Şimdi Ara

arçelik uzaktan kumanda kodları?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu klasik sürgülü kapakli arçelik uzaktan kumandaların kodlarını arıyorum bilen ya da ilgili link bilen var mı??
    simdiden sagolun.

• en çok bilinen PHILIPS in geliştirdiği RC5 ( Remote Control 5 ) protokolü ve SONY nin
    geliştirdiği SIRCS ( Sony Infrared Remote Control Sistem ) protokolüdür. Ayrıca
    yine SONY nin CTRL-S adını verdiği protokolü de vardır. CTRL-S in SIRCS den
    farkı sadece aygıt kodundan sonra gönderilen 3 veya 5 bitlik ekstra bilgidir. bunların dışında standart kabul edilmiş protokollerde vardır ama bunların sadece data formatını bulabilirsin böyle bir tez hazırlamıştım istersen mailiene atabilirim. isteyen herkesin mailiene atabilirim.
    anladığım kadarıyla kodları kopaylayarak TVni falan kontrol edeceksin ama benim tavsiyem kodları öğrettikten sonra kullanabileceğin bir program yazman. çünki arçeik kendine göre bir protokol benimsemiş olabilir ve bunu öğrenmen için geçen zamana değmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 31 Ocak 2005, 23:19:17 >
  • Ben de Arçelik'in kullandığı protokolü hazır bulabileceğini sanmıyorum. O yüzden en temizi bir IR alıcı gözü skop'a bağlayıp kumandanın tuşlarına basarak kodları skop'ta görmektir. Muhtemelen standart bir protokol kullanılıyordur. Unutmadan bir not bu iş için 20MHz'lik standart skoplar işini görmeyebilir.
  • osiloskop ile kodları bulmak için çok uğraşırsın ama demodüle edilmiş çıkışı logicanalyzer (tabi bulabilirsen) ile izlersen kullanılan protokol hakında bilgi sahibi olabilirsin hatta tuş kodlarınıda çıkarma imkanın olur...
  • Agilent'in baba skoplarından biri ile hiç de zor olmuyor
  • doğrudur
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 1 Şubat 2005, 12:51:24 >
  • arkadaşacaba sinyallerin mi kodlarını arıyor yoksa servis menüsü kodlarını falan mı arıyor acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.