Şimdi Ara

Obsesif kompulsif bozukluk (takıntı) Yardım 😟

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocukluktan beri çektiğim sıkıntı bir rahatsızlık olduğunu öğrendim.

-çıkarken kapıları kontrol ediyorum.Kilitliyorum ve 6-7 dakika sonra tekrar çıkıyorum kapıyı kontrol ediyorum.

-Bir zamanlar çalışırken ofisin anahtarı bendeydi.Kilitleyip çıktım ama gece 00:00’da ofise gittim kapıyı açık bıraktığımı düşündüm.Kilitliydi.

Bunları bazen aşıyorum , çıkarken video çekiyorum yolda izliyorum rahat ediyor içim.Fakat en kötüsü de.

Fakat

10 yıl önce çocukken sokakta birisi ile problem yaşamıştım.Bana sataşmıştı ve ben ezik gibi kalmıştım ses çıkaramadım.Korkmamıştım ama kavga ile büyüyen biri değildim.

Geçen hafta 27 yaşıma girdim.10-11 sene önce ki o olayı hatırlıyorum ve sürekli aklım o olayda.Sanki aynısı yaşanacak ve ben yine kalıcakmışım gibi.

O kişiyi nadir de olsa denk geliyorum.O kişi unutmuştur bile fakat benim aklımdan hala çıkmıyor 1-2 aydır aynı sabit düşünce ile kafamı yiyeceğim.

Reçetesiz bir kafa dağıtıcı bulabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam üzerine gitmeyi denediniz mi hiç mesela içinizden geçse de kontrol etmemeyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxRazorSharp

Hocam üzerine gitmeyi denediniz mi hiç mesela içinizden geçse de kontrol etmemeyi.

Denedim çok kısa süre de başarılı oldum fakat tekrar devam etti.Bu kapı kilit gibi durumları bir şekil umursamıyorum fakat sosyal olaylar... kafamın içini yiyor.Hiç yoktan kendimi yoruyorum.

çocukken benim arkamdan "salak" diye seslenen birisi vardı.Tanıyoruz fakat samimiyetimiz yok.Bende sakin bir çocuktum kavga gürültü ile işim olmazdı.Bunlar biraz da serseri gibiydiler.

şimdi aradan yaklaşık 12 sene geçti ben 27 o da herhalde 25 olmuştur.Aklıma bu geliyor ve bu kişi bana yine laf ederse kavga edersem ne oluyor diye düşünüyorum.Muhtemelen böyle bir olay olmayacak ve unutulmuş gitmiş önemsiz birşey ama bu benim kafamda öyle olmuyor.

Birden zank diye aklıma bu olay geldi ve 2 aydır kafam kazan ve bunun gibi örnekler çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: space.

Bu mesaj silindi.

doktora da gitmek istemiyorum ama artık kafam gidiyor.

• O çocuktan bir şekilde intikam alın biraz da onun başı ağrısın. Sizde travmaya sebep olmuş gibi.

• Sizi çok iyi anlıyorum hocam muhtemelen kendinize diyorsunuzdur bu mantıklı değil,kafaya takılacak birşey değil diye ama duygusal olarak önüne geçemiyorsunuz.Saçma olduğunu bildiğiniz halde

• BİR PSİKOLOG İLE GÖRÜŞÜN

ve yine aynı dertten şikayetçi birisi olarak üzerine gitmenin fayda etmediğini de söyleyeyim üzerine gittiğinizde başka sıkıntılar baş gösteriyor bunun çözüm yolu olduğunu sanmıyorum vaktiniz olduğu bir zaman kesinlikle bir psikolog ile görüşün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Obsesif kompulsif bozukluk
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aile yaşantınızda sıkıntı var mı hocam? Babadan şiddet gördünüz mü mesela ya da sürekli hakaret?

• ben de gecmisteki ufak olaylari surekli kafama takiyorum.seneler oncesinde olan seyler gunluk yasantimda aklimdan cikmiyor

• Bence bir psikiyatrist ile gorusrbilirsiniz bir ilaç başlayıp rahatlamanizi sağlayabilir. Takıntı deyip geçmeyin tek başına başa çıkamazsınız en son da vücut panik atak gibi durumlarla tepki verebiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Aile yaşantınızda sıkıntı var mı hocam? Babadan şiddet gördünüz mü mesela ya da sürekli hakaret?

yok hocam gayet standart aile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

O çocuktan bir şekilde intikam alın biraz da onun başı ağrısın. Sizde travmaya sebep olmuş gibi.

Şimdi denk gelsek bir şey dese her şey farklı olabilir.

• Hocam bu işin tek çözümü ilaç değil sizi anlayan bir psikologtan terapi almak ancak ona da başvurmak istemiyorsunuz belli ki. Psikonet yayınlarının kitaplarından size uygun olanını almanızı öneririm.

• ayni derdin mubtelasiyim atarax alin

• quote:

Orijinalden alıntı: 05mete05

Hocam bu işin tek çözümü ilaç değil sizi anlayan bir psikologtan terapi almak ancak ona da başvurmak istemiyorsunuz belli ki. Psikonet yayınlarının kitaplarından size uygun olanını almanızı öneririm.

Teşekkür ederim araştıracağım

• quote:

Orijinalden alıntı: The.lawrenc

ayni derdin mubtelasiyim atarax alin

Sizin hangi konuda .?

• quote:

Orijinalden alıntı: space.

Bu mesaj silindi.
    Nasıl okb tanısı aldırmaz ya?. İlaca yanıt mükemmel değilmiş bir de ,kanıtla o zaman ortaya attığını bu fikri. Ne boş bi mesaj bu.

Konuya dönecek olursak; gördüğün gibi burda her türlü tip var , tedavi tavsiyesi almaya gelmez. Dr reçetesi dışında kullanacağın ilaç da fayda etmez zarar verir. Önce psikiyatriste git ilaç tedavisi dene, umursamaz olmanı sağlayabilir ilaçlar. Aynı zamanda imkanın varsa psikologa da git. Mutlaka fayda görürsün özellikle 10 yıl önce yaşadığın olayı anlat ,travma etkisi azaltmaya yönelik etkili teknikler var. Uzmana git yani mutlaka. Geç kaldıkça daha zorlaşır iş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnum44

Nasıl okb tanısı aldırmaz ya?. İlaca yanıt mükemmel değilmiş bir de ,kanıtla o zaman ortaya attığını bu fikri. Ne boş bi mesaj bu.

Konuya dönecek olursak; gördüğün gibi burda her türlü tip var , tedavi tavsiyesi almaya gelmez. Dr reçetesi dışında kullanacağın ilaç da fayda etmez zarar verir. Önce psikiyatriste git ilaç tedavisi dene, umursamaz olmanı sağlayabilir ilaçlar. Aynı zamanda imkanın varsa psikologa da git. Mutlaka fayda görürsün özellikle 10 yıl önce yaşadığın olayı anlat ,travma etkisi azaltmaya yönelik etkili teknikler var. Uzmana git yani mutlaka. Geç kaldıkça daha zorlaşır iş.

Alıntıları Göster

Sağol.Bu olayı örnek verdim.Daha aklıma gelen 10larca olay var.

• sofben de banyo yaparken elektieik carpicak hissi
    cüzdani kac defa kontrol etmeme raen cuzdani hissetmeme
    cevremdeki insanlari ornegin oyunda yada bu forymda alakasiz elestieilerini yorumlarini l, goruslerini bana bictikleri hayat tarzini kelimenin tam anlamiyla kafaya takma.
    daha cok var

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.