Şimdi Ara

İki yönlü iki şeritli bir yolda sola dönüş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
12.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şekildeki gibi iki yönlü iki şeritli işlek bir yolda sola dönmek isteyen bir araç
    a) Sağdaki asfalt bankette sol sinyalini yakarak trafiğin uygun anını beklemeli ve dönüşünü yapmalı,
    b) Sol sinyalini verip kendi şeridinin en soluna yanaşarak karşıdan gelen trafiğin uygun anında dönüşünü tamamlamalıdır.

    Bence (b). Trafik kanununa göre de (b). Ama bir arkadaş (a) şıkkı olduğunda ısrar ediyor. Sizin yorumunuz nedir?

     İki yönlü iki şeritli bir yolda sola dönüş.



  • valla benim babamda böyle dönüşlerde sağda durmamı söylüyo ama aslını bilemiycem.

    edit: bu arada ilgili trafik kanununu yollayabilirmisin buraya merak ettim bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egulova -- 8 Temmuz 2010; 17:59:08 >
  • evet,benimde bilfiğim,, b şıkkı..
    ama hızlı akan trafikte uyguladığım a kesinlikle..
    (yol ve koşullar önemlidir yinede)
  • hızlı akan trafikte arkanızda çok araba varsa, ve karşıdan da sürekli araba geliyorsa trafiği rahatlatmak için bu yöntem (a şıkkı) kullanılır.

    özellikle şehirler arası yollarda ters yöndeki yola/benzinliğe vs. girecek araçların bu şekilde yaptığını görmüşsünüzdür zaten ...

    ancak şehir içinde bu tip bir atraksiyona girmeye bence gerek yok, faydadan çok zarar verir hem size hem trafiğe.

    sebep olarak aklıma şu geliyor;
    hızlı akan şehirlerarası bir gidiş geliş yolda uygun boşluğu siz yakalarsınız, size yol verilmez genelde, çünkü 90-100' le akar trafik.
    ama şehir içinde zaten arabalar yavaş, sinyalinizi verip yavaşlarsanız karşıdan gelen halden anlar biri sonunda yol verir, arkanızdaki de öküz değilse adam gibi bekler dönmenizi/boşluk varsa sağınızdan ilerler. öküzlük mevcutsa kornaya asılır, herkesi rahatsız eder vs. vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 8 Temmuz 2010; 18:02:55 >




  • Yukarıdaki konu başlığıyla ilgili net cevap verebilecek olan var mı?

    Trafik kanununa göre Cevap a şıkkı mı b şıkkı mı?

    Normalde şerit iki adet olsa sola yaklaşılması gerektiğini biliyorum.Ancak düşük banket olunca dönmeden önce bankete geçip arkadan gelen araç olmamasına dikkat edip öyle mi dönmeli yoksa sinyal verip yavaşlayarak şeritin tam soluna mı yerleşmek gerek?


     İki yönlü iki şeritli bir yolda sola dönüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 17 Ekim 2019; 12:1:32 >




  • Şehiriçi az trafikli yolda b sıkkını yapıyorum ama bizim burada çevreyolu üzeri aynı böyle bir yer var hatta ışık falanda olmadığı için ölüm kavşağı diye geçiyor arkadan araçlar hızlı geldiği için a şıkkını uyguluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Solda bekler, tabi yerde kesik cizgiler var ise (görselde olduğu gibi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesik çizgiler varsa sola sinyalini yakarsın, karşıdan araçların geçmesini bekler, sola dönersin. Arkadakiler de seni beklerler, en azından beklemek zorundalar.
  • İstanbul trafiginde B yi yapmak meryiye kafa atmak gibidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'da sırf böyle dönüşler için ortada boş şerit var.
  • b şıkkı. a şıkkını uygularken ne kazalar olduğunu görmek mümkün. tehlikeli
  • Tabiki B Şıkkı sinyalini çok önceden verip o andan itibaren yavaşlayarak ilerlemelisiniz, sağdan bunu yapmak kör nokta, aynadan hesap edemeyeceğiniz hızdaki araçlar ve karşı şeridi bulunduğunuz noktadan yeterince analiz edemeyeceğiniz için çok tehlikelidir. Ve sağ şeritden dönerken meydana gelebilecek kaza çok daha tehlikeli ve ölümcül olacaktır
    İlla korna çalan mallar olacaktır unutmayın bu ülkede otobüs durağında duran otobüse bile korna çalan öküzler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 17 Ekim 2019; 19:56:35 >
  • Soldakı kesik çizgilerin üzerıne yanaşabildiğiniz en yakın konumda hatta karşı yolu tehlikeye atmıyorsanız çizgilerim üstünde durup karşı yol boşalınca sola dönmenız olması gerekendir. Böylece arkanızdaki trafiği de rahatlatmış olursunuz
  • Evimin yolunda tam böyle bir dönüş var, banket falan yok ve müthiş bir yokuş. Karşıdan araba gelirken sinyal verip beklediğinizde arkadaki arabalar yokuşta durmak zorunda kalıyor. Ağır vasıtaların durduktan sonra kalkması mümkün değil. Ne yapıyorsun derseniz ne a şıkkı ne b şıkkı duruma göre yolu uzatıp ilerden dönüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabii ki b
  • Arkadaşlar herkes B demiş.Ancak şu an tramerde olan bir kaza var.Biri sigortacı diğeri bilirkişi olduğunu söyleyen kişi bankette beklenip arkadan araç gelmediğinden emin olduktan sonra dönülür diyor.Ancak bilirkişiyim diyen kişi bana güvenilir gelmedi.Çelişkili konuşuyor.

    Konu başlığında arkadaş trafik kanununda B demiş ancak ben bulamadım böyle birşey.Sadece 2 ya da daha fazla şerit olursa sola yanaşıp karşı taraftan gelen araçların geçişi beklendikten sonra dönülür diyor tek şerit olursa ne yapılacağı belli değil.Ben buradan tek şeritte de aynı şeyin yapılacağı çıkarımını yapıyorum.Arkadan gelen araç ya arkada bekleyecek ya da sağdan geçecek.

    Banket zorunlu durumlarda girilebilecek bir yer.Dönüş için kullanılmaması gerek.
  • Resimdeki benzer durum Beşiktaş ta bir süre önce başıma geldi. Seyir halinde olduğum şeritte dikiz aynamda tek bir aracın bile bulunmadığı boş bir anda a) şıkkını kullanarak sola sinyalimi de vererek dönüş yaptım benzinliğe girmek için.

    Sonra peşime motorlu yunus polis geldi iki tane napıyorsun sen bla bla. Forumda konusunu açtım detayına oradan bakabilirsin. 46/2-C den 235TL ceza yazdırmışlar, saçmalığın dik alası. Pazartesi itiraz edicem bakalım ne zaman sonuçlanır bilmem ama sonucu yazarım unutmazsam buraya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caguar C kullanıcısına yanıt
    İki yönlü tek şeritli bir yolda benzinliğe girmek için a şıkkındaki gibi bankete yanaşıp sola sinyal verip yol boşken geçtiniz.Burda öncelikle önemli olan döndüğünüz tarafta yolda kesik çizgi olup olmadığı eğer kesik çizgi var da döndüyseniz o zaman polise göre hatalı davranışınız ne imiş anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x15 kullanıcısına yanıt
    Pardon b) şıkları karıştırdım bankete yanaşmadan döndüm. Kesikli çizgi vardı polis muhtemelen kendisi karşı şeritten hızla geliyordu ben dönünce 'sıyırdım az kaldı çarpıyordum' falan diyerek kendi suçunu bana mı yıkmaya çalıştı artık neyse. Varsa ellerinde kamera kayıtları açsın izlesinler bakalım benim karşı şeritte gördüğüm içinde emekli yaşta bi amcayla eşinin bulunduğu beyaz bi otomobildi. Polis hangi ara nereden peydah olmuş da az kaldı bana çarpacakmış ben de öğrenmiş olurum böylece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız şerit sarı renkli kesikli çizgiliydi. Sarı renk olunca farklı bi anlamı var mı bilmiyorum. Öyleyse bilmediğim kural ihlali yapmış olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.