otabanından diyarbakıra gel..burada konakla.sabah van-hakkari yap..

devlet memuruyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alrem2510 -- 22 Mayıs 2011; 15:53:32 >

• 4 sene Diyarbakır'da, 2 sene Batman'da kaldım ve yörenin tüm şehirlerini ve birçok ilçesini dolaştım.
    Endişe duyulacak bir durum yok. Sizin gibi binlerce insan her gün oralara gidiyor, geliyor. Gönül rahatlığı ile seyahat edebilirsiniz. Yöresel trafik biraz can sıkıcı, dikkat edin. Van-hakkari arası gece gitmemekte yarar var. Kafamda hiç soru işareti bırakmak istemem derseniz silah ve askeri kimlik almayın. (burada bulunmaz diyerek kimliği arabanın bir köşesine de koymayın ) Onun dışında bir sorun ile karşılacabileceğinizi zannetmiyorum. İyi yolculuklar
  • O bölgeye direkt uçuşu olan bir şehire(İstanbul en basiti) otomobilin ile gidersin. O şehirde aracını birkaç günlüğüne güvenilir bir otoparka veya bir arkadaşının otoparkına bırakırsın. Uçak ile Hakkari'ye en kolay gidebileceğin şehre gidersin. Oradan arkadaşın seni alır veya otobüs ile Hakkari'ye gidersin. Arkadaşın ile görüştükten sonra otomobilinin olduğu şehire geri uçarsın. Otomobiline binip gönül rahatlığı ile ülke turunu atarsın. Otomobil ile gitmek belki daha rahat ve ekonomik olacaktır ama için rahat olmayacaksa bence en basit çözüm bu.
  • Sadece soran, merak eden arkadaşlar için söylüyorum.
    Çok kez Muş ,Bitlis, Ağrı ,Diyarbakır ve Van 'a gittim. İlk öğretimin büyük bir bölümünü de orada okudum babamın görevi dolayısıyla. Şu an İstanbul'da yaşıyoruz ama Ankara'da üniversite okuyorum.

Bölgede neler olup bittiğinden elbet biz de haberdarız, turistik amaçla yapılan bir gezi için çizdiğiniz senaryonun çok karamsar olduğunu belirtmek istemiştim.
    Yine de herkesin kendi gördüğü, yaşadığı farklı tecrübeleri olmuştur,bir şey diyemem. Ben kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak ve bu kadar ön yargılı yaklaşılmaması gerektiğini düşünerek arkadaşa rahat olmasını söyledim.
    Herkese iyi günler.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SubSilentio -- 22 Mayıs 2011; 16:06:09 >

• Orijinalden alıntı: alpaydogru

Orijinalden alıntı: boraycan

devlet memuruyum

onu anladım silahlı memur musun? emniyet,tsk,mit vb... iş yerinde çelik yelek giyiyor musun yani?

• hayır silahsız ve çelik yeleksizim..ama babam silahlıydı.emekli oldu.amcam hem silahlı hem celik yelekliydi emekli oldu. kuzenim(kardesim gibidir)hem silahlı hem çelik yelekli hem de teçhisatlıydı. çok sıkıntılar yasadı cukurcada.simdi sivil hayatta.amcamın oğlu silahlı hatta elinden günde binlerce silah geciyo(silah teknisyeni)
    ailede silahı olmayan 2-3 kişiyiz yani...
  • Hayatında bir kere gitmemiş görmemiş adamlar yanlış yönlendirmesinler.
    Kolay kolay sorun yaşamazsın. Yola çıkarken zamanını diyarbakırdan sonrasını gündüz saatlerine denk getirecek şekilde ayarla. Asker çevirmelerinde vs. daha çabuk işinin görülmesi için kartınıda mutlaka yanına al. Keyifli yolculuklar.
  • 3 yıldır Hakkari Yüksekova'da görev yapan birisi olarak bişeyler söylemek isterim. Öncelikle tatil rotanıza ters düşüyorsa o kadar mesafeyi araba ile gelmek hiç mantıklı değil. Ancak gelmek zorundaysanız Ankara-Yozgat-Erzurum-Erzincan-Ağrı-Van-Hakkari yolunu tavsiye ederim. Diğer bir seçenekte siz Van'a kadar aracınızla gelirsiniz arkadaşınızda Van'a gelir orda görüşürsünüz. hem Van'da gezmeye değer birkaç yerde var. Ayrıca Van-Hakkari yolu bilmeyenler için çok virajlı ve tehlikeli bir yol. daha geçen hafta haberlere yansıyan 2 kaza oldu.

İşin terör kısmına gelirsek; aslında bu bölgede(Hakkari-Yüksekova) normal zamanlarda insanlar gayet misafirperver ve yabancılara karşı iyiler. Ancak ortalık karıştığı zaman işler değişiyor. ve siz ortalığın ne zaman karışacağını anlamıyorsunuz. herşey birden oluyor. daha bu sabah Yüksekova'da çarşıya çıktım herşey gayet normaldi. sonra birden ortalık savaş alanına döndü. Yüksekovalı öldürülen pkk lının cenazesi varmış. kepenkler kapandı. yolları ellerinde taş ve molotof kokteyli olan 10-15 yaşlarında çocuklar doldurdu. eve zor geldim. çocukların arasından zafer işareti yaparak geçebildim. 3 yıldır burda olmama ve doktor olmama rağmen ben bile bazen çok zorlukla olaylardan sıyrılabiliyorum. çünkü böyle zamanlarda insanlar sizin polis yada asker olduğunuzu düşünüyor. doktor öğretmen olabileceğiniz akıllarının ucundan geçmiyor. siz bu şartların yabancısı da olduğunuz için verebileceğiniz yanlış ve ani tepkiler can ve mal güvenliğinizi tehlikeye sokabilir. Ayrıca burda yadırganmayan plakalar İstanbul-Ankara-Antalya-Mersin ve doğu illeri plakaları. bunlar dışındaki plakalar normal zamanlarda sorun çıkarmasa da olaylı günlerde riskli. Şehirler arası yollarda yol kesme vs. gibi olaylar artık yok. benim bahsettiğim olayların hepsi şehir merkezinde yaşanıyor.

Doğunun birçok ilini de gezmiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Hakkari ve ilçeleri farklı bir dünya. Size herhangi bir ile gider gibi gidebileceğinizi ve can-mal güvenliğinizin olacağını kimse garanti edemez. umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Van Hakkari yolunu kullan, ben Van Baskale'de askerim, askeri arac kullaniyorum, Bugune kadar hicbir sikintiyla karsilasmadim. Ayrica buralar dusundugunuz gibi yerler degil, Van halki gercekten sicak kanlidir ve insancildirlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

3 yıldır Hakkari Yüksekova'da görev yapan birisi olarak bişeyler söylemek isterim. Öncelikle tatil rotanıza ters düşüyorsa o kadar mesafeyi araba ile gelmek hiç mantıklı değil. Ancak gelmek zorundaysanız Ankara-Yozgat-Erzurum-Erzincan-Ağrı-Van-Hakkari yolunu tavsiye ederim. Diğer bir seçenekte siz Van'a kadar aracınızla gelirsiniz arkadaşınızda Van'a gelir orda görüşürsünüz. hem Van'da gezmeye değer birkaç yerde var. Ayrıca Van-Hakkari yolu bilmeyenler için çok virajlı ve tehlikeli bir yol. daha geçen hafta haberlere yansıyan 2 kaza oldu.

İşin terör kısmına gelirsek; aslında bu bölgede(Hakkari-Yüksekova) normal zamanlarda insanlar gayet misafirperver ve yabancılara karşı iyiler. Ancak ortalık karıştığı zaman işler değişiyor. ve siz ortalığın ne zaman karışacağını anlamıyorsunuz. herşey birden oluyor. daha bu sabah Yüksekova'da çarşıya çıktım herşey gayet normaldi. sonra birden ortalık savaş alanına döndü. Yüksekovalı öldürülen pkk lının cenazesi varmış. kepenkler kapandı. yolları ellerinde taş ve molotof kokteyli olan 10-15 yaşlarında çocuklar doldurdu. eve zor geldim. çocukların arasından zafer işareti yaparak geçebildim. 3 yıldır burda olmama ve doktor olmama rağmen ben bile bazen çok zorlukla olaylardan sıyrılabiliyorum. çünkü böyle zamanlarda insanlar sizin polis yada asker olduğunuzu düşünüyor. doktor öğretmen olabileceğiniz akıllarının ucundan geçmiyor. siz bu şartların yabancısı da olduğunuz için verebileceğiniz yanlış ve ani tepkiler can ve mal güvenliğinizi tehlikeye sokabilir. Ayrıca burda yadırganmayan plakalar İstanbul-Ankara-Antalya-Mersin ve doğu illeri plakaları. bunlar dışındaki plakalar normal zamanlarda sorun çıkarmasa da olaylı günlerde riskli. Şehirler arası yollarda yol kesme vs. gibi olaylar artık yok. benim bahsettiğim olayların hepsi şehir merkezinde yaşanıyor.

Doğunun birçok ilini de gezmiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Hakkari ve ilçeleri farklı bir dünya. Size herhangi bir ile gider gibi gidebileceğinizi ve can-mal güvenliğinizin olacağını kimse garanti edemez. umarım yardımcı olabilmişimdir.

evet ülkenin nekadar acı gerçekleri var malesef sanik orasi türkiye değil başka bir memleket yazık çok yazık.....ülkenin bir iline gitmek istiyorsunuz ve devlet güvenliğinizi sağlıyamıyor arkadaşım bence alilece o bölgeye gidip macera alman saçma bir hareket arkadaşın bu taraflara gelince görüş yani bu şartlarda oralara gitme....

• Arkadaşlar, yazdığınız yorumların hepsini okudum.

Ayrı ayrı alıntı yaparak teşekkür etmem çok zor olduğundan, hepinize buradan teker teker teşekkür ederim.

Dediğim gibi, etrafı görmekten ziyade, halletmem gereken işim için gidiyorum.

Oraları çok merak ediyorum ama, gönül rahatlığı ile gezemedikten sonra, insanın gezme hevesi de kaçıyor.

Aslında kalmadan yola çıkmayı düşünüyordum ama gece çıkmayın diyen arkadaşlarımız olmuş.

Belki kalırım diyordum. Galiba bir gecemizi geçireceğiz.

Hakkari - Van arasında benzin istasyonları var mı ? 3,5 saat sürdüğüne göre LPG'ye ihtiyaç duyacağım kesinlikle.

Aslında benzinlikten ziyade LPG dolum yeri var mı ? Yoksa mecbur benzin ile devam edeceğim..
  • melek bunların hepsi zaten
    verilen gazlara bak, imaj tazeleme çalışması mıdır nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: logicman

Bilen bilmeyen atmış tutmuş yine burada. Gidecek arkadaşa söylüyorum, 2 yıl Hakkari 'de görev yaptım. Herkesin dediği gibi güneş havada iken yolculuk etmeye çalış. Başkale den önce özellikle 32 virajlar kısmında dikkatli ol onun dışında birşey yoktur.Başkale den sonra yol bozulur (coğrafi olarak) dikkat et. Yüksekova yol ayrımından sonra ise çok daha dikkat et genelde solunda Zap suyuna kısa yollar olur :)). Olur da uçarsan falan çıkacağım diye uğraşma direk iran a götürüyor su. Ben oradayken düşenleri hep iran dan topladılar. Birisi Edirne plaka dikkat çekmez falan demiş. Sana Van'dan sonra tek olacağını neredeyse garanti ederim. Dolayısıyla çok dikkat çekersin. Hakkari merkez de Her 10 arabadan 8 tanesi İst. yada Ank. plakadır. Bu bilgiler 2008 yılı ve öncesine aittir yeni plaka sistemi orada değişiklik yaptırmış olabilir. Yemek yemen gerekirse Yurtiçi kargoya gelmeden (sorarsın nerede olduğunu) sağda bir lokanta vardır kiremitte bişeyler yapar onlardan ye. Yada belediyeyi sağina al sağda ilerde 1. katta bir lokanta var (en lüks yerdir) orada ye. Macera istersen git Depin denen yerde alabalık ye. (bayağa lezzetli yaparlar). Bu depinde 2007 de polisleri vurdular dikkatli olmakta fayda var. Dolayısıyla rahatça git oralara. Bizim toprağımız sonuçta. Güzel macera olur senin için. Birde haftanın belirli günleri yolda 7-8 noktada durdulup jandarma noktalarında kimlik kontrolü yapılır. Hadi hayırlı yolculuklar.

Siz yine iyimsermişsiniz ben, Ankara'dan sonra Trakya'ya ait plaka göreceğimi sanmıyordum.

Van'da Trakya illerine ait plakalar varsa, ne mutlu.

Konuyla alakasız ama bir şey sormak istiyorum bu arada.

Artık ikamet ettiğiniz adresiniz neresiyse oradan plaka alabiliyorsunuz.

Buna rağmen doğuda nasıl İstanbul ya da Ankara plakalı araçlar bu kadar yoğun olabiliyor ?

Orada yaşayan herkesin mi buralarda kayıtlı adresi var ??

• Yazık arkadaşlar oranın insanlarına bukadarda önyargılı yaklaşmayın, anlattıklarınıza bakıyorumda...... bence önyargılı yaklaşmadıktan sonra hiç bir sorunla karşılaşmazssın.
  • quote:

3 yıldır Hakkari Yüksekova'da görev yapan birisi olarak bişeyler söylemek isterim. Öncelikle tatil rotanıza ters düşüyorsa o kadar mesafeyi araba ile gelmek hiç mantıklı değil. Ancak gelmek zorundaysanız Ankara-Yozgat-Erzurum-Erzincan-Ağrı-Van-Hakkari yolunu tavsiye ederim. Diğer bir seçenekte siz Van'a kadar aracınızla gelirsiniz arkadaşınızda Van'a gelir orda görüşürsünüz. hem Van'da gezmeye değer birkaç yerde var. Ayrıca Van-Hakkari yolu bilmeyenler için çok virajlı ve tehlikeli bir yol. daha geçen hafta haberlere yansıyan 2 kaza oldu.

Neden benim de çekindiğimi az çok anlatan bir yazı yazmışsınız.

3 senedir orada olmanıza rağmen, doktor olmanıza ve büyük ihtimal az da olsa tanınıyor olmanıza rağmen, az daha başınız büyük belaya giriyormuş.

Ben de bundan çekiniyorum işte.. Umarım 22 plakayı gördüklerinde başımıza belayı almayız..

1-2 kişi olsa neyse, adamlar birleşti mi ölüsü bile çıkar insanın..

2 sivil polisi öldüresiye dövmüşlerdi geçenlerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Hayatında bir kere gitmemiş görmemiş adamlar yanlış yönlendirmesinler.
    Kolay kolay sorun yaşamazsın. Yola çıkarken zamanını diyarbakırdan sonrasını gündüz saatlerine denk getirecek şekilde ayarla. Asker çevirmelerinde vs. daha çabuk işinin görülmesi için kartınıda mutlaka yanına al. Keyifli yolculuklar.

kolay kolay sıkıntı yaşamayacağını zaten herkes söyledi sıkıntı yaşayanları tvde haberlerde seyrediyoruz yoksa oraya günde yüzlerce insan yolculuk yapıyor

• quote:

+1903

çok güzel yazmışsın bende doğunun heryerini gördüm ama hakkari ve şırnak bambaşka!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.