|
Bildirim
|
Arkada kemer takmayan akıllılar için küçükken yaşadığım kazayı anlatayım.
Orta 2.sınıfın yaz tatiliydi. Bir heves tatile çıktık. İnceden bir yağmur yağmış yerler hafif ıslaktı. Ailem ve tanıdık bir aileyle birlikte çıkmıştık yola. O zamanlar bizde broadway onlardaysa corolla vardı 92 model. Ben o corollaya hayrandım. Mola verdik. Küçük kardeşim ve onların kızı corolladaydı. Ben hevesime yenik düştüm ve onları bizim arabaya aldırdım, kendimse corollaya. Tekrar yola çıktık. 50-100 km olmamıştı ki tanıdık virajı döndüğüyle mıcırlı yola girdiğini fark etti. Araç bir anda kaymaya başladı. Yol kenarındaki irice bir taşa çarpıp sol ön taraf üzerine doğru takla atmaya başladık. Ben arkada kemersizdim. Çünkü bize göre kemer gereksizdi. Aracın bir ön koltuğuna bir arka koltuğuna gidip geldiğimi bilirim. Defalarca takla attık. Uçurumun yarısında araç bir ağaca asılı kaldı. Kendimi araçtan dışarı attığımı hatırlıyorum. Sonuçsa öndekiler biraz çizikle kurtuldular. Onlarda kemer takılıydı. Bense sol ayak bileğimde büyük bir incilme, iç kanama ve omurlarımda ezilmeyle kurtuldum. Arka koltuğun ortası dışa doğruyken kazadan sonra içe çökmüştü resmen. Kazadan sonra yıllarca sıkıntılar çektim ve hala çekiyorum. En son bel fıtığına da yol açtı. Ameliyat oldum ancak hala sıkıntılar var. Hatta her an felç kalma durumum da var. Sizlerdeki omurlara göre benim 1 omurum yarı boydan daha fazla ezilip kısalmış. Doktorlar ameliyata yanaşmıyor. Felç riski yüksek olduğu için. Bana güzel bir ders oldu. Şimdi kendim, ailem ve tanıdığım herkes kemer takıyor. Hele ki benim aracımda biri kemer takmazsa o araç yürümüyor. Kimseye de istisnam yok. Ustayı eve getiriyorsam o da kemer takacak, başkasını bir yere bırakıyorsam o da. Beğenmeyen taksiye biner. Arkada kemer takmayanlara anlatacağım bu kadar. Hayatımda bir kere takla attım ancak o da bütün hayatımı etkiledi. Unutmayın belki 80 yıl kemer takarsınız ancak bir saniyelik kazadan sizi kurtarır, o da 80 yılınızı... |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Aralık 2017; 14:10:39 > |
|