Şimdi Ara

Obsesif-Kompulsif Bozukluk Hastalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Maho567

Benim hastalığım geceleri başlar genelde okb yani çok saçma şeyler ve çıldırtcak şeyler yaparım ama kendime engel olamam
    -her gece yatmadan önce ocak,kapı,muslukları kontrol edrrim bu 10 dk mı alır çünkü defalarca bakarım 1 pencereyide açık bırakırım gaz açık kalmışsa zehirlenmeyelim diye halbuki kontrol etmiştim tatmin olmam
    -ailemdeki insanları yatarken kontrol ederim nefes alıyomu diye
    -babam benim paramla sigara alırsan ölümü yüzümü öp demişti o yüzden parasıyla alamam ama hep otlanırım sonuçta onın parası değil diye
    -geceleri namaz kılmadan yatamamam ya ölürsem gece diye ve yatarken ölmeyim diye telefonu yanımda tutarım saati kurarım alarm çalsında onu duyuyum ölmakten kurtulayım diye
    -boy abdestini aldığımda tatmin olmam bi yerim kesin kuru kalmıştır diye
    -saçım dökülmez ama seyrek diye kuruntuya kapılıp ego düşüşüne uğrarım
    İşte hayatımın özeti hayatımı zehir eden davranışlar keşke bi çaresi olsa ama doktorun ilaçtan başka dediği yok

kelimesi kelimesine aynı.. Evdekılerın nefes alıp almadıgına benden baska bakan yoktur dıyodum,cok sasırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jobsreyiz

Bu psikolojik hastalığa sahip kişiler kontrol edemedikleri ama sürekli tekrar ettikleri alışkanlıklar ve huylar geliştirirler. Çoğu kez bu zararsız ama garip huylar kişinin kafasındaki yoğun karışık duygularını kontrol edebilme ve düzenleme amacı ile başlar. Tekrar eden davranışlar ve düşünceler kişi için büyük bir endişe ve mutsuzluk kaynağı olmaya başladığı zaman ve kişinin normal yaşamını belirgin bir şekilde aksatmaya başladığında hastalık ortaya çıkar. Her ne kadar Obsesif-Kompulsif bozukluğa sahip hastalar sahip oldukları bu düşüncelerin, dürtülerin ve ihtiyaçların hiç bir mantıklı sebebi olmadığını bilseler ve durdurmaya çalışsalar bile kontrolleri olmadığını hissederler.

var mı bu tür belirtileri olan

Bende var biraz ama abartılacak kadar değil. Takıntı işte bu. Hemen hemen her insanda var bu. Tik = Takıntı.

• Doktorun ilaçlarına devam edin ancak. Anksiyete(endişe) ve fobi gibi bozuklukların çözümü sadece ÜZERİNE GİTMEK'tir. Geçen yıl ömrüm boyunca esiri olduğum "SOSYAL FOBİ" rahatsızlığımdan kurtuldum. Nasıl mı? O korktuğum insanlarla tüm endişeme ve korkuma rağmen konuşmak için giderek. Eğer detaylı görüşmek isteyenler olursa PM olarak ulaşabilir bana. OKB hakkında destek olmaya çalışırım. Sosyal fobisi olup İzmir'de olanlar biraz korkularının üzerine gidip benimle görüşürlerse sorunlarını çözmekte destek olurum. Sosyal fobiyi her türlü çözeriz. OKB uğraştırır. Umutsuzluk yok. Sadece karşı koyun. Enerjinizi deşarj edemiyorsunuz arkadaşlar. Bazı aktivitelerle ilgilenin ve akşam eve geldiğinizde ölü gibi yorgun olun. O zaman bakalım kimin nefesini kontrol edeceksiniz. Bugün boy abdesti almadım ve yarın motorla servise çıkacağım. Bende anksiyeteye kapıldım bakın şimdi :P. Yarın uyanınca boy abdesti alıp çıkarım servise. Hadi uyuyana şimdiden günaydın.
    Bugün farklı olacak.

• Aklima sen getirdin uzunzamandir hatirlamayip yapmiyordum umarim baslamam cocukken kel kalirz diye kafalari iki kez tokustururduk ordan ahreketle bende bazen bazi nesnelere dort kez dokunma ihtiyaci sonra cift rakam takintisi geldi mesela ses seviyesi bile cift olacak kendi kendime atlattim yapmak istedigim zamanlar yapmadim ama aklima getirdin yine gercinyapacagimi sanmiyorum birde kafamin icvindehep bir cumleyi tekrar ederdim onuda kendi kendime tedavi ettim :p kendiniiyi taniyan ve erxn mantissiz and bile mantikli dusunen biriyim yani o hareketi yapmamin bir sebebi olmadigini bildigim halde yapiyordum ama durmam gerektiginin farkindaydim

Edit metalwrath ile aynik durumdaymisiz ve bender/ buraya yazdigim icin hatirladim ve baslayabikecegini dusundum ama sanmiyorum ve baslar ise sana cok tesekkur ederim arkadasim saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 26 Ağustos 2012; 4:59:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: raikkonen999

quote:

Orijinalden alıntı: Maho567

Benim hastalığım geceleri başlar genelde okb yani çok saçma şeyler ve çıldırtcak şeyler yaparım ama kendime engel olamam
    -her gece yatmadan önce ocak,kapı,muslukları kontrol edrrim bu 10 dk mı alır çünkü defalarca bakarım 1 pencereyide açık bırakırım gaz açık kalmışsa zehirlenmeyelim diye halbuki kontrol etmiştim tatmin olmam
    -ailemdeki insanları yatarken kontrol ederim nefes alıyomu diye
    -babam benim paramla sigara alırsan ölümü yüzümü öp demişti o yüzden parasıyla alamam ama hep otlanırım sonuçta onın parası değil diye
    -geceleri namaz kılmadan yatamamam ya ölürsem gece diye ve yatarken ölmeyim diye telefonu yanımda tutarım saati kurarım alarm çalsında onu duyuyum ölmakten kurtulayım diye
    -boy abdestini aldığımda tatmin olmam bi yerim kesin kuru kalmıştır diye
    -saçım dökülmez ama seyrek diye kuruntuya kapılıp ego düşüşüne uğrarım
    İşte hayatımın özeti hayatımı zehir eden davranışlar keşke bi çaresi olsa ama doktorun ilaçtan başka dediği yok

kelimesi kelimesine aynı.. Evdekılerın nefes alıp almadıgına benden baska bakan yoktur dıyodum,cok sasırdım.

Dostum gene bunlar kişisel takıntılar.Şükredin ki temizlik takıntınız,toz takıntınız yok.

Annemde OKB var ve bundan 1,5 sene önce bizim ev neredeyse nazi kampı gibiydi.Hareket yasak.odadan çıkmak yasak.Temizlendi eğer hareket edersen başka bi odaay gidersen orası toz olur ve yeniden temizlenmesi gerekir.Afedersin Lavobaya bile gittiğimizde yürüdüğümüz bölgeleri temizliyordu.Kendi odam varken odam toz olcak diye giremiyodum bile ki kendi yataığımda yatamıyodum.Evden dışarı çıkmak ise imkansızdı.Acil bi iş varsa eğer o gün dışarı çıkıcam diye okula gidemezdim.Ev temizlencek.Eve okul kıyaefitle gelince heryer toz olurki temizlemek lazım.Buda 1,5 saat sürüyodu.Kadın bütün gün tozlarla uğraşıyor benide canımdan bezdirmişti.ne ödev yapabiliyodum nede sınava çalışabiliyodum.Defter kitap toz çünküçOkuldan eve evden okula.Gündede 3 kıyafet farklı kıyafet giyiyoduk.Oturma odası için başka kıyafet.Oturma odası kirlenmesin diyeki oturacağım süre 10 dk. Bla bla.

Abi yemibn ederim hem anneme işkence oluyor,hemde ben hayatımdan bezdim artık.Hapishanede gibi hissediyordum.Kapana kısılmış gibi.Birşey yapmak imkansız oluyor evde.Evden dışarısı yasak.Dışarıda heryer toz çünkü.Eve gelince kıyafeti çıkarmak işkence.O yürüdüğün bölgeler toz oluyor ve kıyafeti çıkarırken toz bütün odaya savruluyor.Saçlarım hep toz.Yıkamam lazım günde iki kez.Kanepede yatıyordum.Kanepenin yastığıyla.Yatağımda yatamıyodum herşeyimi kaldırmıştı.En son safhada hatırası olan resimler,biblolar felan hep çöpe attı.Halıları kaldırdı.Çünkü onlar toz topluyor.gözlük bezimi her kullanışımda balkona çıkar çırpardı.Sanki elinde saatli bomba tutuyor.

1,5 SENE ÖNCEKİ YAŞAŞMIM TAMAMEN BÖYLEYDİ.FITTIRMAK ÜZEREYDİM Kİ İSTANBULA GİTTİM ABLAMLA BERABER 1 SENE FELAN UZAKLAŞTIM.GERİ ANKARA'YA DÖNDÜM.ALLLAHA ŞÜKÜR ŞU AN ESKİ HALİNİN 1000'DE BİRİ BİLE DEĞİL.AMA YİNE BİZE ALIŞTIKÇA TAKINTILARI ESKİSİ GİBİ ARTMAYA BAŞLIYOR VE Bİ PSİKOLOĞA GÖTÜRMEYİ Bİ İKNA EDEMEDİM.TAM 1,5 SENE TANSİYON HAPLARINIDA İÇMEDİ.ÇÜNKÜ BİTMİŞTİ VE TOZ YÜZÜNDEN HASTANEYE GİDİP İLAÇİNİ YAZIRAMIYODU.ŞU ANDA MEME KANSERİNE YAKALANDI.NAPICAM BİLMİYORUM.
    (Caps lock açık kalmiş.)

Kusura bakmayın içimi döktüm.Şu an bunu okuyan bazı arkadaşlar sırıtabilirler dalgada geçebilirler.dışardan cidden komik gözküyor.O zamanki halime ben bile gülüyorum ki gerçekten şükredin.Yaşamayan anlamaz bu durumu.

Böyle bi böelirti ailenizden birinde görüyosanız direk psikoloğa götürün.Yoksa ileri seviyelerde hem psikoloğa götürmeye ikna etmek zor hemde götürsenizde tedavisi zor.

• Sanirim konuyu okumaya devam edersem geri gelmesinden korkyorum bu kadar buyuk bir rahatsizlikmiydi bu ya Allah a kufur etme ve bunu durduramama bende de vardi bunuda cocukken kendi kendime atlattim.

Beyler bunun tedavisi uzun sureli ugras bulmakta baya uzun sureli bakin bu tedavi yoluda bana aittir o kafamin icindeki sesi bu sekilde ve dusuncelerimi bosaltma egzsersizile atlatmistim aklima bir sarki takilir mesela odaklanarak onu unuturum kendinizi oyalayacak bir sey bulun akliniza gelmemesini saglayin o ALLAH a kufur siralarinda memlekete gitmistim bir ay orda kaldim farkli mekan insanlar vs derken aklimdan cikmiti bir ay sonra hatirladim az olduu sonra tekrar bi ugraas edindiin istemeden ve unuttum gitti

Sanirim kendi kendini tedavi etmem buyuk basari baya agir bir hastalikmis ben hastalik oldugunu bilmiyordum
    Karanliktan korkardim yedi yasinda ffelandim dedim bu bole olmiyacak kendimi karanlikodaya kitlemiatim oturdum odanin ortasinda uzun bir sure boyle atlattim sanirim cocuklukta yakalanniliyor bu hastaliklara cunku bende hep cocukken vardi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum oyle bir konu acmissin ki gecmiste yasadigim o kabus dolu gunleri hatirladim bir anda. Gercekten cok kotu bir hastalik zaten hep kucuklukten beri yatkindim takintilara bir de roaccutane adli sivilce ilacina baslayinca ust seviyeye cikti hastalik yan tesir yapti. Asiri bir depresyonla beraber gelen tik takinti karisimi hareketler mi dersin . Yuz kaslarini acitacak derecede kasma durtusu mu dersin sacma sapan kendime zarar verici takintili aliskanliklarim oldu oyle her insan olan cep kontrol etme utuye gidip gelip bakma olayi degildi benimkisi cok daha ilerisiydi. Normal hayatta zaten surekli ceplerini kontrol eden cuzdan anahtar telefon hepsi yerinde mi diye bakan gece yattiktan sonra tekrar tekrar kalkip bu dedigim seyleri kontrol eden biriyimdir hep vardi zaten bunlara alistim...

We have been dreaming.But who can deny?
    It's the best way of living between the truth and the lies.
  • Olum ben normalmisim lan

• Bende de var bu hastalık malesef. Her gece yatmadan önce kapı ve pencereleri kontrol ediyorum,ocağı kontrol ediyorum açık mı diye. Dişlerimi gıcırdatıyorum. Daha var bir sürü yazmakla bitmez. Cidden çok sinir bozucu durum.

Orijinalden alıntı: Yorgun Domates

Bana depresyon + Obsesif kompülsif bzkluk (OKB) teşhisi kondu. Bir kaç seanstan sonra tedaviyi reddettim. Antipsikotikler çok fazla sersemletiyor. OKBmin çok şiddetli olduğunu söylemişti doktor
    Takıntılarımdan bazıları (Bu hastalığı ve hastalığı çeken insanları daha iyi tanıyın diye yazıyorum)

Gece yatmadan önce testislerimi kontrol ederim, yer değiştirmesinden korkarım
    Kapı eşiklerine bakamam, çünkü her zaman oradan geçen insan silüetleri görüyorum.
    Sürekli acaba en son ne zaman tuvaletimi yaptım diye düşünürüm kabızlıktan korkarım
    Sürekli bir ezan sesi duyarım geceleri
    Odamda ayna bulundurmam
    Ve son olarak son zamanlarda iyice şiddetlenen bir durum. İçimden sürekli Allaha küfür ediyorum ve küfür eden sesler başımı yiyor. İnancımı sorguluyorum sık sık... Psikoloji forumlarında bu rahatsızlığı çeken çok insan olduğunu gördüm

sana yardımcı olabilirdim ama ateistsin galiba o yüzden sen değilde diğer inananlara söylüyorum. bildiğim ve fayda gördüğüm birisi var kalpgözü açık ve insanüstü olaylara bakıyor diyelim. geçmişteki olayları tamamen görüp direk yüzüne söylüyor. geleceğe dair bazı söylemlerde bulunuyor çoğu çıkıyor. ve bu tarz psikolojik olaylara çok faydası dokunuyor . ben kendim gidiyorum böyle 1 2 ayda bir temizlenme gibi oluyor zihnim. çıkış yolu olmayan zamanlar olur hani kafayı yiyeceğim dersin herşey ters gider kavga edersin vs.vs. birçok durumda cidden büyük faydasını gördüm.daha geçen gün gittim ve direk söyledi neden geldiğimi çok duygusalsın kız konularında dedi daha karşına çok çıkacak onlara takılırsan eğitim hayatına büyük zarar gelir okuyamassın dedi.vs. vs. uzar gider.bu tür şeylere inananlar varsa yardım almak isterse pm atarlarsa söylerim nerede olduğunu. çünkü bazı kardeşlerimizin durumları ağır oluyor baya doktorla felan çözülcek işler olmuyorlar. yardımımız dokunsa birine ne mutlu bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Ağustos 2012; 6:21:17 >

• Aslında bazen çok eğlenceli bi hastalık olabiliyo bence okuldan bi arkadaşımın arada tutar obsesifliği, kendi etrafında döner durur. ııı - ııı der el çırpar bi lafa başlayacakmış gibi ama konuşamaz, üstüne başına takar sağı solu düzeltir ve az bi zaman sonra bu tribinden çıkıp normale döner. çok iyi çok. Ama eminim hat safaları kötüdür her hastalık gibi.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.