Şimdi Ara

Nvidia GeForce GTX 670 video inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
0
Favori
24.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güçlü bir kart yapmalarına rağmen güç tüketimi oldukça tatmin edici
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Bu kartın çıkmasıyla tabiki sorular sorulmaya başlancaktır.1.Kart gtx680 performansına çok yakın bu yüzden kullanıcı için 670 daha iyi bi seçim olucaktır.Peki nvidia niye bu kadar yakın bi kart yaparak 680 i zor duruma düşürmüştür ?Kartın tdp si çok düşük olduğu için normal kullanımda sessiz olması doğaldır.Soğutucusuda küçük olabilirdi bana göre.Kompakt kart her zaman tercih edilmelidir.Açıkçası 680 i beğenmemiştim.Çünkü aynı saat hızlarında 7970 ile aynı kart oluyorlar.Fakat bu kartı beğendim tavsiye ediyorum.

senin mantık toptan yanlış. iki farklı karttan bahsediyoruz. gtx680 1100 ve 7970 100 mhz oc yapılmışsa bu adil mi oluyor? dünyada gtx680 i beğenmeyen nadir insanlardan olduğunu düşünüyorum. ayrıca gtx680 bir prestij modeli. zaten az bulunmasının nedeni gtx670 in esas kart olması.

Sen bi daha oku anla onla sonra alıntı yap tamammı.670 esas kart felan değil kim dediyse kandırmış seni.Testleri yaptık 7970 ile 680 aynı saat hızlarında aynı seviyedeler.Bunun için 5000mhz overclock yapmakla 5mhz overclock yapmak farketmez sonuçta 1050mhzda 7970 ve 680 aynımı aynı.680 i beğenmemek benim kişisel seçimim kimseyide ilgilendirmez.Senin gibi kullanıcılar adamı forumdan soğutuyor

Allah aşkına soğu şu forumdan :) oc lu kartla oc suz kartı eş tutan zihniyet bu forumda barınmasın. gidin kendinize amd severler diye forum açın. oc lu 7970 in ısı ve güç tüketim değerlerini bizimle paylaşsana? gtx680 le ardaki minik! farkı görelim.

sen daha okuduğunu anlamıyorsun bana oku anla diyorsun. gtx670 satış açısından esas kart dedim. okuduğunu anlamayan kim sen ve yardakçıların bir daha düşünün.

Emres gibi bir uyeye bile bu sekilde yorum atabiliyorsa. Ya cidden cok bilgisizsin fanlik gozunu kor etmis yada cok bilgilisin ve nvidiada falan calisiyorsun ayrica emres hocam neden 2 sinide ayni hizlara getirmek uzerinde duruyor biliyor musun cunku 7970 o.c edition. YoldaBo gelince ortaya cikacak olan tabloyu gostermeye calisiyor

İşte sizin kafa yapısı böyle. İsimlere bakıp ne yazdıklarına bakmıyorsunuz. Zamanında her fırsatta nvidia nın ısı ve güç değerlerine laf söyleyip şimdi NVidia ya karşı OC lu ısınan ve çok güç tüketen bir kartı mı savunuyorsunuz? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

• @ cagateykoroglu

Dostum bak böyle "düzen böyle kaderimiz bu" ayaklarına yatıp, yolunacak tavuk olma ! Hakkını ara... Apple iPhone 2.000TL'ye asgari ücretle çalışan bir kişinin 3 aylık maaşıyla alabileceği fiyattan satılan telefonları hiç araya katma bu konuda zaten. Ben ar-ge veya teknolojik çalışmalara karşı olan bir insan değilim ! Nasıl zengin olunuyor, nasıl para kazanılıyor teknolojiyle görüyoruz... Apple dediğin şirket dünyanın bir çok ülkesinden daha büyük bir ekonomik değere sahip. Neden ?

Ben büyük bir kart istiyorum demiyorum ben fiyatını hakeden bir kart istiyorum diyorum. Bunu sadece bana ekranda gösterdiği kare saniye ile değil üzerinde kullanılan malzeme kalitesiyle de göstermeli. Her geçen gün üretim maliyetlerini düşürüp kar marjını arttırıyor firmalar ve bunları destekler bir konumda bana mesaj atma alıntı yapma ! Ben bir karta 400$ vereceksem ( ki bu fiyat türkiyede 500$+kdv olur) bana bir kaç tane özel bileşen göstermeli... Beni kandırmaya yönelik kartı uzun yapmamalı, belleklere de en azından soğutucu koymalı ne bileyim faz sayısını arttırmalı madem oc ile en hızlı tek gpu'lu kart görünümünde bu testte bu oc'u destekler nitelikte bir kaç komponent eklemeli. Ha bunu özel modellerle firmalar yapacak tamam bunlar gelecek ancak bu kadar da ucuz gösterilmemeli bu üretilen kart..

Madalyonun öteki yüzünde bilmediğim bir çok şey var tabi ki.. Görünürde ise canımı sıkanları aktardım zaten !

düzeltme : imla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 12 Mayıs 2012; 13:11:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Soğutucu çıktı kel göründü... 400$'lık bir şey görmüyorum ben o kartta.. Yerim performansını, güç tüketimini... Benim gördüğüm şey kazığın alası orada.. Kartın boyunuda uzatmışlar ki insanları kandırma yöntemlerine de bir bakın... Bu ne Allah aşkına ya ?

İyi bir mimaride 22nm'nin avantajlarını Nvidia çok iyi kullanıyor. Çok düşük maliyetle ürettiği kartları, performansları sayesinde yüksek bir fiyattan satıyor. Üretim maliyetlerini düşürüyor, performansı yükseltiyor ve performansın yanında yüksek kar oranını da yükseltiyor... Öyle ki gtx670, ortalıkta ne hd7970 bırakmış ne de gtx680... AMD bu duruma el atmalı ! Bu kartlar fiyatlarını hakeden kartlar değiller... Bakıyorsunuz 400$ kart, performansına bakıyorsunuz HD7970'in oc'lu halini geçiyor ki bu AMD'nin 150$ daha pahalı kartlarını geçiyor demek aynı şekil Nvidia'nın da... Sonra vay efendim kart f/p... Adamlar sırf tasarım ve 22nm'nin getirdiği avantajlardan kazanıyorlar. Kartın bize gelen fiyatının yanında maliyeti devede kulak kalır. AMD'nin bir an önce kartlarının fiyatlarını ciddi şekilde düşürmesi lazım ! Yoksa olan kullanıcılara ve AMD'ye olur...

Kartın PCB'sine baktığınızda, eski neslin giriş seviyesi kartlarının PCB'si gibi duruyor. Bu şu demektir. 28 NM ile GPU verimliliği o kadar fazla artmış durumda ki, VGA üretici firmalar, GPU dışındaki parçalara artık eskisi kadar para harcamayacakları halde fiyatlar giderek arttığı için, belki de şu ana kadar hiç olmadığı kadar yüksek kârlar elde edeceklerdir. Yani 28 NM GPU'lu kartlar, âdetâ minik dev oldular.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• quote:

quote:

Soğutucu çıktı kel göründü... 400$'lık bir şey görmüyorum ben o kartta.. Yerim performansını, güç tüketimini... Benim gördüğüm şey kazığın alası orada.. Kartın boyunuda uzatmışlar ki insanları kandırma yöntemlerine de bir bakın... Bu ne Allah aşkına ya ?

İyi bir mimaride 22nm'nin avantajlarını Nvidia çok iyi kullanıyor. Çok düşük maliyetle ürettiği kartları, performansları sayesinde yüksek bir fiyattan satıyor. Üretim maliyetlerini düşürüyor, performansı yükseltiyor ve performansın yanında yüksek kar oranını da yükseltiyor... Öyle ki gtx670, ortalıkta ne hd7970 bırakmış ne de gtx680... AMD bu duruma el atmalı ! Bu kartlar fiyatlarını hakeden kartlar değiller... Bakıyorsunuz 400$ kart, performansına bakıyorsunuz HD7970'in oc'lu halini geçiyor ki bu AMD'nin 150$ daha pahalı kartlarını geçiyor demek aynı şekil Nvidia'nın da... Sonra vay efendim kart f/p... Adamlar sırf tasarım ve 22nm'nin getirdiği avantajlardan kazanıyorlar. Kartın bize gelen fiyatının yanında maliyeti devede kulak kalır. AMD'nin bir an önce kartlarının fiyatlarını ciddi şekilde düşürmesi lazım ! Yoksa olan kullanıcılara ve AMD'ye olur...

bu mantıkla satılmış her apple ürünü dolandırıcılığın, sahtekarlığın daniskası oluyor. oyun firmalarına verilen destek, yeni yazılımlar, araştırma geliştirme maliyetleri vs sizin için hiç önemli değil. Siz sadece büyük olmasına bakın. Ne kadar büyükse size o kadar zevk veriyor küçük olunca aaa ben bundan bir şey anlamam ki triplerine giriyorsunuz

Öncelikle bu hızlı inceleme için teşekkürler emeğinize sağlık. Kart her konuda mükemmel olmuş fiyatı hariç.

Oyun firmalarına destek veriyor da ne oluyor ? Yerinde sayan Konsol Port'u grafikler. Son yıllarda Ekran Kartı fiyatları da yükseldi, ne bu kart ne 680 ne 7970 bu fiyatları hak etmiyor pahalılar

• quote:

Ben büyük bir kart istiyorum demiyorum ben fiyatını hakeden bir kart istiyorum diyorum. Bunu sadece bana ekranda gösterdiği kare saniye ile değil üzerinde kullanılan malzeme kalitesiyle de göstermeli. Her geçen gün üretim maliyetlerini düşürüp kar marjını arttırıyor firmalar ve bunları destekler bir konumda bana mesaj atma alıntı yapma ! Ben bir karta 400$ vereceksem ( ki bu fiyat türkiyede 500$+kdv olur) bana bir kaç tane özel bileşen göstermeli... Beni kandırmaya yönelik kartı uzun yapmamalı, belleklere de en azından soğutucu koymalı ne bileyim faz sayısını arttırmalı madem oc ile en hızlı tek gpu'lu kart görünümünde bu testte bu oc'u destekler nitelikte bir kaç komponent eklemeli. Ha bunu özel modellerle firmalar yapacak tamam bunlar gelecek ancak bu kadar da ucuz gösterilmemeli bu üretilen kart..

Her kelimesine katılıyorum.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• Orası 22nm değilde 28nm olacak yav 22nm yazdım Ivy Bridge'e kaydı aklım bocekgrafik.

Tam anlamıyla maliyetler ne oldu ne durumda bilmiyorum ancak bu günlerde gelişen olaylar can sıkıcı. Ivy Bridge işlemcilerde maliyet düşürme adına yapılan kaynak yerine macun sürme işlemi ve daha sonrasında oluşan ısınma problemleri ve buna paralel hava ile oc limitinin sandy bridge işlemcilere göre çok aşağıda kalması ve tüm bunlara rağmen bu Ivy Bridge işlemcilerin Sandy Bridge'lerden daha pahalı olması.. Sonra Nvidia aynı şekil o da düşük maliyetli gpu'lar üretiyor yine nanometrik küçülmenin sağladığı yüksek verimlilikle iyi performans sergileyen gpular yapması ve ucuz pcb lerde bunu kullanıcılara daha boylu bir şekilde sunması can sıkıcı şeyler.

Bizim istediğimiz maliyet odaklı bir fiyat.. Onların mantık ise aynı.. Ne kadar ekmek o kadar köfte... Performans yükseliyorsa daha çok ödeyeceksin... Benim maliyetim düşüyor ancak senin ki de düşecek bak ben sana daha az güç tüketen ama daha çok performans veren bir gpu veriyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 12 Mayıs 2012; 13:19:29 >

• Merhaba arkadaşlar,

Tablolarda hizasirtma yapılmış 680'i koymamanin iki sebebi var. 1.si şu şekile bile çok kart olmasından dolayı tablo okunabilirligi sınırlarda yer alıyor, bir kart daha koysaydim daha da karışık bir hale gelecekti.

Ikinci sebebi ise aslında biraz mantıksal. Şöyle düşünelim, 680 tabiki de hizasirtmayla beraber 670'in hizasirtilmis değerlerinden daha iyi sonuçlar alıyor. Bu durum istisnasız böyle çünkü aslında bire bir aynı kartlar ve 680 gpu olarak daha güçlü

7970'in hizasirtmali skorlarina yer verdik çünkü bazı testlerde düz 670, overclocklu 7970'i bile geride bırakıyor. Bu atlanilamayacak kadar önemli bir detay. 680 ile 670 arasında ise böyle bir ilişki yok, hizasirtmali 680 her zaman daha hızlı.

Genel olarak 680'in overclock sonuçları olsa kötü mu olurdu? Tabiki hayır fakat en başta bahsettigim tablo karmaşasını azaltmak adına 680'in hizasirtmali değerlerini çıkarmak daha doğru geldi. Bu skorlari merak eden arkadslar 680 incelememizi izleyebilirler.

Teşekkürler :)

• quote:

@ cagateykoroglu

Dostum bak böyle "düzen böyle kaderimiz bu" ayaklarına yatıp, yolunacak tavuk olma ! Hakkını ara... Apple iPhone 2.000TL'ye asgari ücretle çalışan bir kişinin 3 aylık maaşıyla alabileceği fiyattan satılan telefonları hiç araya katma bu konuda zaten. Ben ar-ge veya teknolojik çalışmalara karşı olan bir insan değilim ! Nasıl zengin olunuyor, nasıl para kazanılıyor teknolojiyle görüyoruz... Apple dediğin şirket dünyanın bir çok ülkesinden daha büyük bir ekonomik değere sahip. Neden ?

Madalyonun öteki yüzünde bilmediğim bir çok şey var tabi ki.. Görünürde ise canımı sıkanları aktardım zaten !

Kardeş ben neden yolunacak tavuk olayım? bir karta 400 liradan fazla vermişliğim yoktur. Yalan olmasın gtx460 a 430 lira vermiştim. Demişsin ki fiyatını hakeden kart lazım. 30 dolar fazlasına direct cu geliyor? adamlar belki soğutma için kartı uzun tuttu? ayrıca özel modellerde kart uzun. siz takmışsınız kartın boyutuna demek ki kurtarıyor. eğer tecrübeli bir kullanıcı bir kartın sadece boyunu eleştirebiliyorsa o kart çok başarılı bir karttır. referans modelde neden faz arttırıp ekstra masrafa girsinler? ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama ben iş gereği ticaretin ortasındayım. bizde elimizden geldiğince malımızı süsleyip olduğundan pahalı göstermek zorunda kalıyoruz. kimse zorla satmıyor.

• quote:

quote:

bu mantıkla satılmış her apple ürünü dolandırıcılığın, sahtekarlığın daniskası oluyor. oyun firmalarına verilen destek, yeni yazılımlar, araştırma geliştirme maliyetleri vs sizin için hiç önemli değil. Siz sadece büyük olmasına bakın. Ne kadar büyükse size o kadar zevk veriyor küçük olunca aaa ben bundan bir şey anlamam ki triplerine giriyorsunuz

NVIDIA, oyun firmalarıyla arasını neden iyi tutuyor iye hiç düşündünüz mü peki? Söyleyeyim. Metro 2033, BF3 gibi oyunların, sûnî olarak olması gerekenin üzerinde sistem gereksinimine ihtiyaç duyurmak için. Yani oyun firmalarına bunun için para ödüyor. Diyor ki: "Oyunu öyle bir şekilde ayarlayın ki, şu şu ekran kartı, bellek ve işlemcili sistemlerle iyi çalışsın, onun altındakilerle çalışmasın."

Şimdi soruyorum herkese. Allah aşkına, herkes elini vicdanına koyarak iyice düşünüp, öyle cevaplasın. BF3'ün grafikleri güzel mi, güzel; ona eyvallah. Peki GTX 680 ve HD7970 gibi kartlarla bile ultra ayarlarda sürekli olarak 60+ FPS veremeyecek kadar iyi grafikler var mı? Kesinlikle yok. Ben her zaman şunu savundum: Grafik kalitesi ne kadar artıyorsa, sistem gereksinimi de o oranda artmalıdır. Halbuki buradaki durumun böyle olmadığı çok aşikâr.

Velhâsıl: NVIDIA, oyun firmalarıyla sıkı şekilde işbirliği yapıyorsa, bunu bizim için değil, kendi kartlarını daha fazla satabilmek için yapıyor. Eğer her oyun, grafik kalitesi nisbetinde sistem gereksinimine ihtiyaç duymuş olsa, optimizasyon gibi sorunlarımız olmayacaktı. Halbuki durum öyle değil. Kalite bir artıyorsa, gereksinim 3 artırılıyor. Bu bağlamda NVIDIA'nın yaptığı, tek kelimeyle ahlâksızlıktır. Lütfen bunun farkında olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Mayıs 2012; 13:41:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djduke

AMD NİN KARTININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ FERRARİ GİBİ. Ama gel görki onu kullanan sürücü kör. Nvidia nın altında modifiyeli şahin var ama geçiyor. Ah AMD ah. İşlemcide intel den ekran kartında Nvidiadan tokat yedin. İnşallah çok zarar etmezsin. Çünkü piyasadan çekilmen en çok cebimizi yakıcak. Hoş rekabet edemedigin için yakıyor ya.

Sadece Driver'dan dolayı bu kadar fark yok.Mimari olarak Nvidia'nın mimarisi daha iyi.
    Bulldozer'de de olay farksız.8 çekirdekli işlemci İntel'in 4 çekirdekli işlemcisinin gerisinde kalıyor.Neden? Çünkü mimarisi İntel kadar iyi değil.
  • quote:

Orası 22nm değilde 28nm olacak yav 22nm yazdım Ivy Bridge'e kaydı aklım bocekgrafik.

Ben zaten ona takılmadım. Sadece aynı bağlamda bir ekleme yaptım.

quote:

Tam anlamıyla maliyetler ne oldu ne durumda bilmiyorum ancak bu günlerde gelişen olaylar can sıkıcı. Ivy Bridge işlemcilerde maliyet düşürme adına yapılan kaynak yerine macun sürme işlemi ve daha sonrasında oluşan ısınma problemleri ve buna paralel hava ile oc limitinin sandy bridge işlemcilere göre çok aşağıda kalması ve tüm bunlara rağmen bu Ivy Bridge işlemcilerin Sandy Bridge'lerden daha pahalı olması.. Sonra Nvidia aynı şekil o da düşük maliyetli gpu'lar üretiyor yine nanometrik küçülmenin sağladığı yüksek verimlilikle iyi performans sergileyen gpular yapması ve ucuz pcb lerde bunu kullanıcılara daha boylu bir şekilde sunması can sıkıcı şeyler.

Bizim istediğimiz maliyet odaklı bir fiyat.. Onların mantık ise aynı.. Ne kadar ekmek o kadar köfte... Performans yükseliyorsa daha çok ödeyeceksin... Benim maliyetim düşüyor ancak senin ki de düşecek bak ben sana daha az güç tüketen ama daha çok performans veren bir gpu veriyorum...

Kurduğumuz cümleler ve baktığımız pencereler farklı olsa da, aynı şeylerden bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Mayıs 2012; 13:46:24 >

• 1 aylık maaşını bize verirsen sana gt670 vereceğiz diyor adamlar birileri de fiyat performans demiş. 200 liralık kart ile de bütün oyunları son ayarlarda oynayabiliyorken bu karta bin lira verenlere de ne denir siz karar verin. 4 ay sonra başka bir kart çıkarıp bunu da 2. sınıf kart muamelesi yapacaklar bir de olacak olan o. Kanmayın böyle numaralara.

Orijinalden alıntı: peters

Parası kaç paraki bunun:D

Türkiye fiyatı 1100-1200 TL aralığında olursa kimse şaşırmasın.

• @ cagataykoroglu

Abi ne bileyim ben olsam yolarım yani bu kafada ki bir insanı ve alırım parasını - düzen böyle ne yapalım değiştiremiyoruz -

İşin ticari kısmına zaten benim isyanım. Sen o zaman daha iyi anlıyorsun olayı... Referans modelde şimdiye kadar pek görülmedi tabi ki dediğim şeyler ekstra faz vb. masrafa sokacak şeyler pek eklenmedi... Benim orada ki vurgum kart pahalıysa, bunu sadece teknolojik açıdan değil(28nm'nin getirileri veya mimari) fiziki bileşenlerin kalitesi açısından göstersinler biraz da. Kartı uzatarak beni kandırmasınlar demiyorum uzattıkları yere de bir şey koysunlar bunlarda karta yarar sağlasın kalitesini arttırsın, soğutmasını iyileştirsini veya sessiz yapsın... Ancak burada asıl olay insanların gözlerini verilen performansla boyayıp ikinci plana atmaktır bu rezaleti. Ben öyle düşünüyorum. Onlar böyle para kazanacaksa ben yokum !

• kart çok güzel her bakımdan rakiplerindende üstün işte nvidia..

@ cagataykoroglu

Abi ne bileyim ben olsam yolarım yani bu kafada ki bir insanı ve alırım parasını - düzen böyle ne yapalım değiştiremiyoruz -

İşin ticari kısmına zaten benim isyanım. Sen o zaman daha iyi anlıyorsun olayı... Referans modelde şimdiye kadar pek görülmedi tabi ki dediğim şeyler ekstra faz vb. masrafa sokacak şeyler pek eklenmedi... Benim orada ki vurgum kart pahalıysa, bunu sadece teknolojik açıdan değil(28nm'nin getirileri veya mimari) fiziki bileşenlerin kalitesi açısından göstersinler biraz da. Kartı uzatarak beni kandırmasınlar demiyorum uzattıkları yere de bir şey koysunlar bunlarda karta yarar sağlasın kalitesini arttırsın, soğutmasını iyileştirsini veya sessiz yapsın... Ancak burada asıl olay insanların gözlerini verilen performansla boyayıp ikinci plana atmaktır bu rezaleti. Ben öyle düşünüyorum. Onlar böyle para kazanacaksa ben yokum !

En az bunun kadar vahim olan başka bir durum daha var: Kartların bellekleri.
    Nasıl ki GTX 480 ve 580, çıktıklarında bellekleri son derece yeterli geldiği halde şu anda BF3 gibi oyunların ultra ayarlarında yetersizlik çekiyorlarsa, kısa bir süre sonra da aynı durum 670 ve 680 için yaşanacaktır. Bu noktada AMD'nin 7950 ve 7970'i 3 Gb bellekle çıkarmasını ben kullanıcılar lehine olumlu olarak algılarım. Bilirim ki, bugün BF3'ten % 50 bile daha fazla bellek gereksinimine sahip bir oyun çıksa bile benim kartım, GPU'su güçlü olsa da sırf bellek sebebiyle yetersizlik çekmeyecek ve kartımı değiştirmek veya ayar kısmak zorunda kalmayacağım. İşte bu büyük bir artıdır. GPU gücü tabii ki öncelikli olarak önemlidir ancak ihtiyaç duyulanın hemen üzerindeki bellek kapasitesinin bir süre sonra yetersizlik çekeceğini öngörmek için de müneccim olmaya gerek yoktur. Bu bağlamda, 7950, 7970, 670 ve 680 fiyatlarınının kıyaslaması yapılırken bu etkenin de göz önünde bulundurulması gerektini düşünüyorum.

• İntel işlemcisi ile en yeni oyunlar bile orta seviye oynanabiliyorken, işlemci ile kıyaslanınca (hacim olarak) dev gibi olan bir ekran kart yapıp üzerine bir sürü şey ekledikleri halde geldikleri nokta bence çok geri. Ben bir ev kullanıcısı olarak, geceleri oyun oynarken karttan gelen fan sesi beni 3-5 fps düşüşünden daha çok rahatsız ediyor. Yani her şey performans değil. Benim için öncelik, az enerji tüketmesi, sessizlik ve az ısınması. Nvidia ve amd ise en üst seviye kartlardaki yarışlarında nedense hep başa başlar. Bu işinde bir danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum. Yani birbirimizi yemeyelim pastayı bölüşelim niyetindeler gibi görünüyor. 400 dolara sattıkları kartın maliyeti 10 dolar ediyor mu acaba. Arge falan filan diyeceklere de lafım bu nasıl argeyse 390 dolarlık maliyet var acaba diye sormak istiyorum. Yani yeni çıkan her kart cebimizdeki üç kuruşu nasıl alırız derdinden başka birşey değilmiş gibi görünüyor. Bakın intel inanılmaz kârlar açıklıyor. Dünya'nın en kârlı şirketlerinden biri. Niye biliyor musunuz çünkü üç kuruşluk malı 333 kuruşa satıyor ve bizlerde afiyetle alıyoruz. Yani Nvidia ve Amd arasında bence rekabet falan yok. Anlaştıklarını ve hep birbirlerine çok yakın kartlar çıkarttıklarını düşünüyorum. 3 sene önce aldığım şimdi çöpe atsan kimsenin kullanmayacağı kartlar bile yüksek performansta oyunları oynatıyorsa bu da yeni gelen kartların satış politikasından başka birşey olmadığını göstermez mi? Diyeceksin ki o 66 nanometre bilmem ne mimarisi bu 28 nm keppler. Tamam da dostum ikisi arasında oyun oynarken hiçbir fark yoksa, ikisi de aynı enerjiyi harcıyor ve aynı gürültüyü yapıyorsa ne anladım ben bu işten. Sırf egomu tatmin etmek için 400 $ veriyorum demektir bu da. Ha kendime itiraf edemediğim salaklığı da bu 28nm keppler en son çıkan kart diye de kendimi avutuyorum doğal olarak. Şimdi bu yazıyı okurken diyecekler bazıları bu kart crysis 2'yi 98 fps ile senin iyi dediğin 38 fps ile oynatıyor. Tamam haklısın da insanların gözü 38 ile 98 arasındaki farkı anlayacak kadar gelişmiş değil ki. İsterse 598 fps ile oynatsın birşey değişmez yani. Bir de bu inceleme lerdeki abukluk çok dikkatimi çekiyor. Arkadaşlar başarı sadece fps'nin yüksek olması demek değil. Yok 3 fps oc olunca daha yüksek oluyormuş vs. Oc yapınca harcadığı elektriği de baksana. Ya da fan deli gibi dönüp noluyor lan orada moduna sokuyor mu seni onu da incelesene. Yani artık sadece lider kart için aranan tek özellik fps olmaktan çıksın. Kendinizi de kandırmayın bizi de. 10 fanlı kasalar, 1 kiloluk 3 fanlı işlemci soğutucuları, 3 fanlı ekran kartları e yanda 28cm soğutucu fan. Bir bilgisayarda oyun oynamak için fan çiftliği kurmamızı bekliyorlar. Ben sadece diablo 3'ü deli gibi fan sesi olmadan son ayarlarda oynamak istiyordum oysa. Bilgisayarımı her ay değiştirecek kadar çok zamanım ya da param yok. Hayır şimdi gidip alsam o kartı bir ay sonra yarı fiyatına kimse almayacak. Bir üniversitede bilgisayar modifikasyonları sistemleri (yok öyle bir bölüm biliyorum sazan atlama hemen) bölümünde de okumuyorum ki sürekli kasaya yeni parçalar, fanlar, işlemciler anakartlar alıp deneme yapıyım. yazacak çok şey var da başka konuda görüşürüz .

quote:

quote:

@ cagateykoroglu

Kardeş ben neden yolunacak tavuk olayım? bir karta 400 liradan fazla vermişliğim yoktur. Yalan olmasın gtx460 a 430 lira vermiştim. Demişsin ki fiyatını hakeden kart lazım. 30 dolar fazlasına direct cu geliyor? adamlar belki soğutma için kartı uzun tuttu? ayrıca özel modellerde kart uzun. siz takmışsınız kartın boyutuna demek ki kurtarıyor. eğer tecrübeli bir kullanıcı bir kartın sadece boyunu eleştirebiliyorsa o kart çok başarılı bir karttır. referans modelde neden faz arttırıp ekstra masrafa girsinler? ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama ben iş gereği ticaretin ortasındayım. bizde elimizden geldiğince malımızı süsleyip olduğundan pahalı göstermek zorunda kalıyoruz. kimse zorla satmıyor.

• Kimin maddi gücü varsa yeni nesil çıkan kartlardan birini alır kullanır ürünlerin hepsi günümüzdeki oyunlara fazla bile
    Core i7 2600k 3,3Ghz@5,0Ghz\Asus ASUS MAXIMUS IV EXTREME-Z Republic of Gamers\GİGABYTE GTX 690 CORSAIR DOMINATOR GT 8GB (2X4GB) DDR3 1866MHZ \CORSAİR Airflow PRO LED\Asus ROG Xonar Phoebus Ses Kartı\CORSAİR 120gb Force Gt Sata3 SSD\CORSAİR AX850\Enermax Cluster 120MM White LED 6X\SAMSUNG LED TV FULL HD SLIM 54 CM\CORSAİR H100 SIVI SOGUTMA\Thermaltake Tt eSPORTS Challenger Ultimate Klavye + Thermaltake Tt eSPORTS Black Element Gaming Mouse+Tt eSPORTS DASHER Profesyonel Speed Edition PAD+Tt eSPORTS SHOCK Profesyonel Oyun Kulaklığı Beyaz\XBOX 360 Wirelss\ Thermaltake lvl 10 GT Snow Edition ASUS VG278H 27' 3D Vision 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: mania26

Kimin maddi gücü varsa yeni nesil çıkan kartlardan birini alır kullanır ürünlerin hepsi günümüzdeki oyunlara fazla bile

+1
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.