Şimdi Ara

Opel Vectra (B) kullanan arkadaslar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1998 corsamizi satip daha genis bir arac alacagiz. Normalde biyle bir fikir yoktu ancak babamin arkadasi araci satmaya kalkincada babam ben alayim dedi. Ilk olarak araç gri renk gl 1999 model 1.6 16v ecotech 100bg 148.000 km de olan halk arasinda suslu kasa diye tabir edilen model. Bugun araci sanayici arkadasa bakmaya goturduk. Arac da 4 parca boya bunu biliyorduk. Arac da debriyaj balatasi, ön arka amartisörler, atesleme bobini,klima gazi ve alt takim elden gececek seklinde bir tablo cikti önümüze. Birde arac yag eksiltmisti bu araclar yag eksiltiyor diye de duydum. 1850 tl fatura cikti ve arkadasa babam durum bu dedi. Adam araca 19.500 istiyordu simdi nasil yapmaliyiz bu aracin ederi nedir ? Kac tl ye alinir bu sekilde ? Ve aracin cok masrafi olur mu ? Araç ne kadar yakar ? Bu gibi sorulari merak ediyoruz. Kullanacilari yada kullanmis olanlar varsa yardimci olurlar ise cok sevinirim simideden tesekkurler ve herkese iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaandngz

1998 corsamizi satip daha genis bir arac alacagiz. Normalde biyle bir fikir yoktu ancak babamin arkadasi araci satmaya kalkincada babam ben alayim dedi. Ilk olarak araç gri renk gl 1999 model 1.6 16v ecotech 100bg 148.000 km de olan halk arasinda suslu kasa diye tabir edilen model. Bugun araci sanayici arkadasa bakmaya goturduk. Arac da 4 parca boya bunu biliyorduk. Arac da debriyaj balatasi, ön arka amartisörler, atesleme bobini,klima gazi ve alt takim elden gececek seklinde bir tablo cikti önümüze. Birde arac yag eksiltmisti bu araclar yag eksiltiyor diye de duydum. 1850 tl fatura cikti ve arkadasa babam durum bu dedi. Adam araca 19.500 istiyordu simdi nasil yapmaliyiz bu aracin ederi nedir ? Kac tl ye alinir bu sekilde ? Ve aracin cok masrafi olur mu ? Araç ne kadar yakar ? Bu gibi sorulari merak ediyoruz. Kullanacilari yada kullanmis olanlar varsa yardimci olurlar ise cok sevinirim simideden tesekkurler ve herkese iyi forumlar.

1.6 o kasayı çekmiyor diye duymuştum. 2.0 136 hp olan makyajsız kasasını uzun sure kullanmıştık. Durduk yere sensörler vs. arıza yapıyordu

• soa S kullanıcısına yanıt
    1.4 corsadan sonra yetee gibi sanki araci kullandim cunku babam da kullandi. Biraz masrafli arac yani anlayacagim. Sensorler falan derken ne sensorleri fiyatlari nedir ?

• Ornek vermek gerekirse oksijen sensoru motorun içindeki sensörler. Tabi bunlar olalı uzun zaman olmuştu. Direksyon kutusu bozulmuştu birde hatırladığım kadarıyla. Yol bilgisayarının ekranıyla klima ekranida bozulmustu birde. Kendinden bizi sogutmustu sağolsun aracın görünümü güzel fakat orta dar gelir arasindaysaniz sizi uzebilir. Tabi birde şans meselesi. Belki bizim şansımıza sorunlu olanı denk geldi size iyisi denk gelir bunu bilemeyiz

• Şuan 96 vecta b sahibiyiz. Araç arıza çıkartmadan 1 ay duramıyor. Bana kalırsa hiç bulaşmayın. Araç çok güzel fakat dediğim gibi arızaları hiç bitmiyor ve biz 1.6 kullanıyoruz illa alıcam diyorsan 2.0 olanını alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yukarda bahsettiginiz sorunlar olagan seyler her arabada olabilir. Gerekli degisemler bunlar masraf gozu ile bakmamak lazim.

Opellerde yag yakma olayi var ama bizzat ne yasadim ne sahit oldum nede bir opel kullanan tanidigimdan duydum. Ben duymadim diye yok sayilamaz orasida ayri bi konu...

1.6lar karburatorlu 2.0ler ise enjeksiyonlu diye biliyorum.(yanlissam duzeltin) 2.0 motor bence daha iyi bir secim olurdu lpg ile de yakiti tatmin edici olurdu. Eger 1.6 bizw yeter,test ettik bi sıkinti yok derseniz o sizin tercihiniz olur ama benim tercihim 2.0 motor olani...

Simdiden hayirli olsun...

• Öncelikle 2.0 daha makbuldür ve cd yada cdx donanımı en tutulanıdır sorun olarak ekzantrik,krank sensörü kroniktir ama fiyatları çok pahalıdeil 70-110 arası bi fiyatı vardır parçaları ucuzdur çıkma yansanayi bolca bulunur.Temizi bakımlısı çok keyiflidir yol tutuşu iyidir tam uzun yol arabasıdır geniştir 500lt bağaj hacmi vardır 2.0ın yakıt tüketimi olarak şehir içi en kötü 13lt yakar uzun yolda 7-8litre yakar(benzin)

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.