Şimdi Ara

ortada refüj bulunan yollarda kör nokta sorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ehliyeti alalı yaklaşık 1 hafta oldu trafiğe az çok çıkmaya başladım. Fakat bazı noktalarda arabaların gelmesini net göremiyorum. Resim olarak çizdim umarım anlaşılabilir çizmişimdir.

Bu kör nokta olayını nasıl halledebilirim. Bu yollardan gitmemeye çalışıyorumda elbet girmem gerektiği durumlar olucak.

Acemiliğime verin

Anlaşılmıyor diye tekrar çizdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj batuhan -- 29 Temmuz 2014; 17:48:56 >

• Yazıyı okuyunca çizimden daha çok şey canlandı gözümde. Ama yine de anlamadım.
  • Onlara dikiz aynanla değil gözünle bakıcaksın azıcık arabanın burnunu yola sokucan önce niyetini belli edicen serbest olunca geçiceksin ve sinyal ver lütfen yola çıkarken insanlar anlasın yola çıkacağınıda yol versinler duruma göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Onlara dikiz aynanla değil gözünle bakıcaksın azıcık arabanın burnunu yola sokucan önce niyetini belli edicen serbest olunca geçiceksin ve sinyal ver lütfen yola çıkarken insanlar anlasın yola çıkacağınıda yol versinler duruma göre

Sinyali her zaman kullanıyorum hocam ama öyle bi geliyorlarki son hızla. Yola aracın burnunu sokmaya çekiniyorum. Başımı arkama çevirip baksamda bu sefer aracın sağ direği görüşümü kesiyor. Buna çözüm bulamicam galiba

• Direk görüşünü kesiyorsa çok ilerde duruyorsun demektir. Çizdiğin şemadan yola çıkayım:

Sola sinyal verdin, solunu kontrol et. Serbestse sağa hafif bakarak yola çık. Sağı bir miktar görürsün zaten. Burnunu yoldaki araçların çarpmayacağı kadar çıkar, yanaşırken yine sağa bakabilirsin. Dursun, sağına bak, duruma göre çık ya da bekle. Kolay aslında, pratik yaparak çözersin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafif burnunu sokup kafayı ileri uzatmak lazım.

Bu mesele değil de Adana'da her yerde seçim pankartı var yolu göremiyorsun kavşaklarda, bildiğin araba gelse biçecek nerdeyse.
  • @nk061 Tekrar çizdim hocam sizin için

@L.J Deneye deneye doğrusunu yaparım umarım

@Aytürk Anladım hocam bu şekilde deneyeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj batuhan

quote:

Onlara dikiz aynanla değil gözünle bakıcaksın azıcık arabanın burnunu yola sokucan önce niyetini belli edicen serbest olunca geçiceksin ve sinyal ver lütfen yola çıkarken insanlar anlasın yola çıkacağınıda yol versinler duruma göre

Sinyali her zaman kullanıyorum hocam ama öyle bi geliyorlarki son hızla. Yola aracın burnunu sokmaya çekiniyorum. Başımı arkama çevirip baksamda bu sefer aracın sağ direği görüşümü kesiyor. Buna çözüm bulamicam galiba

Az gözü kara olacaksınız zamanla atılıyor o toyluk dönemi ne kadar sık trafiğe çıkarsanız o kadar iyi olur.Bir keresinde aynı bu şekil bir yola çıkamamıştım tam 15 araç

geçmişti Allah'tan arkamda kimse yoktu peder bey çok kızmıştı.Sanada sana ehliyet vereninde diye laf yemiştim

• quote:

quote:

quote:

Az gözü kara olacaksınız zamanla atılıyor o toyluk dönemi ne kadar sık trafiğe çıkarsanız o kadar iyi olur.Bir keresinde aynı bu şekil bir yola çıkamamıştım tam 15 araç

geçmişti Allah'tan arkamda kimse yoktu peder bey çok kızmıştı.Sanada sana ehliyet vereninde diye laf yemiştim

Bende geçemicem arkada trafik olucak laf yicem diye panik yapıyorum iyice. Bu panik birazda trafikteki sabırsız sürücüler sayesinde, biraz beklemeye sabırları olsa daha kolay alışıcamda

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende geçemicem arkada trafik olucak laf yicem diye panik yapıyorum iyice. Bu panik birazda trafikteki sabırsız sürücüler sayesinde, biraz beklemeye sabırları olsa daha kolay alışıcamda

En büyük güven kaynağım teyzeler olmuştu.Şöyle düşünün teyzeler trafiğe çıkıyorsa sizde çıkarsınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En büyük güven kaynağım teyzeler olmuştu.Şöyle düşünün teyzeler trafiğe çıkıyorsa sizde çıkarsınız

Benim kursu teyzeler basmıştı. Teorik sınavı geçememişler

• Yapa yapa alışılıyor

• Şimdi anladım dostum. Aracın kafasını yola çok çıkarmadan kafanı uzatarak bakacaksın. Başka türlü göremezsin fakat baya tehlikeli bir çıkış imiş orasıda.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Şimdi anladım dostum. Aracın kafasını yola çok çıkarmadan kafanı uzatarak bakacaksın. Başka türlü göremezsin fakat baya tehlikeli bir çıkış imiş orasıda.

Şansımada gitmem gereken yerlere giderken hep kullanmam gereken bir yol. Dediklerinizi uygulicam hocam çok teşekkürler
  • Resimde anlatmaya çalıştım sarı ok sensin, önce sinyalini ver soldan gelen araçlara bak yol müsait olunca 2.numaraya geçeceksin bu sefer orda bekleyeceksin bu sefer sağdan gelenlere bakacaksın.Nasıl bakacağım diyorsun.? fotoda gördüğün refüjün ortası inan 2.5 metre yeşillikler var sağdan gelenleri görmen nerdeyse imkansız o yüzden 2.numaralı bekleme yerine geçerken aracın yönü dümdüz karşıya bakar şekilde değil sola dönecek şekilde pozisyonda duracaksın biraz eğildiğin zaman sağdan gelen araçları rahat görürsün.Benki oraya her geldiğimde stres yaparım ama beklerim bazen 7-8 dakika beklediğim oldu ne zaman yol boşaldı o zaman gideceğim yöne doğru çıkarım.Bu arada geçen ben bir hata yaptım aman sen yapma.! 2.numarada beklerken baktım yol boşaldı çıktım ama sol şeritten devam ettim Yanlış.!!!! o esnada sol şerit serbest şerit hızla bir araç gelse beni paramparça yapardı.Sen sağ müsait çıktığın zaman kendini direk sağ şeride at ordan devam et arkandan hızlı bir araç gelse dahi seni sollayıp geçer.

• mümkün olduğunda dik girerek kendiniz sağdan gelenlere bakacaksınız. hemen dönerseniz geleni göremezsiniz.

haritanın solunda iki üç sokak yanda şh. yaşar kuş caddesinden çıkın görüş alanı daha net. 250 metre batı yönde
  • herşeyi aynadan görmeyi bekleme. kör noktalar için arka camlara da göz atmalısın ara sıra.
  • öyle bir sola dönüşte gelen araçlara göre mümkün mertebe dik şekilde beklemek lazım. çizdiğiniz şemada akan trafiğe neredeyse paralel şekilde duruyor araç. o halde de tam aynı çizgide olmadığınız için dikiz aynasının açısına girmiyor haliyle. dik şekilde durun sağ camınızdan bakıp çıkın. bu işin kuralı budur.
  • Böyle bir anayolda trafik lambası olması lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.