Şimdi Ara

Öldürülmek üzereyim (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
43
Favori
275.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

Orijinalden alıntı: pesci09

Türkiye nüfusunu 75 milyon kişi, polisin maaşını da 3000 TL olarak hesaplayalım.

3000 TL Bölü 75 milyon kişi eşittir = 0,00004 TL (Bir bireyin aylık vergisinden polise düşen miktar.)

Şimdi de yıllık olarak hesaplayalım... 12 Çarpı 0,00004 TL eşittir = 0,00048 TL (Bir bireyin yıllık vergisinden polise düşen miktar.)

Şimdi de ömür boyu maaşımızı ödediğini sanan bireyin bize katkısını hesaplayalım.. İnsan ömrünü 70 yıl sayalım, 70 çarpı 0,00048 eşittir = 0,0336 TL

Yani sosyal medya üzerinden "Benim verdiğim vergilerle maaşınızı alıyorsunuz" diyen zat, bana ömrün boyunca 0,0336 TL ödüyorsun.. ANLAYANA.

Emniyet Genel Müdürlüğüne 23 milyar 537 milyon 811 bin lira ödenek ayrıldı.

Bölü 75 milyon.

315 türk lirası. Her vatandaş güvenliğini sağlaması için egm ne 315 türk lirası ödemekte.

Hayır hepsini geçtim sanırsın polis maaşlarını eş dost çevresi karşılıyor, ya da devlet ticaret yapıyor oradan elde ettiği gelirle bu maaşları ödüyor. Polis memur maaşlarını California valisi gelip ödemediğine göre bu memlekette toplanan vergilerle ödeniyor. Kimsenin maaşına edecek lafımız yok keşke Türkiye şartları daha iyi olsada daha çok kazansalar. Terör gibi konularda mücadele eden, hayatını riske eden, kaybeden ya da gazi olanlar için paranın lafı olmaz, hakları da parayla ödenmez zaten. Burada ki konu bakış açısı.

Ama demekki genel kafa yapısı bu. Her 3 yorumun 2 sinde karakoldan bir şey çıkmaz kendi işini kendin hallet fikri böyle böyle oluşmuş. Ayrıca mantık güzelmiş yalnız sevdim, karakola her gelene uğraşmadan 30 kuruş verip gönderin, ömür boyu uğramasın bir daha kafalar rahat olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 23 Mayıs 2017; 16:6:25 >

• Demekki herkes kendini savunmak icin silah alacak.ben baska çare görmuyorüm.

Ya bu sokak éşkiyalarini vuracagiz ya vurulacağiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

Polis bey, o zaman hükümet 80 milyon ithal güvenlik koruması getirsin, herkesi 1er güvenlik görevlisi korusun, sizde her ay polis otonuzla sokak sokak gezip, sokak başlarında 3 5 gencin kimliğini isteyip egonuzu tatmin etmeye devam edebilirsiniz, bi de olay yerine 30 dakika geç kalıyorsunuz ya 1 saate çıkarabilirsiniz sonuçta artık herkesin güvenlik gorevlisi var.

egomuzu tatmin ederken sana zarar verme potansiyeli olan binlerce suçlu yakalanıyor. istemiyorsan tatmin etmeyiz. sen bilirsin.
  • Sevgili Memur bey, bu tarz konuşmalar yaparak, halkın polise olan güvenini ve bakışını negatif etkiliyorsunuz, "istemiyorsan tatmin etmeyiz sen bilirsin" demek sizin gibi bir devlet memuruna yakışmıyor.
  • ceza evlerinde yer yok karakollarda doğru dürüst polis kalmadı, kalanlarda binlerce evrakla, olayla ilgileniyor savunma anlamında söylemiyorum, acilen adalet ve güvenlik konusunda önlemler alınmalı yoksa çok daha acı olaylarla karşılaşabiliriz. birde bizzat polisin ağzından dinlediğim olaydan bahsedeyim, cinayet işleyen şahıs x karakoluna gider teslim olmaya geldim der orada bulunan arkadaşlarda o işe y bölgesindeki karakol bakıyor der ve adamı yollar adamda y karakoluna gider. durum bu acilen önlem almak gerekiyor.
  • traumaniac kullanıcısına yanıt
    bu saçma tavırları sayesinde tepki alıyor zaten.Burdakilerin çoğunun ondan daha çokk polisini sevdiğine inanıyorum , zaten kuruş hesabı yapan adamdan ne beklersiniz ki
    Sizde mesleğinizle dalga geçercesine cevaplar veriyorsunuz farkındasınız dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vemavi -- 23 Mayıs 2017; 16:32:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeonEyes

quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

quote:

Orijinalden alıntı: LeonEyes

quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

quote:

Orijinalden alıntı: The Mühendis

Adamın hayatının söz konusu olmasının sebebi de silah bunu da belirtmek isterim. Şimdi bu arkadaş silahlansa ne olacak oradaki 3 adama sıkıcak olay bitecek mi? Arkadaş daha silahına uzanamadan bu adamlar sıkar zaten. Bu gibi adamlar silahı kullanmada tereddüt etmezler. Arkadaş silahlandı, bunlara silahı gösterdi, bunlar ilk gün kaçtılar ikinci gün arkadaşa gelmeyecekler mi sanıyorsun? Polyanna ile alakası yok bunun. Gerçekçilikle alakası var. Filmlerdeki gibi yaşanmaz olaylar bir kurşun yersin sonrası cenaze namazı. Bireysel silahlanma senin benim gibi adama yaramaz yani boşuna desteklemeyin bu kadar.

Bireysel silahlaniyorum. Gerek atesli gerek atessiz silah kullaniyorum. Suana kadar basima boyle bi durum gelmedi. Neden acaba ? Silahi kullanmayi bilmek olabilir mi ? Gettolarda buyudugum icin belki bu kulturu biliyorumdur ? Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis bilader. O arkadas orda arabasindan inip esini cocugunu eve birakip o kum yiginina gelip ayni konusmayi yapsaydi ve belinde silah olsaydi emin ol bu konu acilmazdi. O silahlanan cakal surusu karsisindakinin silahi olmadigi icin hiddetlenebiliyor.

Yuh be kardeşim bukadar mı gözünüz döndü sizin, sizin gibiler yüzünden ne oluyorsa oluyor zaten bireysel silahlanıyormuş, sen şimdi kendi hatan bile olsa karşındakine silah göstermekten çekinmeyen magandalardan birisindir kesin, sizin yüzünüzden insanlar türkiye de rahat gezip tozup evine giremiyor, belindekine güvenip kendini bi b.k zanneden züppelerle doldu ülke. Teksas a git orda serbest heryer maganda dolu.

Silahlarim ruhsatli. Bu yasima kadar herhangibi suca karismadim. Lisede bile sicilim tertemizdi. Neden bahsediyorsun sen bilader ? Her beline silah takan sokakta milletimi tariyor zannediyorsun? Valilik izin verdi, savcilik onay verdi ben tasiyorum pardon da sen kimsin ?

Silahların ruhsatlı olsa ne olur olmasa ne olur, en küçük bi durumda o silahları bana yada bir başkasına göstermeye çekinmeyecek cürretin olduğunu söylediğin cümlelerden belli, her beline silah takanı görüyoruz hergün tv de evet milleti tarıyorlar resmen hergün en az 2-3 adam öldürme sağa sola sıkma, yok kum yüzünden adam öldürüldü yok çakıl yüzünden mahalleyi birbirine kattı gibi birçok haber var,haberi yapılamayanlarda cabası, valiliğin savcılığın nasıl izin verdiğini bizde az çok biliyoruz, zaten konuda ki arkadaş ta bundan muzdarip,ayrıca silah satan bir dükkana gidip basit silahlar için adli sicil kaydını vermenle silahlanman bukadar basitken bana valilikten vs bahsetme,yazık günah be kardeşim savunduğun şeye bak, ben bu ülkede silahların değil adaletin düzgünce işlemesi ve senin gibi zihniyetlerin gidip teksas da yaşamasını umut ettiğim bir vatandaşım, yok mu çoluğun çocuğun senin, silahların gölgesinde yaşamak nasıl bir zihniyettir.

O kadar bagnazsiniz ki keske ulkeden komple silinseniz diyorum. Bilincli silahlanma yeri geldiginde gayet normal birseydir. Ben hem spor olsun diye hemde sivil savunma icin silahlandim. Bu benim hakkim. Valilik ve savcilik iznini sandigin gibi yalaka oldugum icin almadim. Aksine muhalifim ve girdigim cogu ihaleyi bu yuzden kaybetmisimdir. Guzel pollyanna kardesim, Turkiye ortadogu cografyasinda ve siz ne kadar istemeseniz de dusmanlarimizin hepsi silahli. Malum irktan arkadaslarin evinde silah var. 15 temmuzu gorduk hainlerin nasil halkina kursun attigini. Eskeza yarin bir seferberlik ciksa silahimi alip giderim. Isvicre'de ve Almanya'da is icin bulundugumda gozumle gordum ve sok oldum. Isvicre'de her evde tam otomatik silahlar var ve yaninda mermileri duruyor. Bildigimiz ak-47 felan degil. Askerlik yapan vatandasin silahi ve surekli bakimli. Ordu zaten modernize her sene silahlari degisiyor. Almanya'da ise cogu Turk kokenli olmak uzere Alman vatandasi gocmenlere silahlanma hakki verilmis ve bu iki ulkede silahli suc orani cok dusuk. Neden ? Bilincli silah kullanimi. Simdi ben silahi belime takip kafede ortaya koymuyorum. Arabamin torpidosunda yatiyor aslanlar gibi. Gidiyorum po**** atis yapiyorum. Koye gidiyorum av tufegimle hedef vuruyorum. Simdi benim silahlanmam ile insaatci cakal tayfanin silahlanmasi bir mi ? Ben Kafkas kokenli bir ailenin cocuguyum. Ailemi Stalin surgun ettiginde 150 kisilik sulalem 3 kisiye dusmus. Suanda kan bagim olan insanlarla Turkce konusamiyorum. Bunun ne kadar aci oldugunu bilmiyorsun. Eger zamaninda dedelerim silahlansaydi bugun bu acilari cekmezdik. O yuzden kucuklukten beri silah kullanirim ata binerim spor yaparim. Bu arada dilinize dolamissiniz teksas turkusu. Konu sahibi arkadas silahlanmadigi icin ne kadar pismandir aciklasin. Sizde anca dizilerde filmlerde silahlanmanin kotu oldugunu asilatin millete pollyannalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tigers615

ceza evlerinde yer yok karakollarda doğru dürüst polis kalmadı, kalanlarda binlerce evrakla, olayla ilgileniyor savunma anlamında söylemiyorum, acilen adalet ve güvenlik konusunda önlemler alınmalı yoksa çok daha acı olaylarla karşılaşabiliriz. birde bizzat polisin ağzından dinlediğim olaydan bahsedeyim, cinayet işleyen şahıs x karakoluna gider teslim olmaya geldim der orada bulunan arkadaşlarda o işe y bölgesindeki karakol bakıyor der ve adamı yollar adamda y karakoluna gider. durum bu acilen önlem almak gerekiyor.

Guzel konulara degindin. Cok acik var. Alinmalar baya cogaldi eskiden 3 kisinin yaptigi isi simdi tek kisi yapiyor.

Ayrica Ikinci olayda bizzat goturmeleri gerekirdi. Bolge konusu dogrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: vemavi

bu saçma tavırları sayesinde tepki alıyor zaten.Burdakilerin çoğunun ondan daha çokk polisini sevdiğine inanıyorum , zaten kuruş hesabı yapan adamdan ne beklersiniz ki
    Sizde mesleğinizle dalga geçercesine cevaplar veriyorsunuz farkındasınız dimi

En basindan beri diiyorum vergimle maas aliyosun sozune hesapla cevap verdim. Bunu hakediyorsunuz. Sen mi polisi seviyorsun bu uslupla.

• vemavi kullanıcısına yanıt
    Ayrica beni polisi sevmek zorunda degilsiniz. Biz gorevimizi vatanimizin butunlugu icin yapıyoruz. Sevenine de sevmeyenine de yardima gideriz. Bizlerin burada ne sartlarda yasadigimizi bilmeden yorum yapiyorsunuz 2 senede bizzat 3 teror olayı yasadim ben. Hanginizin umrundaydi. Doguda olanlar hanginizin umrunda sizin icin sehitler sayilardan ibaret dimi.

• Bu mevzunun rengi değişti yok mu rahatsız psikopat sinir hastası tipler aramızda bak kardesim binlerce kişi okumuş yazmış konunu ver inşaatın adını adresini 2-3 hırsız arkadaşlar da kepçe dozer yürütsün biyerden binaya dalsın gece yiksin alem psikopat görsün forum görsün.

Yanlış anlamayın gta kafası konuşmuyorum sinirlerim ciddi bozuldu ülkede adalet güvenlik hak getire çivi civiyi söker

• En başından beri bizde size polisi küçültüp bunlara cevap vermenizi eleştiriyoruz siz de bunu bi anlasanız kimin neyi ne kadar sevdiğiniz anlayacaz
  • Hala Hesap diyorsun yukarıda yazdığım benim hesabıma da cevap ver mümkünse o zaman.
    Bu hesaba göre ben de şu hesabı yapayım o zaman. 

Devlet benden aylık 3000 lira vergi kesiyor (gelir vergisi).
    Bunun dışında aylık harcamalarım ötv ve kdv olarak yaklaşık bir 2000 2500 daha vergi olarak gidiyor.

Ben bu ödemelerimle senin aldığın maaşı 3000 lira olarak veriyor üstüne üstlük senin sgk nı ödüyor hasta olduğunda ilaçlarını karşılıyorum, karının dul maaşını, kızının senin yokluğunda maaşını ödüyorum. Çünkü devlet benden aldığını doğrudan sana veriyor. Arada başka bir memur, başka bir kurum yok.

Ben sana 0.00048 tl ödemiyorum her ay yaklaşık 5000-6000 lira ödüyorum ve bu para doğrudan sana gidiyor artanı da senin gelecekteki potansiyel giderlerine gidiyor.

Senin hesabında benim param dağılıyor. Benim hesabımda ise devlet alıyor paramı sana veriyor. Ne fark eder, benden ondan bundan aldığı parayı sana vermiyor mu sonuçta? Her birimiz sana 0.00048 lira para verdiğimize göre, her birimize ayrı ayrı 0.00048 kuruş borçlusun demektir. Orada yardım isteyen insan beni ve eminim sana vergisi ile destek olan milyonları temsil ettiği için, o adam orada o gün senin maaşını ödeyen insandır. Bu kadar basit.

• Akrabalara haber sal,silahlan hacı. Birsey oldugunda suçlu bulunursan bile ailen yaninda olur en azindan herseyi bildikleri icin.ama kesinlikle kendini koruyacak birseyler al. Turkiyede silahı veya bıçağı olan polat kesilir heryerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

İş bu ülkede öyle bir noktaya geldi ki bir şekilde sesini medyaya duyuramayan insan hakkını arayamıyor, adalet mahkemelerde değil medyada tecelli ediyor ne yazık ki. Sizin gibi insanlar da o şerefsiz namussuz insanlara karşı olacağınıza burada adama eee her gün oluyor ne yapalım diyorsunuz gerçekten anlayamıyorum şu kafayı. Şu olayda şu adama abuk subuk tavsiye veren herkese sadece Allah aynısını karşınıza çıkarsın diyorum. Bekara karı boşaması kolay geliyor belli.

bana cok komik bir yanit vermissiniz gercekten. evet biz buradan ne yapabiliriz. adamin kisisel meselesi sonucta. neymis curuf yigini mi kirec seysi mi toprak mi gitmis kavga etmis birkac kisiden dayak yemis ya da yememis saldiriya ugramis gelmis dramatize ediyor. ben nereden bileyim bu adam cidden hakli mi dovenleri de bir dinlemek lazim. belki eleman tahrik edici seyler soyledi ama forumda anlatmiyor. onu hakim aciga cikartir zaten. onlar kim hakli kim haksiz anlamak onlarin gorevi. ben tek tarafli dinledigim bir olayda dovenleri linc etmeye katilmam. belki de onlar haklidir ne biliyorsun. kimse kimseye durduk yere birsey yapmaz. ha durduk yere bela isteyen tipler de olabilir onlara da bulasmamak alttan almak gerekir ha alttan almiyorsan da dayagi yiyip ya da dayak atip savcilik mahkemelik olduysan siradan bir adi suc iceren gunluk bir olaydan bize ne hakkaten. soyledigim gibi hergun oluyor ve memleketin bilmemnesiyle alakasi yok git abd ye new york da 3 dk da bir ambulans dakika da 1 tane polis sireni duyarsin oralarda toprak birikintisi kavgasi yuzunden degil adam yolda 1 dolar icin canini alabilir senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Mayıs 2017; 16:44:57 >

• Konuyu bu yorumla kapatıyorum arkadaslar ben buraya haksiz yorumlara cevap vermeye geldim. Kimseye ne yaptığımızı ispatlamaya degil. Sizler polislerin de bir insan olduğunu, sorunlar yasayabilecegini unutmayin. Ne kadar SIZIN VERGILERINIZLE DE olsa turlu hain ve insanla ugrastigini unutmayin. Sevgiler saygilar

• Memur bey, ben de senelerce kamu görevi yaptım, hiç bu şekilde bir hesaplama yoluna gitmemiştim enteresan bir metodoloji kullanmışsınız hesabı yapmakta. İster istemez 2 soru geliyor insanın aklına:

1) Bu durumda vergi mükellefi dahi olmayan küçük, yetim, yenidoğan, yaşlı, öğrenci vs.nin anayasal haklarının kolluğunu sağlama noktasında tamamen inisiyatif hakkı da görüyor musunuz kendinizde? Veya aynı soruyu tersten soralım, bu olay sizin gözünüzün önünde oldu, müdahale etmediniz ve neticesinde Allah korusun bu arkadaşımızın çocuğu zarar gördü. TCK 257/2 ile yargılanırken mahkemedeki savunmanızı "efendim suçtan zarar gören vergi mükellefi değildir, maaşımı ödememekte olduğundan suça engel olma vazifem alelade vatandaşın mesuliyetiyle eşittir, memur suçundan yargılanmam sakattır" şeklinde yapmayı mı düşünürsünüz?

2) Diyelim matematiğiniz/metodolojiniz doğru. Otomatik olarak daha düz bir matematikle benim aklıma şu soru gelir: Devletin ekstra gelir kaynakları nedir? Nasıl oluyor da 0,0336 TL olarak kişi başına ödenmiş olan vergi kalemini 3000TL'ye kadar yuvarlamayı başarıyor? Cevap basit değil mi, herkesten toplayıp sınırlı sayıdaki kamu görevlisine böldüğü için o şekilde bir tablo oluşuyor. E haklısınız da, zaten devletin varoluş amacı bizatihi bu değil midir? Yani anlamadığım kısmı, biz koca bir millet olarak her birimiz 3000TL vereceksek ben niye gelip karakolda, savcılıkta ifade vermekle uğraşayım ki? Her ay cebimden 3000TL maaş vereceksem hizmeti ilk elden, prosedürsüz, doğrudan kendi taleplerime hizmet eder şekilde almak isterim, emin olun siz ödeseniz siz de istersiniz. Dünyanın hiç bir memleketinde vergi politikası hazırlanırken bu tip bir hesap yolundan gidilmez.

Şimdi bunları sorarken ulaşmaya gönüllü olduğum yeri baştan belirteyim ki hiç yaratıcı yorumlara müsaade etmeyelim.
    1) Vazifeniz ve salahiyetleriniz yalnızca kimin para verip vermemesiyle ölçülmez, siz bu mesleğe başlarken özünde 3000TL için de başlamazsınız, başlayamazsınız. Siz bu mesleğe başlarken, Anayasa'ya ve Anayasal hakları korumaya bağlılık yemini ederek başlarsınız. Pek az mesleğe yeminle başlanır, pek az meslek böylesine şerefli ve kutsaldır. Bu nedenle de parayla ölçülecek iş değildir.
    2) Devlet dediğimiz mekanizma, insansız topraksız kendi başına var olabilir-yaşayabilir bir mekanizma değildir. Haliyle devletin gelir kaynakları da sınırları Anayasa ve yasalarla çizilen, belirli unsurlardan oluşur. En başında gelen kalem de doğrudan mükelleflerden toplanan vergi olduğu için (burada şunu özellikle belirtmek lazım, İçişleri Bakanlığı özel bütçeli olarak belirlenmemiş olduğundan 5018 s.K. kapsamında kesin hesap bütçesine yani amiyane tabirle "vergi havuzundan çekilen parayla" kısıtlıdır) evet o vergiyi ödeyenler doğrudan sizin maaşınızı ödemektedir. Hatta aslında o vergileri ödeyenlerin tamamı, bir arkadaşın da yukarıda bahsettiği gibi tüm kamu harcamaları için oluşturulan devasa bir tencereyi doldurmakta olup, sizin kepçeniz de o tencereden çekilmektedir. Haliyle vatandaşa "paran kadar konuş lan" tavrı, etik yönü haricinde işin matematiğine de hiç uymamaktadır. Ha yok maaşınızın veya kepçenizin payının yeterli olmadığı kanaatindeyseniz bununla ilgili kararı veren 2019'a kadar TBMM, 2019 sonrası Cumhurbaşkanlığı makamıdır.

Bütün bunları anlatırken tabi şu gerçeği de es geçmemek gerekir, "senin paranı ben ödüyorum" tavrı kime yapılırsa yapılsın çirkin bir tavırdır, herkesin duygularını incitir, herkeste tepki doğurur. Bu lafı söyleyip de bir iş çözebileceğini düşünen bir kişi, bence mükelleflik veya vatandaşlık noktasından ziyade iletişim beceriksizliği yönüyle ele alınmalıdır. Ben kendi ofisimde beraber çalıştığım arkadaşlarımdan birinin, kazandığı paranın hakkını vermediğini düşündüğümde öncelikle onu daha motive çalıştırabilmek için kendim gayret gösteririm, güzellikle. Hiç bir koşulda aymazlığı çözemiyorsam da beraber çalışmaya devam etmek zorunda değilim. Bir vatandaşın bir polis memuruna bu sözü sarfetmesindeki temel sebep, belki bu yukarıda anlattığım şekilde sürekli ihmalî tavrı güzellikle çözemediği zaman dahi sizinle çalışmayı bırakma şansına sahip olmadığı için son bir feryat-figan veryansını olabilir. O zaman hem lafı edene "yine de bu derdini kırıp dökmek yerine daha farklı ifade etsen aynı tepkiyi muhtemelen almazdın" derim; mamafih (farzımahal ihmalî davrananın siz olduğunu varsayalım) size de dönüp "işini düzgün yapmış/yapıyor olsan, kimseden böyle duymak istemediğin laflar işitmezsin" derim.

Ayağınıza taş değmesin, Allah hayırlı vazifeler versin.

• Bak yine boşa salladın gittin nerden biliyorsunuz hangimizin terör olayı yaşayıp yaşamadığını babasının doğuda kaç sene zor şartlar atında görev yapıp yapmadığını size bir şey diyemiyorum artık farklı şeyler söylemiyoruz ama polisi burda bu duruma üslubunuzla sokan sizsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vemavi -- 23 Mayıs 2017; 16:46:6 >
  • xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Arkadaş olaya çok ters gelmiş. "dövenleri dinlemek lazım"Sondan başladıysan konuyu okumaya bunlar normal.(Doğru okuyabildiğine de inanmıyorum ama) Sana şunu diyeyim ben burada akıl almak için varım. Burada ki arkadaşlar benim evimin önünde beklemiyor. Fakat benimle ilgileniyor en azından ruhen güvende tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordumsen -- 23 Mayıs 2017; 16:47:56 >
  • Seni meslekten soğutacaklar

Yarn konu açarsaın polislikten istifa ettim diye
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.