Şimdi Ara

Otomatik vites kullanmakta zorlanırmıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 10 yıldır araba kullanma deneyimim var.hamd olsun ciddi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

kuzenim yeni araç aldı.otomatik vites.kendisi aracı çok iyi kullanamıyor.
    babasının hastalığı sebebiyle 600 km yol yapmamız gerekiyor.ailede doğru dürüst uzun yol tecrübesi olan kimse yok.benim aracım eski model olduğu için yorucu olur diye onun aracını almak istedim.

ama henüz otomatik araç kullanmadım bu konuda zorlanırmıyım.kuzenim aracı yeni aldığı için pek vermek istemiyor.kaza yapmamdan korkuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxera1 -- 18 Şubat 2017; 20:17:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bence şimdiden aracı alın gidene kadar sürün. Sol ayakla frene basarsanız yaralanma ya da ölümlü kaza olabilir çok dikkat edin

• Fren gazda birkaç sefer zorlanırsın farklı ayarı ama bu her arabada olur. Öyle popo altına koyma gibi bir uygulamayı duymadım ve de görmedim. Ne olur ne olmaz aracı almayın, bir şey olsa hem aranız bozulabilir ki istemiyor; biliyordum der hem de zan altında kalırsınız.

• Araç kullanma tecrübeniz var,gerisi gereksiz;otomatik viteste nelere dikkat etmeniz gerek onları bilin yeter.Mesela hareket halinde boşa almayın,araç tam durmadan ileri yada geri vites değiştirmeyin gibi bilgiler, bunlarıda nette bulabilirsiniz.Iyi yolculuklar,geçmiş olsun.

Yalniz kuzeninizin araci yeniymis bence araç kiralayin daha iyi hem siz rahat olursunuz hemde onun akli aracinda kalmaz 😕

Daha Fazla Göster
  • aracı daha önce 50km kadar kullanmıştım.son anda park ederken stop ettirdim.tabi arac silkelenince kuzen kıllandı.açıkçası çok zamanımızda yok 2 gün sonra yola çıkmamız gerekiyor.ama dediğiniz gibi yorucu olsada kendi aracımla gideceğim sanırım.

Orijinalden alıntı: Ohan

Fren gazda birkaç sefer zorlanırsın farklı ayarı ama bu her arabada olur. Öyle popo altına koyma gibi bir uygulamayı duymadım ve de görmedim. Ne olur ne olmaz aracı almayın, bir şey olsa hem aranız bozulabilir ki istemiyor; biliyordum der hem de zan altında kalırsınız.

+1

• Bundan 7 yıl önce arkadaşıma Diyarbakırdan otomatik vites bir passat almıştık. Almaya beraber gittik. Uzun yıllar manuel araç kullandım , çokça da aracım olmuştu o döneme kadar hiç otomatik vites tecrübemde olmamıştı. Dönüşte Erzurum - Trabzon arası ben kullandım ilk deneyimimdi ve pek zorlanmadım. Nelere dikkat etmem gerektiğini biliyordum ve hiç dikkatimi dağıtmadım. Yoksa en ufak bir debriyaj - fren kombinasyon denemesi felaketle sonuçlanabileceğini bildiğim için dikkatliydim. Bu şekilde sizinde bir sorun yaşıyacagınjzı zannetmem. Herşeyin altında dikkat yatıyor , dikkatini dağıtmadığın sürece sorun olmaz bence ...

Orijinalden alıntı: orhan1461

Bundan 7 yıl önce arkadaşıma Diyarbakırdan otomatik vites bir passat almıştık. Almaya beraber gittik. Uzun yıllar manuel araç kullandım , çokça da aracım olmuştu o döneme kadar hiç otomatik vites tecrübemde olmamıştı. Dönüşte Erzurum - Trabzon arası ben kullandım ilk deneyimimdi ve pek zorlanmadım. Nelere dikkat etmem gerektiğini biliyordum ve hiç dikkatimi dağıtmadım. Yoksa en ufak bir debriyaj - fren kombinasyon denemesi felaketle sonuçlanabileceğini bildiğim için dikkatliydim. Bu şekilde sizinde bir sorun yaşıyacagınjzı zannetmem. Herşeyin altında dikkat yatıyor , dikkatini dağıtmadığın sürece sorun olmaz bence ...

evet dikkat çok önemli gerçekten.ama yol uzun olunca acaba aklımızdan çıkar mı diye de tırsmıyor değilim.

Faiz yiyenler ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların: "Alım satım da ancak faiz gibidir." demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de faize bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim faize geri dönerse artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkâr kafirlerin hiç birini sevmez. (Bakara 2/275-276).
  • quote:

Orijinalden alıntı: woxera1

aracı daha önce 50km kadar kullanmıştım.son anda park ederken stop ettirdim.tabi arac silkelenince kuzen kıllandı.açıkçası çok zamanımızda yok 2 gün sonra yola çıkmamız gerekiyor.ama dediğiniz gibi yorucu olsada kendi aracımla gideceğim sanırım.

Otomatik aracı stop mu ettirdin?

*İlk mesajda 'henüz otomatik araç kullanmadım bu konuda zorlanırmıyım' demişsin, bu mesajda 'aracı daha önce 50km kadar kullanmıştım' yazmışsın??

• Panthér kullanıcısına yanıt
    woxera1 kullanıcısına yanıt
    Otomatik aracı şanzıman ya da motor arızası dışında stop ettirmek büyük bir başarı gerçekten. Çelişki dolu bir mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBBDAD18F -- 18 Şubat 2017; 21:12:24 >

Değilse de emanet arabayla uzun yola çıkmayın

Ki verecek adam gönüllü değil. Aman

2010 Mazda 3 Impressive AT+lpg
  • Sol ayağı kenara atın ve keyfinize bakın.

Daha önceden alıştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Bende arada bir nedense sol ayakla hafif frenleme yaparım. İki ayağımı kullanabilen nadir kişilerdenim.

• Kullanamamak sıkıntı olur hocam, o derece basit bir durum olsa gerek sizin için

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.