Binbaşı
20 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 55 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar merhaba, ikinci el bir auris ile ilgileniyorum. 2015 model Premium donanım olduğu için standart olarak led farlar ile geliyor diye biliyorum. ancak internette ne kadar arasam da Auris'lerin Led far performansı ile ilgili bir şey bulamadım ne yazık ki. acaba aranızda kullanan veya bilgisi olan arkadaş var mı? halojen farlara göre kesinlikle iyidir veya kötüdür diyebileceğiniz noktalar nelerdir?
benim gibi başka arayanların daha kolay bulabilmesi için ayrı konu açtım ama gereksiz görünürse silinebilir elbette.
teşekkür ederim.
merhaba arkadaşlar. yaklaşık 3 aydır Peu-308 e-Hdi 112hp Auto6r kullanıcısıyım. geçen hafta kuzenime ankaradan Astra J 1,6 Benzinli Edition (baz donanım) araç aldık ve diyarbakıra kadar yani yaklaşık 1000km boyunca tek şoför olarak geldim. en azından uzun yol yaptığım için birkaç değerlendirmede bulunabilirim diye düşünüyorum, karşılaştırmalı olarak tabi.

öncelikle yol sesi konusunda şunları söyleyebilirim. Astra C sınıfı için yeterince sessiz bir araç. özellikle temiz asfaltta yol sesi pek dikkatinizi çekmiyor ama bozuk asfaltta belirgin bir şekilde hissediyorsunuz. bu konuda 308 bir adım daha önde, kabin içi ses düzeyi astra'ya göre daha az. ama 308'in de arka süspansiyonları çukurlarda biraz sesli çalışıyor. kısacası iki araç yol sesi konusunda benzer ve başarılı.

yol tutuş konusunda gerçekten güven verici bir araç astra. gerçi bu konuda bir sürücünün yanılması çok kolaydır. örneğin yumuşak süspansiyona sahip bir araçta viraja giren sürücü virajı konforlu bir şekilde alınca aracının iyi olduğunu düşünebilir ama biraz sınırları zorladığında küçük kaymalarla karşılaşabilir. emanet arabayla pek zorlamak mümkün olmuyor tabi. 308'in de yol tutuş konusunda benzer durumda olduğunu söylemek güç değil.

ergonomi konusunda astra tam bir felaket. benim kullandığım araç baz model olduğu için mi acaba merak ediyorum. koltuklar hiç rahat değil, bel destek ayarının olmaması (veya ben bulamadım) aracı on sene önceki arabalar düzeyine geriletmiş koltuk tasarımı ve rahatlığı konusunda. Astra yanında 308 bu konuda çok çok ilerde. 308'in koltukları ve sürüş pozisyonunu deneyenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. Astra'daki plastik direksiyon da sürüş keyfini azaltan en büyük sebeplerden biri. sadece baz donanım olan Edition'da böyle, diğerlerinde deri direksiyon var. baz donanımdaki direksiyon o kadar ince ki sürekli eliniz rahat etsin diye oynatıyorsunuz ordan buraya şuraya kaydırıyorsunuz elinizi. baz donanım da olsa bu konu gerçekten rahatsız edici.

astra'nin kliması mükemmel derecede soğutuyor. manuel klima var baz donanımda, çok hızlı şekilde devreye giriyor ve resmen buz üflüyor. üstelik yüksek hızlarda pek fazla sürüş keyfini etkilemiyor. şehir içinde her araba gibi performansı belirgin olarak azaltıyor. 308 klima konusunda astra kadar iyi değil. tabi ki soğutuyor ama öyle dondurucu bir soğuk değil, içeriyi yaşanabilir kılıyor diyeyim. tabi bu bazı insanlar için bir avantaj da sayılabilir zira motordan aldığı enerji az oluyor ve klimadan kolay etkilenen, rahatsız olan insanlar bu klima ile daha barışık olabilir.

ses sisteminin gayet yeterli olduğunu söyleyebilirm. özellikle 308 ile karşılaştırınca bass ağırlıklı müzik dinlemek isteyenlerin daha çekici bulacağı çok açık.

opel'in senelerdir kullandığı 1,6 115hp benzinli motor var aracın üzerinde. tabi ki 1,6 hdi 112hp ile performans konusunda karşılaştırınca biraz geride kalıyor ama kesinlikle bu araç için yeterli bir motor bence. yokuşlarda mantıklı vites seçimleri yapınca asla bayılmıyor. ayrıca benim gibi eski kafalar, benzinli motorların homojen tork dağılımını sevenler için iyi bir motor da denebilir. yerleşmiş bir teknoloji olması, arıza oranlarının az olması ve düşük maliyetle giderilebilmesi bu motorun olumlu tarafları. tek olumsuz tarafı LPG uygulandığında magnezyum süpapların ilerde erime yapması. erime olunca çelik süpap takılıyor ve bu sorun tarih oluyor.

308 otomatik dizel ile 4,1 ortalama ile geldiğim yolu astra ile 6,6 litre ortalama ile geldim. ancak sanıyorum yol bilgisayarında bir sapma olabilir çünkü ankara'da ve malatyada fulledim depoyu ve hesaplamayı kendim manuel olarak yapınca 6,3 gibi bir değer gördüm. bu değer 100-120 aralığında gerçekleşti ve ben makul olduğunu düşünüyorum.

güvenlik bu aracın ve opel'in başarılı olduğu konulardan biri çünkü baz donanım ile üst donanımların hepsinin güvenlik ekipmanları aynı. eksik bir şey yok diyebiliriz.

bir de forumda takırtı tukurtu kulübü var bildiğimiz üzerine :) araç daha bin km olmadan bazı yerlerinden ses vermeye başladı. şahsen zerre önemsemem bu tür şeyleri ama bazı arkadaşlar için önemli. sürücü emniyet kemerinin çıktığı yer hafif vızıldıyor. A sütunu ciddi anlamda ses yapıyor ama parmakla dokununca ses bir anda kesiliyor. tahminim basit bir şey olduğu yönünde, kolayca çözülür gibi.

son olarak fiyata gelelim, 41500e (mtv ve kasko hariç) mal oldu araç. C sınıfı arabaların bu kadar pahalı olduğu bir dönemde bu fiyat aracı alınır kılıyor. hatta bırakın C sınıfını artık eli yüzü düzgün bir B sınıfı bile 40bin liranın altında değil. piyasada parasını hakeden ender araçlardan. Opel ilerde 1,6 motoru kullanmayı keserse ikinci eli çok yükselecektir çünkü LPG uyumlu son jenerasyon gibi görünüyor (süpap handikapını saymazsak)

+++ ları
güncel ve beğeni tooplayan kasa, güvenlik konusunda eksik olmaması, fiyat-ekonomik kullanım olanakları

---leri
ergonomiden yoksun sürüş pozisyonu, sürüşü kolaylaştıran donanım eksiklikleri (sensörler vs)

başka merak edilen?
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık iki ay önce Peugeot 308 1.6 112hp e-Hdi otomatik vites aldım. Araç Active donanım. Kısa kısa izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Dış görünüm tamamen kişiseldir tabi ki. Benim hoşuma giden bir kasası var. Yumuşak hatlara sahip olmasına rağmen çok spor bir görünüme sahip. Aerodinamik yapısı tartışılmaz derecede ileri. Rüzgar sürtünme katsayısı çok düşük, bu da özellikle yüksek hızlarda yakıt tüketimine etki ediyor. Benim aracım beyaz, metalik almak isterseniz 900 lira gibi bir fark ödemeniz gerekiyor.

İç mekan yerleşim olarak çok kullanışlı olsa da tasarım anlamında demode kalıyor. Ufak dokunuşlarla çok daha modern hale getirilebilirdi. Örneğin teyp bölümü biraz daha sportif olsaydı dış iç uyumu tam sağlanacaktı. Direksiyon üzerinde hiç tuş yok, bütün kontroller direksiyon arkasında. Benim için farketmiyor ama bazı arkadaşlar tuşlu direksiyonların daha güzel durduğunu söylüyor. Eşya gözü açısından daha iyi bir araba görmedim şimdiye kadar. koltuğun kenarında görünmez gözler var, buralara bozuk para atıyorum, ekmek vs almaya çıktığımda hemen elimi atıp gereken bozukluğu alıyorum. Teyp altındaki kaydırmaz boşluklar da çok kullanışlı. Eğer siz de benim gibi cebinizde cüzdan telefon vs varken rahatsız oluyorsanız çok işinize yarayacaktır. Klima manuel, tuşlara ulaşım kolay. garip gelen bir şey var ama, aynı anda hem kabine hem de cama hava vermek için yönerge yok. diğer bütün kombinasyonlar var ama.

Koltuklarının sertlik düzeyi standart düzeyde, hatta biraz daha yüksek denebilir. Uzun yolculuklarda yormayacak cinsten. bakalım kaç sene böyle devam edecek..

Motor performansı konusuna pek değinmeye gerek yok sanırım. Mondeo, 508, S60, Mazda-3, Focus ile aynı motoru taşıyor. Zaten üreticisi Peugeot, bu markalara da satıyor. Yakıt tüketiminden çok memnunum. Dikmende oturuyorum, yokuşlarıyla meşhurdur. şimdiye kadar 3000km oldu ve yol bilgisayarının bir hafızasını hiç sıfırlamıyorum. 25km/h ortalama ile aldığımdan beri 5,4 litre yakıt tüketmiş. Bu değerin şehir içi olduğu ortalama hızdan belli oluyor ama yine de belirteyim. Start&Stop sanıyorum otomotiv dünyasının son zamanlardaki en önemli buluşu. Çok kullanışlı ve yakıt tüketimini ciddi anlamda azaltıyor. Konfora da etkisi var, ışıklarda veya diğer beklemelerde sıfır ses.. İlk kez arabaya binenler çok şaşırıyor, ayağımı frenden çekmemle yola çıkmam bir oluyor, hiç kararsızlık bekleme yok.

Gelelim otomatik vitese. Asla çift kavramalılar gibi konfor beklemeyin, DSG EDC ile karşılaştırmanın bir anlamı yok konfor anlamında. Şunu net söyleyebilirim ama, alışması çok kolay ve alıştıktan sonra yeterli konfora ulaşıyor. 1. ve 2. viteste dip gaz yaparsanız geçişi sarsıntılı olabiliyor. Veya bir yokuşu vites 2'de çıkarken bir anda gaza yüklenirseniz 1e atarken sarsıntı oluyor. Onun dışında bir problem yok ama. Hill Holder sorunsuz çalışıyor, ESP ile bağlantılıymış, onun sistemini kullanıyormuş. Diğer arabalarda nasıldır bilemem. Şanzımanın şöyle bir artısı var, bakımı manuel ile aynı. ilerde problem çıkarırsa manuelmiş gibi balata-volan değişimi yapılarak halledilebiliyor. Düzgün kullanılırsa manuel kadar uzun ömre sahip olabileceğini düşünüyorum. Zaman gösterecek tabi.

Servis ilden ile, bayiden bayiye değişir mutlaka ama ben Göral (Ankara)ya uğradım 2500 bakımı için. Bayağı ilgilendiler arabayla. Bakımlarda ücretsiz motor temizleme felan yapıyorlar sprey ile, hoşuma gitti. Yine de pek güvenmemek lazım, sağı solu belli olmaz otomotivcilerin.

Bagajı tam 430 litre. Gerçekten çok şaşırtıcı çünkü stepne de tam boy. Bagaj büyük diye iç mekan kesinlikle küçük değil, hatta arka koltuk mesafesi uzun sayılabilir.

Kabin sesi konusunda başarılı diyebilirim ama kullandığım yer hep temiz asfalt o yüzden nesnel olmaz. Süspansiyonları orta-sert düzeyde, çukurlarda ses yapıyor. Henüz titreyen bir aksam yok ama Fransızlar bu konuda mimlidir :) mutlaka ilerde titreyen bir yerleri olacaktır.

Yol tutuş konusundaki yorumlar hep yanlı olur, o yüzden EURO-NCAP'tan Focus Golf ve 308 ESP testlerini paylaşıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=6MOP53Duz2U

http://www.youtube.com/watch?v=Ckul3WaRRyE

http://www.youtube.com/watch?v=6F7XhteM2ao

Son olarak aldığım fiyatı da yazayım. Dizel otomatik bu aracı bayiden anahtar teslim 47,900 liraya aldım 2012 model olduğu için. Eğer başka bir C sınıfı ile karşılaştımak isterseniz aynı fiyatta olan versiyon ile karşılaştırmanızı öneririm.

Sorunuz olursa, eksik bıraktığım yer vs cevaplamak isterim, iyi forumlar.
uzun süredir araba araştırıyordum. favorim i30'du, hekim indiirmiyle beraber 47 gibi bir fiyat aldım dizel style için. hiç aklımda yokken bugün peugeot'a uğradım ve 308'de karar kıldım. birkaç bayiyi telefonla arayıp fiyat aldım ve akşam üzeri kapora verdim.

araç e-HDi (otomatik vites) 112hp active donanım beyaz 308. 47,900 liraya verdiler. benim için elzem donanımlar mevcut. kalite olarak mükemmel bir araba değil ama motor gerçekten çok etkileyici hem güç hem yakıt tüketimi bakımından. aynı motorun focus ve 508'den S60'a kadar kullanılıyor olması güven veriyor.

forumdan çok yararlandım, herkese teşekkür ederim.
Aracım Megane-1. Orijinal ebatları 175/70/14 ama ben bu sefer bir değişiklik yaptım 185/65/14 aldım. Görüldüğü gibi pek radikal bir değişiklik değil ama yol tutuş konusunda olumlu olacağı kanısındayım konfor hissedilemeyecek ölçüde azalsa da.

4 lastik 480 liraya (6 taksit) mal oldu, balans sibop (nasıl yazıldığını bilmiyorum, iyi bilen biri aydınlatırsa değiştiririm) felan her şey dahil yani.

Ankara'da Yaman Lastik'te değiştirdim. Çok ilgilendiler ve hızlı bir şekilde değiştirdiler. Ön fiyat araştırması yaptım, diğer bayiler 6 taksit için 500 lira fiyat verirken burası 480 lira söyledi.

1 yıllık yol yardımı hediye ediliyor yanında. Uzun yola gidip gelen biri olarak çok hoşuma gitti bu. İlerde oluşabilecek herhangi bir problemde de yardımcı olacaklarını söylediler, balans bozulması gibi.

Lastikler çok sessiz gibi geldi bana ama yanıltıcı olabilir çünkü önceki lastiklerin durumu çok çok kötüydü. Bridgestone B250 kullanıyordum, muhtemelen bir daha asla kullanmayacağım o seriyi.

İlerde lastikle ilgili net yorumlarımı da yazarım.

Teşekkürler :)
arkadaşlar ankarada yaşıyorum. belki önümüzdeki günlerde istanbula uğrarım. otoyola girmeden önce sanıyorum bir karta para yüklemek gerekiyor. ne kadar para gider tahminen? bir de nerelerde yükleme yapılıyor/kart alınıyor? kartı ilk aldığımızda vermemiz gereken ücret nedir? bir de arabanın benim üzerime olması mı gerekiyor?

teşekkürler. bilgi alabileceğim bir link verseniz de olur.
Merhaba arkadaşlar. Arabam Megane-1, ön düzen ile ilgili ciddi bir bakım yaptırmak istiyorum, birkaç parça değişecek sanırsam. 2 tane bosch servisine gittim, biri 480 lira diğeri 980 lira hesap çıkardı. Tahmin edersiniz ki çok büyük tereddütte kaldım.

Bana önerebileceğiniz iyi bir servis var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler...
linki aşağıda olan no-frost buzdolabının fiyatı başlıkta da belirttiğim gibi 1489 lira. sizce nasıl bir fiyat arkadaşlar?

http://www.bosch-home.com/tr/KGN57X01NE.html

bir de bunun benzeri var, KGN57A01NE. onun fiyatı da 2100 lira civarı. aradaki farka değecek bir özelliği var mı acaba?

teşekkürler
Arkadaşlar her gün forumdan takip ettiğimiz kadarıyla bir çok arkadaşımız araba sahibi oluyor. Gelin şöyle bir ana konu açalım;

ARABA ALACAKLAR KULÜBÜ ! ! !

Peki ne olacak bu kulüpte?

Araba almak isteyen her arkadaş, hangi arabanın hangi donanım seviyesini alacağını yazacak. Şehrini belirtecek. Mesela Konya'da yaşayan bir arkadaş Konya dışında Ankara için de opsiyon diyecek ve iyi bir indirim olursa gelip arabasını Ankara'dan alacak gibi.

Atıyorum 5 kişi model farketmeksizin Opel marka bir araç almak istedi. 2si Insignia, 1i Corsa 2si de Astra mesela. Bu 5 kişi için aynı anda aynı bayi için pazarlığa oturulacak.

Bu şekilde çok sayıda aracı aynı anda satacak olan bayi gayet tatminkar bir indirim yapacak. Mesela Astra III HB için bu gün 40bin lira fiyat aldım. Eğer 5-6 kişi olsak ben bu fiyatın kesinlikle 39 bin gibi bir fiyata düşeceğini düşünüyorum.

Emin olun, en iyi bayinin verdiği en iyi fiyatttan da ucuza araba alınabilir bu şekilde. Çünkü bayi bu 5-10 kişilik bir müşteri grubunu asla kaçırmak istemez.

Yorumlar eğer olumlu olursa bu konuyu ciddi ciddi konuşalım arkadaşlar.

Teşekkürler ! ! !

AŞAĞIDA TOPLAYALIM İSTEKLERİ

bayram1599.....................OPEL...(astra classic) veya TOYOTA...(auris).......İSTANBUL

sudkaldo..........................OPEL...(astra classic).........................................ANKARA

derebeyi01.......................OPEL...FORD...(B sınıfı modeller).........................ADANA

forza756..........................OPEL...............(astra classic)............................. ANKARA

Michael Wittmann..............SSANGYONG.......................................................

quattroporte'S..................FORD..............(fiesta)..........................................KONYA

unforgiv3n........................CHEVROLET...(aveo)............................................AYDIN

timarsizsipahi....................CHEVROLET...(aveo)............................................

`bELa...............................CHEVROLET...(aveo)............................................İZMİR

demonizer........................CHEVROLET...(aveo)............................................İSTANBUL

arjen553...........................FIAT-SEAT-CHEVROLET...(B sınıfı modeller)...........

wolfox571.........................MITSUBISHI...(lancer)..........................................

aliengin............................HONDA.......(jazz).................................................MERSİN
Merhaba arkadaşlar. Bu gün Dell 5110 serisi i5 işlemcili laptopu tam alıyordum ki kart problem verdi, yarına erteledim. Bu bir işaret mi yoksa demeden edemedim Vatan Bilgisayarın %25'lik indirimini görünce

Şimdi şu iki seçenek arasından siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Linkler aşağıda. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Asus---1383 lira

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-k53sv-sx581r-k53sv-core-i5-2430m-2.3ghz-4gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=57098

Dell---1260 lira

http://www.mormani.com/urun/d99f21e0e9826a066130da9a872b8024/DELL-Inspiron-5110-B43F45-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook

Bir de şu Lenovo var---1346

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-311137-z570-core-i5-2430m-2.40ghz-6gb-ddr3-750gb-15.6-dvdrw-1gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=57349

Şimdiden teşekkürler önerileriniz için
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.472
İkinci El Bölümü Mesajları: 44
Konularının görüntülenme sayısı: 57.273 (Bu ay: 159)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 264 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.