Şimdi Ara

Okulda Zorlanıyorum (Bilgisayar Mühendisliği)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YTÜ BM okuyorum. Şu an bir full time işte çalışıyorum. Buna ek olarak ABD'de iki müşterim var. Çalıştığım iş network izleme üzerine kurulu olduğu için tüm işleri aynı anda yapma imkanım oluyor. Fakat okula tam veremiyor kendimi. Her dönem anca 2 - 3 ders verebiliyorum. Aylık gelirim $3000 civarına yaklaştı. Aslında okulu bitirip kendimi direkt işe adamak istiyorum. Bunun için işlerimi bırakıp okula yoğunlaşmak lazım. Veya bu şekilde devam edip uzata uzata okulu bitireceğim. Kararsız kaldım :/

A: İşi bırak. Okula odaklan. Erkenden mezun ol.

B: Bu şekilde devam et. Geç mezun ol.

100/153 kredi tamamladım.

Ne tavsiye edersiniz?

Uzun vadeli amacım aslında hemen mezun olup Bodrum'a yerleşmek fakat onun da esasında acelesi yok. Sonuçta bir yere kaçtığı yok. Parayla da çok işim yok. Birikiyor hesapta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 29 Nisan 2023; 19:23:55 >

• B şıkkını seçerdim. Harcamaları min tutup artan parayla emtia ve btc alırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver mezuniyeti gecikirse geciksin B şıkkından devam zaten kazancın da iyi.
    Bu arada müşteriyle upworkten mi anlaştın ben de yeni girdim bir bakıcam iş düşürmeye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt

Yok hocam. San Jose'a taşınan bir arkadaşım var. O buldu işleri bana. Müşteri de tam tech şirketi değil. Talepleri basit oluyor. Ne yapsam memnun oluyorlar. Sanırım ucuza mal oldum için mutlular.  Ama çok cool insanlar.

• .Ferrum. kullanıcısına yanıt
    Hocam upwork için vergi ödemek zorunda degil miyiz?

• O paranın bir kısmıyla eleman al işi senin yerine yapsın. Sana biraz para kalır okulunu erken bitir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖĞRENCİ00 Ö kullanıcısına yanıt
    evet vergi var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paradan daha değerli birşey mi var okul yavaştan gelir hem uzaktan çalışıyormuşun hem de üniversite ortamı misss

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uzat bence, simdiki aklim olsa okulun sundugu ucuz yemek, spor salonu ve havuz gibi imkanlardan yararlanmak icin bile uzatirdim.

• Ben de uzatma taraftarıyım da çoğunluk da böyle düşünüyorsa içim rahat edebilir. Teşekkürler.  

• Hocam zaten 3k dolar kazanıyorsanız kimsenin eline bakmıyorsunuzdur uzata uzata devam edebilirsiniz

• Zerre tereddüt etmeden uzatırdım okulu

• ChristoBangalter kullanıcısına yanıt
    Bende uzatırdım, okulu para için okuyoruz zaten
    Para=rahatlık=huzur=keyif

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

Negancığım benim anlamadığım network izleme nedir ? Bodruma yerleşip napacak ateş pahası orada her şey kira şu bu zorlanır.

• Ailen maddi destek çıkıyor mu sana? Eğer çıkıyorsa A şıkkındaki; çıkmıyorsa B şıkkındaki eylemi uygula.

• Yaptigin isin gelecegi var mi ve haftada kac saat calisiyorsun? Ileride bu ise devam edebileceksen ya da kariyerine katki sagladigini dusunuyorsan ise onem ver derim. Okulu uzatmak kotu bir sey de degil esasen, bahanen de var.

• hynx kullanıcısına yanıt

Konuyu baştan okudum da eksik bilgi vermişim. Yaşım 33. İkinci üniversitem bu. Normalde kariyer değiştirdim. Önceden marketing alanında çalışıyordum.

1: IT şirketinde remote işim var yerelde. 18 bin lira net maaş, 3000 lira yemek kartı, 500 lira aylık yakacak parası, özel sağlık sigortası var. Bu işin üç büyük avantajı var bana. Birincisi bilinen firma olduğu için kariyer geçişi açısından güzel duruyor. Yani bilgisayar mühendisi olunca kimse çok yadırgamaz bu firmayı. Önceki marketing alanındaydı. Ne alaka diye bilirdi insanlar. İkincisi ise sigortam var. İyi kötü günlerim sayılıyor. Freelance çalışmanın dezavantajını bu şekilde gideriyorum. Son olarak da gece çalıştığım için haftada üç ya da dört gün çalışıyorum. Sabahları ve akşamları bana ait oluyor. Gece sakin olduğu için çok fazla çalışmama gerek kalmıyor. Şu an mesaideyim misal. Fakat bu şirket yazılım firması değil. Altyapı firması. Yazılım alanında hiçbir katkısı yok ne yazık ki.

2: ABD'deki işimdeyse haftada 15 saat çalışıyorum. 30$ alıyorum saat başı. Mayısta eski olanın sözleşmesi bitiyor. Yeni olana başlayacağım. Süresiz değil. 12 ay anlaştık şimdilik. Seneye belli değil. Anlaşma olmayabilir de. Bu işin de yazılım alanına pek katkısı yok.

Asıl amacım yazılım geliştirici olayım. İyi kazanayım, güzel yaşayayım idi ama pandemiden ötürü remote iş imkanları açılınca ve İngilizcem de iyi olunca ABD'deki başka fırsatlar çıktı. Sürekli 12 aylık olduğu için şu bitsin, cebime güzel para koyayım, sonra okula odaklanırım diye düşünüyordum fakat sürekli yeni iş fırsatları gelmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 30 Nisan 2023; 1:3:16 >

• scientia kullanıcısına yanıt

Sanırım Türkiye noc işi yapıyorsunuz.

Bana da çok bilinen bir yerden teklif gelmişti. Sadece sorun olunca ilgili birime birime devretmem isteniyordu. Sisteme dokundurmadıkları için kabul etmemiştim. Ne üzerine izleme yapıyorsunuz bulut, sunucu, firewall filan mı? Merak ettiğim size bilgi konusunda bir katıyor mu? Bana grafana biliyorsan gel demişlerdi.  

• iş deneyimin yoksa diploma bir işe yaramaz. sektörde kazanabileceğin kadar deneyim kazan ve diplomanı eline aldığında daha iyi işlere yelken aç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 30 Nisan 2023; 2:10:35 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.