Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 video inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
40.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diehard ATI fanlarının saldırısına uğramış editör takımı resmen. Bu gruba annihilator ve mageji ekürisini eklerseniz ilk grup ikinci grubu feci gaza getirir bence.

Her yeni donanım çıktığında, incelemelerde bu donanımın avantajlı olduğu yerlerden testler gerçekleştirilir. 58xx ilk çıktığı zamanları hatırlayın. Ben birçok sitede kartların x8 AA ayarıyla test edildiğini gördüm. Neden? Çünkü yeni kartlar muhtemelen farklarını burada gösterir. İşin raconu budur tabiri caizse. Her ürünün güzel yanları vurgulanır.

O yüzden buradaki olayı anlayışlar karşılıyorum ve DH'ye birşey demiyorum. Bunda ATI fanı olmamanın da etkisi var tabii. Testte Crysis,Hawkx, Dirt 2, AVP gibi ATI ile daha yakın oyunlar var, bunları kimse fark etmedi mi?. Sadece Crysis'i ele alalım, çoğu kullanıcı hala Crysis Nvidia kartlarda daha iyi çalışır sanıyor. Ama 48xx ve 58xx serisinin en başarılı olduğu oyunlardan birisidir son 1-2 yılda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 31 Mart 2010; 18:22:36 >

• Şahsen DH'nin tarafsızlığından hiç şüphe etmedim ancak son zamanlarda yaptıkları testlerde bazı büyük dikkatsizlikleri olduğunu da üzülerek belirtmek isterim. Örneğin ilk kez 5830 incelemesinde gözüme çarpacak kadar rahatsız etmişti bu hatalar. Yanlış hatırlamıyorsam o testte ya 5770 ya da 5850 kullanılmamıştı ve şahsen en çok merak ettiğim konu 5830'un arasında bulunduğu iki modelden hangisine daha yakın bir performans verdiğini görebilmekti ve belki de testin en can alıcı noktası bu nedenle karanlıkta kalmıştı. Aynı şekilde MÇ'in şahsi yorumlarında 480'nin OC denemesinde 800W'lık bir PSU'nun yol kaldığını öğrenebilirken resmi test videosunda bu konuya hiç değinilmemesi de garibime giden olaylardan. Neyse, sadece bundan sonraki testlerinizde biraz daha dikkat diyorum.

• benim için en onemli olay fiyat/perf. oranıdır.Sonucta cogu türk tüketici gibi benimde bütcem kısıtlı.

1000 ytl ye satılan gtx 470 isterse 1500 tane yeni teknolji getirsin.Bu teknolojilerin oyunlarda cok cok büyük etkisi olmadıgı sürece ve fps olarak arada cok fark olmadıgı sürece gerisi onemli degil
  • açıkçası ATI fanı olmanın çok uzağındayım ve hatta uzaklaştırılmadan önce herkes bana Fermi'yi neden bu kadar "savunduğumu" soruyordu, ayrıca uzaklaştırılmamın sebebi de ATI'cilere ettiğim bir laftı.

Onları derken Nvidia fanı değildim şimdi de ATI fan'ı değilim. Her şeye objektif bakmaya çalışıyorum ve bu incelemeyi yanlış buluyorum.

Yurtdışındaki fiyatları ile Fermi serisinin, yaratılan "berbat olacak rezil olacak" beklentilerinin çok üstüne çıktığını söyleyebilirim ve genel olarak özellikle 480'i başarılı buluyorum, tabii yurtdışı fiyatlarıyla. 470 de fena değil fakat bu videodaki inceleme yanıltıcı.
  • ille de yeni ekran kartı alacam diyen varsa Fiyatı türkiyede gerçekten uygun bir yere konumlandırılırsa bu yeni seri ati ve nvidia kartlar arasından gtx 470 i almak gerçekten mantıklı.Ancak stok sogutuculu olanları değil.Valla ben stok sogutuculu 4850 kullanıyordum zamanında ramleri sıcaklıgı kaldıramamıştı.

herkes her şeyi her cümleyi kendisine göre yorumlar.Mesela çekilen wattla elektrik faturasına yansıması tablosu gerçekten merak edenler için bilgilendiriciydi.Ancak başka birisi bunun nvidia yı savunmak için aslında çok bir fark olmadığını göstermek için yapıldığını da düşünebilir.

Tessellation tanıtım videosu ilk ati kartlar çıktığı zaman incelemelerde boy gösterseydi kimse bunu yadırgamazdı.Şimdi de çok bir fark etmiyor ama herkes anlamak istediği gibi anlıyor işte.
  • niye oyunların çoğuluğu nvidia nın para desteği sağladığı oyunlardan seçilmiş.
    oyunları bu şekilde seçip nvidia yı iyi göstermeyemi çalışıyorsunuz. yokmudur kimsenin desteklemediği oyunlar
  • Gittim geldim brkaç saatte ne olmuş burda yau?

Ha bu arada Flight Simulator X muhabbeti arada kaynamaz umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

açıkçası ATI fanı olmanın çok uzağındayım ve hatta uzaklaştırılmadan önce herkes bana Fermi'yi neden bu kadar "savunduğumu" soruyordu, ayrıca uzaklaştırılmamın sebebi de ATI'cilere ettiğim bir laftı.

Onları derken Nvidia fanı değildim şimdi de ATI fan'ı değilim. Her şeye objektif bakmaya çalışıyorum ve bu incelemeyi yanlış buluyorum.

Yurtdışındaki fiyatları ile Fermi serisinin, yaratılan "berbat olacak rezil olacak" beklentilerinin çok üstüne çıktığını söyleyebilirim ve genel olarak özellikle 480'i başarılı buluyorum, tabii yurtdışı fiyatlarıyla. 470 de fena değil fakat bu videodaki inceleme yanıltıcı.

şuan fiyat performans kartı gtx 470dir çağataycım neden diceksin gtx 470 o.c edildiğinde nerdeyse aynı gtx 480 ile farkındaysan ve gtx 470 sadece ülkemizde 1000tl diye absürt ve hiç anlamadığım şekilde pahalı yurt dışındaki vatandaşlar 349$ bu kartı alıyor bizim suçumuz nedir

GIGABYTE GV-N470D5-13I-B GeForce GTX 470 (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card - Retail

$349.99

MSI N470GTX-M2D12 GeForce GTX 470 (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card - Retail

$349.99

hadi kdv cart curt diceksiniz tamam onada okeyiz 349$+kdv yüzde18=411 dolar bugünkü kurdan 628tl yapar bu fiyat çok iyi..

• İnceleme de kart gibi müthiş olmuş. Elinize sağlık. Yorumlardan anladığım kadarıyla Ati fanları can çekişiyor :D Tutarsız yorumlar diz boyu...
  • @demircibu

Şu an için f/p kartı değil maalesef. Türkiyede yaşıyoruz ve Türkiye fiyatları üzerinden yorumlamalıyız.

Ne zaman 600,00 TL leri görür (mevcut kartlar içinde) o zaman f/p kartı olur.
  • duyarsız kalmayın nvıdıa tr ofisine mail yollayın yada direk nvıdıaya arada çok ciddi fark var 245dolarlık bir fark bu soygundur yeter artık
  • Kanunen yapabilecekleri birşey yok. Üretici, perakende satış fiyatlarına karışamaz. Duyurdukları "tavsiye edilen satış fiyatları" sadece. Başka şekillerde baskı oluşturabilirler mi? Belki ama pek ümitli değilim.

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu
    duyarsız kalmayın nvıdıa tr ofisine mail yollayın yada direk nvıdıaya arada çok ciddi fark var 245dolarlık bir fark bu soygundur yeter artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Jedi -- 31 Mart 2010; 18:50:29 >
  • quote:

quote:

açıkçası ATI fanı olmanın çok uzağındayım ve hatta uzaklaştırılmadan önce herkes bana Fermi'yi neden bu kadar "savunduğumu" soruyordu, ayrıca uzaklaştırılmamın sebebi de ATI'cilere ettiğim bir laftı.

şuan fiyat performans kartı gtx 470dir çağataycım neden diceksin gtx 470 o.c edildiğinde nerdeyse aynı gtx 480 ile farkındaysan ve gtx 470 sadece ülkemizde 1000tl diye absürt ve hiç anlamadığım şekilde pahalı yurt dışındaki vatandaşlar 349$ bu kartı alıyor bizim suçumuz nedir

GIGABYTE GV-N470D5-13I-B GeForce GTX 470 (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card - Retail

$349.99

MSI N470GTX-M2D12 GeForce GTX 470 (Fermi) 1280MB 320-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video Card - Retail

$349.99

hadi kdv cart curt diceksiniz tamam onada okeyiz 349$+kdv yüzde18=411 dolar bugünkü kurdan 628tl yapar bu fiyat çok iyi..

neye göre f/p ? her 470 in 775 i göreceğini mi zanediyorsun ? ortalama 700 civarında seyrediyor bazıları 680 kalırken bazıları 720 e çıkıyor ortalama genelikle 700 zaten senin dediğin türlü olsa ben kendim 470 alırdım amerikadan

• Performanslarda driver güncellemesi ile min. %10 Artış.
    Fiyatlarda Minimum %30 düşüş lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Performanslarda driver güncellemesi ile min. %10 Artış.
    Fiyatlarda Minimum %30 düşüş lazım.

bence de mantıklı olarak gtx 470 700 e gtx de 1000 liraya alınabilir o da maximum .. aslına ederi gtx 470 600lira gtx 480 de 800 olmalı
  • O.C. seviyesini %20 olarak fan devrinide %60 olarak ayarlayarak günlük kullanılabilir. Ne kart zorlanır ne fan. Kavga bitmiştir dağılın
  • [simage]http://www.donanimhaber.com/image.aspx/images/haber/WTM_gpu sicakligi.001.jpg[/simage]

kart yanıyor çok ısınıyor yazın mafolduk diyenler nerdesiniz

kartın ısındığı fan hızının %50 olduğu bariz şekilde ortada

ve tahmin ettigim gibi cok cok sıcak ortamlarda bile %60 fan hızı yetecektir

kısacası kart aslında yanmıyor
    driver düşük hızlarda çalıştırarak cok sessiz calismasini sagliyor kartin
    ayrica kartin 95 dereceye kadar hiz arttirmamasi cok iyi bir ısı toleransina sahip oldugunun gostergesi

birde %70 de stabil olmamasini anlayamadim

%80 de sadece 66 derece

%70 veya %60 da maksimum 75 85 dereceye kadar cikacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 31 Mart 2010; 19:19:03 >

• quote:

quote:

$349.99

$349.99

hakikaten şu anda yüksek segment için en iyi f/p kartı bu

tabi henüz ülkemiz için malesef geçerli değil

cunki bizde 900 tl olan kart yurt disinda 525 tl

• Ben karısmam kaç olursa olsun 470 almalısın
  • açıkcası burada annihilator ve banada biraz fazla yüklenme oldu ama eğri oturup doğru konuşalım
    öncelikle eküri felan değiliz
    keza annihilator'ü en çok eleştiren hatta zamanında takışan kişilerin başında ben geliyorum keza aynı şekilde o da.
    ama sonuçta biz bunu eleştri boyutunu tartışma boyutuna getirmeden yapmaya da elimizden geldiği kadar çalışıyoruz artık.
    başlarda nvidia fan'ı gibi görünsede diğer insanlara karşı,
    ne nvidia fan'ı ne de ati fan'ıdır kendisi

keza benimde ati veya nvidia fan'ı olmadığım gibi.

fermi yerden yere vurduğumuz bir kart değil
    yurt dışı için fiyatlandırması dahi artı yönleriyle iyi bir kart.
    ancak eksi yönlerinin de vurgulanması gerekir ki bir tüketicinin ilk baktığı yer ürünün eksi yönleridir.
    biz sadece bu video da bir çokları gibi bunlarında vurgulanmasını beklerdik.
    bunu istedik diyede sanırım suçlu sayılmayacağız?
    insanların en büyük eksiği objektif olmamasıdır.
    bunu başaran insanlar var bu forumda.
    mesela ben başka bir yerde ATI'ci ilan edilmiştim. daha sonra ferminin artı yönleriyle anlatıp hakikaten yapmış adamlar dedikten sonra nvidia'cı oldum. ama tutup sadece artı yönlerini anlatmadım ki? onlarca yazım var eleştirdiğim yönlerini anlattığım.
    keza ATI için de böyle.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.