Şimdi Ara

Ön yolcu koltuğu altından ve torpidodan gelen ses?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce sorduğum torpidodan gelen sesi videoya kaydettim. Bu ses bazen çok şiddetli oluyor. Video kayıt esnasında çok az yapıyormuş gibi geliyor olabilir. Arabayı çalıştırmadan veya seyir esnasında bu sesin gelme sıklığı artıp azalabiliyor. Daimi yapan bir ses değil bazen tamamen gidiyor. Ses klimadan geliyor ama neresinden geldiğini çözemedim. Yağlanması gereken bir dişli olduğundan bahsedilmiş ama onunla ilgili mi bilmiyorum... (Hoporlör sesini biraz fazla açarsanız daha net duyabilirsiniz.)
    https://www.youtube.com/watch?v=RYuscRSE75Q

Bu videoyu yolcu ön koltuğun altından gelen sürtme sesinden dolayı ekliyorum. Arabanın motorun çalışma sesi. Arkadaş araban dizel araba gibi çalışıyor dedi. Sübap ayarlarından sonra bana da biraz sesli çalışıyor gibi geldi. Motor kulaklarında veya takozundan dolayı böyle bir ses değişimi meydana gelebilir mi? Yolcu koltuğu altındaki sürtme sesini kayıt edemiyorum bir anda gelip gidiyor zaten. Fakat onun sebebi de motorun sesli çalışması ile alakalı olabilir diye bu videoyu ekliyorum. Yorum yapabilir misiniz?
    https://www.youtube.com/watch?v=YKLwLyHKsl8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 19 Temmuz 2016; 20:27:18 >

• ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    gcırtılı bir ses mi? ayrıca sağ yolcu koltuğuna birisi oturunca ses geldiği anda ayağının altında sürtünen metali hissedebiiliyor mu?
  • By Efendy B kullanıcısına yanıt
    Metal sesi değil sanki sert plastik tarzı bir sürtünme sesi. Bir plastik bir metale de sürtüyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • z rot veya amortisor takozları pert olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

z rot veya amortisor takozları pert olmuş.

amartisörde boşa düşme, z rot da çukura iniş çıkışlarda ses gelir diyorlar... benimki sürtünme sesi ama bir anda gelip geçen sanki teker bir yere sürtüyor gibi ama kesinlikle tekerde bir sorun yok...
  • Konuyu güncelledim arkadaşlar yorum yapabilecek olan var mı?
    1.Video ile alakalı-Kalorifer sıcaklığı ayarının arada olması durumunda yapabiliyormuş bu sesi.Tam soğuk veya tam sıcağa getirin düzelecek mi bakın.

2.Video da V kayışı biraz gevşek gibi geldi ona baktırmanız lazım.Bir de rölanti kaç bin devirde sanki yüksek rölanti

3-Yolcu koltuğu ile ilgili de aracın altına bir şey takılmış mı bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruling_S -- 19 Temmuz 2016; 20:44:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön konsoldan gelen boncuk sesi
    10 ay önce açıldı
    Sol ön lastikten gelen ses
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Klima sıcaklığı 20 derecede. Fakat klima aktif değil. Ses klimanın aktif olup olmasına bakmadan tık tık şeklinde baya bir artıyor zaman zaman sonra kayboluyor. Yaklaşık bu ses son 6 aydır oldukça fazla dikkatimi çekmeye başladı.

Araba rolantide 600 devirde çalışıyor. Kayışla alakası var mıdır bu yüksek sesin? Yüksek sesin dışında sanki bir cızırtı gibi kulağı tırmalayan bir ses duyuyorum ben, yanlış mı duyuyorum?

Arabanın altında takılan bir şey yok. Sürtünme sesi var. Kalkışlarda, virajda, yokuşta bir anda gelip gidiyor. Motor kulakları, takozu ile ilgili bir problem olabilir mi diye şüphelenmeye başladım iyice...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 19 Temmuz 2016; 20:52:55 >
    Klima aktif olmasa bile ayarını siz yine de tam soğuğa veya tam sıcağa getirin.

Rölantiyi ECU mu ayarlıyordu VVT-i'da? Rölanti 600 devir için biraz düşük geldi bana.VVT-i motor için rölanti kaç bin devir uygun bilmiyorum ama genelde 700-800 devirde durması lazım gibi geliyor bana.Çünkü 600 devir ciddi anlamda kabin içinde titreme yapar.

V kayışı gergin olmazsa ses yapar.Zaten triger kayışı yok sizin araçta triger zinciri var.Torpido'dan gelen ses bu da olabilir.

Bu arada sormayı unuttum bahsettiğiniz tıkırtı sesi kırmızı ışıkta durunca daha belirginleşiyor mu?
  • Denedim ama yine yapıyor o sesi. Kırmızı ışıkta da her durumda da yapıyor. Arabanın anahtarını çalıştırma pozisyonuna getirdikten sonra veya seyir halinde bu ses gelip gidiyor. Bazen oldukça rahatsız ediyor. İlk zamanlar torpidoya bir hayvan mı girdi diye tedirgin olmuştum.

Rolantide 650 rpmde çalışıyor aslında motor. Sübap değişimi yapıldı araçta. Yapılmadan önce rolantide titreme vardı şu an gitti. O yönde şikayetim yok aslında.
    Arabanın ön sağ koltuk altından sürtme sesi geliyor diiye araştırma yaparken motor takozundan veya kulaklarından ses olabileceğini okudum. Bunun motor sesini arttıracağını yazmışlar. Sübaplar yapıldıktan sonra motor sesini arkadaş da dinlemişti dizel araba gibi çalışıyor bu motor demişti. Sanki dikiş makinesini andırır bir ses çıkarır hale gelmiş.
    Önceki sesini dinlediniz mi siz motorun?Dizel gibi ses çıkarması gayet normal.Sonuçta triger zincirli bir motor bu.VVT-i,FSİ vs. bu motorlar triger zincirli araçlar ve dizel gibi ses çıkarırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Önceki sesini dinlediniz mi siz motorun?Dizel gibi ses çıkarması gayet normal.Sonuçta triger zincirli bir motor bu.VVT-i,FSİ vs. bu motorlar triger zincirli araçlar ve dizel gibi ses çıkarırlar.

Önceki sesini çok iyi hatırlayamıyorum en azından kıyaslama açısından. Fakat benzinli bir araç için düşününce oldukça fazla gibi geldi. Arkadaşta da aynı araçtan var motor seslerini karşılaştırmadık ama o senin araba dizel gibi çalışıyor deyince biraz daha işkillendim açıkcası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.