Şimdi Ara

Obsesif-Kompulsif Bozukluk Hastalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Kaslarimi uyumak uzereyken elektrik carpmis efekti yaratir gibi oynatiyorum , sanki istemsiz sol kolu havada savurmak gibi ama isteyerek yapiyorum oyle birseydi yaptikca yapiyorum.

-TV radyo WMP pc normal sesi vb seylerin volume unu 5 veya 5 in katlari yapmadan rahat edemiyorum.

-Hic birseyi azalmis olarak birakamiyorum. Mesela surahide su var birazi icilmis oldugunu gordugum anda direk fullemek istiyorum. Oyunlardaki reagentlar da dahil. Mage oynardim , arcane power gibi reagentlar 99 olunca rahat edemiyorum hemen tamamlamak istiyorum. Telefon sarji , pc sarji gibi.

-Tuvaletim bitmis olsa bile sigara ve cayim bitmeden kalkamiyorum , sanki kalkarsam yine gelicekmis gibi hissediyorum.

-Isik gurultu ses bir mekanda cok rahatsiz bir yerde (koltuk sehpa) hatta yerde bile cok ama cok rahat bir sekilde uyuyabilirim, top patlasa bile uyanmam , fakat 3 4 saat uyuyorum bazen 20 oluyor. 3 4 saat sonra uyandigimda uykumu tam almis gibi oluyorum. Uyanacagim vakit geldigi an 100m otedeki citirtidan uyanabilirim.

-Gece olunce tv yi acip sesini kapatiyorum izlemek icin degil oylesine kalabalik ve isik olsun diye.

-Yankee candle marka mumlardan var gercek aroma kullanilan , bulundugum yerde mum olmadan rahat edemiyorum.

-Bazen durup dururken sinirleniyorum cok parlarim hemen sinirlenirim , sonra sinirlendigim seyi unutup tekrar sinirleniyorum.

-Her ayin 1 inde format atiyorum , herseyi yeniden yuklerken zevk aliyorum. Formattan sonra bir program calismayi durdurdugu zaman bir format daha atiyorum sebepsiz.

-Resimlere / fotograflara asigim. Kendi evim oldugu zaman duvarlarin hic bir yerinde bos yer olmayacak. En ufak bir kosede bile.

-Utu yapmayi , yemek yapmayi , odami toplamayi nedensiz birsekilde seviyorum.

-Futbol ve arabalardan anlamam , sevmemde.

-Arkadas ortaminda , kitap/muzik/felsefe konusu actigim zaman dalga geciliyorum (rahatsiz eden sey kendileri boyle seylere bos diyen insanlar)
    -Ne korkum var ne derdim , ne uzuntum var nede mutsuzlugum. Aksine asirilik derecesinde mutluyum.

-Zayifliklarimi , korkularimi en aza indirgemeyi basardim.

-Cok cabuk sinirleniyorum ama en fazla 5 dakika suruyo sonra pisman oluyorum.

-Arkadas sayim 2 elin parmaklarini gecmez fakat bu benim secimim. Hepsine bu makinede nasil yasanacagini ogretecegim.

-Hedefim var amacim var.

-Cocuk istiyorum , cocugumla oyun oynamak , giysi , elbise almak , sohbet etmek okula goturmek istiyorum.

-Durduk yere birseye sinirleniyorum , neye sinirlendigimi unutup dahada cok sinirleniyorum.

-Otobuse minibuse metrobuse metroya binmedim binmem duramiyorum.(Hayatimda sadece 1 defa otobuse bindim , atakoyden taksime hoslandigim kiz okuluna sende benle gel diye israr etti hayir diyemedim , donerken taksi ile donduk yoksa iliskimiz orada son bulacakti)

-Cebimde 150 lira ile sokaga ciksam hepsini bi gunde bitirmeden rahat edemiyorum.

-Param kalmasa bile masada oturdugum her arkadasimin karni doymadan ben yiyemiyorum.
    sknti , yokluk , aci , siddet , zorluk gormedim.

-Narsist , Egoist ve kendimden cok eminim , ozguven sonsuz derecede.

-Tanimadigim birsuru insan beni bir sekilde taniyor , ve bu beni bazen sasirtabiliyor.

-Irkciyim , kendi dinimi kendim kurdum.

-Bunlarin hangisi OCD ye giriyor bilmiyorum ama OCD disinda baska seyler oldugundanda supheleniyorum birsuru ilac kullandim , askere alinmadim neden bilmiyorum oysaki kagitlarda gecirilmis anksiyete bozuklugu yaziyordu. Ben gectigine inanmiyorum hatta onlarada soylemistim ama anlamadim gitti valla.

-Kendi halimde yasiyorum , herkes sever beni kimse arkamdan kotu soz soylemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Domates

Bana depresyon + Obsesif kompülsif bzkluk (OKB) teşhisi kondu. Bir kaç seanstan sonra tedaviyi reddettim. Antipsikotikler çok fazla sersemletiyor. OKBmin çok şiddetli olduğunu söylemişti doktor
    Takıntılarımdan bazıları (Bu hastalığı ve hastalığı çeken insanları daha iyi tanıyın diye yazıyorum)

Gece yatmadan önce testislerimi kontrol ederim, yer değiştirmesinden korkarım
    Kapı eşiklerine bakamam, çünkü her zaman oradan geçen insan silüetleri görüyorum.
    Sürekli acaba en son ne zaman tuvaletimi yaptım diye düşünürüm kabızlıktan korkarım
    Sürekli bir ezan sesi duyarım geceleri
    Odamda ayna bulundurmam
    Ve son olarak son zamanlarda iyice şiddetlenen bir durum. İçimden sürekli Allaha küfür ediyorum ve küfür eden sesler başımı yiyor. İnancımı sorguluyorum sık sık... Psikoloji forumlarında bu rahatsızlığı çeken çok insan olduğunu gördüm

yaşın kaç dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: haygogo

quote:

Bana depresyon + Obsesif kompülsif bzkluk (OKB) teşhisi kondu. Bir kaç seanstan sonra tedaviyi reddettim. Antipsikotikler çok fazla sersemletiyor. OKBmin çok şiddetli olduğunu söylemişti doktor
    Takıntılarımdan bazıları (Bu hastalığı ve hastalığı çeken insanları daha iyi tanıyın diye yazıyorum)

Kapı eşiklerine bakamam, çünkü her zaman oradan geçen insan silüetleri görüyorum.
    Sürekli acaba en son ne zaman tuvaletimi yaptım diye düşünürüm kabızlıktan korkarım
    Odamda ayna bulundurmam
    Ve son olarak son zamanlarda iyice şiddetlenen bir durum. İçimden sürekli Allaha küfür ediyorum ve küfür eden sesler başımı yiyor. İnancımı sorguluyorum sık sık... Psikoloji forumlarında bu rahatsızlığı çeken çok insan olduğunu gördüm

seninkiler baya baya belirti bence tedavi olmalısın :( bende bu son belirti var sürekli küfür ediyorum sonra tövbe ediyorum inancımı sürekli sorguluyorum falan ama ileri derece değil

Adam çarpılmuış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende de var heyecenlaanırsam herşeyi 5 kere ellerim(hayatımda hiç elleyemeyekmiş gibi)
    Sağ ayağımın baş parmağını yere sürterim bazen.(terlikler hış oluyor)
    Kulağımı omzuma sürterim
    Söylediklerimi içimden bir daha geçiririm acaba ağzımdan küfür veya gizli bir şey kaçtı mı diye?
    Gözümü kırparken yutkunurum.
    İnsanların normal benim anormal olduğumu düşünürüm.
    yanlış yapmamaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PİRi-REYİZ -- 16 Ağustos 2012; 9:59:28 >

Orijinalden alıntı: zamankötü

Ablamda var hem de o kadar saçma bir şeyi takıp üzülüyorki şaşırıyorum Az önce onu ikna etmeye çalışıyordum düşüncesinin saçma olduğu konusunda sıkıldım dh açtım bu konu çıktı karşıma.

Ablana kızma bosuna,tam olarak bilemiyorum tabi ama eğer ablanizda OKB varsa sizin iyi niyetiniz doğrultusunda yaptığınız telkinler bir ise yaramaz.cunku ablaninda elinde olmayan bir durum bu.belki OKB ye sahip değildir ama bahsettigim seyler herkesin bilmesi gereken seyler.cunku toplumda bu konu hakkında bir hayli yanılgılar mevcut.sanki bunu kişilik zayıflığı olarak görenler fazla.bu arada bende de var OKB.

• uludagdaki yazimi buraya aktariyrm ;

"
    kisi saplantilidir.kisiye bir mukemmelliyetcilik hakimdir.
    kisaca

duygulanimi;
    -mukemmelliyetci standartlarindan oturu cogunlukla pismanlik, vicdan azabi, hayal kirikligi, kendini veya cevresini cezalandirici
    -standartlarin altinda perfoelrmans gosterdiginde/hissettiginde kaygili
    -yogun yetersizlik duygusunda depresyon.

temel inanis;
    -en iyisini ben bilirim
    -detaylar cok onemlidir
    -daha iyi icin cabalamali.

temel davranim;
    -kural koyma
    -mukemmelliyetcilik
    -kontrolculuk
    -cezalandirma"

Odamda ayna bulundurmam

Bak bende de hepsi var çok kötü ya bazen dayanamıyorum kafamı duvara vuruyorum var ya

• Bende takıntılıyım hemde baya takıntılıyım.
    bunlar bendekı bozukluklar fakat sakınlestırıcı ıcınde olmuyor

Her maskenin altında karanlık bir yolcu vardır
      Kimisi için Ete Duyulan açlık
      Kimisi için Güce duyulan açlık
      Kimisi içinse Kana duyulan açlıktır karanlık yolcu,
      Bazısı cesurca kabullenir onu dizginler
      Bazısı Görmezden gelir fakat günden güne esiri olur.
      Bazısı ıse artık odur ! onun kendisi olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tevatron Antiprotonx

quote:

Orijinalden alıntı: zamankötü

Ablamda var hem de o kadar saçma bir şeyi takıp üzülüyorki şaşırıyorum Az önce onu ikna etmeye çalışıyordum düşüncesinin saçma olduğu konusunda sıkıldım dh açtım bu konu çıktı karşıma.

Ablana kızma bosuna,tam olarak bilemiyorum tabi ama eğer ablanizda OKB varsa sizin iyi niyetiniz doğrultusunda yaptığınız telkinler bir ise yaramaz.cunku ablaninda elinde olmayan bir durum bu.belki OKB ye sahip değildir ama bahsettigim seyler herkesin bilmesi gereken seyler.cunku toplumda bu konu hakkında bir hayli yanılgılar mevcut.sanki bunu kişilik zayıflığı olarak görenler fazla.bu arada bende de var OKB.

Haklısın ama o orada üzülürken insan boş duramıyor,bir şeyler yapmaya çalışıyoruz rahatlatmak için.Ama yavaş yavaş geçti sayılır.Taktığı şeyi öğrenenler gülüyordu o derce saçma bir şeydi ve ablam bunu büyütüp neden aklıma geliyor?diye üzülüyordu ama doktor dedi bunların üzerine gitmen lazım kaçtıkça senin üzerine gelir.İşte yavaş yavaş üstesinden gelmeye çalışıyor bakalım inşalllah.

• şöyle söyleyeyim, ps3 konusunda aşırı hassasım.
    elimi yıkamadan imkanı yok ne oyunlarına ne kola dokunmam
    kimseye dokundurtmam
    biliyorum aşırı saçma bir olay, ama yinede yapıyorum elimin yeterince temiz olduğunu hissetmessem o gün oynamam bile.bildiğin hastalık ya.
    1-2 sene önce açardım çekmeceyi içerdeki eşyadan emin olmak için bi kaç kere daha açar kapardım.allahtan kısa sürdü o dönem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Codex -- 17 Ağustos 2012; 12:36:12 >

Bu iki videoyu hayranlıkla izledim. Bu hastalıktan muzdarip olan kişiler kendilerinden bir şey bulacaklardır mutlaka. Mükemmel hazırlanmış...
    http://www.youtube.com/watch?v=rh8TLaXGvMs
    http://www.youtube.com/watch?v=63Scd0xz2cg

videolar çok iyi

Allah yardım etsin, insan tedavi görüp iyileşmeye başladığında gerçekten nefes almaya başlıyor huzurlu olabiliyor, ve geriye dönüp baktığında "ben harbiden sıyırmışım" diyorsunuz, tecrübe ile sabittir

• OSD kısa adıymış, cesıtlerı varmış
    cok sukur fazla ılerlemedı bende vıdeolarda nıcelerı var

Her maskenin altında karanlık bir yolcu vardır
      Kimisi için Ete Duyulan açlık
      Kimisi için Güce duyulan açlık
      Kimisi içinse Kana duyulan açlıktır karanlık yolcu,
      Bazısı cesurca kabullenir onu dizginler
      Bazısı Görmezden gelir fakat günden güne esiri olur.
      Bazısı ıse artık odur ! onun kendisi olmuştur.

• bana da bi arkadaşım bu hastalıktan sende de var dedi ama doğrusu bunları okuyunca eğer varsa bile psikologa gitmekten korktum. kendimiz yenebilir miyiz bu hastalığı?
  • bende vardı sanki biraz ama son zamanlarda unuttum. Mesela bir şeye dokunmadan rahat edemezdim atıyorum şişenin kapağına dokunmazsam başka şey düşünemezdim, aklımda o kapağa dokunmak olurdu sadece ve dokunmadığım sürece çok rahatsız olurdum. Bazen de dokunsam bile tekrar tekrar dokunmam gerekirdi. veya kapıyı açıp geri kapamazsam rahatsız olurdum. Bazı şeyleri tekrar tekrar kontrol etmeme rağmen emin olamazdım, anahtarı yanıma aldım mı? kapıyı kitledim mi? kontrol ederdim 10 saniye sonra tekrar kontrol ederdim.

şimdi ise hiçbiri yok ama şimdi buraya yazdım ve aklıma geldi tekrar başlayabilir.

DH Adminlerini Sevmeyenler Kulübü
  • Sistem sesini %91 üzerine çıkarmıyorum. Amfi tarafında ise %78 civarı bırakıyorum.
    -her gece yatmadan önce ocak,kapı,muslukları kontrol edrrim bu 10 dk mı alır çünkü defalarca bakarım 1 pencereyide açık bırakırım gaz açık kalmışsa zehirlenmeyelim diye halbuki kontrol etmiştim tatmin olmam
    -ailemdeki insanları yatarken kontrol ederim nefes alıyomu diye
    -babam benim paramla sigara alırsan ölümü yüzümü öp demişti o yüzden parasıyla alamam ama hep otlanırım sonuçta onın parası değil diye
    -geceleri namaz kılmadan yatamamam ya ölürsem gece diye ve yatarken ölmeyim diye telefonu yanımda tutarım saati kurarım alarm çalsında onu duyuyum ölmakten kurtulayım diye
    -boy abdestini aldığımda tatmin olmam bi yerim kesin kuru kalmıştır diye
    -saçım dökülmez ama seyrek diye kuruntuya kapılıp ego düşüşüne uğrarım
    İşte hayatımın özeti hayatımı zehir eden davranışlar keşke bi çaresi olsa ama doktorun ilaçtan başka dediği yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.