Şimdi Ara

Opel'in satışı ve GM'in geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, birçoğunuzun bilgisi vardır. 10 gündür Opel ve Vauxhall'un PSA grubuna satışı konuşuluyor. GM grubuna ait bir araca sahip olmam ve Opel sevdalısı olduğum için konuyu yakından takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla forumda konu fazla dikkate alınmadı. Ancak güvenilir haber kaynakları anlaşmanın birkaç pürüz dışında sağlandığı ve Cenevre otomobil fuarı öncesinde satışın gerçekleşeceğinden bahsediyor. Opel'in ve General Motors'un geleceği sizce ne olacak ? Özellikle bu satıştan sonra GM'in Avrupa üzerinde hiçbir firması kalmayacak. Ben bu durumun Chevrolet için yeni bir şans olabileceğini düşünüyorum. Sizlerin fikirleri nelerdir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lojistisyen

O chevrolet buraya gelecek

Bende öyle düşünüyorum hocam. GM Amerika ve Çin de sıkışıp kalacak bir firma değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 25 Şubat 2017; 0:15:11 >
  • Psa grubunun araçlarını tasarım olarak beğenmesemde malzeme kalitesi ve otomatik vitesi gayet iyi. Opele 2 dokunuşla golf gibi referans bir araç oluşturabileceklerini düşünüyorum. Hatta daha iyisi bile olabilir.

Faiz yiyenler ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların: "Alım satım da ancak faiz gibidir." demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de faize bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim faize geri dönerse artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkâr kafirlerin hiç birini sevmez. (Bakara 2/275-276).
  • Gm in geleceği ne olacak o ayrı bir konu ama şu anda Opel in böyle bir satışa ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.Bundan 3 sene önce olsa tasarım ve motor konularında belki bir tık geridelerdi ancak son çıkardıkları ürün gamı ile oldukça toparladılar bence.Yeni insignia ile birlikte satışlarında yukarıya çıkacağı kanaatindeyim.Benim üzüldüğüm bir satış olur .

If it runs,it's crackable...
  • Bu satış benimde üzüleceğim bir satış olacak. Ancak şu da bir gerçek ki Opel 19 yıldır zarar ediyormuş. Sırf bu zararı kara çevirmek adına Chevrolet'i piyasadan çektiler ki Chevrolet müşterisi Opel tercih etsin diye ama hesap tutmayınca zarar üstüne zarar ettiler. tasarım ve teknoloji olarak Avrupa'da referans alınabilecek bir firmanın bu kadar az satması ve işin doğrusu GM'in sırtındaki kambur olması ayrı üzücü.

Chevrolet çekildi çekileli piyasa uçtu gitti.

Ciddi bir rekabet oluşturuyordu, fiyat politikasıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 25 Şubat 2017; 0:26:11 >

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
  • Sen opeli alacak olsan Chevrolet'in tekrar Avrupa ya girmesine engel olacak bir anlaşma yapmazmisin.

Yani Opel satılırsa Chevrolet Avrupa ya bence geri gelemez.

Kaldıki GM zaten Avrupa pazarında yer almaya devam etmek istiyoridiyse neden önce Chevroleti çekti şimdide opeli satmayı düşünüyor.

Yani Opel satılırsa GM bu diyardan tamamen gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 25 Şubat 2017; 0:37:41 >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Opeli avrupada bitiren vw ve alt markaları oldu.Corsa,astra,vectra(sonrasında insignia) hiç bir zaman sınıfının gerisinde kalmadı en kötü dönemlerinde bile markanın.Belki eleştirilecek tek konu şanzımandı ama onuda son kasa astra oldukça iyileştirmişler kullandığım kadarıyla.

İyi bir pazarlama stratejisi ile kurtarilebilirdi zarardan ama gm in pek niyeti yok anlaşılan.Asıl merak ettiğim psa aldıktan sonra opel e ne konuda destek olacağı yada hangi konuda destek göreceği.Birbirlerine göre şu konularda üstünler yada zayıflar diyemiyorum teknik olarak.

If it runs,it's crackable...
  • Der Spiegel dergisinin haberine göre, GM'in üretim lisanslarını PSA'ya Opel'in güncel modellerini Kuzey Amerika,Rusya ve Çin'de satmaması koşuluyla verileceği belirtilmiş.

Ve anlaşma gerçekleşirse, bu üç ülkeye sadece ortaklığın ürettiği yeni araçların satılmasına izin verilecekmiş.

GM'in şartları bunlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 25 Şubat 2017; 0:36:45 >

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Sen opelin alacak olsan Chevrolet in tekrar Avrupa ya girmesine engel olacak bir anlaşma yapmazmisin.

Yani Opel satılırsa Chevrolet Avrupa ya geri gelemez.

Kaldıki GM zaten Avrupa pazarında yer almaya devam etmek istiyorsa neden önce Chevroleti çekti şimdide opeli satmayı düşünüyor.

Yani Opel satılırsa GM bu diyardan tamamen gider.

İlk sorunuz için vereceğim cevap GM 2 milyar $ için o dediğinizi yapacak bir firma değil bunu emin olabilirsiniz. Eğer emin olamadıysanız sırf Amerika kıtasında ki yıllık kazancına bakmanız yeterli. GM in Chevrolet'i piyasadan çekmesinin başlıca nedeni satışlarda Chevrolet'in daha uygun fiyatıyla bir yerde kendi ayaklarına sıkmasıydı. Avrupa'yı Türkiye gibi düşünmeyin. Yan yana Aveo ve Corsa veya Astra ile Cruze gören bir insan tabii ki Chevrolet'i tercih ediyordu. Chevrolet ise daha az kar marjıyla satıldığı için GM bu satışları Opel'e kaydırmak adına Chevrolet'i piyasadan çekti. Bunu da araştırabilirsiniz. Benim buradaki niyetim GM ve Opel gibi değerli bir firmanın geleceğinin sizlere göre akıbetinin ne olacağını öğrenmek. GM gibi büyük bir firma bana kalırsa Avrupa piyasasını es geçemez...

• quote:

Orijinalden alıntı: theblackside

Opeli avrupada bitiren vw ve alt markaları oldu.Corsa,astra,vectra(sonrasında insignia) hiç bir zaman sınıfının gerisinde kalmadı en kötü dönemlerinde bile markanın.Belki eleştirilecek tek konu şanzımandı ama onuda son kasa astra oldukça iyileştirmişler kullandığım kadarıyla.

İyi bir pazarlama stratejisi ile kurtarilebilirdi zarardan ama gm in pek niyeti yok anlaşılan.Asıl merak ettiğim psa aldıktan sonra opel e ne konuda destek olacağı yada hangi konuda destek göreceği.Birbirlerine göre şu konularda üstünler yada zayıflar diyemiyorum teknik olarak.

PSA grubunun yapabileceği tek hayır bana kalırsa, AISIN den almış oldukları şanzıman olur. Opel zaten yalıtım,yol tutuş,tasarım konularda her zaman üst sıralarda oldu. Son kasalarla birlikte ağırlık mevzusunuda çözdüler zaten. Okuduğum birkaç haberde PSA grubunun niyetinin Opel'i bağımsız bir firma olarak tutmak olduğu belirtilmişti. Umarım dediğiniz gibi sadece ufak tefek düzeltmelerle Opel yoluna devam eder.

• GM onu yapacak bir firma değil demişsiniz (fazlaca kişiselleştirilmiş bir yorum olmus ticaret hele böyle büyük rakamların konuşuldugu durumlarda bu şekilde duygusal bir şey değildir)ama yapıyor işte alenen ortada önce bir markasıni Avrupa pazarından çekti şimdide diğerini çekiyor ve hiçbir alıcı Chevrolet geri geleceksen opeli almaz.

Neyse siz Chevrolet geri gelecek Opel gidecek diye düşünüyorsanız buda sizin fikriniz

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • onu gören olsa bunu alır mıydı diye bir durum yok, vw için skoda seat neyse opel için de avrupa chevrolet aynı şeydi, avrupa chevrolet özel amerikan modelleri hariç daewoo adıyla üretime devam ediyordu, ne aveo corsayla aynı seviyede, ne de cruze astrayla aynı seviyede araçlardı, üstelik ortak üretim yapılan araçlarda zarar edilmez aksine çok daha avantajlı olur, vw de bunun kaymağını yiyor

mesele gm nin yanlış yönetilmesi, son yıllardaki eğilimleri eldeki firmaları güçlendirmekten çok satıp kurtulmak üzerine, e bu anlayışla rekabet edebilmesi zaten mümkün olamazdı, sonuç olarak işin sonunda gm otomobiv bölümü batacak, elinde iş yapan markası kalmadı, zaten birçok markası tamamen aynı araca farklı logolar takmak şeklinde çalışıyor

opel de psa grubuna katılırsa büyük sıçrama yapar, eğer opel i alma amaçları üst bir marka konumuna koymaksa ki büyük ihtimalle öyle olacaktır, opel kısa süre içerisinde üst düzey kaliteli araçlarla piyasada güçlenebilir, bmw 320i de kendi motoru kullanılmış olmasına rağmen alıp kendi aracına koysa bile o motoru peugeot yine aynı muameleyi görüyor nasılsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 25 Şubat 2017; 12:3:41 >

• Ben satista Opel in faydali cikacagini dusunuyorum amerikali otomotiv ureticileri aldiklari firmalari bildiginiz somuruyor ornegin aston martin jaguar land rover amerikalilarin elinden cikinca sicrama yasadilar Opel icin tek kotu bir sey olacak EV planlari geriye dusecek ama ben yinede eskiye gore fark edecegini dusunuyorum

Egerki geri dönerse Bu 36-39 bin arası satılan 2011 ve sonrası (Cruze)lar fiyatları 44-46 bin TL bandına fırlar..

Opel ayrıca sevilecek bir araba da. Her sınıfta otomobili, hafif ticari aracı var. Benzinli dizel motorları güzel otomatik şanzımanı var. Ne uğraşıp vatandaşı bekletiyorsun. Belki de olmayacak bir arabaya yılları ve liraları yatırıyorsun.
    Burada söylediklerim aksi belirtilmedikçe tamamen şahsi görüşüm olup kimseyi bağlamayacağı gibi daha sonraki mesajlarımda beni de bağlamayabilir,görüşlerimi yeni bilgiler çerçevesinde güncelleyebilirim.Saygı çerçevesinde her türlü eleştiriye açığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

quote:

Egerki geri dönerse Bu 36-39 bin arası satılan 2011 ve sonrası (Cruze)lar fiyatları 44-46 bin TL bandına fırlar..

Olsun o kadar. Ama benim asıl isteğim yeni kasa cruze almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 25 Şubat 2017; 10:1:14 >
    Bence malzeme kalitesi olarak Alman firmalarının çoğu daha iyidir segmentlerinde. PSA daha hafif bir araba, daha iyi bir şanzıman konusunda katkı sağlayabilir ama Opelde dahil almanlar daha geleneksel bir tasarımdan devam ederken PSA grubu özellikle Peugeot ile farklı tasarımlar uyguluyor. Vag gibi ortak bir platformda üretirse araçları tasarım olarak daha geleneksel kalmayı başarırlarsa (daha gelenekselden kastım mesela 308'deki göstergeler farklı direksiyon ufak vs gibi detaylar) iyi satış rakamları yakalayabilirler.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.