Şimdi Ara

OTO Klima Gazı Fiyatları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
4
Favori
92.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar Antalyada nereye sorsam 100 tl ye gaz basıyorlar. Eksik tamamlamıyoruz kmple boşaltıp basıyoruz diyorlar. Buna gerek var mı ? Fiyat yüksek mi ? Yakın zamanda yaptıran var mı ?

• Soğutmacıyız , klima gazlarını satıyoruz . Şimdi araçlara 134 gaz basılıyor ( yeni modeller 1234) . bu 134 gazlarında çeşitleri çok , peki ayrım nasıl yapılıyor? bu pahalı olan gazların kalorisi yüksek oldugu için verim olarakta iyi oluyor , marka olarakta en iyi gaz markası Chemours (eskiden Dupont adıyla geliyordu ismi değişti) , bu aralar piyasada eski isimli olan Dupont markadan baya baya sahte var yani dışı dupont ama içi düşük kalorili gazla dolu. Chemourstan sonra 2. Sırada arkema yada honeywell gelir 3. Sırada da C gaz ( bildiğiniz c harfi) olan gaz gelir . Sıralama yaparsak

1- Chemours

2- Honeywell

3- C gaz

Chemours basan zor bulursunuz , C gazda kötü değildir .

Yani en kötü ihtimal C gaz bastırın başka markalara bulaşmayın .
    thegreenblack kullanıcısına yanıt
    thegreenblack demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: thegreenblack

Klima kullanılmayınca gaz dibe çöküp özelligini kaybediyor diye okumustum.2 haftada 1 kere yaz ve kış sogutmada 5 dk çalışmalıymış.

Alıntıları Göster
    Klima kullanılmayınca gaz dibe çöküp yada herhangi bir şekilde özelliğini yitirmez. Klima sisteminde birbirine ekli borular var, bu ekler arasında O-ring adı verilen sızdırmazlık contaları var klimayı kullanmazsanız bu contalar kuruyup sistemden gazın kaçmasına neden olabiliyor.
  • 2 yil once ben de 80 e falan yaptirdiydim manavgatta.
    once vakumlayip sonra yeniden basiyorlar.
    gazlar da kalite kalite, dikkat edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manisa merkezde bende aynı fiyatı aldım eski gazı boşaltıp yenisini basıyorlarmış 100 lira dediler.

Gazların kalitesi farklı olduğu için eski gazı boşaltıyorlarmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski gazı boşaltmak gereksiz bir durum, para tuzağı
    gazınız eksikse boşuna boşalttırmayın

komple boşalmış sisteme 80-90 TL civarı bastırıyoruz... bulunduğunuz yere göre 100 tl normal olabilir
  • Gaziantepte Focus 1 e 2-3 hafta önce 70 tlye doldurttuk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaz bile bi dünya para olmuş ölmüşüz bitmişiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 29 Mayıs 2018; 12:54:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazı ne zaman değiştirdiysem muhakkak eski "bitmiş" denilen gazdan daha zayıf çalıştırdı klimayı. Ayrıca her sene gaz yeniden bitti, sorunun ne olduğunu asla anlamadım ama yıllardır başıma hep aynısı geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO HAVA KOMPRESÖRÜ TAVSİYESİ
    10 yıl önce açıldı
    Oto Teyp Çalışması Hakkında
    8 yıl önce açıldı
    Ankara'da Klima Gazı Arayanlar
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Gazı ne zaman değiştirdiysem muhakkak eski "bitmiş" denilen gazdan daha zayıf çalıştırdı klimayı. Ayrıca her sene gaz yeniden bitti, sorunun ne olduğunu asla anlamadım ama yıllardır başıma hep aynısı geliyor
    Kacak olmasin

• nzm_turkey kullanıcısına yanıt
    Kaçak var mı yok mu diye test yaptırdım ancak hiçbir sefer kaçak olduğuna dair tespit yapılamadı.
  • Kaçak tespiti kaç lira
  • Kaza sonrası hyundai yetkili servisinde klima gazı basılmış faturada 152 tl fiyat yazıyor.

Psikolojik mi bilmiyorum ama sanki serviste basılan gaz daha kaliteli klimayı açtıktan 3-4 saniye sonra buz gibi üflemeye başlıyor.Ondan öncesinde ki gazı sanayide bastırmıştım soğuk üflemeye başlaması daha uzun sürüyordu.
  • Tabikide gazlarda ve klima yağınında kaliteli kalitesiz olanı var.100den aşağı basan yer kalmadı sayılır zaten böyle yerlerede uğramamanızı tavsiye ederim.Ayrıca gazınız eksikse tam dolum fiyatını vermeyin böyle ustalar sizi aldatmış olur sizden para koparmaya çalışır dikkat edin.Klima ve gazı ile ilgili sorusu olan varsa yanıtlamaya çalışırım bu işin içindeyiz.

• Soğutmacıyız , klima gazlarını satıyoruz . Şimdi araçlara 134 gaz basılıyor ( yeni modeller 1234) . bu 134 gazlarında çeşitleri çok , peki ayrım nasıl yapılıyor? bu pahalı olan gazların kalorisi yüksek oldugu için verim olarakta iyi oluyor , marka olarakta en iyi gaz markası Chemours (eskiden Dupont adıyla geliyordu ismi değişti) , bu aralar piyasada eski isimli olan Dupont markadan baya baya sahte var yani dışı dupont ama içi düşük kalorili gazla dolu. Chemourstan sonra 2. Sırada arkema yada honeywell gelir 3. Sırada da C gaz ( bildiğiniz c harfi) olan gaz gelir . Sıralama yaparsak

1- Chemours

2- Honeywell

3- C gaz

Chemours basan zor bulursunuz , C gazda kötü değildir .

Yani en kötü ihtimal C gaz bastırın başka markalara bulaşmayın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 29 Mayıs 2018; 23:17:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Tabikide gazlarda ve klima yağınında kaliteli kalitesiz olanı var.100den aşağı basan yer kalmadı sayılır zaten böyle yerlerede uğramamanızı tavsiye ederim.Ayrıca gazınız eksikse tam dolum fiyatını vermeyin böyle ustalar sizi aldatmış olur sizden para koparmaya çalışır dikkat edin.Klima ve gazı ile ilgili sorusu olan varsa yanıtlamaya çalışırım bu işin içindeyiz.
    hocam benim klima ile ilgili bir sorum var , benim aracın kliması sürücü tarafı ılık üflerken , yolcu tarafı olması gerektiği gibi soğuk üflüyor bu neden kaynaklı olabilir. araştırdıgım kadarıyla torpidonun arkasına bulunan flap motorundan kaynaklandığını söyleyen de var , sistemde kaçak olduğunu söyleyen de . bir kaç klimacıya götürdügümde aracı komple ön göğüsün sökülüp kontrol edilmesi gerektiğini söylediler bende vazgeçtim. bu konu hakkında tavsiyelerinizi öğrenmek isterim , teşekkürler

• 3 hafta falan oluyor, oto elektrikçiye gittim klima az soğutuyor diye, adam bi tane tüp aldı geldi üzerine ekleme yaptı tamam dedi 30 lira verdim. Eskisinden biraz iyi oldu ama istediğim seviyede değil, birkaç hafta içinde tamamen boşalttırıp adam gibi yapan bi yere götürmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozkancan85 O kullanıcısına yanıt
    Aracınız nedir? Çift taraflı klima mı var acaba? Yani sağ-sol tarafın sıcaklığını ayrı ayrı ayarlayabiliyor musunuz? Eğer öyleyse sürücü tarafının soğuk-sıcak klape motoru bozulmuştur.Genellikle peugeout,citroenlerde sıkça başımıza gelen bir arıza.Eğer çift taraflı değilse klimanız gazınızın eksikliğinden de bu sorunu yapabilir.Ön göğsü sökmelik bir durum yok ki ortada neden öyle dediler acaba?
  • Yeni nesil araçların klima dolum soketi biraz farklıymış sanırım. Misal benim araç suzuki vitara s klimalıcı bir arkadaşa gittim bizde bu vanaya uygun aparat yok dolum yapamıyoruz demişti. Serviste de 1000₺ ye yakın fiyat söylediler yanlış hatırlamıyorsam eğer. Bunun bir çözümü yokmu arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Yeni nesil araçların klima dolum soketi biraz farklıymış sanırım. Misal benim araç suzuki vitara s klimalıcı bir arkadaşa gittim bizde bu vanaya uygun aparat yok dolum yapamıyoruz demişti. Serviste de 1000₺ ye yakın fiyat söylediler yanlış hatırlamıyorsam eğer. Bunun bir çözümü yokmu arkadaşlar.
    Öyle iş mi olur hocam? 1000 liraya kompresör satıyorlar. Hyundai serviste gaz dolumu geçen sene 80 liraydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Yeni nesil araçların klima dolum soketi biraz farklıymış sanırım. Misal benim araç suzuki vitara s klimalıcı bir arkadaşa gittim bizde bu vanaya uygun aparat yok dolum yapamıyoruz demişti. Serviste de 1000₺ ye yakın fiyat söylediler yanlış hatırlamıyorsam eğer. Bunun bir çözümü yokmu arkadaşlar.
    Evet doğru söylemişler.Yeni çıkan araçlarda yeni tip gaz var yf1234 diye ve dolum jaklarıda farklıdır.Ayrıca bu gazın dolum fiyatı dediğiniz fiyatlardadır.Piyasada zaten bu gazı basan pek bulamazsınız.PM yollayın size yapmanız gerekeni söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 30 Mayıs 2018; 1:2:17 >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle. İstanbul anadolu yakasında bir iki klimacıya sordum gaz basamayacaklarını söylediler. Hem ellerinde uygun soket yokmuş hemde gazı farklıymış.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.