Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesut hocam sıcaklık testleri için teşekkürler. Buradan şunu anlıyorum ki kart kendi soğutucusu ve katlanılabilecek ses seviyesinde %28 oc olamıyor, doğrumudur?
  • Fan devrine göre sıcaklık testleri için teşekkürler, bu seferki tabloya göre demek ki testi bu sefer kasa içinde yaptınız. Yinede sıcaklık değerleri tehlike boyutlarında değil, %60 fan hızıyla sınırlarda kullanmak yerine 700/1400 olarak kullanılabilir zaten kasa içi havalandırması iyi olanlar bunu dert etmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Mart 2010; 18:26:35 >
  • ya arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyum şimdi bir an için. türkiyeden sadece donanimhaber den bütün masrafları karşılanıp adam çağırıp herkesden önce ellerine kartları verip yollamışlar..siz olsaydınız nası bir inceleme yapardınız? bence bu kadarı bile bayağı cesaretli ve dengeli olmuş.. hani olursunuz bi toms anadtech bi kaç ülkede çeşitli dillerde yayın yaparsınız bilmem ne kadar forum üyeniz olur tüm dünyada o zaman daha cesaretli daha kafanıza göre inceleme yapabilirsiniz. bende çok ayıplancak bi durum yok..
  • %70'e kadar stabil değil maşallah
  • daha önce bu değerler &100 fan hızında idle değerleridir yük altında olamaz dediğimde benim yazımı alıntıyla dalga geçenler bu tablo da ki sonuçlardan sonra ne diyecek çok merak etmekteyim
    veya hadi merak etmeyim
  • konunun şuan ki gidişatıyla alakası yok ama,öncelerden hatırladığım kadarıyla kartta kullanılan fan 21 watt gücünde 1.8 amperlik bir fandı ve model numarası BFB0712HF (yanlışsam düzeltin),fanı üreten delta elektroniğin sitesine baktığımda http://www.delta.com.tw/product/cp/dcfans/dcfans_product.asp?pcid=3&ptid=1 aynı model numarasına sahip fan bulamadım,fakat 70 mm lik aynı seriden iki adet blower tipi fan var ve bunların içinde en yüksek güce sahip olanı 0.31 amper ve 3.72 watt olan model.Bu modelinde devirinin 4000 devir olarak yazılması ve 42 desibel ses çıkarması tuhafıma gitti çünkü aynı büyüklükte ve aynı yapıda olup 21 watt güç çekebilecek bi fanın hızının (çekilen amperle birlikte tam lineer olmasada fan devrinin artacağı malum) aşırı derecede yüksek olacağını düşünüyorum.480 ve 470 de kullanılan BFB0712HF medel nolu fan hakında bilgisi olan varsa paylaşırsa yada link verebilirse iyi olur,bayadır uğraşmama rağmen aynı model nolu fanı bulamadım nette.

• @ sulo61gun, eleştiriye kapalı olunsaydı, bu sayfa içerisinde bu kadar eleştirel mesajı barındırmazdık. Bunca mesaj içerisinde sadece sizin mesajınız siliniyorsa hatayı kendinizde aramanız gerekir. Fake üyelik aldığınız her seferde asıl üyeliğinizin ceza süresi uzuyor. Üyeliğinizin tamamen kapatılmasını ne siz, ne de biz isteriz. Bu yüzden kurallar dahilinde devam edersek sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Tessellation teknolojisinin getirisi ve götürüsünü unigine üzerinde göstermenin tam olarak neresi yanlı bir tutum oluyor? Aynı test ATI kartlarda da aynı şekilde detay artışı sağlıyor. Bu video teknolojinin tam anlamıyla ne işe yaradığını anlatmak için oldukça etkili ve gerekliydi.

Bence değildi. Videonun uzunluğu ve konuluş noktası bana kalırsa bu bahsettiğiniz "gereklilik" 'in çok üzerinde ve çok yanlış. ATI de aynı görsel avantajları sağlıyor ama çok büyük bi FPS dezavantajıyla. Sizin yaptığınız, kusura bakmayın ama, teknolojiyi vurgulamak değil Nvidia'nın avantajını vurgulamak olmuş.

quote:

Test sonuçlarında Battlefield Bad Company 2 testlerinde sürücü problemi olduğu bariz bir şekilde ortada, bunu söylemek için nvidia fanı ya da nvidia pazarlama müdürü olmaya gerek yok GTX 470, GTX285 ile benzer performans sergiliyor sizce burada her şey normal mi?

BC2'yi saymasak bile Nvidia'nın yeni kartlarının oyunlara göre performans delta'sının çok farklı olabileceğini görüyoruz, örnek olarak Far Cry'daki performansı verebilirim. Yani Fermi mimarisi, mimarinin geometriye yoğunlaşıp texturing/shading'de GT200'e oranla çok önemli ilerlemeler yapılamamış olması ile özetlenebilir. Dolayısıyla FC2, Hawx gibi geometri yoğunluklu oyunlarda Fermi çok öne çıkıyor.

Fermi'nin çok öne çıktığı bu oyunlarda "bu ATIye bağlı bir sürücü sorunu" neden demiyorsunuz o zaman? Kartları çıkalı 8 ay olduğu için mi? Hayır, bu yanlış cevap. Nvidia software mühendislerinin sürücü yazmak için ellerinde çalışan silikon AYLARDIR vardı, en az 5 ay. Ki Bad Company 2 çıkalı 1 ay oldu. Nvidia mühendislerinin de ATI mühendislerinin de bu oyunla ilgili optimizasyon yapmak için aynı süreleri vardı. Oyunun "AAA title" denilen, piyasadaki en önemli ve en büyük oyunlardan biri olduğunu da unutmayalım. Kısacası eğer Fermi'lerin kötü BC2 performansı sürücülerle alakalı olsaydı, Nvidia ne yapar eder bu bug'ı giderip çıkarırdı kartları. Kartların performansını bu oyunda %30 artıracak büyülü bir sürücü beklemesin kimse kısa bi zaman içinde.

BC2 sonuçlarının Unigine demosundan kat kat daha önemli olmasına rağmen üzerinde toplam 6 saniye filan durmuş olmanıza duyduğum hayreti tekrarlıyorum.

quote:

Hız aşırtma testlerinde her zaman fan %100 yapılarak kartın tam manasıyla neler yapabildiği ortaya konmaya çalışılır. Bundan önce de böyle yaptık, GTX 480 videosunda yer alan 1GHZ HD5870 de böyleydi o zaman kimse bir şey demedi :)

Kartın fanını %100 yaparak tam manasıyla neler yapabildiğini anlayamazsınız bunun için LN2 gerekir. Ha eğer "LN2 gerçekçi değil, biz referans soğutucu ile ne yapıldığını anlamaya çalışıyoruz" derseniz de, ben size "%100 fan hızı gerçekçi mi" diye sorarım haklı olarak. Cevabı veriyorum: Değil. Dayanılabilir ve gerçekçi bir soğutma sistemiyle ne kadar OC yapılabileceğini test etmiş olmanız gerekiyordu. Şu an verdiğiniz tabloyu, 5 sayfa şikayetten sonra değil incelemenin içerisinde vermiş olmanız gerekiyordu. HD5870 incelemenizi okumadım, o da öyleyse o da hatalı demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 31 Mart 2010; 17:43:46 >

• Tartışmalar uzayıp gitmişBen de çok yorum yapmayı sevmesem de kendi düşüncelerimi karışık da olsa yazayım

ati 5000 serisi zar boyutu 338 mm2 ve 2.1 milyar transistöre sahip.Nvidia nın gpusu daha büyük ve daha fazla transistöre sahip.Sonuç nvidia tarafında daha fazla ısınma ve daha fazla performans beklentisi.Ati de ise daha az ısınma ve masa üstünde inanılmaz düşük güç yüketimi.Ati az alanda az güçle büyük işler başarmış gibi duruyor.Ama nvidia ise kendi gpusuna rakibinde olmayan teknolojileri sığdırmış.

Nvidianın 40nm üretim teknolojisi ile bu seriyi çıkartmasına gerek var mıydı? vardı.çünkü ati asıl olarak gtx285 ile 295 i rakip aldığı 5000 serisi ekran kartlarıyla eski serisinin neredeyde iki katı performans veriyordu ve win7 ve directx 11 muhabbetiyle bir anda pazarı domine ettiler. Nvidia da yeni bir gpu yapısı hazırlanırken yakalandı.Bu gpu aslında kesinlikle 40 nm için değil daha düşük (28 nm olabilir ) nanometrik bir yapıda tasarlandı.Bu gpuyu da bazı riskleri göze alarak (ve ayrıca kendisi de para kazanmak isiyor tabiki ) piyasaya sürdü. Ve ati aslında nvidia dan teknoloji geliştirme babında geri olmasına rağmen 5 serisinin başarısı ile bu boşluğu kendini gelecek nesil için hazırlamakla geçirdi. Bence iki seride şu an için hiçbir şey ifade etmiyor kullanıcılar için.Gelecek seriler asıl olarak karşılaştırmaların yapılması gereken seriler.Çünkü ne ati ne de nvidia kartlarındaki teknolojileri tam manasıyla kullanamadan yeni seriye geçecekler.

Tessellation teknolojisine ati yanlış hatırlamıyorsam x1950xt ekran kartından bu yana destek veriyor.Ancak directx11 ile bu ön plana çıktı.O zaman bu teknoloji ile ilgili bir kaç yazı okuduğumda baya etkilenmiştim.Ama ne oldu ati elindeki desteklediği teknolojiyi piyasaya yediremiyor.Ne zaman nvidia önem verirde o zaman ön plana çıkıyor.

aslında aklımdan çok şey yazmak geçiyordu ama tıkandım.unuttum-Ses ,çektiği güç, sıcaklık,fiyat performans ,desteklediği teknolojiler vs bunlar karşılaştırma kriterleridir.Ben şöyle bir düşündüğümde kazananın ati olduğunu düşünüyorum.

Ne ativi ne de nvidia cıyımİki tane ekran kartım var biri 8800 gt biri de 4850

• Sırf eleştirmek için eleştiriyorsunuz ve kendi eleştirilerinizdeki tutarsızlıkların farkında değilsiniz. Acaba eleştiri sahipleri taraf tutmadıkları iddiasındalar mı? Yoksa tarafsız oldukları imajı mı veriyorlar sadece?
  • neticede eleştiri mekanizması işe yarıyor ve bazı yanlışlar düzeliyor(mesut bey in sundugu fan sıcaklık tablosu). sanırım bu kartı kimse araba içinde çıkacak görültü seviyesinde oc li kullanmak istemez.
  • abow ortalık kan gölüne dönmüş resmen ati fanları kendini kaybetmiş

en iyisi ortlıkta fazla dolaşmamak
  • @ annihilator
    GF100'de doku birimleri kısılmış daha çok geometri gücüne önem verilmiş bu doğru, ancak kısılan doku birimleri eskisi gibimi çalışıyor birde texture performansını dengeleyen daha büyük L2 cache bellek yapısı var. Yanlış anlaşılmasın GT200 sahip olduğu daha fazla doku birimi ile daha iyi texturing/shading performansı verebilir, bunu daha iyi anlayabilmek için texture ağırlıklı oyunlarda iyice bir test etmek gerekir. Ben yinede BC 2'de sürücü sorunu olduğunu sanıyorum ama yanılıyorda olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Mart 2010; 18:00:15 >
  • quote:

[simage]http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/WTM_gpu sicakligi.001.jpg[/simage]

Yük altında 45 50 dereceyi geçmiyor demişsiniz ama ben burada 60C görüyorum...

Ancak %80in altındaki fan devirlerinde stabil olarak çalışmayan bir OC gerçekçi olmanın çok uzağında, bunu da söylemem gerekiyor. Israrlar üzerine bu tabloyu eklemeseydiniz belki de anlayamayacaktık kartları gerçekçi olarak bu seviyelere OC edemeyeceğimizi. Bunu bir hata olarak görmüyor musunuz?

778MHz'lik bir overclock gerçekçi olmadığı gibi, tüm 470 OC değerleri de bu hızlara göre alınmış ve tablolara da bu eklenerek bana kalırsa yanlış performans beklentileri verilmiş izleyenlere.
  • Sanki "overclock"un bir standardı var. Sanki herkesin herhangi bir işlemciyi veya ekran kartını %28 "overclock" edebileceğinin bir garantisi var. Orada sadece elde etmeye başarabildikleri % 28 oranında "overclock" ile alınmış test sonuçları var, o kadar. Bu herhangi bir donanım bileşeni için sadece bu anlama gelir, başka bir anlama gelmez. Sanki testi yapanlar GTX 470'i mutlaka alın, % 28 "overclock" yapıp canavarlaştırırsınız diyorlar.
  • quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Tessellation teknolojisinin getirisi ve götürüsünü unigine üzerinde göstermenin tam olarak neresi yanlı bir tutum oluyor? Aynı test ATI kartlarda da aynı şekilde detay artışı sağlıyor. Bu video teknolojinin tam anlamıyla ne işe yaradığını anlatmak için oldukça etkili ve gerekliydi.

Test sonuçlarında Battlefield Bad Company 2 testlerinde sürücü problemi olduğu bariz bir şekilde ortada, bunu söylemek için nvidia fanı ya da nvidia pazarlama müdürü olmaya gerek yok GTX 470, GTX285 ile benzer performans sergiliyor sizce burada her şey normal mi?

Oyun testlerinde piyasada oynanan veya oynanmak istenen bütün oyunlara yer vermeye çalıştık. Bu oyunlar GTX480 incelemesinde de varlardı tam olarak oyunlarla ilgili sorunu anlamış değilim.

Hız aşırtma testlerinde her zaman fan %100 yapılarak kartın tam manasıyla neler yapabildiği ortaya konmaya çalışılır. Bundan önce de böyle yaptık, GTX 480 videosunda yer alan 1GHZ HD5870 de böyleydi o zaman kimse bir şey demedi :)

Değerlerde bir yanlışlık olsa testleri tekrarlayabiliriz fakat sonuçlarının değişeceğini umuyorsanız, testleri 100 kere de tekrarlasak sonuçlar değişmeyecek, kartlar elinize geçtiğinde sağlamasını yapabilirsiniz bu yüzden incelemenin tekrar yapılmasına gerek görmüyoruz.

GTX 480 incelemesinde kartlar kötü çıktığı için taraflı demeye cesaret edemeyenlerin GTX 470 biraz iyi bir grafik çizdi diye testi taraflı diye nitelendirmeleri de beklediğimiz bir şeydi. 6 gün boyunca geceli gündüzlü çalışmanın sonrasında ortaya konan sonuçlardan biz eminiz.

Bu güne kadar incelemelerimiz neticesinde ürün alma kararı veren kişilerin şikayette bulunduklarını görmedik, bu inceleme nedeniyle de göreceğimizi sanmıyorum zira videonun sonuçları ortada değerlendirmek size kalıyor.

Yurtdışında yer alan testlerle de sağlamasını yapabilirsiniz.

Sıcaklık konusunda merakı olan arkadaşlar için sıcaklık değerlerine ait tablo aşağıdadır. Ardıl testler sonucunda elde edilmiştir.

[simage]http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/WTM_gpu sicakligi.001.jpg[/simage]

Sevgiler,
    Mesut Çevik

mesut bey böyle kişiye özel açıklama yaparak onları daha fazla gaza getirdiğinizin farkındasınız umarım siz testlerinizi yapmışsınız hadi 1-2 açıklama yaptınız bari daha devam ettirmeyin bunlar sizide zıvanadan çıkaracak sanki bu forumdaki herkes mazlum tessellation videosuna bakıp ''abey grafiğe boaakkk kesin bu kartı alacağım'' diyecek sonuçta herkes az çok donanım işinden anlıyor kendi kriterlerine göre değerlendirir siz tanıtıcı bir video eklemişsiniz o kadar en son olarak şunu söyliyeyim 90'lı yılların başından beri internet ile haşır neşir olan biri olarak şunu söyliyebilirim bizim ülkemizde ne kadar bir işe yaramayan insan varsa bu forumlarda çığırtkanlık yapar (forumları kullanır demiyorum ''çığırtkanlık yapar'' diyorum) çünki insanın doğasında vardır bu çevresi sosyal yaşamı olmayan insan kendini bir yere ait hissetme üstünlük kurma içgüdüsü ile sanal kişiliklerin arkasına saklanıp ''ben şöle bilirim ben böle bilirim amanda admine şunu dedim şöyle lafı gediğine oturttum'' çabası içindedir o yüzden çok dikkate almayın yeni testler yapın yeni ürünler tanıtın bizde bilgilenelim

emekleriniz için teşekkürler

not: bu şekilde düzelteyim o zaman sahafiec dostum uyardığın için saol ekşi sözlük lost falan kafam duman olmuş musakka dostumdanda özür dilerim ayrıca örnek konusunda da haklısın kalabalıktan dolayı yanlış yapılmış bir alıntıyı bile kendileri için bulunmaz nimet olarak görüyorlar fırsatçılık böyle birşey olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihandark -- 31 Mart 2010; 18:16:02 >

• Burada sanki anti-nvidia durumu var dışarıdan takip ettiğim kadarıyla..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

Yük altında 45 50 dereceyi geçmiyor demişsiniz ama ben burada 60C görüyorum...

Ancak %80in altındaki fan devirlerinde stabil olarak çalışmayan bir OC gerçekçi olmanın çok uzağında, bunu da söylemem gerekiyor. Israrlar üzerine bu tabloyu eklemeseydiniz belki de anlayamayacaktık kartları gerçekçi olarak bu seviyelere OC edemeyeceğimizi. Bunu bir hata olarak görmüyor musunuz?

778MHz'lik bir overclock gerçekçi olmadığı gibi, tüm 470 OC değerleri de bu hızlara göre alınmış ve tablolara da bu eklenerek bana kalırsa yanlış performans beklentileri verilmiş izleyenlere.
    keza zaten o değerlerde bir gpu'nun çalışmayacağı çok açık. öyle bir gpu yapılmadı. bunu ben söylediğimde aforoz edildim burda. şimdi bu şekilde olduğu ortaya çıktı.
    yukarıda guru3d.com vehttp://www.overclockersclub.com sitelerinden de alıntı verdim.
    adamların hangi fan değerinde hangi ses ve stabilite sağladıkları çok detaylı şekilde irdelenmiş.
    buradan artık şu sonuç çıkıyor

fermi iyi teknolojik özellikleri ve getirileri olan bir kart.
    dx11 altında daha başarılı. fizik ve cuda altında ki performans kaybı 200 serisine göre daha iyi.
    hızlı ve yurt dışında ki fiyatlandırması gayet yerinde.
    yani yurt dışında yaşayan biri için alması gayet normal karşılanabilir.
    ayrıca oc aralığı da gayet iyi
    ancak,

götürüleri ise kart çok ısınıyor çok güç harcıyor. bunun yanı sıra fan'ı oc altında stabiliteyi sağlamak için %70 ve üzeri konumda çalıştırılmayı uygun görüyor ki bu daha önceki yazımda verdiğim gürültü tablosundaki ferminin konumunu net olarak gösterir.
    zaten overclockersclub sitesinde annihilator'un da bahsettiği son kullanıcı incelemesinde kartın auto durumunda oc de 100 derece ve üzerini gördüğü vurgulanmış.
    ayrıca bu değerler 25 derece ortam sıcaklığında alınan değerler. yani daha sıcak bir eviniz varsa daha zor durumda olabilirsiniz ( misal ben )
    annihilator'in vurguladıkları ve bu dediklerim video'da yer verilseydi o zaman inceleme yerinde olmuş diyebilirdim.
    şimdi ise uğraşınız için teşekkür eder ama inceleme baştan sona yanlış diyebiliyorum. çünkü iyi yönlerin yaında sonuç kısmında kötü yönlerde yazılır.
    470'in kötü yönleri iyi yönlerini bastırır cinsden

• ee ati boyların tek kozu vardı oda sıcaklık gel gelelmi %70 de 69C oluyor yani bu kartın alınabilirliyi iyice arttı demek
    normal atiboylarin sinirlenip kavga çıkarması güç tüketim tablosuda ortada bence GTX 470 şuan gayet mantıklı
  • gpu hızı baya iyi çıkmışki herkesin yani nvıdıa kartlara o.c yapanlar bilir gpuya voltaj vermeden pek mhz yüklenemezsiniz çünkü gpuya atadığınız her 1mhz fazla saat hızında shaderlarda otomatik olarak hızlanır değişir bu fpsye baya etki kazandırır ama çok yüksek gpu mhzları stabil olmaz atide bu hızlar daha fazla gidiyor voltaj artırıp gpuya o.c yapmak risklidir zaten garanti dışı kalma ihtimalı çok yüksek

her gpu aynı o.c potansiyeline sahip değildir işlemcilerdede geçerli bu aynı kodlu olsalar bile aynı bantdan çıkan 1gpu tek slikondan üretilmiyor 100lerce aynı tabaka bir arada kesilip yollanıyor üreticilere ve hepsi farklı farklılıklar gösteriyor

gibi örnek
    Nvidia GTX 470 video inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 31 Mart 2010; 18:26:05 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.