Şimdi Ara

Öğretmen maaşı ciddi oranda artırılsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi ciddi bir düz mantıkla yaklasacagim eğitim olayina. Bana kalırsa Türkiye'deki en büyük problem kalitesiz eğitim. Sayılı lise ve universiteler dışında egitim kalitesi tatmin edicilikten cok uzak. Hatta iyi anadolu liselerinde bile öğretmen kalitesi yetersiz ve bu okullardaki öğrencilerin çoğunun kendi birikimleri ve yetenekleri ile bir yerlere gelebildiğini düşünüyorum. Boş dersler, vasifsiz muzik resim ve spor eğitimi gibi bir çok sorun var, kendim de İstanbul'un iyi anadolu liselerinden birinden mezunum ve bu durum orada da mevcuttu.

    Neyse konuya gelecek olursak. Kafamda kurdugum denklem soyle (dedigim gibi düz mantık):

    Öğretmen maaşlarında ciddi ve kademeli artış (örneğin seneler icinde 5-6 k civarina cekilmesinden bahsediyorum, sonrasında ise daha bile fazla)

    Bunun sonucunda nitelikli ogrencilerin, hukuk muhendislik tıp vb. alanlari disinda ogretmenlik meslegini de goz önünde bulundurması. (6 aya yakindir İngiltere'deyim ve bir suru milletten insanla tanıştım, Avrupa'nın kuzeyi basta olmak üzere genel olarak öğretmen maaşları bu popüler mesleklerden çok farklı değil ve halk gözünde öğretmen imajı da daha saygın)

    Akabinde öğretmenlik mesleğinin saygınlık kazanması ve daha nitelikli insanların çocuklara eğitim vermesi, geleceğin daha sağlam insa edilmesi.


    Tabii ki bunun maliyeti epey olacaktir fakat uzun vadede getirisi daha da fazla olur diye dusunuyorum.

    Bunun uzerine bi sure düşündüm, neden olamayacağı ile ilgili pek bi şey bulamadım. Siz ne düşünüyorsunuz? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1. öğretmen maaşı artması lazım.
    2 her üniversitenin eğitim fatültesi olmaması lazım.çoğu üniversitenin eğitim fatültesi kapatılması lazım.
    3 öğretmenlik eğitimi de tıpkı doktorluk gibi 6 yıla çıkması gerekir.
    4 Devlet her öğretmene yaz tatilinde 1000 euro denk gelecek kadar ikramiye verip,öğretmenleri zorumlu olarak yurt dışı seyahati yaptırmalı. değişik ülkeleri gezmemiş bir öğretmenin öğrencilere aktarabileceği pek bir şey olmaz o yüzden bu çok gerekli.
  • bence bi b*k olmaz çünkü günümüz öğretmenleri bilime karşılar eee naparsın çoğu imam hatipde yetişince din bilimin önüne geçiyor çünkü ikisi birbiriyle çelişiyormuş yani öyle diyolaa
  • bişey olmaz çocuklar mal biraz
  • Torpil, torpilin arkasinda torpil, o torpilin arkasinda baska bir torpil.....



    İstedigin kadar maasi artir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polislerin tabiri caizse izin almadan essek gibi calıstıkları ve 4 bin tl aldıkları bi ülkede 3 ay+ haftasonları+ resmi günler tatil yapan öğretmenlerin maasları 2. planda olmalıdır. Polisler canları ile calısmaktadır. bence öncelik polislerin maasları olmalı. öğretmenlerin maasının yükseltilmesi öğrencinin zekasını gelistirmez.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biplemez -- 1 Şubat 2017; 16:54:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenlik mesleği 2000 li yılların başında rayına oturmuştu. Eğitim fakültesi sayısı ve kontenjanları rasyoneldi. Ancak 2007 yılından itibaren pek çok üniversitede mantar gibi eğitim fakültesi açılması, her ile üniversite ve kontenjanların hesapsızca arttırılması nedeniyle bugün karşılaştığımız balon oluştu. Buna ek olarak hesapsız şekilde açık öğretim ile öğretmen yetiştirme programları açıldı. Bugünkü durum 10 yıllık yanlış politikaların bir sonucudur.

    Yapılacak şey çok basit. Derhal frene basılacak, eğitim fakültesi ve fen-edebiyat fakültelerinin kontenjanları radikal bir şekilde düşürülecek. Fakültelerin ikinci öğretim programları kapatılarak önlem alınmaya çalışıldı ancak yeterli değil.

    Oluşan balonun söndürülmesi için görevdeki öğretmenlere erken emeklilik hakkı tanınabilir. Bugünlerde yapılan öğretmen adayları başka alanlara yönelsin çağrısı yeni bir şey değil. Durumun böyle olacağı en az 3-4 yıl öncesinden belliydi ve bunu ifade eden yök üyeleri vardı. Tehlike bağıra bağıra geldi. Bu durumun baş sorumlusu da yusuf ziya özcan ın popülist kontenjan politikalarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 1 Şubat 2017; 16:58:56 >




  • Biplemez kullanıcısına yanıt
    Sen polis dersen bende asker derim arkadaş meslekler arası sidik yarıştırmayı ne çok seviyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biplemez kullanıcısına yanıt
    Daha akli basinda, bilgili ve acik goruslu insanlarla muhatap olmaları öğrencilerin gelişmesinde etkili olmaz mi diyorsunuz? Bu tek basina yeterli degil tabii ki baska reformlar da yapilmasi lazim, ama sanki ilk asamada bu bile etkili olabilir gibi geliyor.



    Öğretmen mi daha önemli polis mi diye düşünürsek işin içinden çıkamayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen maaşı başlangıç en az 4000 TL olmalı günümüz için konuşuyorum.Tabi önüne geleni öğretmen yapmamaliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haftada 3-4 gün çalışarak 3-4k para alıyorlar.daha hala arttırılsın mı deniyor
  • Çözüm formasyon denen olayın tamamen kaldırılması .

    Kontenjanların düşürülmesi aynı zamanda açıkta kalan akademisyenler dağıtılır böylece kadro büyür.



    Sonra öğretmen yetştirme programı yapılmalı artık 5 sene mi olur 6 mı bilmem orasını eğitim fak. Giren öğrenci en baştan itibaren öğretmen olarak yetiştirilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 1 Şubat 2017; 17:2:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liselerde basarisiz öğrenciler öğretmen oluyor. Zaten genclerde bugunun sartlari goze alindiginda idealist olma luksu de kalmadi. Gercekten zeki diyebilecegimiz öğrencilerin hic biri ideal olarak kendini ogretmenlige yakin hissetse bile bu sartlar altinda ogretmen aday aday adayi olmayi aklinin ucundan gecirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmenlerin bişiy yaptiği yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tıpstar

    haftada 3-4 gün çalışarak 3-4k para alıyorlar.daha hala arttırılsın mı deniyor

    Daha fazla calistirilmalari lazim iste. Kafasi calismayan adamin 2-3 gun calisip 3k almasi, kafasi calisan adamin daha fazla calisip 6k almasindan daha kotu. Olan bize oluyor, bilim insani yetismiyor.



    Evet cok calismiyorlar ama yaptıkları isin onemini inkar edemeyiz. Bu önemli isi bu vasifsiz insanlar yapinca kotu sonuclari oluyor, vasıflı insanları da kafasına silah dayayip yaptırmayacagina gore belirli motivasyonlar koymak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ogretmenler calismiyor, cok bile kazaniyorlar diyen arkadaslar yazdigim yaziyi okusun, sadece basligi okumayin. Doğru düzgün bi sistemde o çalışmadan para kazanan adamın öğretmen olamaması lazim iste onu anlatmaya çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalık'ın, cengiz'in milyarlık vergi borcunun silinmemesi lazım bunun için.
  • The Last Beerbender kullanıcısına yanıt
    Maaşı için bu mesleği seçecek kişi seçmesin daha iyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmenlere puanlama sistemi getirilsin.

    öğrencilerde hocaya puan versin ayrıca öğrencilerinin başarı oranına göre hocanın puanı artsın. puan nekadar artarsa hoca okadar maaş alsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    öğretmenlere puanlama sistemi getirilsin.

    öğrencilerde hocaya puan versin ayrıca öğrencilerinin başarı oranına göre hocanın puanı artsın. puan nekadar artarsa hoca okadar maaş alsın.

    Öğrenci var öğrenci var. Öğrenciler standart olsa haklısın ama öyleleri var ki -hem de çok var- tam kazma, eğitilemez. Onları ne yapacaksın?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.