Şimdi Ara

Öldürülmek üzereyim (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
43
Favori
275.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şöyle anlatayım 11 ocakta kızım dünyaya geldi. O süreçten zaten nisana kadar evimize çok gidemedik. Nisanda ise bu olaydan bir kaç gün önce evimize gittik. Olay olduktan sonra da hem olay nedeniyle hemde olay olmasa bile bebek nedeniyle çok gidemedik. Bunu da nasıl kanıtlarım evimin elektiriği ortak. Sayaçlar ayrı. Yani kullanımdan (Ödemeler yöneticiye olacak şekilde) da çıkar. Şahısları kurşunlama gününe kadar görmedim. Birde olay olduğu gün gördüm o kadar. (Kurşunlama derken şahısları akşam gördüm. Gece kurşunlama oldu)
  • Sizin bu tartıştığınız şahıslar inşaatta çalışan işçiler mi ? yoksa mütahitlik yapn kişiler mi ?

Ayrıca bazı şeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum. Adama KUMU AL derken hakaret eder gibi mi dediniz yüksek sesle yada el kol hareketi yaparak ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 23 Mayıs 2017; 17:54:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wqlky

Hala Hesap diyorsun yukarıda yazdığım benim hesabıma da cevap ver mümkünse o zaman.
    Bu hesaba göre ben de şu hesabı yapayım o zaman. 

Devlet benden aylık 3000 lira vergi kesiyor (gelir vergisi).
    Bunun dışında aylık harcamalarım ötv ve kdv olarak yaklaşık bir 2000 2500 daha vergi olarak gidiyor.

Ben bu ödemelerimle senin aldığın maaşı 3000 lira olarak veriyor üstüne üstlük senin sgk nı ödüyor hasta olduğunda ilaçlarını karşılıyorum, karının dul maaşını, kızının senin yokluğunda maaşını ödüyorum. Çünkü devlet benden aldığını doğrudan sana veriyor. Arada başka bir memur, başka bir kurum yok.

Ben sana 0.00048 tl ödemiyorum her ay yaklaşık 5000-6000 lira ödüyorum ve bu para doğrudan sana gidiyor artanı da senin gelecekteki potansiyel giderlerine gidiyor.

Senin hesabında benim param dağılıyor. Benim hesabımda ise devlet alıyor paramı sana veriyor. Ne fark eder, benden ondan bundan aldığı parayı sana vermiyor mu sonuçta? Her birimiz sana 0.00048 lira para verdiğimize göre, her birimize ayrı ayrı 0.00048 kuruş borçlusun demektir. Orada yardım isteyen insan beni ve eminim sana vergisi ile destek olan milyonları temsil ettiği için, o adam orada o gün senin maaşını ödeyen insandır. Bu kadar basit.

Sen bu paraları taşı oyarak mı çıkarıyorsun? Yoksa çalıştıkça gökten mi yağıyor ?

Memurlar aldığı maaştan ortalama en az 1000 TL'si senin bu ödediğini söylediğin sağlık vergi vb giderler için kesiliyor. Yetmiyor; hastaneye gidildiğinde senin gibi ilaç, muayene ücreti vb para da senin gibi cebinden ödeniyor.

Bunun dışında senin ödediğini düşündüğün zorunlu ihtiyaçlara da aynı şekilde ötv ve kdv yi kendisi de ödemiş oluyor. Yetiyor mu hayır. Karısı, kızı, oğlu babasından aldığı parayı senin dükkanından alışveriş yaparak sana kazandırıyor. Senin o sığdüşüncene göre devlete verdiğin para yine senin cebine girmiş oluyor. Bu arada bu parayı kazanan memur, memur olması için; 8 yıl ilk-orta okul, 4 yıl lise, 4 yıl üniversite, 1 yıl KPSS, 1 yıl yazılı - sözlü mülakat = 18 YIL'ını bu uğurda harcamış oluyor. ( Bu geçen sürede ki kazanmak için gösterilen özel ders ücretleri , dershane , çaba, stress vb diğer etmenleri saymadığım halde.) Senin gibi bir anten çıkmış bu emeklere çamur atıyor. Sebep?

Tüm bunlara memur olduk diye yatılmıyor; belli saatlerde girilip çıkılıyor, saç - sakala karışılıyor ve her gün traş olmak durumuna tabi olunuyor ve en önemlisi bu insan ÇALIŞIYOR. Senden fazla ya da az, önemi yok. Bu para yattığı yerden cebine girmiyor.

"BÖN VÖRGÖ ÖDÖYÖRÖM HÖRKÖS BÖNÖ ÇÖLÖŞSÖN" mantığıyla hareket ediyorsun. -ki burda mantık devre dışı- Bu olaya göre sana para ödeyenlere de sen çalışmalısın. Yani dükkanına gelenler direk senin söylediğin gibi senin üzerinde söz hakkına sahip oluyor. ( Belkide böyle yapıyorsun işini bilmiyorum haliyle )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• keçiörenin neresi bura ?
  • Mafyalara lanet gelsin,mafyaları özendiren diziler yapan tüm yönetmenlere,senaristlere,siyasilere de lanet gelsin , mafyalardan korkup şehrin güvenliğini sağlayamayan üst düzey yöneticilere de lanet gelsin .Adalet sistemine de lanet gelsin ,adam beni vuracak polis beni korumayacak ve sonra ben adamı vurursam polis beni içeri atacak,böyle adaletin ben ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazate48

Sizin bu tartıştığınız şahıslar inşaatta çalışan işçiler mi ? yoksa mütahitlik yapn kişiler mi ?

Ayrıca bazı şeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum. Adama KUMU AL derken hakaret eder gibi mi dediniz yüksek sesle yada el kol hareketi yaparak ???

diyelim ki yüksek sesle ve el hareket yaparak dedi ? ne değişecek bi açıklayın
  • Savcılıktan izin çıkmazsa koruma yapamazlar, en fazla karakola yakınsa devriye atarlar arada bide parasını biz veriyoruz nasıl bi mantık bi ara biriniz gelin de 5-10 kuruş neyse vereyim üstü kalsın boş boş konuşmayın ya. Sen vergi ödüyorsun adamın maaşını vermiyrsun onlar da vergi ödüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk34 -- 23 Mayıs 2017; 18:1:11 >
  • Hey gidi hey devlete bak adalete bak. Canimizk kim koruyacak ? Devlet ortada yok sanirim bizim eve de hirsiz girdi 30binlik mal caldi

• veni60 kullanıcısına yanıt
    Eğer olayı eksiksiz bir şekilde anlatıyorsa mağdur .Anlatığı olayda haklı .Amele tayfasıyla uğraşacağına gidip derdini inşaat sahiplerine yada ortaklarını en kötü o inşaatın kalfasını bulup anlatması gerekir .

Kaldı ki en ufak tartışmada ana bacı söven insanlarla bir konuda uzlaşamazsın. Muhatap aldığı kişi yanlış

Gelelim senin soruna; araba kurşunlamaya kadar olayın gitmesi için başka nedenler olduğunu anlamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 23 Mayıs 2017; 18:6:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordumsen

Şöyle anlatayım 11 ocakta kızım dünyaya geldi. O süreçten zaten nisana kadar evimize çok gidemedik. Nisanda ise bu olaydan bir kaç gün önce evimize gittik. Olay olduktan sonra da hem olay nedeniyle hemde olay olmasa bile bebek nedeniyle çok gidemedik. Bunu da nasıl kanıtlarım evimin elektiriği ortak. Sayaçlar ayrı. Yani kullanımdan (Ödemeler yöneticiye olacak şekilde) da çıkar. Şahısları kurşunlama gününe kadar görmedim. Birde olay olduğu gün gördüm o kadar. (Kurşunlama derken şahısları akşam gördüm. Gece kurşunlama oldu)

Yok hocam, bir aciginizi bulma yada sorgulama amacli sormadim. Sadece olayi daha iyi anlamak icin sordum. Yani anlamak istedigim bu adamlarin derdi nedir tam olarak ? Hani karakol sikayetinden vazgec falan diye baski yaptilar yada gel bizden ozur dile falan gibi.. ve sizde hani hakkinizi korumak icin kabul etmediniz ve bunlarda sonra gozdagi mi vermek istediler ? Yani bu olay olmus 15 nisanda. Hala psikopatlarin derdi nedir ? Gerci psikopat ve kaybetcek bir seyi olmayan bir baltaya sap olamamis adam 35 gun sonra degil 365 gun sonrada psikopatlik yapcagi tutar. Yani tek anlamak istedigim sizden bir talepleri mi var

• Amerikayı neden örnek alıyorsun Avrupayı örnek al Almanya'da, İtalya'da, İsviçre'de, İngiltere'de yapabilirler mi affedersin de o adamın bir tarafından kan alırlar, hatta onu azmettireni de bulur ondan daha fazla kan alırlar, bu tarz durumlar görmezden geldikçe azalmaz hatta artar, kamunun buna bir çare bulması gerekli tepkiyi vermesi gerekir en azından modern bir ülkede bu böyledir, eğer kimse görmezden gelmezse herşey daha kötüye gider yarın öbür gün trafikte fren yapınca sana arkadan çarpan adam neden fren yapıyorsun diye çıkarır takır takır sıkar arabana sana aile vs o zaman görmezden gelmek yerine gerekli tepkinin verilmesi gerektiğini anlarsın. Bunu biz değil tabi devlet yapmalı bu ülkenin sözde adalet ve hukuk sistemi ve çoğu durumda işe yaramaz güvenlik güçleri vermeli tepkiyi.
  • Karaktersiz şerefsizler
  • quote:

Orijinalden alıntı: deboern

Kimi arıcaz polisten başka kendimiz çözüceksek sorunları sen niye maaş alıp evine ekmek götürüyorsun bu halkın parasıyla senin paranı sen kazanmıyorsun sen yapmak zorunda olduğun işini hizmetini yap diye çalışan bütün halk veriyor hepsine hizmet etmek zorundasınız beğenmiyorsan bırakırsın işini yapmazsın ? Yolda çevirme yapıp ehliyet olduğunu merkezden öğrendiğiniz halde 200 300 tl ceza yazmayı biliyorsunuz kıl tüy birşey bulup prim için yazmadığınız ceza yok millet maaşını versin primini versin heryerde bomba patladığı halde engel olunan bitane terör saldırısı yok olmadı hiçbir şeyi çözdüğü yok polisin anca ölmen lazım önce şonra gelir ölmüş der tutanak tutar illa mahkeme açıcaksın mahkeme karar vericek 1 sene en az ohooo ölme eşeğim ölme polisin bi görevi yoksa polislere gerek de yoktur.

Tebrik ederim mukemmel tespitler. Ya siz nasil hava aliyorsunuz Allah askina. Ehliyetsiz arac kullanana ceza yazilmasin mi dyorsun ne anlamadm ki. Engellenen teror olayi yok dyorsun haber de izlemiyorsun sanirim. Teror bitiyor kardesim bitiyor... basarili operasyonlar sayesinde. Ayrıca uzak degil 4 5gun once tuncelide gebertilen teroristin goruntuleri var internette. Ve daha fazlasi da var isinize gelmiyor herlde. Izle bakalim engellenmis mi. Engellenmemis mi..

• GTA 5 diye bir oyun var, her türlü saçmalığı normalleştiren bir oyun, ondan sonra millet birbirini kesip biçiyor,arabayla üzerinden geçiyor.

• Adam öldürme, yaralama gibi şeylerle pek uğraşmıyorlar artık. Çok yakın bir arkadaşım pompalı tüfekle saldırıya uğradı, kendi çabasıyla kaçtı ama bacağına gelen saçmalar bacağını parçaladı. Zanlı ise serbest, polis adresini biliyoruz dursun şimdilik demiş.
  • Ahahahaha şüphem vardı bu polisler bu kadar duyarsız insanlar mı diye konu başlığında da evet korumayız diyen bir polis çıkmış. Abi adamın arabası kurşunlanmış alooo daha ne olması gerekiyor kafasına kurşun yemesi mi? Sen devletin silahlı gücü değil misin nasıl kendini koru dersin? Ben doktor olunca sana git kendin iyileş mi diyeyim ahahahaha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Görevini yapmak mı? İktidar sahibi olanlar en ufak yetki sahipleri kendi adamlarını kayırır. Çok koymuştur bu magandalara bu kadar yüklenilmesi. Ne de olsa sizden birileri yakalandı. Başka açıklaması yok. Sonra ortamlarda " faşist Akp " diye bağırın. Halbuki aynısınız ve hatta siz çok daha betermişsiniz.
    Bunların hepsi ss olarak kayıtlarda. Sözlükte de yüzünüze vuracağım. Twit, feys her yerde karşınıza çıkacak. Magandaya maganda demenin suç olduğu bir forum. Helal sizi ayakta alkışlıyorum.

Bu nedir ya klavye basinda mi uyuyorsun sanal ve sosyal alemden baska bsey bilmez misin. Dilediğiniz yerde konusmakta serbestsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: yazate48

Sizin bu tartıştığınız şahıslar inşaatta çalışan işçiler mi ? yoksa mütahitlik yapn kişiler mi ?

bence el kol hareketi vardır kumu görünce sinirlenmiştir bu kumu buraya ne yığıyonuz löööv bunu kaldırın babanızın çiftliği mi insan yaşıyo olm burda insan demiş olabilir. adamlar da belli ki hapisten filan çıkmış kurtlar vadisi tadında tipler. kaldırmıyoz lahn nolacak demişlerdir. beyin eşi de bayan olmasının verdiği özgüvenle adamlara çıkışmıştır. adamlar iyice sinirlenip beyin eşine hakaret etmişlerdir. bu bey de kavgaya girmiştir. sonrası malum. gerçi yine de arkadaşa direkt böyle yaptı demiyorum çünkü ben görmedim hakim bey. :) fakat tahminim bu yönde.

mesela ben kendimden örnek vereyim şimdiye kadar 4 kişiye sesimi yükselterek bağırdım hatta kaba sözcükler kullandım. içlerinden birisi kurtlar vadisi karakterinde olsaydı sonu farklı bitebilirdi. fakat ben böyle şeyler yaparken sonucunu göze alarak yapıyorum. yani başıma bir iş gelse kamuoyu oluşturmaya çalışıp öldürüleceğim yardım edin diye konular açmam çünkü alttan alma gibi bir alternatif de var fakat ben seçmemişim. öyleyse sonucuna katlanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Mayıs 2017; 18:34:32 >

• yazate48 kullanıcısına yanıt
    Toprak sahibi. Hayır ben şahsı bekçi zannettim. Mütahiti sordum ve kaldırılmasını rica ettim. Ardından da kaldıramayız denildiğinde belediyeye şikayet edeceğimi söyledim.Olay bundan sonra başlıyor. Tabiki bu arada normal konusma devam ediyor. Başta da bağırdım inşaatta kimse görmediğimden "hey kimse var mı " tarzında. Sonra şahıs inşaat önüne geldi. İşte eksiklerin tamamlanması için dava sürecine geçilmesi ve şahısların ifadelerinin gelmesi lazım. Size olay büyük geliyor ama şahıslar uyusturucu kullanıyor .(O bekçi dediğim değil bana saldıran şahıslar) Bunu da belirten orada oturan halk

Bunun yanında sürekli baskın olmaya çalışan tipler. Parklarda toplanıp etrafı kesen 3 numara saç elde tespih olanlardan. Ben olayın tam özetini kelimesine kadar anlatamıyorum cunku bıcakla saldırılana kadar gecen surecte zaten sorun olusturan konu dahi yoktu. Ne oldusa aracıma binerken artislik yapma lan! yarinin veya benzeri .... (Burada karının denmedi.) Dendiği an ve benim terbiyeli olacaksın diyerek adım atlamla beraber olay çözülmüş ve şiddete geçilmiştir.
    Ek: Eşimde olayı anlamadı çunkü ses tonu da yoktu. Araçtan bizi duyamadı bile dikkat edin ifadelerde eşim yok yanımda olmasına rağmen. Onun tek gördüğü bıçakla koşan şahıslardı. Olay günü onların güvenliğini sağladım (Videoda var 5 apartman aşağıda indirmem) Sonrasında ise zaten polis gelemediğinden tutanak ifade vs verilemedi.

Olaydan sonra ise mütahitle telefonda konusup (Asla kötü bir şey yoktu) Bana olayın gereksiz olduğunu ve kapanmasının gerektiğini ben ise bıcakla saldırılıp eşime küfür edildiğini davacı olduğumu - o ise, mahkemede yüz yüze gelseniz dahi sorun cözülür uzatma demesiyle, vaz geçmeyeceğimi bildirmemle son buldu.

Size şunu sorarım biriyle sorun yaşadınız büyük ve sizi şikayet etti. Şahsa mı zarar verirsiniz araca mı? Bunu hangi şekilde yaparsınız?
    Edit: Eşimin ifade vermemesi tamamen o gün güvenliğin bulunmaması akabinde ise mütahitle konuşmam sonrasında olayın peşine düşmeyişim. Kapandı gitti dememden doğuyor.

Ek2: Olayda adını veremediğim (Can güvenliği yok) Şahsın kafana sıkacaklarmış olayı kapatmayacaklarmış peşindelermiş demeside var. Bazı şeyleri de bu tür insanları söyleyemediğimden yazamıyorum. Olay dışında da büyük durumlar oluştu ifademin bir bölümünde (İlk ifade)Bu bilgilerde yer alıyor. Şuan gizli tanık sıfatıyla olaya dahil olacak 2 şahıs bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordumsen -- 23 Mayıs 2017; 18:50:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Adam öldürme, yaralama gibi şeylerle pek uğraşmıyorlar artık. Çok yakın bir arkadaşım pompalı tüfekle saldırıya uğradı, kendi çabasıyla kaçtı ama bacağına gelen saçmalar bacağını parçaladı. Zanlı ise serbest, polis adresini biliyoruz dursun şimdilik demiş.

Cidden bunlara inaniyor musunuz. Simdilik dursun .. komedi..

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.