Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne demek kart yanmıyor?

%50 fan ile 92 dereceyi görmüş 480?? Yanmıyor mu bu kart? %50 de 92 derece nedir ya? Ben 5870 i %40 dan yukarı çalıştırmadım, 70 i geçmiyor sıcaklık. Üstelik overclocklu. 480 cayır cayır yanıyor bu tabloya göre. 5870 in ulaştığı sıcaklıkta çalışan fan sesinin iki katı fazla fan sesiyle boğuşmak zorundasınız 480 de.

Konuda arkadaşlar yazmış %100 değil de %60-%70 lerde çalıştırırız nolcak diye. buyrun iyi eziyetler size. ne uğruna %70 fan sesiyle boğuşacaksınız merak ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @ eric13

Bugün; 18:18:13 attığım mesajımı okursanız bu mesajı boşa attığınızı anlarsınız
  • @ Dante

o senin sistemde oyle

bende benim sistemde %50 fan hizinda cok guzel %28 oc yapabilecegimi dusunuyorum

bu arada ne zaman hd 5870 ile gtx 470 veya gtx 480 in fan hızlarına göre çıkarttıkları sesleri karşılaştırdında boyle bir yorum yapiyorsun ?

ben mesela zamaninda 2900xt ile 8800 gts fan seslerini karsilastirmistim

2900xt ayni % dede donerken cok cok daha fazla ses cikartiyordu

cunki 2900xt nin maksimum fan hizindaki devir sayisi 8800gts ye gore oldukca fazlaydi

fan tasarimi vs hersey etkili bunda

ha bu kart tr ye adam gibi fiyattan gelirse eziyet mi yoksa zevki sefami goruruz alip test edip

• Arkadaşlar bence bu kart alınabilir olmuş. İleriye yönelik olarak DX11 ve tessellation performansı açısından ATI'ye göre oldukça avantajlı. Üzerine physics teknolojisini ve desteklediği oyunların ATI'ye oranla daha fazla oluşunu katarsak fark daha da açılıyor. Ama ben günüme bakarım DX9 yeterli, physics ve diğer avantajlar derdim değil diyorsanız zaten 5850 den başka kartta alınmaz. Eğer çıkarsa (umarım çıkar) ve buraya gelirse, ben MSI GTX470 Lightning modelini bekliyorum. Bu modeli alan ilk kişi olurum heralde:) Kaliteli soğutma, hazır OC...
  • @ CeFurkan

anladık sistemin çok güzel kart soğutuyor.herkeste senin sisteminmi var ?fan hızının ne demek olduğunu bilmeyenler napıcak ? yakında sistem tavsiyelerinde bilgisi olmayan kullanıcılar gtx400 önerilernden alıcaklar kendine.
  • HD5850 ve HD5870 arasına 6 ay sonra konumlandırılmış olan çok ısınan çok güç tüketen ve pahalı olan bir kartı nasıl bu kadar övgü topluyor hayretle izliyorum gerçekten. Üstelik hiç overclock potansiyeline sahip olmayan bir kartı %28 overclock potansiyeline sahip diye lanse ediliyor peki soruyorum size fan hızını %100 e getirdiğinizde hiç rahatsız olmadınız mı bu şekilde kaç dakika dayanabilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeGaSuS@01 -- 31 Mart 2010; 21:30:58 >
  • testlerde bazı eksikler olabilir tabiki ancan en son donanımları getirip testlerini yapıp kullanıcılarla paylaşan dh editörlerine biraz haksızlık etmiyormusunuz. ben yanlı test yapıldığını düşünmüyorum seçilen oyunlarda eksik ne vardı ben bulamadım. ben bir 5850 kullanıcısı olarak ferminin çok daha iyi olmasını isterdim. dediğim gibi eksikler olabilir ama yanlı bildirim olduğunu düşünmüyorum sıcaklıklar ortada test sonuçları ortada
  • performans olarak gerçekten nVidia önde fakat aradaki fiyat farkı göz önüne alındığında durum değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

açıkçası ATI fanı olmanın çok uzağındayım ve hatta uzaklaştırılmadan önce herkes bana Fermi'yi neden bu kadar "savunduğumu" soruyordu, ayrıca uzaklaştırılmamın sebebi de ATI'cilere ettiğim bir laftı.

Onları derken Nvidia fanı değildim şimdi de ATI fan'ı değilim. Her şeye objektif bakmaya çalışıyorum ve bu incelemeyi yanlış buluyorum.

Yurtdışındaki fiyatları ile Fermi serisinin, yaratılan "berbat olacak rezil olacak" beklentilerinin çok üstüne çıktığını söyleyebilirim ve genel olarak özellikle 480'i başarılı buluyorum, tabii yurtdışı fiyatlarıyla. 470 de fena değil fakat bu videodaki inceleme yanıltıcı.

şuan fiyat performans kartı gtx 470dir çağataycım neden diceksin gtx 470 o.c edildiğinde nerdeyse aynı gtx 480 ile farkındaysan ve gtx 470 sadece ülkemizde 1000tl diye absürt ve hiç anlamadığım şekilde pahalı yurt dışındaki vatandaşlar 349$ bu kartı alıyor bizim suçumuz nedir

GIGABYTE GV-N470D5-13I-B GeForce GTX 470 (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card - Retail

$349.99

MSI N470GTX-M2D12 GeForce GTX 470 (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card - Retail

$349.99

hadi kdv cart curt diceksiniz tamam onada okeyiz 349$+kdv yüzde18=411 dolar bugünkü kurdan 628tl yapar bu fiyat çok iyi..

Yurtdışında fiyatlar çok farklı görünüyor EXA ile irtibata geçtim sitedeki fiyatlar geçerli ve bu ay içinde stokda olucak diyor bu nasıl bir saçmalıktır, bu kadar fark konulup satılırmı anlamak mümkün değil. Yinede kartlar her firmanın stoklarında yer alsın ona göre karar vermek lazım 800tl'ye kadar GTX 470 alınabilir, eğer fiyatlar böyleyse 2. el bir GTX 275 alıp 28nm'leri bekleyeceğim çünkü bu durumda kesinlikle almaya değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Nisan 2010; 0:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

Yurtdışında fiyatlar çok farklı görünüyor EXA ile irtibata geçtim sitedeki fiyatlar geçerli ve bu ay içinde stokda olucak diyor bu nasıl bir saçmalıktır, bu kadar fark konulup satılırmı. Yinede kartlar her firmanın stoklarında belirsin ona göre karar vermek lazım, eğer fiyatlar böyleyse 2. el bir GTX 275 alıp 28nm'leri bekleyeceğim çünkü kesinlikle almaya değmez.

5850'ni satmasaydın onunla yoluna devam ederdin DX11'den mahrum olmayarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Yurtdışında fiyatlar çok farklı görünüyor EXA ile irtibata geçtim sitedeki fiyatlar geçerli ve bu ay içinde stokda olucak diyor bu nasıl bir saçmalıktır, bu kadar fark konulup satılırmı. Yinede kartlar her firmanın stoklarında belirsin ona göre karar vermek lazım, eğer fiyatlar böyleyse 2. el bir GTX 275 alıp 28nm'leri bekleyeceğim çünkü kesinlikle almaya değmez.

Benim için DirectX 11'den ziyade PhysX efektleri ve diğer ayrıntılar önemli Tesselation falan 2. planda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Mart 2010; 20:51:21 >

• quote:

Normalde yurtdışı ve yurtiçi fiyatlarda bu kadar fiyat farkı olmazdı, bu da ortada olanüstü bir durum olduğunun en büyük delili bence. Bahsettiğim olağanüstü durumun da kısa bir süre önce bahsedilmeye başlanan "400 serisi Türkiye'ye her ay 100'er adetlik paketler halinde gelecek" söylentileri olduğunu düşünüyorum. Yurtdışında daha fazla sayıda satışa sunulacak bir kart nisan ayında ülkemizde sadece 100 adet olarak giriş yapacaksa Exa'nın sitesinde duyurduğu fiyatların sebebi olabilir. Tabi bu durumda yurtiçi rakip firmalar da benzer bir fiyat uygulamasını takip edeceklerdir. Özetle 400 serisinin yurtiçi fiyatlarının yurtdışı seviyelere gelmesi için ithal edilecek kart sayısının artması gerekiyor öncelikle. Ve getirilen kart sayısı kısa bir süre içinde artacak giib görünmediğinden fiyatların yurtdışı seviyelere inmesi de zaman alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 31 Mart 2010; 20:11:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Dostum benim için DirectX 11'den ziyade PhysX efektleri ve diğer ayrıntılar önemli Tesselation falan 2. planda.

Pişman değilsen sıkıntı yok GTX 275 alır yoluna devam edersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

bende benim sistemde %50 fan hizinda cok guzel %28 oc yapabilecegimi dusunuyorum

quote:

hakikaten şu anda yüksek segment için en iyi f/p kartı bu

tebrikler 10 gündür uzun uğraşlar sonucu atmosferin stratosfer tabakasına ulaşmayı başaran nadir birkaç forum insanından birisin
    artık bu hezeyanlarının bi sonu gelsin
    kendi sisteminde soğuk fanteziler yapabiliyorsan kendi sitemine göre konuş, genelleme yapma
    utanmasan kart buz gibi diyeceksin, buz gibi bir f/p kartı

• quote:

@ Dante

o senin sistemde oyle

bu arada ne zaman hd 5870 ile gtx 470 veya gtx 480 in fan hızlarına göre çıkarttıkları sesleri karşılaştırdında boyle bir yorum yapiyorsun ?

ben mesela zamaninda 2900xt ile 8800 gts fan seslerini karsilastirmistim

2900xt ayni % dede donerken cok cok daha fazla ses cikartiyordu

cunki 2900xt nin maksimum fan hizindaki devir sayisi 8800gts ye gore oldukca fazlaydi

fan tasarimi vs hersey etkili bunda

ha bu kart tr ye adam gibi fiyattan gelirse eziyet mi yoksa zevki sefami goruruz alip test edip

Sistemle alakası yok ki benim söylediğimin. yani benim sistemimde kartın sıcak olduğunu düşündüren ne sana? ya da donanımhaberin yaptığı test sistemi mi iyi soğutulmuyor diyorsun? öyle düşünüyorsan dh testlerinin genelde açık şekilde yapıldığını, kasa kullanılmadığını hatırlatayım. ben öyle biliyorum en azından.

ayrıca benim sistemde de 5870 masaüstünde 35 derece çalışıyor. default voltaj ile. daha düşüğü zaten olmuyor genelde 5870 lerde. en aşağı 32-33 falan olur. yani soğutmadan şikayetim yok kasa konusunda. ama fermi alsam açık şekilde 92 derece çalışan kart kasa içinde illaki daha sıcak çalışacak.

neyse yani konu senin benim kasa değil. %50 de 92 dereceyi görmüş mü bu kart görmüş. cayır cayır yanıyor yani bu bir gerçek. %40 da 70 derece nerede %50 de 92 derece nerede. dağlar kadar fark var.

• Arkadaşlar kartlar daha türkiye ye stoklu girmedi bile, fiyat diyorsunuz, bir ürünün fiyatını piyasada ne kadar bulunduğu belirler biligisayarcının elinde 10 tane varsa buna tabi ki 1000 tl der, sonra 3-4 yerde daha gözüküp stokta 20 tane olursa adam 850 ye düşer, çoğalınca da normal fiyatına çeker bu her yerde her üründe böyledir, kartın tanıtıldığı gün elinde 10 tane kart olan firma fiyatını 1000 tl yaptı diye kartın ... 1000 tl 1000 tl bu kart alınmaz diye yırtınmaya gerek yok. beklersin 1 ay alırsın , 6 ay bekleyen 1 ayda bekler şahsen benim 260 gtx ile oynamadığım oyun yok niye beklemeyim?
  • İncelemeyi taraflı bulmuyorum ama testler; videoda da bahsedildiği üzere nvidia sever oyunlardan seçilmiş. Ayrıca güç tüketimine fatura açısından bakmak da ne derece doğru bilemiyorum. Fanı %100 de kaç kişi kullanır orasıda tartışılır. Genel anlamda güzel bir kart. 470 böyle iken 480 sadece prestij kartı gibi duruyor.
  • Az önce Unigine 2'de kısa bir test yaptım, ve aşağıdaki sonucu aldım:

Nvidia GTX 470 video inceleme

Görüldüğü üzere kart "Heavy Tessellation" ayarında ve %99 GPU yükü altında 54 dereceyi geçmedi (fan %40 hızında), oysa 470 %50 fan hızında 92 dereceyi görmüş (herhalde %40 fanda 100'ü aşıyordu ki testte sonuç olarak kaydedilmemiş). Bunun yanında fanı elle %40'a aldığımda gürültü rahatsız edici seviyelerdeydi, %100 fanda sorun olmaz diyen arkadaşlara fan gürültüsünü bir de dinledikten sonra yorum yapmalarını öneriyorum. Açıkçası kendi kartımı test etmeden önce arada bu kadar fark olacağını düşünmüyordum ve grafiği fazla da önemsememiştim, oysa şimdi maalesef son verilen tablodan sonra 470'in sıcaklık verilerinin oldukça yanıltıcı olduğunu söylemek zorundayım. Diğert kart sahibi arkadaşlar da belli fan hızlarında Unigine'de %99 GPU yükü altında elde ettikleri sıcaklık değerlerini paylaşırlarsa gerçek tablo daha kesin bir şekilde ortaya çıkacaktır.

• 200$ ı geçmezdi ekran kartı fiyatları, bu aç gözlülüğümüz adamları iyice aç gözlü yaptı. 1000tl ye feriştahını almam.

490tl ye 5850 aldım,default ayarlarda hemen hemen aynı değerleri vermişler. zaten yazın yeni modeller gelecek, bu kartın benim için hiç bi anlamı yok .
  • bu forum gerçekten ati fanboyu dolu testlerdende anlaşıldığı gibi en iyi f/p kartı gtx470 tir.donanimhaber ekibine güvenim sonsuz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.