Şimdi Ara

O kadar para bayılıp aldığımız elektrik tasarruf cihazının içinden çıkanlar! [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zamanında babamın baya para vererek gittigidiyordan alıp iki yıldır prizde takılı duran, her ay 10lira tasarruf yaptığını zannettiren cihaz.

O kadar para bayılıp aldığımız elektrik tasarruf cihazının içinden çıkanlar! [SS'li]

Dudullu organize sanayinde çalışan dayılar tarafından üretilmiş, maşallah;

Şimdi içine bakıyoruz

• Bunu uretenemi kızacaksın, kullanana mı.

Bide yakıt tasarruf cihazı çıkarmışlar.

Cihazı yakıt tankından motora giden hortuma bagliyormussun , araba daha az yakiyormus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Bunu uretenemi kızacaksın, kullanana mı.

Bide yakıt tasarruf cihazı çıkarmışlar.

Cihazı yakıt tankından motora giden hortuma bagliyormussun , araba daha az yakiyormus

Hocam ondan da aldı babam dayanamayıp. Şimdi psikolojik midir nedir, onu takınca araba daha iyi çekmeye başladı diyor
  • Beş kuruş etmez malzeme geçen arkadaşın bırınde vardı söktum baktım içinde seramık kondansatör vardı bırtane .
  • İlk fotoyu görünce cihazın içinden topaç çıktı sandım.
    İnsan ayıp olmasın diye bir iki transistör, şöyle bol bacaklısından entegre falan koyar.

Şu yakıt tasarruf cihazlarında en azından mıknatıs tarzı bir şey var, sıvı yakıt içinden gelen metal tortuları falan tutuyor da avunuyor insan. Bu ne... İki tane ledi yakmak için doğrultmaç devresi kurmuşlar.

Bazı tasarruf cihazlarında pfc tarzı bir düzenek oluyor, güya şebeke gürültüsünü süzmek için. İşe yarıyor mu bilmem ama en azından üreticisi mantıklı bir savunma yapabilir. Bunu icad eden ne der?

• Ben de bu videoda içini görmüştüm şaşırdım sadece kondansatör koymuşlar kabloda dolaşan akımı düzenlemek için sanırım.

• Tasarruf nedir arkadaş az kullanırsan fatura az gelir ne değişecek böyle şeylerlen onu anlamam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babaannemde kullanyor. Gelde anlat buna onu 😄
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
  • Hımmm . elektrik sayaçını yanıltıyor ,sayaç Bu ne lo deyip duruyor .tüm bilimsel açıklaması bu .

Akım koruma prizlerinede aynı şekilde gıcık olurum ,içine 2 filitre kondansatör bir varistör işlem tamam ver 50 lira hatta 100 lira .
    elektronik cihazın zaten içinde bunlar genelde var . televizyon kuran servisin akım koruma prizi alın yoksa televizyonunuza zarar gelirse garanti dışı kalır demesine karşın .Bak dostum sen bunu git başka müşterilere anlat , evime yıldırım düşme olasılığı kaç milyonda bir . kaliteli bir regülatör alın deseydin ,seni takdir ederdim . akım koruma prizin içinde olan zaten tüm lcd televizyonların smps kartında var dedim .

çamaşır makinası kuran servisin kalem pil boyutundan daha küçük kireç önleyici aparatı satmaya çalışması gibi ,ayrıca tehdit , Bunu kullanmazsanız makina bozulursa garanti dışı kalir ,ver 110 lira tak kireç önleyici .

de get dedim tabi . tüketici olarak bilinçlenmek ,ayrıca bu gibi sahte ürünleri ithal eden ,satan firmalara izin vermemek lazım ,fakat arkalarında para kazanmak esas olan büyük kurumsal firmalar olunca işiniz zor oluyor haliyle .

• UcanTospa kullanıcısına yanıt
    Senin eV cekilisi ne oldu sen ondan haber et
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Bir de çakmak girişine takılanı vardı. Pazarlama olarak da "Aracınıza ustaya gerek kalmadan kendiniz takabilirsiniz" diye yaygara ediyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UncleGrndpa

Senin eV cekilisi ne oldu sen ondan haber et

Hocam geçen gün telefon geldi. Fetocular banka hesabımı ele geçirmiş. Evi satıp parayı emniyete göndermemi istediler. Gönderdim. İki haftaya şüpheliyi yakalayıp parayı hesabıma yatıracaklarmış onu bekliyorum
  • UcanTospa kullanıcısına yanıt
    Himm kardeşim geçmiş olsun Egm sikayet (!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Bir de çakmak girişine takılanı vardı. Pazarlama olarak da "Aracınıza ustaya gerek kalmadan kendiniz takabilirsiniz" diye yaygara ediyorlardı.

Aslında yaptıkları Şey hırsızlıkla aynı şey bence.

Ama burda bu ürünü alıp kullananinda suçu büyük.

Öyle değil mi?

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hırsızlıktan öte bildiğiniz nitelikli dolandırıcılık olarak algılıyorum ben. Hırsızlık çok daha basit kalır bunların yanında. İşin ilginç yanı sigara gözükmesin, içki gözükmesin diye görüntüyü flulaştıran, hatta filmin o sahnesini kesen ahlak sahibi kanalların ve kanalları denetleyip herşeye ceza kesen denetleme kurumlarının bu dolandırıcılık karşısında hiçbir şey yapmaması.
  • Trifaze hatta 2 tane bağlıyoruz değilmi , Bir fabrikanın trifaze hattına çift olarak 20-30 tane bağlarsak , bedava elektrik . ohhh mis .
  • dolandırılmanın en büyük nedeni, işin kolayına kaçma isteğidir. elektrik tasarrufu yapmak istiyorsanız, alışkanlıklarınızı değiştirmekten başka yolu yoktur. aksi halde, böyle para tuzaklarına takılmaya devam edersiniz.
  • babamda şu gaz hortuma bağlanılan mıknatıslı zama zingolardan aldıydı halen taklı 2 side
  • İçine ağırlık yapsın diye bişeylwr koymamışlar mı? Malum ne kadar ağır o kadar içi dolu ( pahalı bişeye benziyor) dedirtir bu tarz ürünlerde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.