Şimdi Ara

Ön koltuklar arkasına hava yastığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bu ncap testlerini izlerken dikkatimi celbeden bir durum var. Arka koltukta oturan mankenler öne doğru çok fazla esniyorlar. Acaba ön koltukların arkasına, arkadaki yolcuları bir nebze de olsa tutacak (yeteri kadar da esneme payı bırakacak şekilde) şekilde açılacak hava yastıkları konulsa nasıl olur?

• Arkada kemer takmayan akıllılar için küçükken yaşadığım kazayı anlatayım.

Orta 2.sınıfın yaz tatiliydi. Bir heves tatile çıktık. İnceden bir yağmur yağmış yerler hafif ıslaktı. Ailem ve tanıdık bir aileyle birlikte çıkmıştık yola. O zamanlar bizde broadway onlardaysa corolla vardı 92 model. Ben o corollaya hayrandım. Mola verdik. Küçük kardeşim ve onların kızı corolladaydı. Ben hevesime yenik düştüm ve onları bizim arabaya aldırdım, kendimse corollaya. Tekrar yola çıktık. 50-100 km olmamıştı ki tanıdık virajı döndüğüyle mıcırlı yola girdiğini fark etti. Araç bir anda kaymaya başladı. Yol kenarındaki irice bir taşa çarpıp sol ön taraf üzerine doğru takla atmaya başladık. Ben arkada kemersizdim. Çünkü bize göre kemer gereksizdi. Aracın bir ön koltuğuna bir arka koltuğuna gidip geldiğimi bilirim. Defalarca takla attık. Uçurumun yarısında araç bir ağaca asılı kaldı. Kendimi araçtan dışarı attığımı hatırlıyorum.

Sonuçsa öndekiler biraz çizikle kurtuldular. Onlarda kemer takılıydı. Bense sol ayak bileğimde büyük bir incilme, iç kanama ve omurlarımda ezilmeyle kurtuldum. Arka koltuğun ortası dışa doğruyken kazadan sonra içe çökmüştü resmen.

Kazadan sonra yıllarca sıkıntılar çektim ve hala çekiyorum. En son bel fıtığına da yol açtı. Ameliyat oldum ancak hala sıkıntılar var. Hatta her an felç kalma durumum da var. Sizlerdeki omurlara göre benim 1 omurum yarı boydan daha fazla ezilip kısalmış. Doktorlar ameliyata yanaşmıyor. Felç riski yüksek olduğu için.

Bana güzel bir ders oldu. Şimdi kendim, ailem ve tanıdığım herkes kemer takıyor. Hele ki benim aracımda biri kemer takmazsa o araç yürümüyor. Kimseye de istisnam yok. Ustayı eve getiriyorsam o da kemer takacak, başkasını bir yere bırakıyorsam o da. Beğenmeyen taksiye biner.

Arkada kemer takmayanlara anlatacağım bu kadar. Hayatımda bir kere takla attım ancak o da bütün hayatımı etkiledi. Unutmayın belki 80 yıl kemer takarsınız ancak bir saniyelik kazadan sizi kurtarır, o da 80 yılınızı...
  • Hatta ön iki koltuğun arasında da olsun, arka ortada oturup kemer takmayan yolcunun ön camdan uçmaması için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google da araştırırken şöyle bir görsele denk geldim, sanırım düşünülmüş ama neden uygulamaya geçmemiş?

http://www.autonews.com/article/20150215/OEM11/302169994/suppliers-develop-rear-seat-airbags

Ön koltuklar arkasına hava yastığı.

• Ön tarafta olmasının nedeni direksiyon-torpido gibi sert kısımlara yolcunun çarpmasının engellenmesi.Arka tarafta olan yayalar en fazla koltuğa çarpar ki koltuk da yumuşak bir malzeme.Koyulmamasının nedeni bu olabilir.
    Ama bana kalırsa asıl neden arka tarafta çocuk koltuğu koyulduğu zaman airbag açılırsa çocuğun ciddi şekilde yara alabilme olasılığı.
  • Ruling_S kullanıcısına yanıt
    Yolcu hava yastığı gibi bir anahtarla devreye alınıp, devreden çıkarılabilir.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Onu riske atamazlar.Sonuçta unutan/yapmayan olabilir.
  • Arkada mesafe yeterince var. Mankenlerin fazla esnemesi ise emniyet kemeri kuvvet sınırlayıcısından kaynaklı. Yani kemere binen yük belli bir değeri aştıktan sonra kemer yolcuyu yavaş yavaş salmaya başlıyor. Bu kemerin kaburgaları kırmaması, iç kanamaya sebep olmaması için alınmış bir yöntem. Kemer yolcuyu belli bir kuvvetin üstünde tutamayıp ufaktan saldığı için ön koltuklarda ilave sınırlama sistemine, yani hava yastıklarına ihtiyaç oluyor. Arkada ise hayli mesafe var. O yüzden kemerin tutması yeterli oluyor.
    İstenirse kemer yolcuyu koltuğa da çakabilir ama öldürdükten sonra kıymeti yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön cam buzlanması
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bu konu Civic tekrar teste girmiş ya, o videoyu izlerken aklıma geldi. Arkadaki mankenlerin kafası o kadar sarkıyorki boyun travması yaşıyorlardır diye konuyu açtım. Sonrasında araştırırken, üstteki makaleye denk geldim.
  • Bence de mantıklı arkada kimse kemer takmıyor zaten. Daha yumusak bir çarpma olur.

Mondeo’da arka emniyet kemerinde hava yastığı var opsiyon olarak. Ama o sanırım kaburgaları kırmasın diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Kaza sırasında arka koltukta kemer takmıyorsanız, ve görece hızlı bir şekilde (35-40 km ve yukarısı) bir yere çarparsanız arka koltuktaki kemersiz yolcu arada hava yastığı bile olsa ön koltuktakini ciddi şekilde yaralar. Hatta sert bir yüzeye (duvar gibi) çarparsanız öldürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Aralık 2017; 14:10:39 >
  • Arkada kemer takmayan akıllılar için küçükken yaşadığım kazayı anlatayım.

Orta 2.sınıfın yaz tatiliydi. Bir heves tatile çıktık. İnceden bir yağmur yağmış yerler hafif ıslaktı. Ailem ve tanıdık bir aileyle birlikte çıkmıştık yola. O zamanlar bizde broadway onlardaysa corolla vardı 92 model. Ben o corollaya hayrandım. Mola verdik. Küçük kardeşim ve onların kızı corolladaydı. Ben hevesime yenik düştüm ve onları bizim arabaya aldırdım, kendimse corollaya. Tekrar yola çıktık. 50-100 km olmamıştı ki tanıdık virajı döndüğüyle mıcırlı yola girdiğini fark etti. Araç bir anda kaymaya başladı. Yol kenarındaki irice bir taşa çarpıp sol ön taraf üzerine doğru takla atmaya başladık. Ben arkada kemersizdim. Çünkü bize göre kemer gereksizdi. Aracın bir ön koltuğuna bir arka koltuğuna gidip geldiğimi bilirim. Defalarca takla attık. Uçurumun yarısında araç bir ağaca asılı kaldı. Kendimi araçtan dışarı attığımı hatırlıyorum.

Sonuçsa öndekiler biraz çizikle kurtuldular. Onlarda kemer takılıydı. Bense sol ayak bileğimde büyük bir incilme, iç kanama ve omurlarımda ezilmeyle kurtuldum. Arka koltuğun ortası dışa doğruyken kazadan sonra içe çökmüştü resmen.

Kazadan sonra yıllarca sıkıntılar çektim ve hala çekiyorum. En son bel fıtığına da yol açtı. Ameliyat oldum ancak hala sıkıntılar var. Hatta her an felç kalma durumum da var. Sizlerdeki omurlara göre benim 1 omurum yarı boydan daha fazla ezilip kısalmış. Doktorlar ameliyata yanaşmıyor. Felç riski yüksek olduğu için.

Bana güzel bir ders oldu. Şimdi kendim, ailem ve tanıdığım herkes kemer takıyor. Hele ki benim aracımda biri kemer takmazsa o araç yürümüyor. Kimseye de istisnam yok. Ustayı eve getiriyorsam o da kemer takacak, başkasını bir yere bırakıyorsam o da. Beğenmeyen taksiye biner.

Arkada kemer takmayanlara anlatacağım bu kadar. Hayatımda bir kere takla attım ancak o da bütün hayatımı etkiledi. Unutmayın belki 80 yıl kemer takarsınız ancak bir saniyelik kazadan sizi kurtarır, o da 80 yılınızı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.