Şimdi Ara

Obsesif-Kompulsif Bozukluk Hastalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu psikolojik hastalığa sahip kişiler kontrol edemedikleri ama sürekli tekrar ettikleri alışkanlıklar ve huylar geliştirirler. Çoğu kez bu zararsız ama garip huylar kişinin kafasındaki yoğun karışık duygularını kontrol edebilme ve düzenleme amacı ile başlar. Tekrar eden davranışlar ve düşünceler kişi için büyük bir endişe ve mutsuzluk kaynağı olmaya başladığı zaman ve kişinin normal yaşamını belirgin bir şekilde aksatmaya başladığında hastalık ortaya çıkar. Her ne kadar Obsesif-Kompulsif bozukluğa sahip hastalar sahip oldukları bu düşüncelerin, dürtülerin ve ihtiyaçların hiç bir mantıklı sebebi olmadığını bilseler ve durdurmaya çalışsalar bile kontrolleri olmadığını hissederler.

var mı bu tür belirtileri olan

• Bazen bazı şeylere dokunmak istiyorum.Misal su şişesinin kapağının iç tarafı.Veya kolonyağ şişesinin ucundakı deliği düşünelim sanki orda bir katman varda o katmanı delmem gerekiyor hissine düşüyorum.O delikten içeri sivri birşey sokuyorum.

Özetle küçük şeylerde katman varda delmem gerekiyormusum hissine kapiliyorum bazen.Ama cok sık veya ileri derece değil.

Son derece ciddiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de biraz var. örneğin yazın annemlerden sonra yatıyodum her gece, yattıktan 2 dakika sonra kapıları pencereleri kontrol ederdim kapalı mı kitli mi diye, etmezsem içim içimi yerdi ama allaha şükür atlattım bunu biraz, arada hala manyaklıklar yapıyorum tabi
  • _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaygı bozukluğu?
    2 yıl önce açıldı
    anksiyete bozukluğu
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tırnaklarımı dişlerimin arasına sıkıştırıp çatur çutur sesler çıkartırım ama yemem tırnaklarımı.
    2012-2016 BÖCCÜK ♂
    Artık aktif üye değilim.
  • Ablamda var hem de o kadar saçma bir şeyi takıp üzülüyorki şaşırıyorum Az önce onu ikna etmeye çalışıyordum düşüncesinin saçma olduğu konusunda sıkıldım dh açtım bu konu çıktı karşıma.

Canon Eos 550D (Kiss x4) / EF-S 18-55mm IS II
  • ilaç kullanan varmı

Orijinalden alıntı: sariemir06

Çok acayip bir hikayeydi

ney
    #1 Fernando Muslera #2 Léo Dubois #4 Mathias Ross #5 Lucas Torreira #6 Fredrik Midtsjö #7 Kerem Aktürkoğlu#10 Dries Mertens #11 Yunus Akgün #13 Emre Taşdemir #18 Bafétimbi Gomis #22 Berkan Kutlu #23 Kaan Ayhan #26 Milot Rashica #25 Victor Nelsson #27 Sérgio Oliveira #30 Yusuf Demir #32 Sam Adekugbe #34 Okan Kocuk #40 Emin Bayram #42 Abdülkerim Bardakcı #50 Jankat Yılmaz #53 Barış Alper Yılmaz #63 Baran Aksaka #64 Juan Mata #81 Hamza Akman #88 Kazımcan Karataş #93 Sacha Boey #99 Mauro Icardi
    Okan Buruk

• var sonunda dıyabete bıle yakalandım çözüm bol bol kız arkadaşın olsun ama toplum ıcınde aşırıya degıl en ufak zararsız aşırıya bıle kaçmıcan yanı sakız bile patlatmıcan inş. anlatabılmısımdır
  • imzamda bile yaziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Yorgun Domates

Bana depresyon + Obsesif kompülsif bzkluk (OKB) teşhisi kondu. Bir kaç seanstan sonra tedaviyi reddettim. Antipsikotikler çok fazla sersemletiyor. OKBmin çok şiddetli olduğunu söylemişti doktor
    Takıntılarımdan bazıları (Bu hastalığı ve hastalığı çeken insanları daha iyi tanıyın diye yazıyorum)

Gece yatmadan önce testislerimi kontrol ederim, yer değiştirmesinden korkarım
    Kapı eşiklerine bakamam, çünkü her zaman oradan geçen insan silüetleri görüyorum.
    Sürekli acaba en son ne zaman tuvaletimi yaptım diye düşünürüm kabızlıktan korkarım
    Sürekli bir ezan sesi duyarım geceleri
    Odamda ayna bulundurmam
    Ve son olarak son zamanlarda iyice şiddetlenen bir durum. İçimden sürekli Allaha küfür ediyorum ve küfür eden sesler başımı yiyor. İnancımı sorguluyorum sık sık... Psikoloji forumlarında bu rahatsızlığı çeken çok insan olduğunu gördüm

seninkiler baya baya belirti bence tedavi olmalısın :( bende bu son belirti var sürekli küfür ediyorum sonra tövbe ediyorum inancımı sürekli sorguluyorum falan ama ileri derece değil

• var bende de. kurtulmaya çalışıyorum da olmuyor

Orijinalden alıntı: Century Child

Bazen bazı şeylere dokunmak istiyorum.Misal su şişesinin kapağının iç tarafı.Veya kolonyağ şişesinin ucundakı deliği düşünelim sanki orda bir katman varda o katmanı delmem gerekiyor hissine düşüyorum.O delikten içeri sivri birşey sokuyorum.

Özetle küçük şeylerde katman varda delmem gerekiyormusum hissine kapiliyorum bazen.Ama cok sık veya ileri derece değil.

Son derece ciddiyim.

bende de var kalemin ucunu kırma isteği ve farenin sol tarafına işaret parmağımla sertçe vurmak gibi ama bazen yapıyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.