Şimdi Ara

Okulda Zorlanıyorum (Bilgisayar Mühendisliği) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hepsi neredeyse. L1 seviyesinde destek sağlayabiliyorum. Genelde nadir eskale ediyorum. Bana kattığı tek şey network otomasyon işleri oldu. Python ile yapıyorum ama çok da challenge sayılmaz. Çok temel veri yapıları kullanıyorum. Zaten tonla hazır kütüphanesi var. Çok sakin geçiyor ya :/ 3 saat oldu neredeyse. Tek bir alarm bile gelmedi.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar ağı üzerine çalışıyor anladığım kadarıyla.
    Bodrum konusunda haklısınız hocam, çok güzel ama çok pahalı.
    3bin dolar şu an çok gibi ama bodrumda az bile gelebilir :)
    Ben olsam ege tarafinda Balıkesire yerleşirdim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam, sizin bu kadar büyük olduğunuzu bilmiyorum. Valla helal olsun :))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

Benim anladigim kadariyla alarm izleme operatoru gibi bisey securitas guvenlik sirketi var banka holdinglerin falan alarmlarini izliyor 7/24 haber veriyorlar. Bu da onun gibi bisey olmali velakin iyi para veriyorlar ilginc. Bizim sitede de odtu bilgisayar isletmeni mezunu adamda on muhasebe isinde asgari ucrete calisiyor hayat adil değil ve sans vermiyor, herkese gulmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Securitas deyince cybersecurity zannettim. Normal güvenlikmiş bu.  Benim sadece monitoring değil. L1 düzeyinde müdahale de var. O nedenle maaşım biraz daha iyi.

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

en büyük mü bilmem ama çok büyük

• scientia kullanıcısına yanıt

işi bilcen işe gitmicen hesabı.

Hocam nasıl oluyorda odtü bilgisayar mezunu asgari ücrete çalışıyor bir yanlışınız olmasın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turkiye sartlari boyle napacak bu adam ? Herkes hayat super gullik gulistanlik saniyor forum sayfalarindaki gibi ama gercek hayat oyle degil. Genclerdeki hayat enerjisi keske bizlerde de olsa Z kusagindaki her sey iyi olacak sunu yapacam bunu yapacam hayat onune ne getirirse onu yasarsin

Orası öyle ama hocam yine de asgari ücrete çalışan odtü bilgisayar mezunu olmak normal değil bence büyük ihtimalle bahse konu olan arkadaşın yaşadığı şeyler de normal değil

• ODTÜ BM mezunu birinin asgari ücreti alması imkansız. Bilerek alması lazım o maaşı. ODTÜ'den sonra İTÜ var. Ondan sonra YTÜ var. YTÜ öğrencileri bile tanıdıklarım 20 - 25 bin maaş ile işe giriyorlar. Düşün ki ODTÜ bunun iki üstü.

İki üstü derken hocam iki kat falan fazla mı alıyorlardır yeni mezun maaşı olarak yani bi 40k ile başlıyorlar mı

• Napsin adam bilgisayar isletmenligi ogretmenligi okumus annesini kaybetmis kpss 86 almis atanamamis orada burada calisti markette avm de falan kimse kendi alaninda oyle ha deyince is bulamiyor. Suan in muhasebe isi yapiyor ankara cayyolunda asgari ucrete basladi. Normal durum burasi turkiye sansin referansin yoksa hayat belli yasayacagin. Annesini kaybetmis babasindan ayri tek basina burada yasiyor. Kurumsal yerlere gireceksinde kurumsal yerlerde bizi bekliyor ya kirmizi hali serip. Ozel sektor tecrube ve referansa bakar yoksa gecmis olsun.

• Ülkeden cikana/askerlik gelene kadar uazatabildiğin kadar uzat. Para kazanmasan bile.

• Yok iki kademe daha kaliteli manasında söyledim. Daha azını almazlar da ama çok ciddi fark da olmaz.

30k?

• Okul 1 sene uzasın bir kaybınız yok. Hatta ortam iyiyse kârdasınızdır.
    Ben de haftada 3 gün çalışıyorum. Okulu 2. Sınıf olduğum halde 1 sene uzatma planım var. Zaten 1.5 senem kayboldu

Hocam şimdi ilgimi çektiniz. Bende network üzerine çalışıyorum. Uzmanlık alanım firewall ve VM'ler. Fakat ben bunları kendi arayüzü üzerinden yönetiyorum. Fortigate'in kendi script dili var ama pyton ile bir alakası yok. Siz pyton'ı ne üzerinde kullanıyorsunuz. Bende öğrenmek istiyorum fakat işimle çok ilişkisini bulamadığım için bir türlü başlamadım.

• origin90 kullanıcısına yanıt

https://github.com/ktbyers/netmiko

Netmiko diye kütüphane var. Bunu kullanıyorum temel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 1 Mayıs 2023; 13:35:54 >

Resmen aydınlandım. Adamlar python u güvenlik duvarına entegre etmişler. İlk defa gördüm bunu.

Sizi sorularımla boğuyorum kusura bakmayın. Kafama takılan bir kaç soru daha var.

-Python ile firewall ya da sunucuları yönetmenin admine katkısı ne oluyor? Zaten tüm konfigürasyonlara arayüz ya da cli ekranından konsol atarak erişebiliyoruz. Benim bilmediğim başka şeylerde mi var?

-Ve bu cihazları python'a nasıl entegre ediyorlar puty tarzı bir program mı var?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.