Şimdi Ara

Otomobil ile Hakkari'ye Gitmek Hakkında ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
1
Favori
22.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yirthan

gündüz yol al oralarda bişey olmaz
    elimde olsa orayı haritadan silerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpaydogru

hayır silahsız ve çelik yeleksizim..ama babam silahlıydı.emekli oldu.amcam hem silahlı hem celik yelekliydi emekli oldu. kuzenim(kardesim gibidir)hem silahlı hem çelik yelekli hem de teçhisatlıydı. çok sıkıntılar yasadı cukurcada.simdi sivil hayatta.amcamın oğlu silahlı hatta elinden günde binlerce silah geciyo(silah teknisyeni)
    ailede silahı olmayan 2-3 kişiyiz yani...

işte o yüzden diyarbakır için bu kadar iyimsersiniz! emniyet mensubu olarak diyarbakır denilince aklımıza neler geliyor bir bilseniz! kimse tercih etmediği için tercih dışı gidilen bir yer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

hayır silahsız ve çelik yeleksizim..ama babam silahlıydı.emekli oldu.amcam hem silahlı hem celik yelekliydi emekli oldu. kuzenim(kardesim gibidir)hem silahlı hem çelik yelekli hem de teçhisatlıydı. çok sıkıntılar yasadı cukurcada.simdi sivil hayatta.amcamın oğlu silahlı hatta elinden günde binlerce silah geciyo(silah teknisyeni)

işte o yüzden diyarbakır için bu kadar iyimsersiniz! emniyet mensubu olarak diyarbakır denilince aklımıza neler geliyor bir bilseniz! kimse tercih etmediği için tercih dışı gidilen bir yer...

Alıntıları Göster
    Mesajları okudum. Filistin'e gittim açıkçası böyle detaylı düşünmedim.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    burada polis olarak calısmanın elbete zor yanları vardır.mesela bağlar karakolu istanbulda bir karakol ile vak'a sayısı(yoğunluk) olarak ilk 2 yi paylaşıyo..ama dediğim gibi gezmeye gelen birisi için sıkıntı olmaz.hatta coğu meslek dallarında sıkıntı olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Hayatında bir kere gitmemiş görmemiş adamlar yanlış yönlendirmesinler.
    Kolay kolay sorun yaşamazsın. Yola çıkarken zamanını diyarbakırdan sonrasını gündüz saatlerine denk getirecek şekilde ayarla. Asker çevirmelerinde vs. daha çabuk işinin görülmesi için kartınıda mutlaka yanına al. Keyifli yolculuklar.

kolay kolay sıkıntı yaşamayacağını zaten herkes söyledi sıkıntı yaşayanları tvde haberlerde seyrediyoruz yoksa oraya günde yüzlerce insan yolculuk yapıyor

Alıntıları Göster
    aslında bir sıkıntı yokta 2 sene önce gittiğimde her 100m de bir arama yapıyorlardı durdurup. Vandan Hakkariye giderken 32 virajları diye bir yol vardı sanırım. ( ismini yanlış hatırlıyorda olabilirim. ) o yolda dikkat edin acayip bir yol yorucu ve sıkıcı. onun dışında gece yolculuk yapmayın ve korkmayın. zaten korkulacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mz~

aslında bir sıkıntı yokta 2 sene önce gittiğimde her 100m de bir arama yapıyorlardı durdurup. Vandan Hakkariye giderken 32 virajları diye bir yol vardı sanırım. ( ismini yanlış hatırlıyorda olabilirim. ) o yolda dikkat edin acayip bir yol yorucu ve sıkıcı. onun dışında gece yolculuk yapmayın ve korkmayın. zaten korkulacak bir şey yok.

Alıntıları Göster
    Bu sene Artvin'e gidip aşağı inmeyi düşünüyordum. Erzurum, Bingol, Tunceli, Diyarbakır...
    Son yıllarda yaşanan olaylar o bölgeleri çok karıştırdı. Açıkcası durduk yere riske girmenin anlamı yok. Samsun'dan Malatya, Urfa, Adana istikametini tercih edeceğim.
    Kabul etmesekte ülkemiz içten içe bölünüyor. Doğusu ayrı dünya, batısı ayrı dünya oldu..
    Allah sonumuzu hayır etsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    yazılanları okudum çok eğlendim devam edecek sanırım bu konu doktoru polisi askeri esnafı öğretmenı herkes yazmış gülmekten kendimi alamadım.herkes birşeyler tavsiye etmiş silah getir,plaka degiş,uçakla git,gitme haritadan silinsin,gece git vb
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

Arkadaşlar, yazdığınız yorumların hepsini okudum.

Ayrı ayrı alıntı yaparak teşekkür etmem çok zor olduğundan, hepinize buradan teker teker teşekkür ederim.

Dediğim gibi, etrafı görmekten ziyade, halletmem gereken işim için gidiyorum.

Oraları çok merak ediyorum ama, gönül rahatlığı ile gezemedikten sonra, insanın gezme hevesi de kaçıyor.

Aslında kalmadan yola çıkmayı düşünüyordum ama gece çıkmayın diyen arkadaşlarımız olmuş.

Belki kalırım diyordum. Galiba bir gecemizi geçireceğiz.

Hakkari - Van arasında benzin istasyonları var mı ? 3,5 saat sürdüğüne göre LPG'ye ihtiyaç duyacağım kesinlikle.

Aslında benzinlikten ziyade LPG dolum yeri var mı ? Yoksa mecbur benzin ile devam edeceğim..

hakkari merkeze 7 km kala depinde opet var lpg sadece orada var. Yani Vanda deponu doldurup öyle gelmen gerekiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Çok mu lazım oraya gitmek??? Sabah kalktığımda haritadan silindi diye son dakika haberi okusam umursamam bile.....

sen neyi kastediyorsun bilmiyorum ama ben bu cümlede açıkça bölücülük görüyorum.

Senin de baban terrörün en şaşalı döneminde şark görevini yapmak için çukurca'ya gitse ve bu gidiş hayatının 5-8 yaşları arasında olsa, her sela okunduğunda çocuk aklıyla

"acaba babam mı öldü??" diye düşünsen, telefonda sesini duymak için her gün ağlasan, izne geldiğinde üstündeki kurşun yaralarını görsen sen de ülkenin o kısmına her gün

bela okursun.Ben şanslıydım peki ya diğer 30.000 tane ölen baba hem de bir hiç uğruna koskoca bir hiç!!!!! Kimse bana vatanı savundular demesin..Savunulan vatan,

meclisine dağdan gelen insan dışı varlıkları kabul eder mi????Yıllar boyu pisliklerini çektik, hepimiz onların kaçırdığı elektrik vs. lerin paralarını ödüyoruz, hadi para neyse de

babalar niye öldü??

Terörü ve destekleyenlerin Allah Belalarını Versin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 22 Mayıs 2011; 21:34:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

konustugumuz seylere bak arkadas.. can dusmani dedigimiz yunanistan ermenistana gitsek boyle seyler sormak aklimiza gelmez.. nasil bir devlet nasil bir toplum olduk ciktik..

Çok haklısın, ne hale getirdiler bizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

konustugumuz seylere bak arkadas.. can dusmani dedigimiz yunanistan ermenistana gitsek boyle seyler sormak aklimiza gelmez.. nasil bir devlet nasil bir toplum olduk ciktik..

Çok haklısın, ne hale getirdiler bizi.

Alıntıları Göster
    Yazılanları okudum durum gerçekten çok vahim , bağdata gidiyorsun sanki sen en iyisi üstüne bir hücum yeleği giy keleşi iki koltuk arasına yerleştir , ayrıca bagajada bi MG 3 koy neme lazım belki lazım olur , bu arada kardeşim orda yaşasa arabayla gitmem kesinlikle ama sen bilirsin kimisi maceradan hoşlanabilir........

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

3 yıldır Hakkari Yüksekova'da görev yapan birisi olarak bişeyler söylemek isterim. Öncelikle tatil rotanıza ters düşüyorsa o kadar mesafeyi araba ile gelmek hiç mantıklı değil. Ancak gelmek zorundaysanız Ankara-Yozgat-Erzurum-Erzincan-Ağrı-Van-Hakkari yolunu tavsiye ederim. Diğer bir seçenekte siz Van'a kadar aracınızla gelirsiniz arkadaşınızda Van'a gelir orda görüşürsünüz. hem Van'da gezmeye değer birkaç yerde var. Ayrıca Van-Hakkari yolu bilmeyenler için çok virajlı ve tehlikeli bir yol. daha geçen hafta haberlere yansıyan 2 kaza oldu.

İşin terör kısmına gelirsek; aslında bu bölgede(Hakkari-Yüksekova) normal zamanlarda insanlar gayet misafirperver ve yabancılara karşı iyiler. Ancak ortalık karıştığı zaman işler değişiyor. ve siz ortalığın ne zaman karışacağını anlamıyorsunuz. herşey birden oluyor. daha bu sabah Yüksekova'da çarşıya çıktım herşey gayet normaldi. sonra birden ortalık savaş alanına döndü. Yüksekovalı öldürülen pkk lının cenazesi varmış. kepenkler kapandı. yolları ellerinde taş ve molotof kokteyli olan 10-15 yaşlarında çocuklar doldurdu. eve zor geldim. çocukların arasından zafer işareti yaparak geçebildim. 3 yıldır burda olmama ve doktor olmama rağmen ben bile bazen çok zorlukla olaylardan sıyrılabiliyorum. çünkü böyle zamanlarda insanlar sizin polis yada asker olduğunuzu düşünüyor. doktor öğretmen olabileceğiniz akıllarının ucundan geçmiyor. siz bu şartların yabancısı da olduğunuz için verebileceğiniz yanlış ve ani tepkiler can ve mal güvenliğinizi tehlikeye sokabilir. Ayrıca burda yadırganmayan plakalar İstanbul-Ankara-Antalya-Mersin ve doğu illeri plakaları. bunlar dışındaki plakalar normal zamanlarda sorun çıkarmasa da olaylı günlerde riskli. Şehirler arası yollarda yol kesme vs. gibi olaylar artık yok. benim bahsettiğim olayların hepsi şehir merkezinde yaşanıyor.

Doğunun birçok ilini de gezmiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Hakkari ve ilçeleri farklı bir dünya. Size herhangi bir ile gider gibi gidebileceğinizi ve can-mal güvenliğinizin olacağını kimse garanti edemez. umarım yardımcı olabilmişimdir.

+1903

çok güzel yazmışsın bende doğunun heryerini gördüm ama hakkari ve şırnak bambaşka!

Alıntıları Göster
    Yuh artık. Görmeyen herkes sallamış..

Diyarbakır'lıyım ben, Hakkari'ye de, Tekirdağ'a da gittim. Edirne'ye gitmedim henüz :)

İçiniz rahat olsun. Gösterilerin olduğu alanda ben polisim, ben rütbeli askerim, ben özel harekatçıyım demediğiniz, bozkurt işareti yapmadığınız müddetçe sıkıntıya girmezsiniz emin olun... Halkı oldukça misafirperver, evlerinde ağırlayacak kadar da iyi niyetlidir. Ama bir bozkurt işareti yada polis olduğunuz şüphesi olayı tamamen farklı boyuta taşır, aman diyeyim.. O yüzden askeri kimliği götürmemekte fayda üstüne fayda var.

Yollarda sıkıntı yaşarsınız, gece giderseniz. Şırnak üzeri yol çok kötüdür, tavsiye etmem. Van üzerinden gidilen yol nispeten daha güzel ama virajlı, vadilerden geçen bir yoldur. Terör bölgesi olduğunu düşünmezseniz; Türkiye'nin başka hiç bir yerinde böyle güzellikler göremezsiniz. En doğrusu gündüz vakti, sakin kafayla gitmeniz.

Tavsiyem Ankara-Adana-Gaziantep-Diyarbakır güzergahından Van'a geçmeniz, oradan da Hakkari'ye gitmeniz. Konaklama olarak Diyarbakır ya da Van'ı seçebilirsiniz, özellikle Van gölü kıyısında rakı-balığın tadı bambaşka olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Kardeş tuncelide görev yapıyorum, eğer asker yada polis değilsen bi sıkıntı yok.
    Geceleri yola kesinlikle çıkma ayrıca plakan 22 dikkat çekecektir seni görenler memur zannedebilir olmuyor diye birşey yok bazen yol kesmeler oluyor. kesinlikle yolda otostop çeken birilerini alma, yolda benzin almak için durdugunda benzinci "Hemşerim hayırdır ne işin var buralarda edirne nere bizim buralar nere" diye sorarsa asker arkadaşımın düğünü var yanına gidiyorum de işini sorarsa esnafım de, memleketini sorarsa aslen güneydoğudan felanca bir ili söyle yıllar önce edirneye taşındık de...Bu arada Kürtçe biliyorsan bi sıkıntı yok
    Anlattıklarım tecrübelerle sabittir. Allah yolunu açık etsin

Orda bulundum, bence göründügü gibi bir yer degil. Doga harikasi bir yer, herkezin görmesi gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaxxx -- 22 Mayıs 2011; 22:00:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aaaxxx

quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Kardeş tuncelide görev yapıyorum, eğer asker yada polis değilsen bi sıkıntı yok.
    Geceleri yola kesinlikle çıkma ayrıca plakan 22 dikkat çekecektir seni görenler memur zannedebilir olmuyor diye birşey yok bazen yol kesmeler oluyor. kesinlikle yolda otostop çeken birilerini alma, yolda benzin almak için durdugunda benzinci "Hemşerim hayırdır ne işin var buralarda edirne nere bizim buralar nere" diye sorarsa asker arkadaşımın düğünü var yanına gidiyorum de işini sorarsa esnafım de, memleketini sorarsa aslen güneydoğudan felanca bir ili söyle yıllar önce edirneye taşındık de...Bu arada Kürtçe biliyorsan bi sıkıntı yok
    Anlattıklarım tecrübelerle sabittir. Allah yolunu açık etsin

Orda bulundum, bence göründügü gibi bir yer degil. Doga harikasi bir yer, herkezin görmesi gerekli.

Alıntıları Göster
    Havanın kararmasına saatler kala, gece vakti tehlike yaratığı için hızla geçtiğiniz yolların birinde araç bozuluyormuş.
    Bundan daha kötüsü olamaz herhalde..
    Herşey risk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Havanın kararmasına saatler kala, gece vakti tehlike yaratığı için hızla geçtiğiniz yolların birinde araç bozuluyormuş.
    Bundan daha kötüsü olamaz herhalde..
    Herşey risk.

Alıntıları Göster
    Bazı arkadaşlar Batman,Diyarbakır,Muş,Van vs. gibi illeri Hakkari ile aynı kefeye koymuş. Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi 3 yıldır Hakkari Yüksekova'da doktor olarak görev yapıyorum. Doğunun birçok ilini de görmüş birisi olarak Hakkari ve Şırnak diğer doğu illerinden çok farklıdır. özellikle son zamanlarda seçiminde yaklaşmasıyla ortam iyice gerginleşti. eskiden ayda 1-2 gün olaylı geçerken artık haftanın 2-3 günü olaylı geçiyor. ve böyle günlerde göstericiler bölge halkına bile acımıyor. mesela burda kontak kapatma diye bir eylem şekli vardır. o günlerde kimse aracını çalıştırıp sokağa çıkamaz. yoksa aracınızı taşlarlar,yakarlar. benim gözümün önünde hastasını acile götürmeye çalışan bir aracı taşladılar ve kişi yüksekovalı. kendilerinden olana bile acımazlar böyle günlerde. kepenk kapatmalardan dolayı esnaf kan ağlıyor. iflasın eşiğine geldiler ama göstericilerin umrunda değil. dayımda burada uzman doktordu. 3 yıl önce hastane bahçesinde arabasını yaktılar. ve bunları yapanların hepsi 10-15 yaş çocuklar. yetişkine derdinizi anlatırsınız ama çocuğa anlatamazsınız.

Bahsettiğim olayların sizin başınıza gelme ihtimali belki %10 dur. ayrıca Hakkari merkez nisbeten Yüksekova'dan daha iyidir. Normal zamanlarda ise bölge halkı çok misfirperverdir. esnafa bir yer sorarsınız adam size tarif etmek yerine dükkanını bırakır, kolunuza girer sizi gideceğiniz yere kadar götürür. evine davet eder,yemek yedirmeye çalışır vs. ancak bölge halkının %90 ı devletten,polis ve askerden nefret eder. 2-3 yıl önceydi sanırım Türkiye-Almanya final maçında Türkiye yenildiğinde Yüksekova'da sevinç gösterileri yapıldı,havai fişekler patlatıldı ortalık bayram yerine döndü. bazı insanlar bir hafta Almanya forması ile sokaklarda dolaştı. bu olay sanırım devlete bakış açılarını özetliyor. aslında yazacak çok şey var ama yazdıkça canım sıkılıyor. inşallah kazasız belasız gidip gelirsin.

• quote:

Bazı arkadaşlar Batman,Diyarbakır,Muş,Van vs. gibi illeri Hakkari ile aynı kefeye koymuş. Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi 3 yıldır Hakkari Yüksekova'da doktor olarak görev yapıyorum. Doğunun birçok ilini de görmüş birisi olarak Hakkari ve Şırnak diğer doğu illerinden çok farklıdır. özellikle son zamanlarda seçiminde yaklaşmasıyla ortam iyice gerginleşti. eskiden ayda 1-2 gün olaylı geçerken artık haftanın 2-3 günü olaylı geçiyor. ve böyle günlerde göstericiler bölge halkına bile acımıyor. mesela burda kontak kapatma diye bir eylem şekli vardır. o günlerde kimse aracını çalıştırıp sokağa çıkamaz. yoksa aracınızı taşlarlar,yakarlar. benim gözümün önünde hastasını acile götürmeye çalışan bir aracı taşladılar ve kişi yüksekovalı. kendilerinden olana bile acımazlar böyle günlerde. kepenk kapatmalardan dolayı esnaf kan ağlıyor. iflasın eşiğine geldiler ama göstericilerin umrunda değil. dayımda burada uzman doktordu. 3 yıl önce hastane bahçesinde arabasını yaktılar. ve bunları yapanların hepsi 10-15 yaş çocuklar. yetişkine derdinizi anlatırsınız ama çocuğa anlatamazsınız.

Bahsettiğim olayların sizin başınıza gelme ihtimali belki %10 dur. ayrıca Hakkari merkez nisbeten Yüksekova'dan daha iyidir. Normal zamanlarda ise bölge halkı çok misfirperverdir. esnafa bir yer sorarsınız adam size tarif etmek yerine dükkanını bırakır, kolunuza girer sizi gideceğiniz yere kadar götürür. evine davet eder,yemek yedirmeye çalışır vs. ancak bölge halkının %90 ı devletten,polis ve askerden nefret eder. 2-3 yıl önceydi sanırım Türkiye-Almanya final maçında Türkiye yenildiğinde Yüksekova'da sevinç gösterileri yapıldı,havai fişekler patlatıldı ortalık bayram yerine döndü. bazı insanlar bir hafta Almanya forması ile sokaklarda dolaştı. bu olay sanırım devlete bakış açılarını özetliyor. aslında yazacak çok şey var ama yazdıkça canım sıkılıyor. inşallah kazasız belasız gidip gelirsin.

Bunları bilmiyordum. Çok garip.
    Teşekkürler yazınız için

• quote:

quote:

3 yıldır Hakkari Yüksekova'da görev yapan birisi olarak bişeyler söylemek isterim. Öncelikle tatil rotanıza ters düşüyorsa o kadar mesafeyi araba ile gelmek hiç mantıklı değil. Ancak gelmek zorundaysanız Ankara-Yozgat-Erzurum-Erzincan-Ağrı-Van-Hakkari yolunu tavsiye ederim. Diğer bir seçenekte siz Van'a kadar aracınızla gelirsiniz arkadaşınızda Van'a gelir orda görüşürsünüz. hem Van'da gezmeye değer birkaç yerde var. Ayrıca Van-Hakkari yolu bilmeyenler için çok virajlı ve tehlikeli bir yol. daha geçen hafta haberlere yansıyan 2 kaza oldu.

İşin terör kısmına gelirsek; aslında bu bölgede(Hakkari-Yüksekova) normal zamanlarda insanlar gayet misafirperver ve yabancılara karşı iyiler. Ancak ortalık karıştığı zaman işler değişiyor. ve siz ortalığın ne zaman karışacağını anlamıyorsunuz. herşey birden oluyor. daha bu sabah Yüksekova'da çarşıya çıktım herşey gayet normaldi. sonra birden ortalık savaş alanına döndü. Yüksekovalı öldürülen pkk lının cenazesi varmış. kepenkler kapandı. yolları ellerinde taş ve molotof kokteyli olan 10-15 yaşlarında çocuklar doldurdu. eve zor geldim. çocukların arasından zafer işareti yaparak geçebildim. 3 yıldır burda olmama ve doktor olmama rağmen ben bile bazen çok zorlukla olaylardan sıyrılabiliyorum. çünkü böyle zamanlarda insanlar sizin polis yada asker olduğunuzu düşünüyor. doktor öğretmen olabileceğiniz akıllarının ucundan geçmiyor. siz bu şartların yabancısı da olduğunuz için verebileceğiniz yanlış ve ani tepkiler can ve mal güvenliğinizi tehlikeye sokabilir. Ayrıca burda yadırganmayan plakalar İstanbul-Ankara-Antalya-Mersin ve doğu illeri plakaları. bunlar dışındaki plakalar normal zamanlarda sorun çıkarmasa da olaylı günlerde riskli. Şehirler arası yollarda yol kesme vs. gibi olaylar artık yok. benim bahsettiğim olayların hepsi şehir merkezinde yaşanıyor.

Doğunun birçok ilini de gezmiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Hakkari ve ilçeleri farklı bir dünya. Size herhangi bir ile gider gibi gidebileceğinizi ve can-mal güvenliğinizin olacağını kimse garanti edemez. umarım yardımcı olabilmişimdir.

+1903

çok güzel yazmışsın bende doğunun heryerini gördüm ama hakkari ve şırnak bambaşka!

Alıntıları Göster
    6 yıldır güneydoğudayım şırnak diyaarnbakır batman siirt mardin bitlis lice kulp midyat nusaybin cizre her yere gittim ama size tavsiyem bu yıl bunu erteleyin arabamı çıkarmıyorum evden 1 haftadır

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

quote:

Bunları bilmiyordum. Çok garip.
    Teşekkürler yazınız için

Alıntıları Göster
    Birincisi su 30000 saçmalığından kurtulalım artık.
    Yok terör örgütünün kayıplarınıda insanımız olarak görüyorsak amenna
    Şehit güvenlik görevlisi 6000 civarıdır
    Bu rakam terör örgütü tarafından katledilen masum sivil halk ve memurlar ile 10000 i geçmez.

Konu başlığına binayen son mesajlara bakayım diye girdim sadece
    Tahmin ettiğim şekilde cereyan etmiş

Ayrıca bölünmeden falan bahsedilmişte

Bir referandum yapılsa bölünmeyi kimin isteyip , kimin istemeyeceğini
    Az çok kafası çalışan herkes kestirir

Bu işler dünyanın başka tarafında olsa , gsmh vs işin ekonomik boyutunu zaten biliyoruz
    Bölünmek isteyen ülkenin batısı olurdu
    Bizde enteresan şekilde ( bende dahil ) hayır bizle kalacaksınız diyen ülkenin batısı
    Ama bunun artık , ya da bundan sonra böyle olmayacağını herkes çok iyi biliyor
    Şemsiye muhtemelen önümüzdeki yıllarda tersine dönecek

Bir de söylemeden geçemeyeceğim

İşte Almanya , Norveç , Finlandiya , isviçre gibi bilumum demokrasinin ve insan haklarının
    tavan yaptığı ülkelerde
    Ülkenin en büyük şehrinin ortasında , belediye otobüslerine , postanelere , işyelerine
    düzenli olarak belirli tarihlerde beya bahaneler ile molotof atarsan veya yağma talan eşkıyalık yaparsan

ozaman demokrasi ve insan hakkının gereği uygulanır , suçun cezası verilir
    yani su sıkılmaz

diye bilirim ben

Ama benim ülkem demokraside insan haklarında aşmış orası ayrı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

Bu rakam terör örgütü tarafından katledilen masum sivil halk ve memurlar ile 10000 i geçmez.

Bu işler dünyanın başka tarafında olsa , gsmh vs işin ekonomik boyutunu zaten biliyoruz
    Bizde enteresan şekilde ( bende dahil ) hayır bizle kalacaksınız diyen ülkenin batısı

İşte Almanya , Norveç , Finlandiya , isviçre gibi bilumum demokrasinin ve insan haklarının
    tavan yaptığı ülkelerde
    Ülkenin en büyük şehrinin ortasında , belediye otobüslerine , postanelere , işyelerine
    düzenli olarak belirli tarihlerde beya bahaneler ile molotof atarsan veya yağma talan eşkıyalık yaparsan

yani su sıkılmaz

diye bilirim ben

Alıntıları Göster
    belenenses, orda artistlik yapıp sağı solu karıştıranlar bölünmek ister. açık söyleyeyim bende ülkenin bu pislikle uğraşacağına kendi hallerine bırakılmalarını çok isterim. zaten devlet elini çekse, ne halt ederseniz edin diye bıraksa iki güne açlıktan ölürler, yalvarmaya başlarlar bizi himaye edin diye.

ama şu var, istanbul vs. gibi yerlerde de hak iddia ediyorlar (malum üreme konusunda üstlerine yok), bu durum alsınlar 3-5 şehiri ne halleri varsa görsünler demeyi olanaksızlaştırıyor. osmanlının ıslahatlarını bilenler şunun farkındadır ki bu işler alttan alma ile çözülemez, devletin gücünü kendisine karşı çıkanlara açıkça göstermesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 23 Mayıs 2011; 1:33:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

tavan yaptığı ülkelerde

yani su sıkılmaz

diye bilirim ben

Alıntıları Göster
    Batı, doğunun bölünmesini istemez. tersi de doğrudur.

batının bölünmeyi istememesi, önce batı kavramını açayım; sermayenin biriktiği kişi ve kurumlar, sınıfsal sömürünün devam etmesi ile ilgilidir. doğu'daki adamın hayatta pek fazla tercih hakkı yoktur, yani UCUZ İŞÇİ olmaya mahkumdur. neden böyle bir fırsat kaçsın ki elinden bu sermaye babalarının.

gözlemlemek zor değil, etrafınıza bakın. evinizi yapan inşaat işçileri acaba nereden geliyor? yazın fındık çay toplamaya neden batmandan diyarbakırdan kalkıp rizeye gidenler oluyor? neden ordudaki kardeşim değil de batmandaki kardeşim o fındıkları topluyor?

çukurovada pamukları adanalılar mı topluyor sanıyorsunuz?

reddetmekle çoğu zaman sadece kendimizi kandırırız.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.