|
Selamlar, 2020 model, 20 bin KMde Volkswagen Golf 1.5 TSI aracımız var. Bugüne kadar hiç sorun çıkartmayan araç bundan 5-6 ay önce annem beni arayıp "Oğlum araç soğutma sıvısı azaldı" uyarısını verdi dedi. Ben de araca yeni antifriz ve saf su ekleyin sorun düzelir dert etmeyin demiştim. Sonrasında birkaç ay sonra tekrar aynı uyarıyı veren araç artık daha sık vermeye başlamıştı. Sonrasında annemden aracı aldım, tatile gittim. Tatil sırasında aynı uyarıyı verince bu sefer opetten rastgele aldığım mavi renkli antifriz ile bizim araçtaki pembe antifrizi, saf su ekleyerek karıştırdım. Bunu yapmamam gerektiğini bilmiyordum fakat araç artık uyarı vermiyordu. Motor sıcaklığı bütün tatilim boyunca uyarı vermesine rağmen 90 dereceyi, yağ sıcaklığı ise 140 150li hızlara çıkmama rağmen 110 dereceyi geçmiyordu. İzmir Karşıyaka, Caher Dudayev Bulvarında kırmızı ışık için yavaşlarken aracın teklemeye başladığını hissettim. Tam o sırada sarı motor arıza ışığı yanıp sönmeye, aracın teklerken sarsılması artmaya başladı. Bütün bu olaylar olduğu esnada yavaş olduğum için aracı sağa çekemeden orta şeritte kaldım Aracı Vosmer Gaziemir'e çektirdik. Çektiğimiz yerde aracı marş etmeye çalıştım. Çok zor marş aldı ve motor çalıştıktan sonra devir yavaşça düşmeye, araç yine teklemeye başladı ve içeriye benzin kokusu doldu. Daha fazla uğraşmadan eve döndüm. Vosmer aracı sabah düzgün çalıştırıp servise çektiğini, araçta motor sıvısı eksik uyarısı olduğunu söylediler. Araçta kaçak tespit ettiklerini ve parça siparişini verdiklerini, birkaç gün içinde aracı alabileceğimizi söylediler. Ben aracın motorunda bir sorun olduğunu düşünürken tüm problemin soğutma sisteminde olması kafama çok yatmadı. Birkaç gün sonrası arızayı giderdiklerini, soğutma sisteminin düzgün olduğunu söylediler. Araçla 50KM test yapmışlar, ben de aynı gün 500 KM uzun yol yaptım. Yol boyunca herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat hala aklıma takılıyor, ben sorunun motorda olduğunu düşünürken bütün bu problemi motor soğutma sistemi sebep olabilir mi? Devamlı motor sıcaklığını kontrol ettim, olay anında bile motor 90 dereceyi hiç geçmedi. Servisin yaptığı onarım sizce yeterli mi? Başka bir yere daha kontrole gitsek mi bilemedim. ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 20 Eylül 2023; 13:55:54 > |

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt