Şimdi Ara

Opel kaliteli bir marka mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
19.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Reklamlarında müşteri çekebilmek adına özellikle "Safan Alman" olduğu vurgulansa da, gerçek "Safkan Alman" olan, hakiki Almanlar; Mercedes-Benz, BMW, Audi, Volkswagen markalarına kalite bakımından yakın mıdır ?

SAAB'ı batmasına neden olan General Motors (GM), iflasın eşiğinden dönebilmek adına ürünlerinden kuruş kuruş çalarak mali durumunu düzeltmeye çabalamaktadır.

Mali durumu çöküşe doğru giden bir markanın ürünlerinde bu çöküş tezahür etmiş midir ?

Kaliteli bir PSA ürünü (Örnek olarak DS Serisi) Opel'den daha kaliteli olduğu söylenebilir mi ?

Bir zamanlar (1990-2005 civarı) kaliteli olduğu söylense de, günümüzde halen bu kaliteden söz etmek mümkün müdür ?

General Motors (GM) iflasa yaklaşmasıyla beraber, GM grubu araçların ciddi bir "Güvenlik Zaafiyeti" oluştuğu gözlenmektedir.

Citroen C4 %90 seviyesinde 5 Yıldız ile geçmişken, Astra %84 seviyesinde kalmıştır.

2016 Corsa ise sadece 4 Yıldız ile ciddi bir güvenlik zaafiyeti gösterirken Peugeout 208 %88 ile 5 yıldız alabilmiştir.

Bu markayı "Almanların Yüzkarası" olarak değerlendirebilir miyiz ?

Almanya'da tabiri caizse "Alman amele sınıfı arabası" olarak nitelendirilse de, Almanların yaptığı en kötü araba olduğu doğru mudur ?

PSA'nın kendini çok geliştirerek Ford, Toyota ve Volvo gibi markalara motor sattığını göz önünde bulundurursak, PSA 1 adım ileri giderken Opel'in 5 adım geri gittiği gerçeğiyle karşılaşıyoruz.

Tarafsız ve objektif yorum ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 27 Aralık 2016; 13:45:28 >

• Millet olarak üretemiyoruz ama her şey hakkında yorumumuz var maalesef. Memlekette herkes bilirkişi eleştirmen. Yok opel şöyle geride vw ileride PSA grubu yol katetti falan boş muhabbetten öteye geçemiyoruz. Konu sahibi arkadaş Opel sahibi olmadığı çok belli. Büyük ihtimal bayi de 2 tur atıp gelip burda bir şeyler yazmış. Almayın kardeşim. Serbest piyasa PSA hoşuna gidiyosa kendini içinde mutlu hissettiysen git al hayırlı olsun.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Opel: Kaliteli Bir Marka mı?

Opel, 1862'de kurulan, Almanya merkezli bir otomotiv markasıdır. Uzun ve zengin bir geçmişe sahip olan Opel, günümüzde dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biridir. Peki Opel nasıl bir markadır ve araçlarının kalitesi nasıldır?

Opel Nasıl Bir Markadır?

Opel, güvenilir, pratik ve erişilebilir araçlar üretmesiyle tanınır. Marka, kullanıcı dostu teknolojiler, ferah iç mekanlar ve şık tasarımlar sunarak her kesimden sürücüye hitap etmektedir. Opel'in araç yelpazesi, hatchback'lerden sedanlara, SUV'lardan MPV'lere kadar uzanmaktadır.

Opel Nasıl Bir Araba?

Opel araçları, güçlü motorlar, sağlam yapı kalitesi ve ileri güvenlik özellikleriyle bilinir. Marka, yakıt verimliliği ve düşük emisyonlara odaklanmakta ve bu sayede çevre dostu seçenekler sunmaktadır. Opel araçlar, günlük kullanım için ideal olan konforlu ve pratik yolculuklar sunar.

Opel İyi Mi?

Opel'in araçları genellikle güvenilir ve dayanıklı olarak değerlendirilir. Marka, yüksek kalite standartlarına sahiptir ve sıkı kalite kontrol süreçleri uygulamaktadır. Opel araçları, müşteri memnuniyet anketlerinde ve güvenilirlik derecelendirmelerinde sürekli olarak iyi sonuçlar almaktadır.

Opel Sağlam Mı?

Opel araçları, Alman mühendisliği ve üretim süreçleriyle bilinir. Sağlam şasileri, gelişmiş güvenlik özellikleri ve dayanıklı malzemeleri, Opel araçlarını zorlu koşullarda bile güvenli ve emniyetli hale getirir.

Opel Kaliteli Mi?

Evet, Opel kaliteli bir markadır. Güvenilir, dayanıklı ve iyi yapılmış araçlar üretme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Opel araçları, kullanıcı dostu teknolojiler, şık tasarımlar ve rekabetçi fiyatlarla birleştiğinde mükemmel bir değer sunar.

Sonuç

Opel, güvenilir, pratik ve kaliteli araçlar sunan saygın bir otomotiv markasıdır. Markanın uzun yıllara dayanan deneyimi, sıkı kalite kontrol standartları ve kullanıcı odaklı yaklaşımı, Opel araçlarını günlük kullanım için mükemmel bir seçenek haline getirmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şahsen eskiden opelleri beğenmezdim. insignia ve yeni astra sayesinde Türkiye piyasasında yeniden yükselişe geçti. tabiri caizse insignia opeli türkiyede batmaktan kurtardı.
  • Vwden kalitesiz olduğu ortada gerisini bilmem
  • GM başarısız bir şirkettir
  • Tüm fransız araçlarından fersah fersah kaliteli olduğu aşikar bir markadır. Sürüş zevki, dinamikleri, malzeme kalitesi, konforu. Tek geride kaldığı nokta belki yakıt olabilir. Ancak 10 kuruşluk yakıt farkını hesap eden birinin fransiz aracina 70-80 bin verecegi dusunulurse bence muhim bi fark da degildir.
  • Konuyu açan arkadaş kalite kavramını ne anlamda kullanıyor bilmiyorum ancak bir tanıma göre kalite kavramı tüketici istek ve özelliklerini en iyi karşılayan ürünün özellikleridir.

Peki tüketici istekleri her noktada homojenmidir? Bence değildir.

O yüzden öncelikle ne anlamda kaliteli yada ne anlamda kalitesiz onun net olarak belirtilmesi gerekir ki sağlıklı bir değerlendirme yapılabilsin. Örnek olması açısından atıyorum, kaliteden kastınız;

- güvenlik mi?
    - sağlamlık mı?
    - fiyat/fayda mı?
    - görsellik mi?
    - işlevsellik mi?
    .......
    .......
    diye gider de gider.

Ama siz diyorsanız yok ben komple bunların ortalamsını değerlendirin istiyorum.(genelde de istenen budur)

Ozamanda hangi segmentte yada hangi araçta istiyorsunuz meselesi oryaya çıkar.

Şimdi bir segmentte opelin bir aracı atıyorum at başıdır, diğer segmentte ki aracı ise kuyruğun sonudur hangisini baz alacağız.Ve bu noktada hangi tüketici kitlesinin kalite algısına göre durumu irdeleyeceğiz.

Kısacası hakkında cilt cilt kitap yazılacak konular için tek kelime ile kalitelidir yada tek kelime kalitesizdir demek çok basit bir iş olur.

Ayrıca unutmamak gerekir ki kaliteyi hangi değişkene göre sıralıyorsanız sıralayın fiyat parametresinden bağımsız düşünemezsiniz yoksa çok abuk subuk şeyler ortaya çıkar.

Neyse sadece kalite kısmında bu kadar lakırdı ettiysek sanırım konun esasına br girersek çıkamayız.

Ben en iyisi cipsimi kolamı alıp akşam yazılanları okuyayım

• maaş mı veriyorlar opel karalaması yap diye?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Unchangeable kullanıcısına yanıt
    Bunlar benim görüşüm, aksi yöndeki görüşlere de saygımız var.

Kimi insanlar da PSA grubu araçları bilmeden yeriyorlar. Onlara da bunu söylemeniz gerek.

Amaç yorum yapmak, herkesin tercihi farklıdır.
  • Insignia ve corsa sahibiyim

insigniayi ornek verecek olursam zaten kalite acisindan premiumlarla yaristirmaya gerek yok herkes neyin ne oldugunu biliyor ama fiyat performans donanim olarak gayet tercih edilebilir bir arac.

Passat guzel arac insigniadan kaliteli bolgeleri var ama inanin kalitesiz olan yerleri de var.

insignia donanimindaki passat insigniadan 30-40 bin lira daha pahali bu yuzden kaliteliymis hissi veriyor.

Dis gorunus konusuna gelince tabiki goreceli bir kavram ama insignia disindaki modellere bakiyorum tipik sedan hani soyle heybetli dursun sportif dursun hem agirabi hem jilet gibi bir arac olsun dediginde passat ve bmw 3 serisi bence insignianin gerisinde kaliyor mercedes c serisi mesela tip ve hatlar olarak harika bir arac ama onu bile insigniayla yan yana koyunca 16 cm daha kisa olmasindan dolayi kardesi gibi kaliyor.

Evet opel Almanya'da sevilen bir marka degil belki ama opel in icine oturdugunuzda zaten amerikanvari bir hava sezmiyorsunuz herseyiyle avrupai yapilmis bir arac. Mesela insigniayla ayni alt yapiya sahip olan chevrolet malibuyu inceleme sansiniz olsaydi aradaki fark bariz anlasilirdi.

Diyecegim o ki insignia d sinifinda gayet tatmin edici kalitede donanimda ve fiyatta bir arac opel'in yonetiminin amerikanlara gecmesi opeli amerikan yapmaz nasil skoda bir alman degilse veya jaguar hint markasi degilse opel de amerikan degildir. D sinifinda arac alacak olsam bakacagim modeller talisman/mondeo/superb olurdu veya yeni insignia beklerdim

Olay astra k ya gelecek olursa asla almayacagim bir araba nedeni olarak sunu soyleyeyim benim takintilarim var mesela bir arabada elektronik el freni olmak zorunda 70 lerden beri sure gelen koldan cekmeli el freni cok cok banel geliyor ayni sekilde arka havalandirma kanallari olmak zorunda kiminiz cok kicuk seyler bunlar diyebilir ama ben takiyorum bunlara. Astra k o yuzden almam su an c sinifi arac alacak olsam gider renault megane icon alirim.

B sinifina bakacak olursak yeni corsa eskisinin kapsamli makyaj gecirmis hali. Tek elle tutulur yani 1.3 motoru. Polo desek yine dumduz hatchback cizgileri var yani kutu gibi arac Ama ben b sinifi arac alacak olsam direk fiesta alirim.

• Konu sahibi boş konu boş cepler boş kollar boş
  • Fiyatına göre kaliteli.
  • Konuyu açan arkadaş opele karşı savaşıyor resmen ve yeni C4 almış anladığım kadarıyla onunda koyu bir fanboyu.Yinede ciddiye alıp soruyu cevaplamak gerekirse opelin corsası bile C4 den bir tık kaliteli geliyor gözüme.Hele yeni Insignia gelsin bak bakalım böyle bir konu açabiliyormusun birdaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dostum35 -- 27 Aralık 2016; 12:06:59 >
  • Bence...
    Compact sınıf tüm Alman markalarda olduğu gibi Fransız,Japon yada Kore marka arabalara göre;
    -3-5 senede kendini salar
    -Orasından burasından sesler gelir
    -Kronik sorunlar çıkartır
    -Teknolojik açıdan geridir
    -Sıkıcıdır
    -Malzeme kalitesi daha geridedir...
    ...
    bunların dışında güzel arabalar üretir.
  • Yıl 2005 2006 bır arkadas vardı her fransız otomobıl konusuna fransızdan uzak dur yazıyodu nerelerde o
  • bu konu tutar gibi
    opel bence; diğer alman malı arabaları hariç tutarsak, özellikle süspansiyon ve sağlamlık açısından rakiplerini geride bırakır diye düşünüyorum.
  • Bu opel ve vw ile alıp veremediğiniz ne anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli diyenler olmus bosuna kendinizi kandirmayin orta sinif bi marka.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

Insignia ve corsa sahibiyim

insigniayi ornek verecek olursam zaten kalite acisindan premiumlarla yaristirmaya gerek yok herkes neyin ne oldugunu biliyor ama fiyat performans donanim olarak gayet tercih edilebilir bir arac.

Passat guzel arac insigniadan kaliteli bolgeleri var ama inanin kalitesiz olan yerleri de var.

insignia donanimindaki passat insigniadan 30-40 bin lira daha pahali bu yuzden kaliteliymis hissi veriyor.

Dis gorunus konusuna gelince tabiki goreceli bir kavram ama insignia disindaki modellere bakiyorum tipik sedan hani soyle heybetli dursun sportif dursun hem agirabi hem jilet gibi bir arac olsun dediginde passat ve bmw 3 serisi bence insignianin gerisinde kaliyor mercedes c serisi mesela tip ve hatlar olarak harika bir arac ama onu bile insigniayla yan yana koyunca 16 cm daha kisa olmasindan dolayi kardesi gibi kaliyor.

Evet opel Almanya'da sevilen bir marka degil belki ama opel in icine oturdugunuzda zaten amerikanvari bir hava sezmiyorsunuz herseyiyle avrupai yapilmis bir arac. Mesela insigniayla ayni alt yapiya sahip olan chevrolet malibuyu inceleme sansiniz olsaydi aradaki fark bariz anlasilirdi.

Diyecegim o ki insignia d sinifinda gayet tatmin edici kalitede donanimda ve fiyatta bir arac opel'in yonetiminin amerikanlara gecmesi opeli amerikan yapmaz nasil skoda bir alman degilse veya jaguar hint markasi degilse opel de amerikan degildir. D sinifinda arac alacak olsam bakacagim modeller talisman/mondeo/superb olurdu veya yeni insignia beklerdim

Olay astra k ya gelecek olursa asla almayacagim bir araba nedeni olarak sunu soyleyeyim benim takintilarim var mesela bir arabada elektronik el freni olmak zorunda 70 lerden beri sure gelen koldan cekmeli el freni cok cok banel geliyor ayni sekilde arka havalandirma kanallari olmak zorunda kiminiz cok kicuk seyler bunlar diyebilir ama ben takiyorum bunlara. Astra k o yuzden almam su an c sinifi arac alacak olsam gider renault megane icon alirim.

B sinifina bakacak olursak yeni corsa eskisinin kapsamli makyaj gecirmis hali. Tek elle tutulur yani 1.3 motoru. Polo desek yine dumduz hatchback cizgileri var yani kutu gibi arac Ama ben b sinifi arac alacak olsam direk fiesta alirim.

Astra k da elektronik el freni var yanliz bu arada o koldan cekmeli el freni 190 bin liralik ful bmw 3 serisinde hala kullaniliyor

• fransızlardan uzak durun
  • Corsa C, astra H, corsa D, focus 3 ve astra k araçlarım oldu.

Daha da bişey söylemiyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.