Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Father Torque

Az önce Unigine 2'de kısa bir test yaptım, ve aşağıdaki sonucu aldım:

Nvidia GTX 470 video inceleme

Görüldüğü üzere kart "Heavy Tessellation" ayarında ve %99 GPU yükü altında 54 dereceyi geçmedi (fan %40 hızında), oysa 470 %50 fan hızında 92 dereceyi görmüş (herhalde %40 fanda 100'ü aşıyordu ki testte sonuç olarak kaydedilmemiş). Bunun yanında fanı elle %40'a aldığımda gürültü rahatsız edici seviyelerdeydi, %100 fanda sorun olmaz diyen arkadaşlara fan gürültüsünü bir de dinledikten sonra yorum yapmalarını öneriyorum. Açıkçası kendi kartımı test etmeden önce arada bu kadar fark olacağını düşünmüyordum ve grafiği fazla da önemsememiştim, oysa şimdi maalesef son verilen tablodan sonra 470'in sıcaklık verilerinin oldukça yanıltıcı olduğunu söylemek zorundayım. Diğert kart sahibi arkadaşlar da belli fan hızlarında Unigine'de %99 GPU yükü altında elde ettikleri sıcaklık değerlerini paylaşırlarsa gerçek tablo daha kesin bir şekilde ortaya çıkacaktır.

İşte olay da burada başlıyor. Millet aman canım %100 e alınca ısınmıyormuş diyebiliyor niyeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: fotifoti

200$ ı geçmezdi ekran kartı fiyatları, bu aç gözlülüğümüz adamları iyice aç gözlü yaptı. 1000tl ye feriştahını almam.

490tl ye 5850 aldım,default ayarlarda hemen hemen aynı değerleri vermişler. zaten yazın yeni modeller gelecek, bu kartın benim için hiç bi anlamı yok .

senin için şu anda tabiki anlamı yok zaten elinde su anda guzel bir kart var degisitirip zarar etmene gerek yok

yeni ekran karti alacaklar için bu kart
    tabi piyasaya maksimum 700 tl gibi bir fiyattan gelirse
    buda aslinda pahali ama ne yapalim tr deyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 31 Mart 2010; 21:52:21 >
  • lj94 bende sürekli takip ettiğim forumun bu durumda olmasından şikayetçiyim aslında senelerdir takip ederim yeni üye oldum saygı duyduğum insan source (nick yanlış yazdıysam özür diliyorum sahibinden) anlamsız bir şekilde taraf tutmaya başlamışlar gibi geldi bana içlerinden bir tek leon-x bu duruma yorum yapmadı yapmasında zaten...
  • inceleme için ellerinize sağık
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

5970 alasım geldi feci bi şekilde

5870'imi alacak varsa satabilirim, kutusu faturası full dür 1mhz overclock yapılmamıştır

ben gtx 470le 1hafta takılırım maksimum sana satarım
  • tesekkurler mesut bey inceleme için konu uzamasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

5970 alasım geldi feci bi şekilde

5870'imi alacak varsa satabilirim, kutusu faturası full dür 1mhz overclock yapılmamıştır

ben gtx 470le 1hafta takılırım maksimum sana satarım

5870i satıp niye daha yavaş bi karta geçiim yaw

• Anni doğru söylemiş.. o unique sıcaklık matrisine bakarsak eğer

fan hızı %80 altında stabil değil ve %50 olan 470 de 92 derece görmüş.. o değerleri stabil gibi göstermişsiniz videoda.. o şekilde video da görünmesi yanıltıcı.. bad company için ortalama aynı driver yapma süreleri vardı orasıda doğru..

ben 5850 yi 950/1200 değerlerinde 1.237 volt ta %40 da bırakıyorum 75-80 arası sıcaklıklar.. ve daha yukarısı elektrikli süpürge gibi ses çıkarıyor.. %50 de oyunu sesli oynuyorsanız anca idare edilebiliyor.. testlerde millet alıp almamaya karar veriyor.. evinde kullanamayacağı şeyler testte olduktan sonra kendi söylediğiniz gözlük - sobalı ev olayı oluyor burada da..burada alım gücü ile alakasız ama örneğinizi bilenler için iyi bir metafor.. testte bütün değerlerin günlük kullanım olabilecek durumda olmalı ve o şartlar altındaki sıcaklık, çekirdek hızı vs olmalı..

tekrar ediyorum önceki söylediklerimi 470 in zaten geçeceği biliniyor... belki geçerdi diye düşünüp istemedik 5850 oc yi.. aradaki yüzdesel farkı görmek önemli olan.. fiyat farkı ile performans farkı karşılaştırmak için.. birde fiyatlar 5870 seviyesine yaklaşırsa demişsiniz ama fazlasıyla geçecek.. resmi olarak listelere girdi büyük marketlerin..

470 de tessellation daki başarısıda belli.. ama tessellation un oyunlardaki durumu da belli.. unique seviyesi oyunlara gelene kadar ne 4** serisi ne 5*** serisi piyasada olacak.. sıfır larının bulunacağını bile sanmıyorum o zaman.. dx11 in oyunlarda tek ve en büyük artısı ışıklandırma şuanda.. o da iki seride de gayet yeterli.. bu durumda bütün oyun testlerinin toplam süresi kadar unique gösterilmesi tamamen yanlıştır.. o seviyeye gelene kadar oyunlar atide birşeyler yapar heralde yapmazsa o zaman konuşulur..

aşağıda yüklü oyunlarımın olduğu resim var.. dx11 oyunları içlerinde sarı ile işaretlenmiş durumda.. ve metro dışında hepsi yüksek fpsler alıyor.. metroda zaten tess kapalı aynı fps vermiş 470.. açıkken çok önde sayılır yüzdesel olarak ama o da oynanabilir seviye de değil.. yani ikisindede kapalı olcakken açık olsaydı şöle olurdu muhabbetine gerek yok.. oyundaki optimize sorunu.. iki seride de kötü.. o oyunda average fps de gerçeği yansıtmıyor zaten.. bi yerde 80 bi yerde 25 e düşüyor.. ortalama yüksek çıkıyor ama düşme olmasın diye kapatıyorsunuz o özelliği.. sonuçta zincirin kuvvetini en zayıf halkası belirler..

ortalama herkeste bu durum söz konusu.. oyunlar değişir ama yüzdeler değişmez..
    Nvidia GTX 470 video inceleme

• Bu videoya göre GTX480'e göre GTX470 almak daha mantıklı fakat işin içine HD5970 girerse iş değişir. Kral bence hala iş başında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 31 Mart 2010; 23:04:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@demircibu
    sen onu bırakta o sende olup bende olmayan bilgilerle bana şu 40nm alana 3,2milyar transistör nasıl sığdırdılar onu bir anlat bende öğreneyim.
    ondan sonra kalan detayları da açıklarsın...

ben hala her zamanki gibi teknik boyuttayım ve senin gibi aklıma gelen hakaret, saçmalık ve iftiraları etrafa savurmuyorum.

hala o yazdığın müthiş cümlelerin açıklamasını beklemekteyim.

bu 40nm ve 3 milyar olayı nedir onu anlamadım ben ? gtx480 datasheet dökümanlarına bakılınca ''3.0 billion transistors in 40nm process technology'' bazı yerlerdede 3.2 billion olarak geçiyor yani yanlış olan ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihandark -- 31 Mart 2010; 23:31:36 >
  • 40nm alana değil.. 500 küsür mm2 alana sığıyor 3.2 billion(milyar) transistor.. 40nm üretim tekniği.. gpu alanı değil..
  • quote:

Annihilator: 5970 alasım geldi feci bi şekilde

dun vatanda 1120tl idi worlde 8taksit
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

quote:

Annihilator: 5970 alasım geldi feci bi şekilde

dun vatanda 1120tl idi worlde 8taksit

bugün de öyle de worldcard yok, ayrıca taksitle almam... bi de önce 5870'i satmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: canpii

40nm alana değil.. 500 küsür mm2 alana sığıyor 3.2 billion(milyar) transistor.. 40nm üretim tekniği.. gpu alanı değil..

ben alan olayını görmemişim pardon 40nm alan gözle görülmez yahu 40nm herbir transistörün kapladığı yer olabilir diye tahmin ediyorum o kadar araştırmadım ama 3 milyar transistörde anca öle sığar
  • nvidia pek iyi bir kart serisi çıkarmadı.bakalım ne yapcaklar bu gidişle
  • Beyler terimleri yanlış kullanan arkadaşlar var.

Nanometre yani nm uzunluk birimidir.O kadar ufaktır ki 1nm cm nin 10 milyonda biridir.

Aşırı küçük ölçüdür.Elektren mikroskobunda görülür.

40nm (tahminim transistörler arasındaki uzaklık yada transistör boyu olabilir).Yanlışsa lütfen düzeltin.

Bügün die alanı yani çekirdek olarak bildiğimiz şeyin alanı 5970 te örnek verirsek 334 milimetre karedir.

Bu alana 2 milyar 154 milyon transistör sığdırılmaktadır.

Bide cm boyutunda transistörler vardır onlarla bu kesinlikle farklı şeylerdir karıştırmayalım.
  • dx11 tessellatıon baya fark ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

neden korkdun senin 2mmlik kaslarından korkmuyoruz biz mesela resimdeki
    resmin altındadaya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün... yazmış
    nasıl bir forumdur burası ya

bu forum:

- 40nm alana 3,2milyar transistör sığdırdılan
    - aynı bantdan çıkan 1gpu'yu tek slikondan üretmeyen
    - 100lerce aynı tabaka bir arada kesilip üreticilere yollanan
    - ve hepsi farklı farklılıklar gösteren..

inanılmaz olana inanan bir forumdur...

ama ne oldum deme ne olacam de, demişler. aynen devamını bekleriz...

kim ne derse desin nvidia 40nm alana...

diye başlayan bir yazı okumuştum geçenlerde onunla ilgilimi burda dönen geyik?

40 nm2 olsaydı bari:)

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Beyler terimleri yanlış kullanan arkadaşlar var.

Nanometre yani nm uzunluk birimidir.O kadar ufaktır ki 1nm cm nin 10 milyonda biridir.

Aşırı küçük ölçüdür.Elektren mikroskobunda görülür.

40nm (tahminim transistörler arasındaki uzaklık yada transistör boyu olabilir).Yanlışsa lütfen düzeltin.

Bügün die alanı yani çekirdek olarak bildiğimiz şeyin alanı 5970 te örnek verirsek 334 milimetre karedir.

Bu alana 2 milyar 154 milyon transistör sığdırılmaktadır.

Bide cm boyutunda transistörler vardır onlarla bu kesinlikle farklı şeylerdir karıştırmayalım.

EMRES754,bende nanometreyi transistörler arası mesafe diye biliyodum ama biraz önce öğrendim ki yanlış biliomuşum.Okuduğum yazı bir forumdan alıntı ve sıkılanlar olabilir diye önce alıntı sonrada linki vericem.Linke girmeden öncede işlemci üretimi ile ilgili bir link daha vericem önce buna bakmanızı tavsiye ederim(işlemcinin üretim sürecinin nasıl olduğunu görmeniz açısından)

" uretim teknolojilerini karakterize etmek icin kullanilan deger ("lambda" diye anilir) iki transistor arasindaki uzaklik anlamina gelmiyor. 65nm o uretim teknolojisinde cizebileceginiz en kucuk karenin bir kenari anlamina geliyor, yani bir pixelin kenar olcusu 65nm olan bir ekranda cizim yapiyormussunuz gibi dusunebilirsiniz kendinizi. Fazla ayrintiya girmeye gerek yok ancak bircok uretim teknolojisi iki transistorun arasinda sadece 1 lambda mesafe birakmaniza izi vermez, bu yuzden 65nm uretim teknolojisinde iki transistor arasindaki mesafe 65nm'den cok daha fazladir. Yani transistorlerin boyu 65nm'dan ufak degil,aksine daha buyuk.

Belli bir uretim teknolojisi icin transistorlerin boyutlari, transistorler arasinda birakilmasi gereken bosluklarin ne kadar olmasi gerektigini belirleyen kurallara o teknolojinin tasarim kurallari (design rules) denir. Yani sirket hangi 65nm uretim teknolojisini kullaniyorsa tasarimcilar o teknoloji icin belirtilen kurallara uyarak cizim yaparlar. Bu kurallarda uzakliklar birim olarak yukarida acikladigim "lambda" degerini kullanirlar. Modern bir 65nm teknoloji icin size aciklayabilecegim tasarim kurallari yok elimde, ancak ornek olarak TSMC 0.1um (~100nm) teknolojisinde minimum metal1 araligi 7 birim, yani bu teknolojide iki transistoru birbirine 700nm'den fazla yaklastiramiyoruz.

Kisaca soylemek gerekirse 65nm uretim teknolojisinde hassas ve guvenilir olarak cizim yapabileceginiz en kucuk birim 65 nanometredir diyebiliriz. Pixel boyu gibi dusunun. Kesinlikle transistor arasi mesafe ya da uzaklik degil. Bu arada her sirketin terminolojisi de farkli, mesela IBM bir teknoloji sozgelimi 90nm olarak duyurursa bu bazen ortalama "feature size" anlamina geliyor."

işlemci nasıl üretilirhttp://www.thgtr.com/islemci/islemci-cpu-nasil-uretilir/islemci-cpu-nasil-uretilir
    buda işlemcinin nasıl üretildiğinin videosu(animasyon)http://www.intel.com/pressroom/kits/chipmaking/index.htm
    buda alıntı yaptığım forumdan alınan konunun linkihttp://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=4&t=125403&st=0&sk=t&sd=a

NOT:20 dakikadır foruma giremiyorum ne oldu anlamadım,banlandım zannetmedim diil,ani banlanınca ne oluo uyarı mesajımı gelio cidden merak ettim
    düzeltme:yine ban yemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogo argentino -- 1 Nisan 2010; 1:03:27 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.