D

Yüzbaşı
25 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 266 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Herkese merhaba  Zamanında buranın çok ekmeğini yemiş biri olarak kontrol ve otomasyon mühendisliği hakkında bilgi verdiğim bir yazı yazdım. Tercih dönemi gelmişken düşünen arkadaşlar için faydalı olması açısından linki aşağı bırakıyorum.

Cüzi bir miktar karşılığı Chegg sorularınız açılır.

Soru başlıkta nedir cevaplarınız🤔

Öncelikle tebrikler. Kontrol ve Otomasyon Kulübü olarak açtığımız WhatsApp grubuna girmek isteyen arkadaşlar özelden yazabilir
Öncelikle tebrikler :) Kontrol ve Otomasyon Kulübü olarak bu sene yerleşen arkadaşlar için WhatsApp grubumuz var. Kazanan arkadaşlar özelden yazabilir.
Size üniversiteli öğrenciler olarak yaşadığımız büyük bir mağduriyeti anlatmak istiyorum. Biz bu yaz Amerika Birleşik Devletlerine dilimizi geliştirmek, kültürel bir değişim yaşamak için Work and Travel programına Türkiye'deki yetkili acenteler aracılığıyla kayıt olduk. Pandemi nedeniyle program tamamen belirsiz ve büyük olasılıkla iptal olacak. Olmasa dahi sağlığımızı riske atmak ve amaçladığımız hiçbir şeyi yapamadan gitmeyi kabul etmiyoruz ancak yaşanan Pandemi süreci acenteler tarafından fırsata dönüştürülmek isteniyor. Bizden 750-1250 dolar arası ücret kesintisi yaparak bize kalan paraları aralık ayında ödediğimiz günün kuruyla TL olarak vereceklerini söylüyorlar. Çoğumuzun binbir zorlukla bir araya getirdiği bu paralara (2400-2600 dolar) acenteler fahiş kesintiler yapmak istiyorlar. Bu duruma izin vermek istemiyoruz. Katılmadığımız programın zararını iş ortaklarından alacaklarına bizden tahsil etmek istiyorlar. Aşağıya bir haber sitesinin yapmış olduğu haberin bağlantısını bırakıyorum. Hukukçu arkadaşlardan ve bilgisi olan diğer insanlardan yardım istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Her şirket farklı sözleşmeler imzalattı ancak hepsindeki ortak nokta salgın hastalıklar gibi programa katılımın imkansız olduğu durumlar maddesi. Kafalarına göre böyle bir madde koyup sizden 1000 dolar keseceğiz deme hakları var mı? Hukuken bu mümkün mü ve hakem heyeti sınırları içinde olanlar hakem heyetine gitse olur mu yoksa işimiz direkt mahkemelik mi? Bu işin maliyeti ne olur bize? Sayımız çok fazla. Teşekkür ederim.

https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/work-and-travel-ogrencileri-yuksek-kesintiye-isyan-etti.html
Size üniversiteli öğrenciler olarak yaşadığımız büyük bir mağduriyeti anlatmak istiyorum. Biz bu yaz Amerika Birleşik Devletlerine dilimizi geliştirmek, orada kültürel bir değişim yaşamak için Work and Travel programına Türkiye'deki yetkili acenteler aracılığıyla kayıt olduk. Pandemi nedeniyle program tamamen belirsiz ve büyük olasılıkla iptal olacak. Konsolosluk en erken açılış tarihini 3 temmuz olarak duyurdu. Zaten birçok insanın katılması pratikte imkansız. Olmasa dahi sağlığımızı riske atmak ve amaçladığımız hiçbir şeyi yapamadan gitmeyi kabul etmiyoruz ancak yaşanan Pandemi süreci acenteler tarafından fırsata dönüştürülmek isteniyor. Bizden 750-1250 dolar arası ücret kesintisi yaparak bize kalan paraları aralık ayında ödediğimiz günün kuruyla TL olarak vereceklerini söylüyorlar. Çoğumuzun binbir zorlukla bir araya getirdiği bu paralara (2400-2600 dolar) acenteler fahiş kesintiler yapmak istiyorlar. Bu duruma izin vermek istemiyoruz. Katılmadığımız programın zararını iş ortaklarından alacaklarına bizden tahsil etmek istiyorlar. Bu durumu her mecrada duyurmak istiyoruz. Aynı zamanda hukukçu arkadaşlardan da tavsiye alırsak çok güzel olur. Aşağıya bir haber sitesinin yapmış olduğu haberin bağlantısını bırakıyorum.

https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/work-and-travel-ogrencileri-yuksek-kesintiye-isyan-etti.html

https://eksisozluk.com/2020-work-and-travel-programi-magduriyeti--6510357?p=1
Ailecek 1 aydır şehir dışında mahsur kaldık yasaktan ötürü dönemiyoruz. Dün Halkbanktan aradılar babamı esnaf destek kredisi onaylanmış pazartesi şubeye bekliyoruz dediler de dönemiyoruz ki İstanbul'a. Onaylanan bir kredinin maksimum kullanılma süresi ne kadar?
Yaklaşık 1 aydır babaannemin rahatsızlığı sebebiyle ailecek apar topar İstanbul'dan Mersin'e gelmek zorunda kaldık. Geldiğimiz gün yasak geldi. Babaannem şu an çok şükür iyi fakat biz dönemiyoruz. Babamın pazartesi günü bankadan randevusu, benim haftalardır geciken dişçi randevularım gibi şeyler var. Ve burada başka bir ailenin yanında onlara daha fazla yük olmak istemiyoruz. Özel araçla gelmedik. Otobüs seferi de bulamadım. Thy nin sitesinde 1 mayısta seferler başlıyor görünüyor ama en son getirdikleri 15 gün uzatma 1 mayısı geçiyor. Biz bir an önce evimize dönmek istiyoruz. Bunun bir yolunu bilen var mı?
Havalar soğumaya başlamışken önümüz de kış olduğu için ayakkabı almak istiyorum. Her gün okula git gel yaparak minimum 3 saatim yolda geçiyor ve aktarmalardan ötürü yarısı dışarıda geçiyor. Şu an giydiğim ayakkabı 6 ayda deforme oldu. Almışken bot kadar kaba olmayan ancak su da geçirmeyecek kışlık bir ayakkabı arıyorum. Botum zaten var. Modellere baktım fakat karar veremiyorum. Pek bilgim de yok zaten. Bu tarz ayakkabıları kullanıp memnun olanlar ne tavsiye ediyor? Bütçem 400 civarı.
Hakkında
Forum İmzası:
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.614
İkinci El Bölümü Mesajları: 42
Konularının görüntülenme sayısı: 49.015 (Bu ay: 1.207)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 837 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.