Şimdi Ara

Oto vites kullanımında hangi ayak kullanılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar otomatik vites araç kullanırken gaz pedalını sağ ayakla fren pedalını sol ayakla kullanoyorum .Böylece ani fren yapmak gerektiğinde daha hızlı pedala basabiliyorum. Diğer şekilde sağ ayağı gazdan çekip frene basana kadar araba metrelerce yol katediyor..Ancak olması gereken sadece sağ ayağın kullanılmasıymış . Sizin yorumlarınızı merak ettim

• Şöyle düşünün manuel kullanırkende sağ ayakla hem gaz hem freni kontrol ediyosunuz otomatikte debriyaj olmadığından sol ayak boşta kalıyor doğrusuda budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol ayak boşta olmalı sag ayakla hem gaz hem freni kullanmalısınız. Açıkçası ben sol ayakla denedim freni bir kaç kere ayarlayamıyorum. Az bastım sanıyorum ama kafamı direksiyona çarpıcak kadar sert basıyorum
  • sol ayakla fren ayarlanmıyorr hıc bı sekılde ,
    bende denedım bı kac kere hep yapıştım ön cama .
  • Arkadaşlar bir kaç kere denemekle olmuyo alışınca çok iyi oluyor anından gaz ve fren emrinizde oluyor. bence alışan için büyük avantajları var..Hatta arkama yapışanlara gazdan ayağımı çekmeden frene basıyorum stoplar yanınca eleman dumur oluyor yapıştırıyor frene ara açılıyor dahada yaklaşmıyor

• Bende solla fren yapmayı bi kaç kez denedim olmuyor, ama babam çok ilginçtir otomatik arabalarda freni sol ayakla yapar, hep fren için sol ayağını kullanır.
  • Sol ayakla frene bastım hastaneden yazıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanoğlu her şarta er geç alışır, hele bir de kafası çalışıyorsa alışma süresi de kısa olur. Fakat, iki ayakla otomatik araba kullanmaya alıştıktan sonra o anlık şart düz vites bir araba kullanmayı gerektirirse, buyur burdan yak
  • Sol ayak ile frene basmak gerçekten zor. Hafif basıyorum diyosun kendini direksiyonun üzerine buluyosun. Birde ben ilk otomatik vites kullandığımda kaza yapıyordum, caddenin ortasında vites atıcam diye debriyaja basmak istedim, frene basınca olan oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

Sol ayak boşta olmalı sag ayakla hem gaz hem freni kullanmalısınız. Açıkçası ben sol ayakla denedim freni bir kaç kere ayarlayamıyorum. Az bastım sanıyorum ama kafamı direksiyona çarpıcak kadar sert basıyorum

• murat8361 kullanıcısına yanıt
    Alışan insanlar gayet güzel kullanıyor.Benim eşimde öyle alıştırdı kendini hibir sıkıntı yaşamadan sürüyor.Ama manuel'e geçmek isterlerse problem olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 30 Haziran 2014; 16:05:09 >
  • Olması gerektiği gibi kullanın hem kendinizi hemde insanları tehlikeye atmayın.

• Ben otomatik araba kullanamam çok acayip lan 2 tane pedal ve debriyaj yok

• sol ayağı frene alıştıran düze vites kullanamaz daha
  • Sol günah sagı kullan :)))
  • Başkalarının canını da, kendinizi de tehlikeye atmayın boşuna. Panik fren yapmanız gerekir, o anki telaşla hem gaza hem frene birden köklersiniz, sonuçları hiç iyi olmaz sonra...
  • Bayan kullanıcıların yaptığı en büyük hatadır, frene sol ayak ile basarlar. Ama! aynı anda da gaza basarlar.
    İşte! ondandır sürekli oraya buraya çıkmaları...

İşin doğru yanı; Manuel vitesli araç da nasıl ki gaza bastığımız sağ ayak ile frene basıyoruz.

Nasıl oluyor? ayağımızı gazdan çekip frene basıyoruz değil mi?
    O halde neden otomatik araçta da sağ ayak ile frene basmıyoruz da, zorlama yaparak sol ayağı bu işe itiyoruz?

Boş yere kendimizden icat çıkartmayalım.
    Sol ayak boşta, diğer sağ ayak gaz-fren.

Çok basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 30 Haziran 2014; 22:05:09 >
  • Otomatikte sol ayak kullanmak yanlış. Manuel kullanmak gerekirse insan bocalar sol ayak debriyaj mı fren mi? Otomatikte de manuelde de sağ ayak gaz ve fren içindir. Bu şekilde kullanmak ve alışmak kesinlikle daha faydalı olacaktır.
  • Sol ayak freninde ayarı tutturmak zor
  • Sol ayağınız boşta kalmalıdır. İlk kez bir otomatik vites araç kullandığım zamanı hatırlıyorum. İstem dışı frene sol ayağım gidiyordu ve duracağım zamanlar 4-5 kere Abs'yi devreye sokmuştum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.