Şimdi Ara

HDMI ile Tv’ye bağlıyken ekranın gidip gelmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
8.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Şöyle bir sorunum var.

    Bilgisayarım yaklaşık 1 yıldır bu sorunu yapıyor. Hdmi ile tv ye bağladığımda bir sorun yok görüntü ses her şey tamam. Ancak bir video açtığımda izlerken 10-15 dk da bir ekran gidip geliyor sanki kabloyu çıkarıp takmışım gibi. Videoyu durdurunca sorun kalmıyor.

    Ayrıca şöyle ilginç bir şey var, netflix sitesini açınca ekranda bi anda pikseller ölmeye başlıyor ekran karıncalanıyor ve 3 saniyede bir ekran kapanıp açılıyor. Bunun sebebinin netflixin her sayfayı kaydırışta ayrı bir videoyu açmaya çalışması olduğunu düşünüyorum sanırım bilgisayarımın ekran kartı bunu kaldıramıyor çünkü siteyi açtığımda bilgisayarımın çalışma sesi artıyor.

    Aynı şeyi sadece ses oynatırken de yaşıyorum. Mesela şu an denedim, spotify dan bir şarkı açtığımda ekran gidip gelmelerini yaşamaya devam ediyorum.

    Bir türlü çözemedim acaba sorun seste olabilir mi? Böyle bir şey basıl olabiliyor? Çözümü nedir?

    Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.







  • Şimdi aygut yöneticisini kontrol ettiğimde 3 adet high definition audio denetleyicisi olduğunu farkettim. 2 tanesi çalışıyor ve olaylarına kadar her bilgi birebir aynı, 1 tanesinde ise kod 12 hatası var. Bu aygıtı çalıştırmak için yeterli bellek yok bunun için başka bir aygıtı devre dışı bırakın diyor.

    Acaba bu aygıtların çakışması mı problem çıkarıyor? Üçüne de gerek var mı? Sadece 1i yetmez mi?

    Birebir aynı olan ikisinden birini devre dışı bırakıp bunu etkinleştirmeyi denedim olmadı. Başka çözüm yolu bilen var mı? Tekrar şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhabalar. Ses aygıtı açısından bilgim yok ancak, yüksek çözünürlüklü ve anlık olarak büyük miktarlarda veri akıtılmasını gerektiren(kpbs değeri yüksek) görsellerin, görüntü çözücü çipleri ve işlemciyi aşırı ısıttığı biliniyor. Durum böyleyken eğer sistem özellikleriniz kendi monitörünüxde durumu ucu ucuna kotarırken 4k 8k gibi videoları, ekran çözünürlüğü çok yüksek olan tvye transfer etmeye çalışmanız muhtemelen pcnizin donanımını aşırı zorluyor ve ısıtıyor olmalı... Gerekmedikçe 720p üzeri izllememeye gayret gösterin bakalım ne olacak... Görüntünün kapanıp açılması bence donanımın arıza sinyalleri verdiğini gösteriyor. Yani dayanamıyorum kes şunu demek istiyordur. Yanılıyorsam diğer arkadaşlar düzeltsinler.
  • Anladım peki şimdiden itibaren sadece izlediğim görüntülerin kalitesini mi düşürerek bi deneyeyim yoksa bilgisayarın içinde kendi ayarından da görüntüyü düşüreyim mi. Şu an ayar 1920x1080 de ancak 1280x720 ye alsam bile izlediğim aynı videoda aynı şekilde gidip gelmeler devam ediyor daha önce denemiştim.

    Ayrıca izlediğim çoğu video 720p ancak dediğinizi deneyeceğim çok sağolun.

    Sadece müzik dinlerken de gidip gelmesi olayına sanırım siz de açıklık getiremediniz değil mi?
  • Arkadaşlar deneye deneye eliyorum artık. Yeni bir şey farkettim. Chrome ile netflixi açınca ekran deliriyo bilgisayar bağırmaya başlıyo açar açmaz, ancak microsoft edge e geçiş yaptığımda netflixi rahatça kullanabiliyorum ancak sadece “ana ekranını”. Yani önizlemeli küçük videoları izleyebiliyorum, chrome da o bile olmuyodu. Ama bir videoyu izlemeye çalıştığımda yine dağılmaya başlıyo hem chrome da hem edge de. Bu farkı anlamış değilim çözüm üretemiyorum sorun görüntüde mi seste mi bilmiyorum. Ancak müzik dinlerken de bu olayın devam etmesi beni sorunun seste olduğunu düşündürüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • efeolgun05 E kullanıcısına yanıt
    Hayır, açıklık getiremedim.
    Sorun sadece ses dinlerken de oluyorsa o zaman ya bir arıza söz konusudur ya da driver güncellemesi gerekiyor da olabilir. Mesela HDMI olayını ilgilendiren sürücülerin güncellenmesi ya da ekran kartının güncel sürücüsü varsa yüklenmesi belki sorunu çözebilir. HDMI ile görüntü aktarmada sorun yaşayan birkaç kişinin bu şekilde sorunu çözebildiğine bir iki defa denk gelmiştim.

    Diğer arkadaşların da yardım edebilmesi için sisteminizin tüm özelliklerini yazın, bakarsınız bir yardım eden çıkar.

    Kolay gelsin.
  • Anlıyorum sağolun ilginiz için yine de teşekkür ederim. Umarım böyle bir konuda bilgisi olan biri çıkar da yardımcı olabilir.
  • İlk iletinize sistem özelliklerinizi ekleyin. Konuya tıklayan birisi direkt görsün.
  • Aynı anda monitör kullanabiliyor musunuz? Cevabınız evet ise cpu ram gibi bilgileri gösteren "benchmark" programı yükleyin ve tvyi devreye aldığnızdaki değerleri gözlemleyin resimleyin, tahmin yerine buradan sorunun neresine odaklanmak gerektiğini anlayacağız.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz programı indireceğim. Sonuçları paylaşırım.

    Şöyle bir gelişme oldu. Sorunun sesi hdmi ile iletme olduğu kesinleşti gibi. Çünkü hdmi ile televizyona bağlıyken kulaklığı taktığımda bu sorunların hiç biri kalmıyor. Bütün problem hdmi ile tv ye ses iletmekmiş.
  • Oncelikle hdmi kablonuzu degistirin zoru dev ederse ektan katti surucunuzu ve goruntu codeclerinizi kaldirip tekradan temiz kurulum yapin is bitince wise care 365 gibi programlar ile kati sitem temiLigi yapin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efeolgun05

    Arkadaşlar deneye deneye eliyorum artık. Yeni bir şey farkettim. Chrome ile netflixi açınca ekran deliriyo bilgisayar bağırmaya başlıyo açar açmaz, ancak microsoft edge e geçiş yaptığımda netflixi rahatça kullanabiliyorum ancak sadece “ana ekranını”. Yani önizlemeli küçük videoları izleyebiliyorum, chrome da o bile olmuyodu. Ama bir videoyu izlemeye çalıştığımda yine dağılmaya başlıyo hem chrome da hem edge de. Bu farkı anlamış değilim çözüm üretemiyorum sorun görüntüde mi seste mi bilmiyorum. Ancak müzik dinlerken de bu olayın devam etmesi beni sorunun seste olduğunu düşündürüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Netflix'teki filmler kopyalanmaya karşı HDCP koruması ile yayınlanır. Dolayısı ile monitörünüz bu şifrelemeyi çözerken bir yandan da akan görüntüyü size göstermeye çalışıyor bi yerden sonra kasılıyor ve saçmalıyor. Aynı deneyi youtube ile yapın hiçbir problem göremezsiniz çünkü youtube'da HDCP bulunmamaktadır.

    Benim şahsi görüşüm ve tespitim budur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.