Şimdi Ara

İÇ DİKİZ AYNASI KOPTU :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
28.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabamı akşamüstü oto yıkamacıya verdim. Pek yaptığım birşey değil hep kendim temizlerim ama hava soğuktu diye bu sefer verdim maalesef. İçini temizleyen hayvan nasıl yaptıysa iç dikiz aynasını kökünden sökmüş. normal bir sökülme de değil. yaklaşık 1mm kalınlığında 1cm çapında cam parçasını da sökmüş. Camda çatlak falan yok anlayacağınız ama camdan ufak bir parçayı da beraberinde sökmüş.. Bunun tamiratı yapıştırma dışında nasıl olur? Ben şu çatlak tamiri yapan yerlerde camı tamamen düzgün bir hale getirip öyle yapıştırmak istiyorum ancak bir iki camcıya gittim olmaz molmaz dediler pek de güvenemedim. Akşamın körü olduğu için de pek açık bir yer bulamadım. Camcı spreyle yapışır falan dedi ama ilerde cam çatlar mı diye tırsıyorum. Biraz uzun oldu ama bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

• Yıkamacıya geri götürüp onlara yaptırtsaydın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

Yıkamacıya geri götürüp onlara yaptırtsaydın.

aynen, hiç yoktan paran kaçıcak şimdi
  • quote:

zaten onlar yaptıracak da onlar işin kolayına ucuzuna kaçmaya çalışıyorlar.. ben de sağlam olsun diye dediğim şekilde olur mu diye merak ediyorum...
  • quote:

En mantıklı olanı zaten budur hocam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_kaya1

quote:

En mantıklı olanı zaten budur hocam..

Alıntıları Göster
    yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufat

yukarı

Alıntıları Göster
    cam değişecek, aynadaki cam çıkartılıp yeni cama takılacak. cam yapışır mı ya iş eğitimi dersi mi bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

cam değişecek, aynadaki cam çıkartılıp yeni cama takılacak. cam yapışır mı ya iş eğitimi dersi mi bu?

peki dediğim gibi bir çözüm olabilir mi hocam? camda çatlak falan yok. camdaki oyulmuş kısmı onarıp aynadaki camı söküp yapıştırsak olabilir mi böyle bir çözüm?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mufat

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

peki dediğim gibi bir çözüm olabilir mi hocam? camda çatlak falan yok. camdaki oyulmuş kısmı onarıp aynadaki camı söküp yapıştırsak olabilir mi böyle bir çözüm?

Alıntıları Göster
    Yok artık,dikiz aynasıyla beraber camdan da parça mı gitmiş?Bravo

Bende yanlışlıkla iç dikiz aynasına elimle vurup düşürmüştüm.Kırılma falan olmadı,cama yapışık olan parça aynayla beraber düştü.Camcıya sorduğumda özel lazerle yapıştırabiliriz ancak o parçayı dedi,arabayı camcıya götürme imkanım olmadığından silikonla yapıştırmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Yok artık,dikiz aynasıyla beraber camdan da parça mı gitmiş?Bravo

Bende yanlışlıkla iç dikiz aynasına elimle vurup düşürmüştüm.Kırılma falan olmadı,cama yapışık olan parça aynayla beraber düştü.Camcıya sorduğumda özel lazerle yapıştırabiliriz ancak o parçayı dedi,arabayı camcıya götürme imkanım olmadığından silikonla yapıştırmıştım.

Alıntıları Göster
    Ben de tersini sorayım, cama yapıştırılmış olan iç dikiz aynasını nasıl sökerim ya da keserim? Otomatik kararan ayna aldım, camcıya gittim, naz yapıyorlar. Yok çıkmaz, yok illa cam değişecek falan diyorlar. Ancak daha önce duydum, herhalde ısıtıp bir tel yardımıyla kesiyorlarmış. Bilgisi olan var mı? Nasıl yapıldığını bulursam yeni aynamı takmak istiyorum, çakma zenonculardan, uzunlarla gezenlerden gına geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Ben de tersini sorayım, cama yapıştırılmış olan iç dikiz aynasını nasıl sökerim ya da keserim? Otomatik kararan ayna aldım, camcıya gittim, naz yapıyorlar. Yok çıkmaz, yok illa cam değişecek falan diyorlar. Ancak daha önce duydum, herhalde ısıtıp bir tel yardımıyla kesiyorlarmış. Bilgisi olan var mı? Nasıl yapıldığını bulursam yeni aynamı takmak istiyorum, çakma zenonculardan, uzunlarla gezenlerden gına geldi.

Alıntıları Göster
    bir resim koyarsanız çok iyi olur açıkcaası pek birşey anlamadım camıda mı sökmüş nolmuş

sadece iç dikiz aynasını koparttığını varsayarsak siyah silikon çok güçlü yapıştırıcıdır araçların ön camlarını onunla yapıştırırlar onunla yapıştırabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

bir resim koyarsanız çok iyi olur açıkcaası pek birşey anlamadım camıda mı sökmüş nolmuş

sadece iç dikiz aynasını koparttığını varsayarsak siyah silikon çok güçlü yapıştırıcıdır araçların ön camlarını onunla yapıştırırlar onunla yapıştırabilirsiniz

Alıntıları Göster
    camdan da parça kopmuşsa camın dış yüzeyindeki kısım oldukça incelmiştir.

siz ne kadar da olsa aynayı ve o cam parçasını yerine yapıştırırsanız yapıştırın küçük bir çakıl taşı bile değmesi durumunda ön cam çatlayacaktır.

tavsiyem ön camı değiştirttirin kendilerine

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

camdan da parça kopmuşsa camın dış yüzeyindeki kısım oldukça incelmiştir.

siz ne kadar da olsa aynayı ve o cam parçasını yerine yapıştırırsanız yapıştırın küçük bir çakıl taşı bile değmesi durumunda ön cam çatlayacaktır.

tavsiyem ön camı değiştirttirin kendilerine

Tamamen katılıyorum
  • quote:

evet en güvenilir yöntem ince çelik misina ile çıkarmak olacaktır. Birçok araçta iç dikiz aynası kimyasal tepkime yapıştırılıyor, bu da zorladıgınızda ön camdan bir kesiti de dikiz aynası ile birlikte koparmanıza yol açıyor. Yağmur sensörlü araçlarda kabloyu kesmemeye dikkat etmek gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ar ge

quote:

evet en güvenilir yöntem ince çelik misina ile çıkarmak olacaktır. Birçok araçta iç dikiz aynası kimyasal tepkime yapıştırılıyor, bu da zorladıgınızda ön camdan bir kesiti de dikiz aynası ile birlikte koparmanıza yol açıyor. Yağmur sensörlü araçlarda kabloyu kesmemeye dikkat etmek gerekli.

Alıntıları Göster
    Nasıl bi asılmaymış aynaya böyle , cam nasıl tamir olur bişey diyemiyecem ama size tavsiyem bi daha aracınızı insanlara yıkatın... İnsan işi değildir çünkü o..

• quote:

Orijinalden alıntı: avanoss

Nasıl bi asılmaymış aynaya böyle , cam nasıl tamir olur bişey diyemiyecem ama size tavsiyem bi daha aracınızı insanlara yıkatın... İnsan işi değildir çünkü o..

Alıntıları Göster
    Aynı şekilde benim aracımın da iç aynası düştü, aynanın dibinde cam kırıkları filan... neyse . Durum vahim ÖN CAMIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR. öncelikle onu söyleyeyim. Bu halde iken aracı kullanmayın ön camı daha fena kırarsınız. Ben aracı kullanmıştım. hafif rampa bir yere park etmek isterken arabanın ön sol tekerini sonra sağ tekerini kaldırıma çıkartayım derken, hooppp ön camdaki kırıklı yuvadan itibaren cam izi hemen uzayıverdi vee boydan boya camı ikiye böldü... ( tamirden sonra, Ön cam çatlağı Muayeneden de hafif kusurlu geçmişti. Aracı satana kadarda böyle kullanmıştım. ) Araçtaki cam tamir işini yapmadan, aracınızı kullanmayın demem ondan.
    Geçici çözüm olarak, Tamir işini yine kendim yaptım. Öncelikle araç parçaları satanlardan 404 'ün ikili yapıştırıcıları var. 5 TL. ye almıştım. tek kutu içerisinde 2 adet yapıştırıcı, bunları kullanacağın kadar aynı miktarlarda sıkıp iyice birbirine karıştıracaksın ve cam çatlağı olan yuvaya sürün , aynanın arkasındaki cam kırıklarını da bıçakla filan kazıyın, zımpara kağıdı ile iyice temizleyin aynı yapıştırıcıdan da buraya sürüp yuvasına oturtun. gerekirse bantla filan geçici olarak sabitleyin,bantları sonra sökersiniz. 1 gece böyle kalsın, aracı da kullanmayın. Ertesi gün yapıştırıcı kemik gibi sertleşmiş ve ayna da cama yapışmış olarak kullanabilirsiniz. Umarım ön cam çatlağını daha fazla büyütmeden sorunu halletmiş olursunuz. Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 12 Ocak 2012; 15:57:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Details

quote:

Çelik misina ile çıkartmak için camı ısıtmak gerektiğinden bahsediyorlar. Isıtınca yapıştırı yumuşuyor galiba. Çıkarması kolay oluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Details

quote:

Çelik misina ile çıkartmak için camı ısıtmak gerektiğinden bahsediyorlar. Isıtınca yapıştırı yumuşuyor galiba. Çıkarması kolay oluyor.

Alıntıları Göster
    Eski ford fiesta 2003 model aracimda böyle bir durum basima gelmisti, Ford bayisine gidip anlatmistim durumu, degistirmek yerine bana böyle yapiskan plastik birsey verdiler, onunla yapistirdim 1 keresinde yine düstü ama 2 kere verdikleri icin 2. cisini iyice yapistirdim satana kadar hic bir sorun cikarmamisti.

• quote:

Orijinalden alıntı: aaaxxx

Eski ford fiesta 2003 model aracimda böyle bir durum basima gelmisti, Ford bayisine gidip anlatmistim durumu, degistirmek yerine bana böyle yapiskan plastik birsey verdiler, onunla yapistirdim 1 keresinde yine düstü ama 2 kere verdikleri icin 2. cisini iyice yapistirdim satana kadar hic bir sorun cikarmamisti.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım ön cam değişecek, siyah silikonla da yapıştırsan ileriye dönük olarak pek verimli olmaz, muhtemelen kaskon vardır çoğu sigorta şirketinde 1 cam değişim hakkın var bunu kullan bence. Bu arada adamdan da uyuzluk olsun ne koparırsan kopar

• arkadaşlar,şahin arabamın iç dikiz aynası kırılmadı ama çıkmadı da....koptu galıba!nereye taktırabilirim bunu?ben kendim yapamam..nereler yapar ?yardımcı olur musunuz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.