Şimdi Ara

Odadaki PC'den, salondaki LCD TV ye görüntü aktarmanın en kolay yolu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam, malum HD Filmler günümüzde çok yaygınlaştı artık. Çoğu kişi gibi ben de HD çekiyorum filmleri dizileri vs. Fakat salonda Samsung 32" LCD TV varken 22" monitörümde izlemek istemiyorum.

PC deki filmi salondaki LCD TV de nasıl izleyebilirim?

1. olarak Xbox 360 var fakat altyazı desteği yok, olsaydı zaten tüm sorunum hallolacaktı DVD ye yazıp 720p de izleyebilirdim, fakat işte altyazı desteklemiyor.
    2. olarak DVD Player var fakat tabii ki 720p desteklemiyor.

Tam bir iki ucu b*klu değnek durumundayım :)

Ben de şöyle birşey düşündüm. 8-10 Metrelik VGA kablosu alsam görüntüyü PC den TV ye aktarsam görüntüde bozulma olur mu?
    Eğer görüntüde bozulma olur diyorsanız film izlediğim zamanlarda PC yi salona götüreceğim fakat bir sorun daha çıkıyor ortaya. Onboard ses kartımdan, salondaki ses sisteminin Aux IN (kırmızı-beyaz stereo girişler) ine çevirebileceğim bir kablo türü var mı?

Cevaplar için sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Eylül 2007; 17:03:54 >

• Selam arkadaşım eğer kullandığın ekran kartı yeni nesil kartlardan ise (nvidia 8xxx serisi, ati 2xxx serisi) bunlarda hdmi çıkışı oluyor. Bu çıkış ile ses ve görüntüyü birlikte taşıyabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 5 Eylül 2007; 16:50:20 >
  • Maalesef HDMI çıkışı yok ekran kartımda. Ama olsa bile sesi TV nin hoparlörlerinden almış olmayacak mıyım? Ben ses sisteminden almak istiyorum sesi.

Eğer oluyorsa DVI dan HDMI a çevirici kablo işime yarar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Eylül 2007; 17:08:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ráistlin
    Onboard ses kartımdan, salondaki ses sisteminin Aux IN (kırmızı-beyaz stereo girişler) ine çevirebileceğim bir kablo türü var mı?

Cevaplar için sağolun.

Tabii vardır onboard ses kartının çıkışını tahmin edebiliyorum. Ses sisteminin girişi de muhtemelen RCA (tos fiş).

Bunlar arasında çevirim yapan kablolar var piyasada Hem de fiyatı 1.77 YTL

http://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=Z.KAV%209003&view=2

• quote:

Maalesef HDMI çıkışı yok ekran kartımda. Ama olsa bile sesi TV nin hoparlörlerinden almış olmayacak mıyım? Ben ses sisteminden almak istiyorum sesi.

Eğer oluyorsa DVI dan HDMI a çevirici kablo işime yarar mı?

Gördüğün gibi soldan ikinci olan hdmi kablosu. Bunu tv bağlantıları dışında istediğin ses sistemine bağlayabilirsin. Ama bunu boşuna tartışmaya gerek yok. Sende bundan yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 5 Eylül 2007; 17:37:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

quote:

Onboard ses kartımdan, salondaki ses sisteminin Aux IN (kırmızı-beyaz stereo girişler) ine çevirebileceğim bir kablo türü var mı?

Cevaplar için sağolun.

Tabii vardır onboard ses kartının çıkışını tahmin edebiliyorum. Ses sisteminin girişi de muhtemelen RCA (tos fiş).

Bunlar arasında çevirim yapan kablolar var piyasada Hem de fiyatı 1.77 YTL

http://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=Z.KAV%209003&view=2

Aradığım şey buydu sağolun :)

Bu şekilde 5+1 ses alabilirim değil mi? Stereoyu yayıyor zaten Ses sistemim 5.1'e.

Ayrıca bu kablonun 7-8 metreliğini bulabilir miyim? Ses kalitesi düşer mi? Aynı soruyu VGA kablo için de soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Eylül 2007; 17:50:10 >

• Birde kablosuz goruntu aktarıcılar var ama veri kayıba neden oldugu soyleniyor linkten bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_13500994/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kablosuz ve 720p'de kaliteli görüntü transferi için ben; bambaşka ve çok şık bir alet önereceğim;

detay için; http://www.apple.com.tr/tur/apple/hardware/appletv/

• @Blowout ve brave5213, arkadaşlar onlar şu an için pahalı biraz, yani iki üç HD film izlemek için şu an o kadar para vermem şahsen. Elimdekilerle nasıl yapabilirim onu öğrenmek istiyordum.

8-10 metrelik VGA kablosu ve yukarıda verdiğinizhttp://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=Z.KAV%209003&view=2 bu linkteki çeviricinin 8-10 metre olanını bulabilir miyim? Eğer böyle birşey varsa görüntü ve ses kalitesi düşer mi? Her film izlemek istediğimde PC yi içeriye taşımak istemiyorum çünkü

• arkadaşlar vga-vga bağlantı ile 720p sinyali tvye aktarmak mümkünmü yoksa bu işlemi sadece hdmi yada dvi bağlantı ilemi yapmalıyız.

saygılar
  • iyi bi kablo alırsan çok büyük bi kayıp yaşamazsın
  • arkadaş ben de 10 mt VGA kjablosu ile bağladım LCD - PC. Hiç görüntü kaybı falan yok. Bimeks'ten gittim 10 mt S Link marka bir kablo aldım. PC'deki uydu yayını çok güzel LCD'den izliyorum. LCD'nin markası Vestel Pixellence. Fakat gel gelelim ses bağlantısını yapamadım. Kablocuda gittim bir kablo yaptırdım. Bilmediğim için kablocu benim tarifime göre yaptı bir kablo. Bir ucu PC'nin ses girişine takılıyor fakat kablonun diğer ucu ikili. Benim LCD'nin ise tek girişi var ve kablo uçları bu girişe uymuyor. Vestel'e sordum. Onlar bile bilmiyor gibi geldi bana ama hayırlısı.
  • arkadaşım biraz araştırırsan kablosuz görüntü yollayan cihazlar var.2 tv arasında olduğu gibi bilgisayarın ile tv ilede olabiliyor bu veri aktarımı.gittigidiyorda ve bazı adreslerde görmüştüm.senin işine yarayacağına eminim.ama kablodan daha pahalı.yaklaşık 80-100 ytl arası.ama en güzeli hryerde kullanabilrsin.evde 2 televizyonun varsa ikinciye kablo baglamana gerek kalmıcak.bu şekildede kullanabiliyosun.tek bir uydu recever ı başka odadan kullanabilrsin...nyse yani bu cihaz işine yarar...
  • neden pc nizi alıp direkt tv ye bağlamayı düşünmüyor ve media portal gibi programlardan yararlan mıyorsunuz? ben öyle yaptım ve çok da keyifli oldu....
  • benimde ileriki projelerimin arasında mini bir bilgisayar yapıp lcd tv yanına koymak var. hdmi cıkışlı bir ekran kartı ile full hd çözünürlük harika ötesi olacaktır. :)

senin sorununa gelince bencede kablosuz iletim yapan cihazlara yönelebilirsin. yok olmaz diyorsan kablo tek çözüm fakat belirli bir uzunluktan sonra kalite düşer haberin olsun. fakat kaç metreden sonra düşer bilemiyorum. saygılar.
  • quote:

@Blowout ve brave5213, arkadaşlar onlar şu an için pahalı biraz, yani iki üç HD film izlemek için şu an o kadar para vermem şahsen. Elimdekilerle nasıl yapabilirim onu öğrenmek istiyordum.

8-10 metrelik VGA kablosu ve yukarıda verdiğinizhttp://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=Z.KAV%209003&view=2 bu linkteki çeviricinin 8-10 metre olanını bulabilir miyim? Eğer böyle birşey varsa görüntü ve ses kalitesi düşer mi? Her film izlemek istediğimde PC yi içeriye taşımak istemiyorum çünkü

arkadaşlar marka ve model bilgisi yazarsanız daha optimum çözümler önerebilirim ne anakartının marka ve modelini biliyorum ne de ses sisteminin sana ne desem boşuna olur :)

• Anakartımın modeli Gigabyte DS3 - Ses sistemimin modeli Philips HTS3115

Arkadaşlar kablosuz görüntü aktarımını şu an düşünmüyorum yani şimdilik onlara para vermek istemiyorum. PC yi salona götürürüm götürmesine ama çok yer kaplayacak boşuna, dev gibi kasa. En işime yarar yöntem şu an için kablo uzatmak sanırım.

Şimdi tek sorum,http://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=Z.KAV%209003&view=2 bu linkteki kablonun 10 metre uzunluğunda olanını bulabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Eylül 2007; 20:35:03 >
  • quote:

Anakartımın modeli Gigabyte DS3 - Ses sistemimin modeli Philips HTS3115

Arkadaşlar kablosuz görüntü aktarımını şu an düşünmüyorum yani şimdilik onlara para vermek istemiyorum. PC yi salona götürürüm götürmesine ama çok yer kaplayacak boşuna, dev gibi kasa. En işime yarar yöntem şu an için kablo uzatmak sanırım.

Şimdi tek sorum,http://www.protel-elektronik.com/asp/show_stock.asp?product=Z.KAV%209003&view=2 bu linkteki kablonun 10 metre uzunluğunda olanını bulabilir miyim?

Aynı kablonun 10m olanından değil de, ince (3,5mm'lik kısmından) uzatma rahatça bulabilirsiniz. Sanırım protel'in sitesinde 7,5m'ye kadar uzatmalar vardı..

Aslında en iyisi (anakartınızda ve anfinizde) varsa sesi coaksiyel olarak tek hat ile bağlamaktır. Görüntü olarak kırmızı ve beyaz fişler gibi bir bağlantı olacak.. Sarı veya beyaz renkte olabilir.

Coaksiyel ile ses dijital olarak iletileceği için hiç kayıp yaşamazsınız

• quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

quote:

Anakartımın modeli Gigabyte DS3 - Ses sistemimin modeli Philips HTS3115

Aynı kablonun 10m olanından değil de, ince (3,5mm'lik kısmından) uzatma rahatça bulabilirsiniz. Sanırım protel'in sitesinde 7,5m'ye kadar uzatmalar vardı..

Aslında en iyisi (anakartınızda ve anfinizde) varsa sesi coaksiyel olarak tek hat ile bağlamaktır. Görüntü olarak kırmızı ve beyaz fişler gibi bir bağlantı olacak.. Sarı veya beyaz renkte olabilir.

Coaksiyel ile ses dijital olarak iletileceği için hiç kayıp yaşamazsınız

Maalesef coaxial girişi yok ses sisteminde.

Yarın bu kabloları İzmir karşıyakadki Boytaş bilgisayara soracağım. Umarım vardır orada da.

• Arkadaşlar son olarak şu kabloları alıyorum:

10 Metre Pc ve Monitör Arasındaki Görüntü Kablosu. (15 YTL)

LINK

1,5 metre JACK / 2 RCA Audio Ara Kablo (1.5 YTL)

LINK

1,5 metre JACK / 2 RCA Audio Ara Kabloyu uzatmak için 2 adet 5 metrelik Audio Uzatma Kablosu (2.5*2=5 YTL)

LINK

Ve böylelikle PC'de açtığım filmleri bu kablolar aracılığıyla salondaki LCD TV ve Ses sisteminde izleyip duyabiliyorum.

Eksik ve yanlış birşey yok değil mi? Uzatma kablosunu 2 adet alıp birbirine bağlasam sorun çıkmaz değil mi? Ayrıca salondaki ses sistemi decoder vasıtasıyla stereoyu 5.1 e yayar değil mi bu şekilde? Yani PC deki ses kartının driverlarında falan bir sorun çıkarmaz sanırım? Çünkü aynı şekilde Aux In e Xbox 360 ı bağladığımda çok güzel yayıyor sesi, bunda da aynı şekilde olacaktır değil mi?

Yarın internetten almayı düşünüyorum bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Eylül 2007; 5:05:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.