Şimdi Ara

Otomobil ile Hakkari'ye Gitmek Hakkında ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
172
Cevap
1
Favori
22.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok şaşırdım. arkadaşa yanına silah almasını önerenler bile olmuş. gerçekten tam bir korku toplumu yaratılmış.

Hakkari'ye gidecek arkadaşa şunu söyleyebilirim; Türkiye'de herhangi bir yere gidiyormuş gibi davran ki zaten öyle. sakın önyargı ile yaklaşma. daha sonra Hakkari'de birine kalacak otel sorarsın adam seni evine davet eder ve bu önyargılardan utanırsın. demedi deme

yolları çok virajlı ve yorucudur. hele bir de sınıra giden tırlara denk geldin mi tam pert olursun.

gitmişken Bercelan Yaylası'na uğramayı unutma. çok çok övüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok şaşırdım. arkadaşa yanına silah almasını önerenler bile olmuş. gerçekten tam bir korku toplumu yaratılmış.

Hakkari'ye gidecek arkadaşa şunu söyleyebilirim; Türkiye'de herhangi bir yere gidiyormuş gibi davran ki zaten öyle. sakın önyargı ile yaklaşma. daha sonra Hakkari'de birine kalacak otel sorarsın adam seni evine davet eder ve bu önyargılardan utanırsın. demedi deme

yolları çok virajlı ve yorucudur. hele bir de sınıra giden tırlara denk geldin mi tam pert olursun.

+1 walla bende çok şaşırdım.bişey olmaz demek için girdim ama tecrübeyle sabit diyen bikaç kişiyi görünce susayım en iyis dedim.hakkariye bende hiç gitmedim ama ben olsam böyle bişeyi sorma ihtiyacı duymazdım.10 yıl kadar mardinde yaşadık sürekli aracımızla il dışına çıktık geldik bir kez bile yabancı plakalı olmamıza rağmen bi sorun yaşamadık.giderseniz en azından arkdaşların dediği gibi gündüz gidin bari.ben yinede bişey olacağını sanmıyorum ya .eğer gitmek zorunda kalırsanız korkunuz olmasın rahat olun derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok şaşırdım. arkadaşa yanına silah almasını önerenler bile olmuş. gerçekten tam bir korku toplumu yaratılmış.

+1 walla bende çok şaşırdım.bişey olmaz demek için girdim ama tecrübeyle sabit diyen bikaç kişiyi görünce susayım en iyis dedim.hakkariye bende hiç gitmedim ama ben olsam böyle bişeyi sorma ihtiyacı duymazdım.10 yıl kadar mardinde yaşadık sürekli aracımızla il dışına çıktık geldik bir kez bile yabancı plakalı olmamıza rağmen bi sorun yaşamadık.giderseniz en azından arkdaşların dediği gibi gündüz gidin bari.ben yinede bişey olacağını sanmıyorum ya .eğer gitmek zorunda kalırsanız korkunuz olmasın rahat olun derim.

mng kargonun önünde şehrin en merkezi yerinde efsane kasa corolla kullanan sivil giyinimli iki askerin (adamların hakkariye ilk geldikleri gündü! eşyaları ve ailelelerini bile getiremediler) aracının altına bomba koymuşlardı ve havaya uçurmuşlardı! sene 2005 temmuz veya ağustos tam hatırlamıyorum! havaya uçan aracın yanından geçtikten 5 dakika sonra patlama meydana geldi! bende ölebilirdim!

berçelan yaylası çok ünlüdür geçiş güzergahıdır asker ve pkk hep o yolu kullanır

tavsiye edilecek tek şey gündüz git sivil ol kimseyle uzun boylu sohbet etme olmalı! bunun yanında korkma!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Keşke o kadar toz pembe olsaydı oralar.
    Ama gerçekleri göz ardı edemeyiz.

Konuyu açan arkadaşım sen her türlü tedbirini al,ne olacağı belli olmaz çünkü.

• 2 sene hakkaride görev yaptım 15 Temmuz 2010 tarihinde görev süremi doldurup İzmir iline tayin oldum. sadece ilk gidişimde yani 29 haziran 2008 de Van- Hakkari minübüsü ile ailemle Hakkari'ye gittim, 7-8 kere kendi aracımla o güzergahı kullandım yine ailemle birlikte, hiçbirşekilde tereddüte düşmeden gidip gönül rahatlıgıyla geri dönebilirsin. Bir kere şırnak yolunu kullandım (çukurca istikameti) o yolu tavsiye etmiyorum. bence Van-Hakkari yolunu kullanmalısın. Sabah çok erken, akşam hava karardınkatan sonra yola çıkma; yol inanılmaz virajlı o yola hakim değilsen ciddi riskler almış olursun , yoksa güvenlikle ilğili hiçbir sıkıntı mevcut değil. Ben emniyet mensubuyum böyle bir sıkıntı hissetmedim, sizde hissetmezsiniz. Aslında her Türk vatandaşının tereddüt etmeden oralara gidip görmesi gerektiğine tüm kalbimle inanıyorum. Sorunuz varsa cevaplayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Türkiyenin bir sehrine giderken korkuyorsak varin memleketimizin halini siz dusunun

Bence yaninizda ruhsatli veya ruhsatsiz silah tasirsaniz cok iyi olur(sadece önünün kesildigi durumlarda)

aynen tamda bunu demek için girmiştim vay halimize
  • yolların tehlikesi bir yana gideceğiniz yer çok çok uzak. edirneden hakkari ye türkiyeyi köşegen yoldan gitmek 2500 km falandır sanıyorum. 2-3 gün yollarda geçer en az ve otellerde dinlenmezseniz çok yorulursunuz.
    Ben de Trakyalıyım, çorluluyum ve gidecekseniz seçimden sonra gitmeye çalışın. Aslında seçimden önce iki türlü senaryo da olabilir. Devlet adamları oralara gittikleri için aşırı güvenlik önlemleri alınabilir ve bu sizin işinize yarar. Ama aynı şekilde bölücülerim mitinglerine rast gelirseniz bu da kötü olaylar getirebilir. Mümkünse eşim buralı , ya da zamanında buralardan göç etmişik deyin. Yalnız tipik trakya insanıysanız "buralardan göç etmişik" lafını yemezler :)
    Dikkatli olmakta fayda var..
  • Benim de babam askerdi. Bir çok defa doğuda bulunduk. Kendi arabamızla gidip geldik sürekli.

Kesinlikle gündüz yolculuk yapın.
    Mümkün olduğunca mola vermemeye çalışın. Belirli yerlerde otellerde konaklayın.
    Mesleğiniz sorulduğunda esnaf olduğunuzu söyleyin.

Ruhsatlı silahınız varmış. Ne olur ne olmaz yanınızda bulundurmanız taraftarıyım.
  • Zırhlı aracım olmadığı sürece gitmezdim ben oraya.
  • @Bergspyder eğer gelirseniz oraya kadar Gaziantep'i ve Urfayıda gezmeden sakın dönmeyin derim.Oralarla ilgili en ufak bi sıkıntınız olmasın.Hatta Gaziantep'e gelmeyi düşünürseniz bende o sırada Antep'te olursam size rehberlik bile yapabilirim.Nede olsa Dünyanın En güzel mutfağı.O lezzetleri tatmadan giderseniz ayıp walla.Bi daha nerde gelcekseniz bu fırsatı kaçırmayın bence.Eğer gelirseniz pişman olmayacağınıza ben kefilim

@__éSér__ benim hayatım güneydoğuda geçti emin olun sizin gözününzde büyüttüğünüz kadar abartılacak şeyler değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 22 Mayıs 2011; 14:59:13 >
  • Şırnak üzerinden kesinlikle gitmeyin.
    Mümkünse Van'da geceleyin ve sabah yola çıkın.Gece kesinlikle gitmeyin.
  • Arkadaşlar nereye gidiyorsunuz ya . Kimseyle konuşma diyen, hatta yanına silah al diyen bile olmuş.
    Pes yahu.
    Rahat rahat gidin, arkadaşınızı görün-gezin, güzel yemekler yiyin gelin. Sonra da bize buradan gözlemlerinizi aktarırsınız.
    Gerçekten bilmediğimiz, görmediğimiz ya da duymadığımız bir şeyler varsa biz de öğrenmiş oluruz.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SubSilentio -- 22 Mayıs 2011; 15:05:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Evet zaten onlar da yolunuzu kelebekle, çakıyla falan kesiyorlardı. CS'deki gibi hs çekersiniz rahat rahat.

• Bazı arkadaşlar orası da bir ilimiz rahat olun gibi bir şeyler demişler. Aslında haklılar ama milletin korkmasının nedeni hükümetten kaynaklanıyor. Görmüyor musunuz polis, asker bile aciz kalıyor halk korkmayıp da ne yapsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feah 2096

Arkadaşlar nereye gidiyorsunuz ya . Kimseyle konuşma diyen, hatta yanına silah al diyen bile olmuş.
    Pes yahu.
    Rahat rahat gidin, arkadaşınızı görün-gezin, güzel yemekler yiyin gelin. Sonra da bize buradan gözlemlerinizi aktarırsınız.
    Gerçekten bilmediğimiz, görmediğimiz ya da duymadığımız bir şeyler varsa biz de öğrenmiş oluruz.

+231433465252
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bazı arkadaşlar orası da bir ilimiz rahat olun gibi bir şeyler demişler. Aslında haklılar ama milletin korkmasının nedeni hükümetten kaynaklanıyor. Görmüyor musunuz polis, asker bile aciz kalıyor halk korkmayıp da ne yapsın?

+5454445 de sana 10 yıl önce böyle şeyler yoktu.Korku toplumu yaratıyorlar..
  • quote:

Arkadaşlar nereye gidiyorsunuz ya . Kimseyle konuşma diyen, hatta yanına silah al diyen bile olmuş.
    Pes yahu.

2-3 günde bir şehit verdiğimiz bölgeye gidiyor adam. Çok fazla küçümsemişin.
  • quote:

Pes yahu.

Hiç gittiniz mi o taraflara?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

Pes yahu.

2-3 günde bir şehit verdiğimiz bölgeye gidiyor adam. Çok fazla küçümsemişin.

Herhangi bi art niyetle sormuyorum sen nerde yaşıyosun merak ettim hakkaten
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.