Şimdi Ara

OTO Klima Gazı Fiyatları Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
4
Favori
92.154
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim burda 125 lira şaka gibi soyuyolar milleti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault master minibüse 200 liraya gaz dolum yaptırdım. yeni kompresörün fiyatı da 750 liraydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Evet doğru söylemişler.Yeni çıkan araçlarda yeni tip gaz var yf1234 diye ve dolum jaklarıda farklıdır.Ayrıca bu gazın dolum fiyatı dediğiniz fiyatlardadır.Piyasada zaten bu gazı basan pek bulamazsınız.PM yollayın size yapmanız gerekeni söyleyebilirim.

Alıntıları Göster
    Pm'den değil de burdan söylerseniz diğer arkadaşlar da faydalanırlar.

• anyhill kullanıcısına yanıt
    Arabayi alali iki sene oldu. 2 kez gaz bastirmistim.Su an klima sogutmuyor. Her mevsim ayni seyimi yasayacagim. Arac 2001 astrra. Usta araba yaşli normal gibi birseyler soyledi ama. Yani bu durum normal mi? Sende nasil bir kanaat olustu?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatsa52

Arabayi alali iki sene oldu. 2 kez gaz bastirmistim.Su an klima sogutmuyor. Her mevsim ayni seyimi yasayacagim. Arac 2001 astrra. Usta araba yaşli normal gibi birseyler soyledi ama. Yani bu durum normal mi? Sende nasil bir kanaat olustu?
    Kompresör keçesi, klima müşürü ve borularına kaçak testi yaptır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkancan85

hocam benim klima ile ilgili bir sorum var , benim aracın kliması sürücü tarafı ılık üflerken , yolcu tarafı olması gerektiği gibi soğuk üflüyor bu neden kaynaklı olabilir. araştırdıgım kadarıyla torpidonun arkasına bulunan flap motorundan kaynaklandığını söyleyen de var , sistemde kaçak olduğunu söyleyen de . bir kaç klimacıya götürdügümde aracı komple ön göğüsün sökülüp kontrol edilmesi gerektiğini söylediler bende vazgeçtim. bu konu hakkında tavsiyelerinizi öğrenmek isterim , teşekkürler

Alıntıları Göster
    Benim araçta 3 bölgeli klima var, sizin dediğinize benzer bir durum oldu, yolcu tarafı daha az soğuk, sürücü tarafı daha soğuk üflüyordu, hatta orta konsolda 3 adet hava kanalı var soldan sağa sogukluk azalıyordu, bazen arka klimayı açmadığımda soğutmuyordu, yani kafasına göre takılıyordu. Geçenlerde gaz tamamen boşaltılıp yeniden gaz basılınca sorun düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Gazı ne zaman değiştirdiysem muhakkak eski "bitmiş" denilen gazdan daha zayıf çalıştırdı klimayı. Ayrıca her sene gaz yeniden bitti, sorunun ne olduğunu asla anlamadım ama yıllardır başıma hep aynısı geliyor
    Sistem de kaçak?

• quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Maalesef öyle. İstanbul anadolu yakasında bir iki klimacıya sordum gaz basamayacaklarını söylediler. Hem ellerinde uygun soket yokmuş hemde gazı farklıymış.
    Göztepe sanayide 80TL ya dolduruyorlar.
  • Sizin araçta suzuki vitara mı? Aynı sistem ve gaz doldurduklarına eminmisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aracınız nedir? Çift taraflı klima mı var acaba? Yani sağ-sol tarafın sıcaklığını ayrı ayrı ayarlayabiliyor musunuz? Eğer öyleyse sürücü tarafının soğuk-sıcak klape motoru bozulmuştur.Genellikle peugeout,citroenlerde sıkça başımıza gelen bir arıza.Eğer çift taraflı değilse klimanız gazınızın eksikliğinden de bu sorunu yapabilir.Ön göğsü sökmelik bir durum yok ki ortada neden öyle dediler acaba?
    araç alfa romeo 147
    çift taraflı dijital klima var
    sağ ve sol tarafın sıcaklıkları ayrı ayrı ayarlanabiliyor.
    sıcakliğı Hİ yaptığımda her iki tarafatn da aynı miktarda sıcaklık geliyor , fakat LO yaptığımda yolcu tarafı çabuk bir şekilde soğuk üflerken , sürücü tarafı hem geç sürede hemde daha ılık üflüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: redloves

Sizin araçta suzuki vitara mı? Aynı sistem ve gaz doldurduklarına eminmisiniz.
    benim araç citroen berlingo ama doldurmuyorum nasıl olsa kaçırıyor bitiyor yine. klimasız idare ediyoruz satıcaz zaten. Ben size fiyatı söyledim suzuki vitaraya oluyor mu olmuyor mu gidip sormanız lazım. Göztepe köprüsünden oto sanayi tabelasını takip ediyorsunuz hemen girişte dandirik dükkanlar var onlardan birinde. Dandirik dediğime bakmayın içerde BMW 5 serisine gaz dolumu yapıyorlardı.
  • quote:

Hemşerim aynen bana da senin gibi oluyor, yaklaşık 10 farklı aracım oldu, bunların hemen hepsinde klima iyi soğutmuyordu, gidip gazı yenilettim, kaçak testi yaptım, her seferinde ilk halinden daha kötü soğuttu. Her mevsim değişiminde gaz bitti, sorduğum ustalar da aynı cevabı verdi; kompresör eskimiş hocam, normaldir idare et dediler.

Bende oluşan kanaat; basit bir gaz dolumunu dahi düzgün yapamayan ustalara sahibiz, klimanın özelliğini tam olarak bilmiyorlar ve tam tamına ne kadar gaz basılması gerektiğini bilmeden ezbere dolum yapıyorlar. Bu yüzden klima tam çalışmıyor, daha kötü soğutuyor. Benim düşüncem araba 10-15 yaşına gelene kadar fabrika çıkışı gaz ve kompresör ile soğutma az çok olsa dahi devam etmek. Klima o yıl civarlarında bozulursa artık gaz dolumu ile uğraşmaktansa gidip yeni kompresör almayı tercih ederim. Tabi bu işi de büyük bir şehirde normalden daha fazla para alan uzman bir serviste yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Hemşerim aynen bana da senin gibi oluyor, yaklaşık 10 farklı aracım oldu, bunların hemen hepsinde klima iyi soğutmuyordu, gidip gazı yenilettim, kaçak testi yaptım, her seferinde ilk halinden daha kötü soğuttu. Her mevsim değişiminde gaz bitti, sorduğum ustalar da aynı cevabı verdi; kompresör eskimiş hocam, normaldir idare et dediler.

Bende oluşan kanaat; basit bir gaz dolumunu dahi düzgün yapamayan ustalara sahibiz, klimanın özelliğini tam olarak bilmiyorlar ve tam tamına ne kadar gaz basılması gerektiğini bilmeden ezbere dolum yapıyorlar. Bu yüzden klima tam çalışmıyor, daha kötü soğutuyor. Benim düşüncem araba 10-15 yaşına gelene kadar fabrika çıkışı gaz ve kompresör ile soğutma az çok olsa dahi devam etmek. Klima o yıl civarlarında bozulursa artık gaz dolumu ile uğraşmaktansa gidip yeni kompresör almayı tercih ederim. Tabi bu işi de büyük bir şehirde normalden daha fazla para alan uzman bir serviste yaparım.

Alıntıları Göster
    gaz dolum cihazına araç marka ve model bilgileri girildiğinde, kaç gram gaz konulacağını cihaz otomatik ayarlıyor. yani ustanın çok şey bilmesine gerek yok. konulacak gazın ismi belli, araç belli, geriye cihazın işlem yapmasını beklemek kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkancan85

araç alfa romeo 147
    çift taraflı dijital klima var
    sağ ve sol tarafın sıcaklıkları ayrı ayrı ayarlanabiliyor.
    sıcakliğı Hİ yaptığımda her iki tarafatn da aynı miktarda sıcaklık geliyor , fakat LO yaptığımda yolcu tarafı çabuk bir şekilde soğuk üflerken , sürücü tarafı hem geç sürede hemde daha ılık üflüyor

Alıntıları Göster
    Alfalarda da dediğiniz arıza başımıza geliyor hocam, dediğim gibi sürücü tarafındaki sıcak soğuk klape motoru bozulmuş olabilme ihtimali yüksektir.O motor pahalı olabilir eğer almak istemezseniz ustanıza söyleyin soğuğa alsın elle.Kışa girerkende sıcağa çevirir.İyi bir usta gazdan mı yoksa motordan dolayı mı bunu yapıyor rahatlıkla anlayabilir bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 30 Mayıs 2018; 17:36:56 >

• iquique kullanıcısına yanıt
    Nerede yaptirabilirim bu testi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Nerede yaptirabilirim bu testi?
    Oto klimacılarda yaptıracaksın. Ama hepsi kaçak testi yapamıyor. Yapanını bulacaksın. Çok sıkıntılı bir süreç. Benim B kasa corsada klimada sorun vardı. Kaç kez dolum yaptırdım, müşürdeki kaçapı bulduk onu değiştirdim. Yine gaz kaçağı vardı. En sonunda pes ettim arabayı sattım ama klimanın arızasını baştan alıcıya söyledim.

• quote:

Alfalarda da dediğiniz arıza başımıza geliyor hocam, dediğim gibi sürücü tarafındaki sıcak soğuk klape motoru bozulmuş olabilme ihtimali yüksektir.O motor pahalı olabilir eğer almak istemezseniz ustanıza söyleyin soğuğa alsın elle.Kışa girerkende sıcağa çevirir.İyi bir usta gazdan mı yoksa motordan dolayı mı bunu yapıyor rahatlıkla anlayabilir bilginize

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Anladim. Tesekkur ederim. Bulmaya calisicam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oto Pratik lerde de kampanya yazmışlar

• Bende 2 gün önce twingoya bastırdım 750 gr alıyor 100 tl verdim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.