< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nzxt H510I Ca-H510I-Br Temperli Cam Mat Siyah/Kırmızı Oyuncu Kasa
-
-
Bu kasaları forumlarda yerlerden yerlere vuruyorlar. Soğutma konusunda vasat vs diyenleri görüyorum. Kullanan varsa yorum yapabilir mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yerden yere vurulmakta haklı, kasanın önü altı yanları full kapalı. Üstte de sadece bir fan için ızgara koymayı akıl edebilmiş NZXT. Bunun üst modeli H710i'de en azından panel kenarlarında şerit halinde ızgaralar var, bu modelde o da yok. Sırf malzeme kalitesi için de mühendisliği facia bir kasa alınmaz bence.
-
Airflow modellerine bakın. Bu modele para vermeyin.
-
NZXT alacaksanız H5 Flow falan takip edin. Soğutması üzer bu kasanın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Phanteks p360a mesh. Çok iyi hava akışı var. 7900xtx ve 7700x i bile kurtarıyor rahatca.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynısı var bende üstte 1 ızgara arkada 1 ızgara var bu kasada farklı bir soğutma sistemi kullanılıyor sıcak havanın akışına göre cam çıkartılabiliyor kasanın hissiyatı çok güzel içinde Nzxt kutusu ile geliyor program yardımı ile kontrol edilmesi güzel yaz olduğunda elimi cama koyduğumda ısındığına farkettim fakat sıcaklık değerlerinde çok fazla değişiklik yaşamadım güzel mi güzel farklı kasalarda mevcut ama. Bu paralar verilir mi verilmez piyasada daha iyileri de mevcuttur.
P500 modeli var bende rgbsiz çok memnunum.
-
Görece kompakt, görünüşü güzel, 300W altı bir sistem için optimal
Bende beyazı var. Görünüşünü çok seviyorum masaya yakışıyor. Boyut olarak baya küçük ama yeni ekran kartları sığıyor ucu ucuna. Önde sağ tarafında boylamasına hava girişi var. Sıvı soğutma ile kullanıyorum, yükte 75-80 dereceye peak atıp düşüyor 60-70 civarı stabil. Ekran kartı 3 fanlı 40 serisi. O daha soğuk çalışıyor. 60 üstüne çıktığını görmedim.
6-7 ay önce benzer fiyatlardan almıştım, yani uygun baya.
Üff bu kasada ne kuru fasulye pişer mis gibii
Siz siz olun airflow ön panel harici kasa satın almayın. Sıcaklıklarda 20 dereceyi geçen farklılıklar olabiliyor.
bu ısınır vs yorumlarını neye göre yapıyorsunuz anlamıyorum, ne termodinamikle ne akışkanlar mekaniğiyle alakanız yok bence neymiş önünde mesh yokmuş :) komik bu kadar kompakt kasa yapacak ekran kartlarını ucu ucuna sığacak ölçüleri ayarlayan mühendisler, hava akışını düşünemicek. Burdaki arkadaşlar bazı şeyleri körü körüne savunuyor bence,
cpu torture testinde
h510flow stock cpu sıcaklık değeri 51.3derece
h510 stock sıcaklık değeri 53.1derece
https://www.reddit.com/r/NZXT/comments/x90m9s/nzxt_h510_gets_a_lot_of_hate_for_its_lack_of/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=share_button
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
??? :D
-
Hocam bende de H510i var. Asıl olay şu, kasa stock haldeyken intake fan yok, 2 adet exhaust fan var. Elite modelde iki adet intake fan var, bu yüzden H510-H510i test sonuçları, H510 Elite test sonuçlarıyla benzer olmayabilir. Elite'in ön paneli cam, termal iletkenliği daha az, fakat bir fark oluşturacağını zannetmiyorum bu durumda.
Bu yüzden H510-H510i test sonuçları elite'ten daha iyi olabilir. Gamersnexus H510 elite dışını stock konfigürasyonda denemediği için insanlar H510 Elite'i öbür kasalarla karıştırıyorlar. Zamanında yanılmıyorsam bazı Reddit postları farklı fan konfigürasyonuyla H510 Elite'in çok daha iyi performans verdiğini iddia ediyordu. Fakat artık 510 serisi eskidi, 710'lar, h5 h7'ler, h9 vs. çıktı.
İnsanların sosyal medyada bu kasaları sürekli eleştirme sebebi de GN'in tam coverage yapmaması. Gamersnexus daha kötü kasalar hakkında video yapmış olsaydı, veya H510'un öbür varyasyonlarını videolasa, hatta H510 elite videosunda tam fanlı konfigürasyonu tüm kasalar benchmarkı içerisinde gösterse o zaman insanlar bu kasaya daha pozitif yaklaşabilirlerdi. Daha da komiği insanlar no front panel temp'ini alıp mesh felan olması gerektiğini söylüyorlar. Fakat no front panel gerçekçi bir yaklaşım değil, H510 Flow vs. de stock modelde no front panel temp'lerine yaklaşamıyor bile.
Bunun gibi başka inceleyicilerin olayı tam açıklamaması yüzünden yanlış bilginin yayılması örneği AIO konfigürasyon videosu. Reddit'te vs. belli bir süre dolandıysanız illa radyatör-pompa pozisyonunun nasıl olması gerektiğini söyleyen bazı insanlar görmüşsünüzdür. Hatta şu foto da illa gözünüze gelmiştir:
Bu fotoğraf gerçekte yanlış. Radyatörün en üst noktası, pompadan yüksek olduğu sürece sıkıntı oluşmaz. Olay oluşacak balonların kaçınılmaz olması, ve bu balonların pompayı zorlamaması. Gamersnexus bunu doğal olarak 30 dakikalık bir videoda tam olarak anlatırken insanlar summary kısmını izleyip geçiyor. Hatta bazıları direkt izlemeyip, fotoyu görüp yayıyorlar.
Teknolojiden gerçekten anlayan, anlamak isteyen insanlar olayı anlayıp geçiyorken sosyal medyaya insanlar öneri yapma adına insanları bunun gibi şeylerle yanıltabiliyorlar.
Kısacası H510i iyi bir kasa. Dark freezer bilmemne marka alacağınıza 1.200 1.300 liraya bunu alın geçin. Güzel de gözüküyor, RGB gözünüz varsa ayarını NZXT CAM'den de ayarlayabiliyorsunuz. Akışkanlar mekaniği ve ternodinamikten insanlar anlasa bu tartışmaya girmezler zaten hocam
Eklemeyi de unutmuşum. Kasanın bu kadar eleştirilme sebeplerinden birisi çok pahalı olmasıydı H510'ların. Flow modeli aynı fiyata satılıyordu genelde ve daha iyiydi. Bizim ülkemizde nedense H510i'ler 1-2 senedir çok çok ucuza gidiyor. Bu fiyata bu kalite bir kasa bulmak imkansız olduğu için tartışmak çok mantıklı gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 1 Mayıs 2023; 22:4:7 >
-
Hocam Elite bu. Elite konfigürasyonu 2 adet stock fanın intake olması. Bu H510i, 2 stock fan exhaust. Daha farklı konfigürasyon, daha farklı sonuçlar elde edilecektir. Yanılmıyorsam negatif basınç altında daha iyi sonuçlar elde ediliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 1 Mayıs 2023; 22:3:51 > -
mesh ve meshe yapışık toz filtresi olan kasaya toz filtresine 1cm 2cm mesafeli front fan koymak gerçekten boş bence. içerideki akışı bozar hatta negatif etkisi olur diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ve yeniden ekleyeyim. 500-600W üstü bir sisteminiz varsa kasaya da iyi bir para harcamanız daha mantıklı. 200-300W bir sistem ile sistemi yastıkla kapatsanız zaten ısınmaz
-
bu kasayı alan net low iq'dur, arkadaşım olsa silerim listemden.
-
1300tl'ye sen ne önerirsin kasa için, anlıyorsan bu işlerden senin önerinide görmek isterim.
-
Kasa malzeme olarak kötü bir kasa değil fakat hava akışı ciddi kötü. Ayrıca bu kasaya bir arkadaşa sistem kurmuştuk ve kablo yönetimi sinir etmişti bizi.
Benzer fiyatlarda LianLi 205M Mesh, Bitfenix Nova Mesh veya MSI MAG Forge M100A ilk görüşte dışardan güzel gözüken cihazlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X