Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
79.380
Cevap
391
Favori
2.803.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAMSUNG GALAXY NOTE 4 (SM-N910CQ) ANA KONUSUNA HOŞGELDİNİZ


    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)



    Fotoğraf Teknikleri


    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)


     




    TIPS AND TRICKS




    • Tek Elle Kullanim


    • Note 4'u buyuk bir cihaz oldugu icin tek elle kullanimi zordur. Ancak cihaz icinde tek el ile kullanimi kolaylastiracak bazi ayarlar vardir. Bunun icin Ayarlar>cihaz>ekran ve Duvar Kagidi bolumune gelerek tek elle calistirmayi kolay bir sekilde yapabilirsiniz.

      Ekran boyutunu kucultme ile ekrani tek elle kullanim icin kucultebilir, tek elle giris ile klavye, hesap makinesi ve kilit acma deseninizin boyutunu ve konumunu ayarlayabilir ve yan tus paneli ile ekranda sidebar seklinde cikan bir menu ile kolay kullanim ozelligi saglayabilirsiniz. Yan tus paneli ayrica bildirim cubugundaki ayarlar icerisinden acilip kapatilabilir.

      Parmak izinizi kullanarak kilit ekranini acin veya Paypal ile alisveris yapin

      Ayarlar>kisilesellestirme>parmak izi tarayici kismina gelin. Parmak izi yoneticisi bolumune girerek uc parmaginizi cihaza tanitin. Bir kez tanittiktan sonra geri donup silme sansiniz var. Parmak izinizi tanittiktan sonra Ekran kilidini parmak izi olarak degistirebilirsiniz. Ayrica cihazin kendi tarayicisinda web sitelerine kullanici adi ve sifreniz ile girerken eger web oturum acmayi aktive etmis iseniz, parmak izinizle webdeki kullanici adi ve sifre formalari otamatik olarak doldurulur. Ayni sekilde Samsung Apps icerisinden yapacaginiz alisverislerde yine parmak izinizi kullanmanizi saglayacak ayarda Samsung hesabini dogrulanin acik olmasidir. Son olarak ise Paypal ile yapacaginiz tum alisverislerde yine cihazinizin parmak izi destegini kullanabilirsiniz. Bunun icin PayPal ile odeme kismina gelip paypal ve Fido Ready icerigini cihaziniza kurun ve daha sonra ise paypal hesabinizi buradan tanimlayin.

    • Güç tasarrufu ile sarj ömrünü uzatma

      Ayarlar> Sistem>Güç tasarrufu bolune gelerek iki farkli ozellikle cihazinizin pil omrunu uzatabilirsiniz. Bunun icin ilk sirada yer alan guc tasarrufu modunu aktive ettiginiz zaman cihazinizi kullanmaya devam edebilir ancak arkaplan verilerini kisitlar ve internete cikis yapamassiniz. Arka plan uygulamalari sadece 3G baglanti esnasinda calismaz ancak wifi ile calisir. Performans kisitla secenegi acik olursa eger CPu performansi, ekran cikisi , dokunmatik tus isigini kapatma, GPS'i kapatma gibi batarya koruyucu onlemler devreye girer. Bu ozelliklerin hepsini veya istediginiz bir tanesini kullanarak batarya omrunu uzatabilirsiniz. En son olarakda Gri tonlama modu ile cihazinizin ekranini gri'ye donusturebilir ve boylece ekranin sarj yemesinin onune gecebilirsiniz. Tum ozellikleri acip ayni anda kullanirsaniz batarya surelerinizde ciddi artislar olacaktir.

      Ikinci mod Ultra guc tasarruf modu ise cihainizin tum ozelliklerini kapar, ekrani gri tonlamali basit bir ekrana cevirir ve cihazinizda cok temel bir kac program ile sadece arama ve sms fonksiyinlarini devreye sokar. Bu sekilde yuzde 10 sarj ile 1.5 gun telefonunuz acik kalabilir. Bu ozellik iceirisinde whatsapp, facebook, google +, hesap makinesi, saat ve ses kaydedici disinda hic bir ozellik calismaz. Bu ozelligi guc tasarrufu modu ile beraber kullanirsaniz eger wifi harici baglantilarda eger arka plan verisini kisitla secenegi aktif ise internetide kullanamassiniz. Son olarak ayarlar menusunden cihazinizin tum internet baglantisini acip kapayabilirsiniz. Internet baglantisi kapatilip cihaz sadece arama ve sms yapma disinda bir fonksiyona sahip olmassa sarjiniz dogal olarak gunlerce dayanacak sekilde bekleyebilir. Bataryasi az kalanlar icin harika bir ozellik.

    • Hareketler ve Isaretler

      Ayarlar>cihaz>hareketler ve isaretler menusunden harekete yonelik bazi temel ayarlari calistirabilirsiniz. Ornegin bu menuden dogrudan arama sms geldiginde telefonu yuzunuze goturdugunuzde sms atan kisiyi arayabilir, akilli uyari ile siz telefonunuza bakmiyorken gelen bir bildirimi telefonu elinize aldiginizda titresimle ogrenebilir, sustur/duraklat ile avuc icinizle ekrani kapatarak gelen cagriyi sessize alabilir veya ekrani yakalamak icin elinizin yan tarafini burdaki resimde gosterildigi sekilde kullanabilirsiniz.

    • Temassiz Uyandirma

      ayarlar>kisisellestirme>erisilebilirlik bolumunde yetenek ve etkilesime gelerek temassiz uyandirmayi aktive ederseniz cihazinizi ekran kapali konumda iken, elinizi yukarida yer alan samsung yazisindan saga ve sola dogru oynattiginiz zaman ekraniniz acilir. Airwake up ozelligi ile guc veya home tusunu kullanmadan cihazinizi acabilirsiniz. Bu ozelligi faydali uygulamalar bolumundeki swipe home button ile beraber kullanirsaniz cihazinizin home tusunu hic bir zaman kullanmaniza gerek kalmaz.

    • Dinamik Duvar Kagitlari

      ayarlar>cihaz>Ekran ve duvar kagidi kismina gelin. Burdan duvar kagidini seçin, çikan ekrandan kilit ekranini seçin. Burda asagida çikan seçeneklerden ilgi alanlarimi seçerseniz size seçtiginiz içerikler dogrultusunda duvar kagitlarini kilit ekraninda gösterir. ilgi alanlarim içerisinde ayarlar kisminda Dinamik efekt seçenegi ise duvar kagitlarini kilit ekraninda hareketli ve zoom yapabileceginiz dinamik bir resim haline getirir. Ayni seikilde yine duvar kagitlari içindeki kilit menüsünden Anlik hava drm seçenegini seçip duvar kagidi yaparsaniz, bulundugunuz bölgedeki hava durumunu kilit ekraninda gösterir(örn. yagmurlu bir günde yagmur resmi gibi). Hava durumunun aktif olmasi icin yahoo anlik hava durumu servisinin etkin olmasi gerekir. bunu eger uygulama yoneticisinden kapatmis iseniz yine burdan tekrardan etkin yapin.

    • Özel Mod ile içerikleri Gizleme

      Öncelikle galerinde istediginiz resimleri seçiyorsunuz (Bir resmi seçmek için üzerine basili tutmaniz yeterli) daha sonra yukarida yer alan üç nokta üst üste ye basarak çikan menüden Özel'e tasi diyorsunuz cihaz bu resimleri özel yani private klasörüne atiyor. Bu ozelligi parmak izinizle kullanabilmek icin oncelikle cihaza parmak izinizi tanitmis olmaniz gerek. Daha sonra ayarlardan kisisellestirme>özel mod altindan bu ayara ulasabilirsiniz. Özel modu aktive ettiginiz her daim saklamis oldugunuz resimleri yeniden galeri içerisinde görüntüleyebilirsiniz. Ayrica Video, Müzik, ses kaydedici, Dosyalarim ve Snote altindaki tum belgelerinizide yine ozel mod ile koruma altina alabilir yani saklayabilirsiniz. Dosyalarim uygulamasi altindan pdf, word veya herhangi bir dosyanizi kolaylikla ozel moda tasiyabilir ve bunlarin baskalari tarafindan goruntulenmesinin onune gecebilirsiniz. Yine dosyalarim uygulamasi icinden direk dropbox desteginiz oldugu icin dosyalarinizi ozel moda tasiyabilirsiniz. Yalniz hemen belirtelim buradan bir dosyayi ozel moda tasidiginiz zaman, telefon onu cihazin icerisine kopyaliyor ve o dosya artik dropboxtan silinip telefona kopyalaniyor. siz ozel modu aktive edip gormek istediginiz zaman sadece telefon icerisinde gorebiliyor ve artik dropbox la bir bagi kalmadigi icin dropbox yuklu diger cihazlarin icerisinden goruntulenemiyor. Ayarlardaki ozel mod menusunden, ozel mod erisim turune basarak parmak izi korumayi aktive edebilirsiniz. Parmak izi haricinde desen, pin, sifre gibi korumarla da ozel moda erisebilirsiniz. Icinizin daha da rahatlamasi icin ozel moda tasinan herhangi bir dosyanin baska bir program icerisinden de goruntulenemeyecegini belirtelim. Yani siz galeri yerine myroll uygulamasini kullandiginiz zaman, eger bir resim ozel mod icerisinde ve bu ozellikde ayarlardan kapali konumda ise, bu modu acmadan bu resmi goruntuleyemessiniz.

    • Kolay Mod

      Eger Touchwiz size karmasik geliyorsa. Ayarlar>kisisellestirme>Kolay Mod bolumunden Kolay mod'u aktife edin. Bu sekilde daha sade bir ana ekran duzenine sahip olabilirsiniz. Kolay Mod sayfasinda yer almasini istediginiz icerigide bu sayfadan secebilirsiniz

    • Çok Kolay Fotograf Çekin

      Selfie veya normal resim cekmek icin iki yontem uygulayabilirsiniz. Kamera uygulamasini actiginiz zaman on kamerayi secip resim cekmek istediginizde, cihazin arkasinda yer alan parmak izinizi de okumaya yarayan sensore dokunmaniz yeterli. Tek el ile resim cekerken gercekten cok isinize yarayacak bir ozellik. Bunun haricinde yine kamera ayarlarinda sesli kontrol secenegini aktif ederseniz, hic bir tusa basmadan resimleri "Smile", "Cheese", "Capture" veya "Shoot" komutlarini soyleyerek cekebilirsiniz. Ayni sekilde "Record video" kelimeside video cekmenizi saglar. Ozellikle arka kamera ile selfie cekmek isteyecek olanlar icin cok kolaylik saglayan ve hassasiyeti cok yuksek olan bir uygulama. Sizlere tavsiyem bu mod ile resim cekmek istediginizde ayni zamanda "Zamanlayici" ozelliginide aktif hale getirmeniz. Boylece komutu soyledikten sonra cihazi duz ve sabit tutmak icinde vaktiniz olur ve cektiginiz resimlerde titreme gerceklesmez. Ozellikle gece cekimlerinde cok isinize yarayacak bir ozellik.

    • Herkesin Içinde Oldugu Selfiler

      Kamera icerisinde on kamera seciliyken MOD'a basin ve Genis Selfie'yi seçin. Bu sekilde 90 derecelik aci ile daha genis selfie resimler cekebilirsiniz. Bunun icin tek yapmaniz gereken bu modu sectikten sonra parmaginizi kalp okuyucu uzerinde tutmaniz ve telefonu herkesi resim icine alacak sekilde saga ve sola goturmeniz. Yeterli alani yakaladiginiz anda parmaginizi sensor uzerinden cekebilirsiniz. Wide Selfie yani genis selfie modu ile panoramic selfie resimler cekebilirsiniz.

    • Arka Kamera Selfie'leri

      Kamara icerisinde yer alan arka kamera selfie si ile cihazin ekraninda yer alan dikdortgeni cekmek istediginiz noktaya dogrultun. Daha sonra dogrulttugunuz o noktada durup telefonu ters cevirdiginiz zaman arka kamera ile selfie otomatik olarak cekilecektir. Bu MOD ile herhangi bir tusa basmaniza gerek kalmadan selfie resimler cekebilirsiniz. Telefon dikdortgen icerisinde yuzunuzu algiladigi anda sizi cikardigi sesler ile uyaracak ve resminizi cekecektir.

    • Seçmeli Odakla harika resimler

      Kamera daki MOD'lar icerisinde yer alan secmeli odak ile, on plana cikmak istediginiz bir resmi cekerek arka planin flu kalmasini saglayabilirsiniz. Bunun icin odaklanmak istediginzi obje veya kisiye en fazla 50cm uzaklikta olmaniz gerekmektedir. Ayrica dusuk isiklarda basari orani daha az olmaktadir. Resim cektikten sonra galeri icerisinden resmi secerek uzaktaki ve yakindaki objelerin hangisininin flu gozukecegini ayarlayabilirsiniz.

    • Ek Kamera Modlari

      Samsung beraberinde gelen MOD'lara ek olarak MOD menusu icerisindeki indir secenegi ile, Galaxy Apps uzerinden ek kamera modlari indirebilirsiniz. Animasyonlu fotograf veya Spor cekimleri gibi bir cok ek MOD burada bulunmakta.

    • Yazi Boyutu Degistirme

      Ayarlar>kisilestirme>Erisilebilirlik>görme kismindan cihazinizda yer alan yazi boyutunu degistirebilirsiniz.

    • SPEn Kisa Yollari

      Speniniz her acildiginda Action Memo cikiyor. Bunu degistirmek icin ayarlar>cihaz>spen bolumune gelip, kalem cikarma bolumunde yer alan Çikarma seceneklerini tiklamaniz yeterli. Buradan spen cihazdan cikarilinca hic bir islem yapilmamasini veya direk olarak kolay not alabilmeniz icin gorev notunu aktive etmenizi saglayabilirsiniz.

    • Tek dokunma ile Kolay Cevaplama

      biri sizi aradigi zaman hemen ekrana tek bir dokunusla cevap vermek istiyor veya alarm caldiginda tek bir tiklama ile susturmak istiyorsaniz, ayarlar>kisisellestirmeerisilebilirlik>tek dokunma modunu isaretleyin. Boylece gelen aramalari ekrana tek bir dokunma ile aktif hale getirebileceksiniz.

    • Flipboard Briefing Kaldirma

      Cihaz ile beraber gelen ve su an icin Türkçe desteklemeyen Flipboard Brieifing uygulamasini kapatmak istiyorsaniz, ana ekranda iki parmaginizi yukaridan asagiya dogru birlestirin ve cikan menuden ana ekran ayarlarina gelip burdan Flipboard Briefing uygulamasindaki isareti kaldirin.

    • Harika Videolar Çekin

      Youtube artik 60 FPS videolari yayinlayabiliyor. Sizlerde cihazinizla bu ozellikte videolar cekebilirsiniz. Bunun icin kamera ayarlarinda kayit modunu isaretleyip yavas hareketi secin. Bu secenek ile cok kaliteli videolar cekebilirsiniz ancak unutmayin 60FPS cektiginiz icin videolar MB olarak daha fazla yer kaplayacaktir.

    • Kilit Ekraninda Görev Notu ile Hizli Notlar Alin

      Hizli bir sekilde not almak istiyorsunuz. SPEN'i yuvasindan cikarin, ustundeki tusa basili tutun ve cihaz kilit ekranindayken basili tutarak ekrana iki kere hizli bir sekilde dokundurun. Gorev Notu kilit ekrani uzerinde acilacaktir. Cihazi acmadan notunuzu alip cikis yapabilirsiniz.

    • Klavye Kisayol Cümleleri

      Telefonun en guzel ozelliklerinden biride, klavye uzerinden kisa yol cumleleri atayabilmeniz. Yani birine mesaj yazarken, onceden belirlenmis cumleleri, samsung klavye uzerinde yer alan tuslara atayabiliyor ve burdan kullanabiliyorsunuz. Bunun icin ayarlar>sistem>dil ve giris>samsung klavye ayarlarina gelip (sag tarafindaki cark isaretine basicaksiniz) kisayol tuslarima basin. Burada cikan bos kutulari istediginiz metin ile doldurabilirsiniz. Hatta burayi emaillerinize cevap vermek icin uzun cumleler bile yazabilirsiniz. Bundan sonra bu metinleri kullanmak icin klavye nin uzerindeki numaralara basili tutmaniz yeterli. Ornegin 1 numaraya Bugun musait degilim, ayrintilari yarin konusalim seklinde bir metin girdiniz ve bunu size gelen bir mesaja cevap olarak yazmak istiyorsunuz. Bunun icin mesaj uygulamasina gelip cevap bolumune basmak ve ekrana klavye cikinca 1 tusuna basili tutmak yeterli olacak ve daha onceden belirlediginiz metin otomatik olarak ekranda belirecektir.

    • Telefon Arayanlarin Adini Söylesin veya Size Mesajlarinizi Okusun

      Rehberinizde kendinize favori listesi olusturdunuz. Peki bu olusturdugunuz kisilerden gelen aramalarda telefonunuzun size arayan kisinin adini okumasini istermisiniz ? Bunun icin ayarlar>sistem>dil ve giris> geldikten sonra metinden sese seceneklerini secin. Samsung metinden konusm... secili iken yandaki ayar tusuna basin. Cikan menuden dil'i Türkçe olarak ayarlayin. daha sonra tekrardan dil ve giris ekranina geri donerek bildirim okuma secenegine tiklayin. Burda ilk secenek olan Fav. kisilerden gelen aramalari2i isaretlerseniz telefon, rehberinizde favorilere eklediginiz kisilerden gelen telefonlarda onlarin ismiyle siz cagri geldigin soyler. Ornegin Ahmet Lokman ariyor seklinde. Ayni sekilde oncelikli gonderen mesajlari secenegide bu favori kisilerinizden gelen mesajlari size sesli okur. Diger seceneklerde ise favorilerinizden gelen e-postalar, zamani gelen s planlayiciya girdiginiz etkinlik bilgileri ve alarm etiketleri gibi bilgiler bu menuden secilerek Türkçe olarak sesli okunur.

    • Ana Sayfaya yapiskan Notlar ekleyin

      Alisveris listenizi hizli bir sekilde not alip telefonunuzda goruntulemek mi istiyorsunuz ? SPEN'i yuvasindan cikarin, ekrana dogru tutun, ustundeki tusa basin ve cikan menuden gorev notuna basin. Not almak istediginiz seyleri ekrana yazin ve daha sonra yukarida yer alan igne yani pin isaretine basili tutun. Basili tuttugunuz zaman almis oldugunuz gorev notu ana ekrana gecis yapacak ve siz bu notu istediginiz bir yere surukleyerek birakabileceksiniz. Bunu silmek istediginiz zaman ise yine basili tutarak yukarda cikan cop ikonuna dogru surukleyerek birakmaniz yeterli.

    • Ana Sayfaya yapiskan Notlar ekleyin


    • Goruntu klibi ile istediginiz resmi hemen paylasin

      Bir haber sitesinde,facebook'da veya instagramda dolasirken, begendiginiz bir resmi hemen arkadaslarinizla paylasmak Note 4 ile cok kolay. Bunun icin yapmaniz gereken SPEN'i yuvasindan cikarmak, action memo'dan goruntu kilibini secmek daha sonra ise SPEN ile paylasmak istediginiz resmin etrafini kare veya istediginiz sekilde cizmek. Gorevin tamamlanmasi icin SPEN'in ekrandan ayrilmadan ilk basladiginiz nokta ile birlestirilmesi gerekir yani kapali bir sekil cizilmesi gerekir. Cizim bittiken sonra yukarida cikan seceneklerle sectiginiz alani cihazinizda yer alan diger uygulamalar ile paylasabilirsiniz. Cizim bittikten sonra miknatis isaretine basarak cizilen alanin akilli bir sekilde belirlenmesini saglayabilirsiniz. Ornegin sectiginiz bir kisi ise once bir resim icerisinden kendisini on plana cikabilir ve daha sonra miknatis ile seritlerinin belirlenerek arka planin cerceveden tamamen cikmasini saglayabilirsiniz.

    • Ses Tuslari ile Resim Çekin

      Kamera içerisinde yer alan özelliklere gelerek ayarlar içerisine girin, daha sonra üst nokta üst üste isaretine basarak çikan ileri kamera ayarlarindan ses tusuna basin. cikan seceneklerden fotograf cek secenegini isaretlerseniz, fotograflarinizi cekerken ses tusuna basmaniz cekimin yapilmasi icin yeterli olur. Bu tusa ayni zamanda video kaydetme ve yakinlastir fonksiyonlarinida yine bu menuden atayabilirsiniz.

    • Ses Tuslari ile Yazi karakterlerini büyütün.

      Telefonun stock mesajlar uygulamasinda, bir mesajin icindeyken eger telefonunuzun ses acip kisma seslerine basarsaniz, mesaj fontlarinin kuculup buyumesini saglayabilirsiniz. Bu fonksiyon simdilik sadece mesajlar uygulamasi ile calisiyor.


    • SPEN Ile neler yapabilirsiniz ?

      SPEN ile yapabileceklerinizin siniri yok. Iste SPEN'in size sunduklari :





      • Multi tasking uygulamalari arasinda gecis yapabilirsiniz

      • Galeri icerisindeyken bir resmin uzerine geldiginizde ongorumunu izleyebilir ve resim uzerinde, ekrana dokunmadan cikan menulerden ekran goruntusu yakalayabilir, resmi duzenleyebilir, paylasabilir yada silebilirsiniz.

      • Galeride iken SPEN uzerindeki tusa basili tutarak, tipki bir mouse gibi, birden cok resim secebilirsiniz.

      • Samsung Mesajlar uygulamasinda bir mesajin uzerine gelerek, yine ekrana dokunmadan mesajin tum icerigini goruntuleyebilirsiniz.

      • Internet Tarayicisinda kalemi sayfanin altina ve ustunuze getirdiginizde sayfada ilerleyebilirsiniz. (Her tarayicida calismiyor). ayni sekilde hangouts icinde de bu ozellik calismakta.

      • Yine Internet tarayicisinda kalemin ortasinda yer alan tusa basili tutup metinleri secerek kopyala yapistiri tipki bir mouse gibi yapabilirsiniz. (her tarayicida calismiyor). Bu sectiginiz metinleri, secim bittikten sonra cikan menuden tum diger programlarla paylasabilir, web aramasi yapabilir, bulundugunuz sayfada arayabilir veya sozluk anlamina bakabilirsiniz. (Sozluk icin ayarlardan Turkce sozlugu yuklemeniz gerekmektedir)

      • Internet tarayicinsda SPEN'i linklerin uzerine gelerek iceriklerini gorecek sekilde kullanabilirsiniz

      • Samsung klavyede SPEN'i kullanarak swype yapip metin girisleri yapabilirsiniz.

      • Mesajlar uygulamasinin icinde birine yazdiginiz mesaji ayni zamanda not almak isterseniz, mesajin uzerine gelip sol tarafta cikan "T" isaretine basmaniz yeterli. Mesajda yazdiginiz metin ayni zamanda gorev notuna kaydedilecektir.

      • SPEN'in ortasindaki tusa bastiginiz zaman cikan Action Memo'daki Gorev Notu sari bir sayfa uzerinde notlar almanizi, akilli secim web sayfasi veya herhangi bir yerden istediginiz herhangi bir metni veya resmi kopyalayarak cihazinizdaki diger uygulamalarla paylasmayi, goruntu kilibi ile ekranin herhangi bir yerini istediginiz olcude keserek paylasmanizi ve en son olarak ekran notu ile ekran goruntusunu yakalayarak onu kalemle duzenlemnizi saglar. Akilli secim ile beraber 10'a kadar kesimler alabilirsiniz. Bunun icin yapmaniz gereken akilli secimi tikladiktan sonra kesmek istediginiz resmi kare veya dikdortgen icine almaktir. Eger gonderiniz birden fazla olacak ise ilk secimden sonra once alt tarafta yer alan mavi kutu icerisinde ki isarete basmak ve daha sonra ekranda cikan ufak not isaretinin kenarindaki + isaretine basarak tipki ilk seferdeki gibi yeni bir secim yapabilirsiniz. Secimleriniz bittiginde ise ekrandaki nota iki kere basmaniz yeterli olcaktir. burda cikan seceneklerden resimlerinizi karalama defterine atabilir veya whatsapp veya facebook gibi uygulamalarla paylasabilirsiniz.

      • Action Memo icerisinde yer alan gorev notu sadece not almaya yaramaz. Buradan el yazinizla yazdiginiz bir adresi yukaridaki bastan ucuncu noktali daire seklindeki isarete basarak, cikan alt menuden lokasyon isaretini tiklayarak haritadan goruntuleyebilirsiniz. yani buraya adresi yazip sonra tikladiginiz zaman direk olarak gitmek istediginiz yerin haritasi acilir. Bu ayarlardan el yazisi ile girdiginiz bir kisiyi rehbere ekleyebilir, telefon acabilir, email atabilir, internette arama yapabilir veya notunuzu yapilacaklar listesine kaydedebilirsiniz.

      • Widget icerisindeki S Not widgetini ana ekrana eklerseniz eger buradaki ozelliklerden sirasiyla Snote(coklu gorevin daha gelismis olani) ile gelismis notlar alabilir, kalem isareti ile cizimler yapabilir, kamera isareti ile dokumanlari tarayip daha sonra onlari convert ederek yaziya dokebilir ve uzerinde degisiklikler yapabilir, T isareti ile metin girisleri yapabilir ve son olarak mikrofon isareti ile sesli notlar alabilirsiniz. Buradan ayrica cizdiginiz herhangi bir resmi ilk dokunustan itibaren kaydederek artistik yeteneklerinizi baskalari ile paylasabilirsiniz.




      Note Serisi S Pen için Faydalı Uygulamalar ve Oyunlar






  • SPEN Uyumlu Diğer Uygulamalar

    İndirmek için üzerlerine gelip basmanız yeterli


    AutoCAD 360
    Camera Ace
    Photo Desk
    Infinite Painter
    Skitch
    Map Note
    Makeup
    MyScript Calculator
    MyRealFont Lite (Muhtesem, El yazinizi Sistem fontu olarak atiyor yani telefondaki tum yazilar sizin el yaziniza donusuyor)
    GMD SPen Control (Rootlu cihazlar icin)
    SIGNificant Signature Capture (El Yazinizla Dökümanlari telefondan imzalayin)
    FlipaClip
    Serious Paint












    Android Yedekleme ve Wipe İşlemleri




    Android telefonları yapısı itibarı ile yedek alma işlemleri oldukça karmaşıktır. Her üretici kendi ayrı arayüzü için tasarladığı yedekleme uygulamalarını kullanır. Ancak malesefki ios ortamında olduğu gibi komple imaj yedeği almak ancak Titanium gibi root gerektiren uygulamalarla mümkündür. </div>

    İşte şimdi bu videomuzda Samsung telefonumuzu kullanarak size komple imaj yedeği almaya en yakın çözümü göstereceğiz.


    Bu videoda yer alan uygulamaların linkleri :

    Helium PC:https://github.com/koush/support-wiki/wiki/Helium-Desktop-Installer-and-Android-App

    Helium Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup&hl=tr

    MyBackup Google Play :https://play.google.com....android.MyBackup&hl=tr

    Samsung Kies :http://www.samsung.com/...rt/usefulsoftware/KIES/

    Samsung harici Android kullanıcıları kendi markalarının uygulamaları ile beraber burda anlattığım yöntemleri kullanarak yedekleme alabilir.


    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)


    SIKÇA SORULAN SORULAR





    • Note 4'mü Iphone Plus'mi, kafam karisti ???? Apple'mi Samsung'mu ne dersiniz???

      Sizi su videoya alalim, artilari ve eksileri ile her iki modelide karsilastirin.



    • Nasıl fotoğraf çekiyor???

      Buyrun kullanıcıların çektiği örneklere bakın

      http://forum.donanimhab.../m_100663544/f_//tm.htm

    • Türkiye'de satılan model numarası nedir ve nereden indirebiliriz ?


      Türkiye'de resmi yollardan satışı yapılan model numarası N910CQ'dur. Bu romuhttps://hugefiles.cc/ivgyj7ipe42h adresinden indirebilirsiniz.

    • Note 4 alacam neler dikkat etmem lazim ?

      1- Kutuyu açtirip bakin ve ekranda açiklik konusuna dikkat edin. Kucuk bir not kagidinin ucunu kasa ile gövde arasinda gezdirerek kagidin ucu içe giriyormu kontrol edilmeli
      2 - Cihazin arka kapaginin tam oturup oturmadigina bakilmali
      3 - Cihazin imei numarasini sorgulatin.https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama üzerinden cihaz imei sinin telefonla eslesip eslesmedigine bakilmali ayrica kutudaki imei ile cihaz imei si karsilastirilmali
      4 - *#0*# kombinasyonu ile cihaz testleri yapilmali
      5 - faturadaki imei numarasi kontrol edilmeli
      6- Telefonun garantisi faturasi ve tüm aksesuarlarin tamam oldugundan emin olunmali.



    • Türkiye'de 16GB lik modeli satilirmi ?

      Hayir satilmaz. Türkiye'de satilan modeli N910 kodlu 32GB'lik modeldir. Bu yazi yazilana kadar 16GB'lik modeller Türkiye'ye getirilmemistir. Eger 16GB'lik bir model alirsaniz bilinki ya uluslararasi olan modeldir yada replika dedigimiz birebir kopyasidir.

    • Kiz arkadasim Galeride yaptigim alemlerin resmini gördü. Ayrildi benden ne yapmam lazim. Yokmu bunlara sifre filan ?

      Var tabi. Note 4 sizin için yaratilmis. Öncelikle galerinde istediginiz resimleri seçiyorsunuz (Bir resmi seçmek için üzerine basili tutmaniz yeterli) daha sonra yukarida yer alan üç nokta üst üste ye basarak çikan menüden Özel'e tasi diyorsunuz cihaz bu resimleri özel yani private klasörüne atiyor. Bu ozelligi parmak izinizle kullanabilmek icin oncelikle cihaza parmak izinizi tanitmis olmaniz gerek. Daha sonra ayarlardan kisisellestirme>özel mod altindan bu ayara ulasabilirsiniz. Özel modu aktive ettiginiz her daim saklamis oldugunuz resimleri yeniden galeri içerisinde görüntüleyebilirsiniz. Ayrica Video, Müzik, ses kaydedici, Dosyalarim ve Snote altindaki tum belgelerinizide yine ozel mod ile koruma altina alabilir yani saklayabilirsiniz. Dosyalarim uygulamasi altindan pdf, word veya herhangi bir dosyanizi kolaylikla ozel moda tasiyabilir ve bunlarin baskalari tarafindan goruntulenmesinin onune gecebilirsiniz. Yine dosyalarim uygulamasi icinden direk dropbox desteginiz oldugu icin dosyalarinizi ozel moda tasiyabilirsiniz. Yalniz hemen belirtelim buradan bir dosyayi ozel moda tasidiginiz zaman, telefon onu cihazin icerisine kopyaliyor ve o dosya artik dropboxtan silinip telefona kopyalaniyor. siz ozel modu aktive edip gormek istediginiz zaman sadece telefon icerisinde gorebiliyor ve artik dropbox la bir bagi kalmadigi icin dropbox yuklu diger cihazlarin icerisinden goruntulenemiyor. Ayarlardaki ozel mod menusunden, ozel mod erisim turune basarak parmak izi korumayi aktive edebilirsiniz. Parmak izi haricinde desen, pin, sifre gibi korumarla da ozel moda erisebilirsiniz. Icinizin daha da rahatlamasi icin ozel moda tasinan herhangi bir dosyanin baska bir program icerisinden de goruntulenemeyecegini belirtelim. Yani siz galeri yerine myroll uygulamasini kullandiginiz zaman, eger bir resim ozel mod icerisinde ve bu ozellikde ayarlardan kapali konumda ise, bu modu acmadan bu resmi goruntuleyemessiniz.

    • Google Play'de uygulamalar 1080p destekliyor su anlikzamani geldiginde 2k olursa note 4 vasat bir durum alir diyordu öyle okudum bunun dogrulugu ne kadardir sizce?

      Evet henuz uygulamalar QHD ekrana tam uyumlu degil ama bu sizde bir rahatsizlik yaratacak kadar fark olusturmuyor. Yani iphone 6'nin cikisi ile 4 inch ekrana uyumlu uygulamalarin 4.7 inch ekranda gorundugu gibi bir goruntu vermiyor. Bir cogumuz bu farki anlamayacaktir bile. Zamanla uygulamalar QHD ekrana adapte olacaktir.

    • Cihazda Spo2 ve Nabiz Ölçer var, Dogrumu ölçüyor bu ?

      Evet bizzat doktor bir arkadasimiz calistigi hastanedeki özel ölçüm aletleriyle test etti, dogru ölçüyor. Yani tabiki bir kaç puan yanilma payi vardir ama yinede ölçümü son derece basarili.


    • Türkiye'den Note 4 alicam ama simdi baktim isletim sistemi 4.2.2.

      Ürün sahte yani replika denilen birebir kopyasidir. Galaxy Note 4'ün hem Snapdragon modeli hemde Exynos islemcili modeli 4.4.4 Kitkat ile piyasaya çikmistir.

    • Note 4 üzerindeki radyoyu nasil çalistiririm ?

      Note 4 üzerinde radyo alicisi yoktur. Dolayisiyla herhangi bir yazilimlada çalisamaz. Radyo dinlemek için Tunein gibi internet üzerinden çalisan uygulamalar disinda baska bir çözüm yoktur.


    • Yeni sürüm yükledim ama herkes çok iyi derken bende donmalar basladi, neler oluyor?

      Android'in yeni bir sürümü çiktiginda, eski sürümdeki dosyalarin atiklari ile çakismalar yasanabileceginden mutlaka wipe yani format atma islemi yapilmalidir. Stabil bir çalisma ve performans için bu mutlaka gereklidir. Wipe sonrasi bu tip sorunlar ortadan kalkmaktadir. Wipe için egitim videolarimiz bölümünde yönergeler mevcuttur. Önemle hatirlatmak isterizki wipe sonrasi dahili hafizanizda yer alan bütün dosyalar (fotograf, müzik vs..) silinecegi için yedekleme yapilmalidir. Yedekleme videomuzda ayni sekilde bu sayfada mevcuttur.

    • Iphonedaki gibi kies'e baglayip direk yedekleme yapip daha sonra geri yükledigimde kaldigim yerden devam ederim degilmi ?

      Malesef hayir, Android size bu imkani vermez. Rehberiniz, arama listeniz mesajlariniz gibi bir çok ögeyi Kies ile yedekleyebilirsiniz ancak oyun datalari yada sistem ayarlari gibi seyler yedeklenemiyor. Ancak tabi eger root yaptiysaniz o zaman Titanium Backup gibi bir programla ayni itunes'daki gibi komple yedek alabilirsiniz. Ancak hatirlatalim root yapmak su an için telefonun garantisini iptal eder. Eger oyun yada program datalarinizin da yedegini alacak sekilde yedekleme yapmak istiyorsaniz, yedekleme videomuzu takip ediniz. Ordaki yöntemle kolaycana yedekleme alabilirsiniz. Kies'lede yedekleme alabilirsiniz ancak dedigim gibi oyun datalari gibi sistem dosyalarina erisme gerektiren konuarda kies destek vermez. Ayrıca Kies yerine yeni çıkan Smart Switch uygulamasını da kullanabilirsiniz.

    • Root kelimesini çok duyuyorum ? nedir bu ? Yapmam gereklimi? Zararlari ve faydalari nelerdir?

      Android her ne kadar açik kaynak kodlu bir yazilimda olsa belirli kisitlamalara sahiptir. Sistem dosyalarina erisim hakkiniz yoktur. Bunun amaci yanlis bir islem yapilarak anakartin veya herhangi bir bilesenin zarar görmesini engellemektir. Telefonu root yapmak ise ingilizcedeki anlamiyla köküne inmek yani sistem dosyalarina erisim hakki kazanmaktir. Ayni olay IOS platformunda jailbreak olarak nitelendirilir. Root yapmak basit bir islemdir. Internette ve donanimhaber de root ile ilgili yazilara erisebilirsiniz. Ancak hemen belirtelim root yapmak garantinizi devre disi birakir. Özellikle Samsung cihazlarinda knox adi verilen bir sayaç vardir. Bu sayaç cihaza root yaptiginiz zaman sayisal olarak artar buda garantinizi devre disi birakir. Know sayacini ortadan kaldirmak yada yeniden sifira döndürmek gibi bir çözüm henüz yoktur. Dolayisiyla bir kere root yaparsaniz geri dönemessiniz. Cihaziniz bozuldugunda ise Samsung'a gittigi anda garanti disi kalir.

      Root yapmanin garantiyi götürmesi eksi özelligidir. Ayrica mesela ses düzeyi ile oynayip daha yüksek ses çikarmasini sagladiginiz zaman bu hoparlöre zarar verebilir. Ancak bir çok faydasida vardir.

      - Cihaziniz için üretilmis custom rom yükleyebilirsiniz.
      - Daha iyi sarj süreleri elde edebilirsiniz.
      - Istediginiz uygulamayi silebilirsiniz. Bazi uygulamalar cihazla beraber gelir ve bunlari silmenin yada uyutmanin mümkünati yoktur.(örnegin dergim uygulamasi) Ancak rootla beraber bu sorun ortadan kalkar.
      - Sistem üzerinde tam kontrol saglarsiniz.
      - Komple sistem yedegini tek tiklama ile alabilirsiniz. Tipki itunes gibi
      - Cihazin ses seviyelerine müdahele edip daha güçlü ses alabilirsiniz.
      - Marketteki Greenify gibi root isteyen uygulamalari kullanabilirsiniz. Greenify ile beraber root desteginiz oldugu için arka planda açik olan istediginiz uygulamalari tamamen kapatabilirsiniz. Böylece sark ömrünüz artar.
      - Cihazinizin DPI degerlerini degistirerek istediginiz programlari daha küçük çözünürlükte çalistirabilirsiniz.
      - Telefonunuza diger cihazlardan port edilmis uygulamalar kullanabilirsiniz. Örnegin Galaxy S5 telefonunun kamera özelliklerini bir yazilimci port ederse, sizde bunu direk olarak apk seklinde telefonunuza yükleyebilirsiniz.

      Root yapmanin bunlar disinda daha bir çok özelligide vardir.


    • Yurt disindan getirdigim cihazi nasil kaydederim ?

      http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40 adresinde gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

    • multitouch yani çoklu dokunmatik testi yapabilirmiyim ?

      Evet yapabilirsiniz.

      1- Multitouch test uygulamalarini asagidaki linklerden indirin.

      https://play.google.com...ndroid.multitouch&hl=tr
      https://play.google.com....MultiTouchTester&hl=tr

      2- telefonun ekranini döndürerek yatay moda alin ve multitouch test uygulamasini açin.

      3- Yatay olarak 4 parmaginizi ayni anda ekrana koyun ve yine yatay olarak saga sola götürüp getirin. Ekrani kontrol edin parmaklardan irtibati kesilen yada ekranda fazladan ortaya çikan parmak var mi diye. Ayni seyi bu sefer yukari ve asagi parmaklari kaydirarak da yapin.

      4- Iki parmaginizi koyarak zoom hareketi yapar gibi hareketler yapin yani iki parmaginiz arasinda ki mesafeyi azaltip artirin ve durumu kontrol edin.

      5- Simdi de bütün parmaklarinizi ekrana koyun 10 parmagi da algiladigina emin olun. Ayrica ekranin her yerinde de gezdirin parmaginizi.

      6- Ayni islemleri ikinci verdigim uygulamada da deneyin.

      Herhangi bir problem çikmaz ve her islemde de parmaklariniz oldugu gibi algilanirsa sorun yok demektir.

    • Nereden Note 4 temin edebilirim ?

      Bunu forumda sormak yerine en güzeli internetten kampanyalari takip etmenizdir. Ikinci el almak istersenizde asagidaki linke bakabilirsiniz.

      Türkiye'de satilan modellerin ikinci el ilanlari

      http://www.sahibinden.c...sung-n910-galaxy-note-4


    • Knox Nedir ? Ne ise yarar ?

      Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un 2013 yilinda tanittigi Samsung Electronix Knox, bir performans alani ve güvenli data saklama imkani sunarak Android cihazlar için bir çesit güvenlik sistemi islevi görüyor. Bunun arkasindaki mantik ise korunmasiz olmakla elestirilen Android cihazlari disaridan gelecek saldirilara, casus yazilimlara ve benzer zararli faaliyetlere karsi korumak. Ilk olarak Samsung'un birkaç ay önce piyasaya sürmüs oldugu Galaxy Note 4'de kullanilan sistem ilk olarak Android 4.3 güncellemesini ile geldi. Sistem özellikle kurumsal kullanim için düsünülmüs. Knox sayesinde, diyelim ki çalistiginiz sirket telefonun kurumsal tarafini yönetirken, siz de kisisel kullanim için istediginiz uygulamalari kurabileceksiniz ve bu iki alan birbirinden tamamen ayri çalisacak.

      Devami için :

      http://www.androidpit.c...-nedir-nasil-kaldirilir

    • note4'u fabrika ayarlarina aldik ama rehberi geri gelmedi, ne yapmaliyiz ?

      Fabrika ayarlarina dönmek le wipe yapmak hemen hemen ayni seydir. Bu islemler öncesi mutlaka yedek alin. Yedek almak için gerekli önergeleri içeren videomuz bu sayfada mevcuttur. Ancak özellikle rehber gibi uygulamalarin yedeklemesi çok basittir. Bunun için google ile senkronizasyon yapmaniz gerekmektedir. Bunun için telefonunuzda ayarlar>kisisellestirme > hesaplar> google bolumune gidin, daha sonra burda gmail adresinizin yazdigi kisma basin. Simdi cikan seceneklerden senkr kisiler kisminin isaretli olduguna emin olun. Eger degilse isaretleyin, siz isaretleme yaptiginiz anda donen bir cark belirir ve senkronizasyon baslar. Bu islem bitince rehberiniz artik google contacts icerisinde yedeklenmistir. Kontrol etmek için google contacts adresine gidin ve orda rehberinizin olup olmadigini kontrol edin. Eger her sey duzgun bir sekilde web uzerinde goruntuleniyorsa, format sonrasi bu rehber tekrardan eksiksiz bir sekilde telefonunuza geri gelecektir. Ancak diger yedekleriniz için manuel olarak yada KIES yoluyla yedek almaniz gerekir.

    • Cihazla beraber gelen uygulamalar isime yaramiyor nasil silebilirim?

      Tamamen silebilmeniz için cihazinizin root erisimi olmali. Eger root yok ise uygulama yöneticisinden uyku moduna alabilirsiniz. Bu sekilde istemediginiz uygulamalar cihazda gözükmez. Ancak hemen belirtelim bazi uygulamalar devre disi birakmaya kapalidir, bunlari sadece o an için kapatabilirsiniz. Cihazinizini kapatip açtiginizda devre disi kalacaklardir.

      Asagidaki video da Galaxy S4 için uygulamalari devre disi birakma yöntemini anlattim. Burdan bakarak sizde aynisini Note 4 için uygulayabilirsiniz. Uygulama yöneticisi için Note 4 kisa yolu ayarlar>uygulamalar>uygulama yöneticisi içerisindedir.



    • Hangi uygulamalari devre disi biraktiniz ? Hangileri güvenlidir?

      Benim kendi telefonumda devre disi biraktigim uygulamalarin listesi su sekilde :


      %100 oyun!
      Anlik hava drm
      ANT Radio Service ( kalp hizi olcme kemerleri gibi cihazlar bu protokulu kullanir. Bu tarz bir cihaz kullaniyor ve kapatirsaniz, cihazlar programlarla iletisim kuramazlar.
      ANT+ Plugin Service
      Blurb Chechkout
      Bubbles
      Cellograf
      Cep Telefonu kullanim kilavuzu
      Chrome
      Deezer
      DeezerTROffer
      Digitürk Play
      DirectShareManager
      Drive
      Favori Kisiler
      Galaxy Apps
      Google Play Gazetecilik
      Google Play Kitaplar
      Google Play Müzik
      Google Play Oyunlar
      Google+
      Hancom Office Viewer (ofis uygulamalarini goruntulemekle isim olmaz diyenler kapatabilir)
      Hp Yazdirma Eklentisi
      Isin Farzi
      Mobile PrintSVC-CUPS
      Mobile PrintSVC-Cups_Back..
      Print Spooler
      Saat (dijital)
      Samsung Account
      Samsung Billing
      Samsung Galaxy
      Samsung Galaxy Apps Widget
      Samsung Link Platform
      Samsung Link Platform Con..
      Samsung Print Service Plugin
      Samsung Push Service
      Samsung Sinema
      Sayfa Yöneticisi
      SÇocuk
      Seyahat Duvar Kagidi
      SMAG
      Smart Remote
      Talkback



    • E-mail senkronize olmuyor. Gmail hesabimda aynen öyle her sey güzeldi birden bu sorunu yasamaya basladim. Ayarlar Genel Hesaplarda esitleme devre disi bir türlü aktiflesmiyor bunu nasil çözerim. ?

      Cihazinizda senkronizasyonu devre disi birakmissiniz. Bunun için bildirim çubugunu iki parmaginizi ayni anda kullanacak sekilde asagi indirin, çikan listede "Senkr" seçenegini isaretleyin(yesil olacak). Bundan sonra mailleriniz gelmeye baslayacaktir.


    • Peki güncellestirmeyi nerden yapabilirim ?

      Güncellestirmeyi dört sekilde yapabilirsiniz. Ilk yöntem Kies üzerinden yapmaktir. Bunun için yapmaniz gereken telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayara baglamak ve Kies programini çalistirmak. Bundan sonra Kies size kullandiginiz sürümün güncel olup olmadigini gösterecektir. Burdan güncelleme yapabilirsiniz.

      2 - Diger bir yöntem ise telefon üzerinden güncellemeyi gerçeklestirmektir. Bunun için ayarlar>sistem> cihaz hakkinda> yazilim güncellemeleri bölümüne gidip simdi güncelle seçenegine basmaniz yeterli. Telefonunuz eger yeni bir güncellestirme mevcut ise bunu bulup yüklemeye baslayacaktir. Ayrica burdaki "Otomatik Güncellestir" seçenegi isaretli olursa telefonunuz güncellestirmeleri otomatik olarak denetler ve yeni bir güncelleme buldugunda yüklemeye baslar. Ancak bunu kapali tutmanizi tavsiye ediyorum. Benim tavsiyem güncellemeleri ilk yorumlari aldiktan sonra yükleyin. Bu seçenek açik olursa otomatik yükleme yapar.

      3- Son yöntemimiz Odin programi ile yüklemektir. Bu program yasal olmamakla beraber bir çok kisinin tercih ettigi bir yöntemdir. Burda yapmaniz gereken Odin programi ile beraber yükleyeceginiz firmware programini bilgisayariniza indirmeniz. Ileri derecede kullanicilar için önerdigimiz bir yöntemdir. Acemi kullanicilar uzak durmali. Odin ile yükleme garantinizi bozmaz. Tabiki yüklediginiz firmware orijinal Samsung sürümü oldugu sürece.

      4- Smart Switch programı da güncelleştirme yapabilir.


    • Note 4 arka planda mobil veriyi çok kullaniyor. Hangi programlarin ne kadar veri alip almadigini nerden ögrenebilirim yada nereden bunlari düzenleyebilirim?

      ayarlar > baglantilar > veri kullanimina girin. Burda hangi programin ne kadar veri kullandigini göreceksiniz. Uygulamalarin üstüne gelip basinca ise en asagi inerseniz uygulamanin arka plan verisini kisitla diye bir seçenek bulabilirsiniz. Burayi isaretlerseniz mobil veri aginda yani 3G üzerinden bagliysaniz uygulama arka planda çalismaz. Yani tamamen islevsiz olur. Ancak wifi aginda çalisir. Bunun haricinde yine google play üzerinde telefondan bagimsiz data ölçümü yapan uygulamalar vardir. Onavo Count bu ölçüm yapan programlar arasinda en basarili olanidir.

    • 3G Baglanti hizim çok yavas ne yapabilirim ?

      Ayarlar>baglantilar> diger aglar> mobil aglar > Erisim Noktasi adlari bölümüne gelin. Telefonunuzun menü tusuna basili tutun (en altta home tusunun solunda kalan). Varsayilan olarak sifirla seçenegine basin. Daha sonra telefonunuzu kapatip açin.

      Bu yöntem düzeltmesse son olarak Operatörünüzü arayin ve ip adresinizi düsürmesini isteyin. Operatör bunu yapinca telefonunuz daki 3G internet baglantisi kesilecektir. Telefonunuzu açip kapatin.

    • Launcher diyorlar, nedir o ?

      Android aslinda saf halde bir isletim sistemidir. Google'in telefonlarinda saf halde gelir. Ancak diger üreticiler çikardiklari telefonlarda bu saf arayüzü modifiye ederek satisa çikartirlar. Böylece her telefon Android olmasina ragmen birbirinden farkli gözükür. Samsung kendisine özgü Touchwiz denilen bir arayüzü kullanirken, HTC Sense denilen bir arayüz ile gelir. Siz touhwizde uygulamalari gruplamak için, menüden editleme yapmak zorundasiniz ancak mesela Sony Xperia Launcher arayüzünde uygulamayi tipki iphone oldugu gibi sürükleyip digerinin üzerine getirmeniz yeterli olur.

      Iste burda Android'in açik kaynakli olmasindan dolayi size arayüzleri degistirme firsati verilir. Yani siz touchwizde gördügünüz yapiyi tamamen degistirebilirsiniz. Bunun için launcher denilen ve google play'de yer alan uygulamalardan faydalanabilir ve cihazinizin görünümünü degistirebilirsiniz.

    • Hangi Launcher'i tavsiye edersiniz ? Dezavantajlari varmi ?

      Google Play'e launcher yazarsaniz, Nova, apex, go launcher, Launcher Pro gibi bir çok seçenek karsiniza çikar. Bunlarin her birinin yapisi, ikonlari ve isleyisi farklidir. Benim size tavsiyem en ragbet görenlerden biri olan Nova Launcher olacaktir. Bu sayfalarda yakinda Nova Launcher tanitiminida bulabilirsiniz. Yalniz tabi bu Launcher'larin tek dezavantaji olarak bazi widgetlerin çalismamasini göstrebiliriz. Yüklediginiz bir programa ait bir widget bu launcher'larda yüklüyken çalismassa kolay bir sekilde Touchwiz arayüzüne geri dönüsde yapabilirsiniz.


    • Knox sayacini nerden görürüm peki?

      Telefonunuzu kapatin. Tam olarak kapandiktan sonra Telefonun Güç Tusu (Sag tarafta en yukaridaki tus) + Ses Kisma Tusu (Sol tarafta en yukarida ki tuslardan asagida kalani) + Home Tusuna (Ekranin ortasinda telefondaks tek fiziksel tus) ayni anda basili tutun. Bu islem sizi download ekranina götürecektir. Simdi telefonun ses Ses Açma tusuna basin. Çikan ekranda Knox Warranty Void: 0 ise knox sayaciniz artmamis ve cihaziniz garanti kapsaminda yer aliyor demektir. Bu ekrandan çikip telefonu tekrardan açmak için ise Güç Tusu + Home Tusuna basili tutmaniz ve ekranda Samsung yazisini görene kadar beklemeniz yeterli.

    • Bu ana sayfada ekrani sola çektigim zaman çalisan Briefing uygulamasi nedir? Nasil kapatirim?

      Briefing uygulamasi Samsung Note 4 ile beraber gelen bir haber uygulamasidir. Ana çalisma prensibi RSS kaynaklari üzerinden aldigi haberleri magazin seklinde göstermesidir. briefing uygulamasi su an için Türkçe içerikleri desteklememektedir. Uygulamayi devreden çikarmak için ana ekran üstünde iki parmaginizi yukaridan asagiya dogru birbirlerine gelecek sekilde birlestirin(ayni anda). Çikan menüden ana ekran ayarlarini seçin ve burdan briefing isaretini kaldirin.


    • Launcher'larda simgeler degisebilirmi ?

      Launcher'lari yine play store'da ayri olarak satilan veya ücretsiz verilen icon pack'ler ile destekleyebilirsiniz. Örnegin Nova Launcher için Lumos Icon pack veya Circle yüklemenizi tavsiye ederim. Bu paketlerle Nova Launcher'daki uygulama simgelerini ve duvar kagitlarini degitirerek çok daha sik bir arayüz elde edebilirsiniz. Ayrica bu icon packler sadece Nova için degil baska launcher'lar içinde uygulanabilir. Hangi Launcher seçeneginin olacagi uygulama açiklamasinda belirtilmistir. Ancak hemen belirtelim bu packleri touchwizde uygulayamassiniz. Bunu yapmaniz için root erisiminizin olmasi gerekmektedir.

    • Widget diyorlar o nedir ?

      Widget'lar telefonunuzun ana sayfasinda çalisan küçük programciklardir. Belirli bir programa bagli oldugu gibi telefonun içerisinde gelen bagimsiz uygulamalarda olabilir. Bunlari ana sayfada görüntüleyebilir ve isteginize göre özellestirebilirsiniz. Örnek olarak Gmail uygulamasi telefonun içerisinde gelen bir uygulamadir. Ayni sekilde gmail widget'ida Gmail hesabiniz içerisinde takip etmek isteyeceginiz klasörü (örnegin gelen kutusu) gösteren ufak bir progamcikdir. Burdaki amaç Gmail uygulamasini açmadan ana sayfa üzerinde e-maillerinizi görüntülemek ve ihtiyaç duydugunuzda tek bir tiklama ile Gmail programina geçis yapmaktir.

      Widget'lar telefonla beraber gelen bir çok seçenege sahip oldugu gibi, play store üzerindende yüklenebilir. Bir uygulamayi telefonunuza yüklediginiz zaman o programa ait Widget'da widget listesinde belirir. En çok kullanilan widget'lar genelde saati ve hava durumunu gösteren widgetlardir. Ama Smart Ir Remote uygulamasinda oldugu gibi programa girmeden evinizdeki televizyonu kontrol edebileceginiz widgetlarda mevcuttur. Ayrica play store üzerinde sadece widget olusturmaya yarayan programlarida indirebilirsiniz. HD Widgets gibi bu programlar içerisinde bir çok widget seçenegi ile beraber gelir.

    • Nasil yüklerim bu widgetlari ?

      ana ekran üstünde iki parmaginizi yukaridan asagiya dogru birbirlerine gelecek sekilde birlestirin(ayni anda). Çikan ekrandan Widget'lar seçenegini seçin. Burdan telefonunuzda mevcut olan tüm widget'larin listesine ulasabilir ve onlari ana sayfada istediginiz pozisyonda konumlandirabilirsiniz. Konumlandirmak için ilgili widget'in üzerine basili tutarak ana sayfada koymak istediginiz yere sürüklemeniz gerek.









    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)

    DUVAR KAGITLARI




    Sizler internetten bir çok kaynak bulabilirsiniz. Unutmayin cihazinizda ki resim çözünürlügü 1440x2560’dir. Google arama sayfasina gelip istediginiz baslikta (örnegin Wallpapers) yazip arama yapin. Çikan sonuçlardan görsellere basin, daha sonra arama araçlarina gelin ve en basta çikan boyutu tiklayin. Yine çikan menüden tam boyutu siz girini seçin. Bundan sonra genislige 1440, yüksekligide 2560 yazarsaniz çikacak tüm sonuçlar cihazinizla tam uyumlu olacaktir. Begendiginiz resmi cihaziniza indirip duvar kagidi yapabilirsiniz.




    iPhone’dan Android’e Geçis Rehberi


    Iphone'dan geliyorsunuz ve neler yapmaniz lazim ? Iste ilk yapmaniz gerekenler

    iPhone ve böylelikle iOS’u terk edip Android dünyasina adim atmak istiyorsaniz yapmaniz gerekenleri bu yazimizda açikliyoruz.

    Eski bir iOS kullanicisiniz ve yakin bir zamanda hayatinizda bir degisiklik ihtiyaci hissederek Samsung Galaxy Note 4 satin aldiniz. Daha önce hiç Android isletim sistemli bir telefon kullanmadiginiz için kutusundan çikardiginiz telefonunuza sadece bakmakla yetiniyorsunuz. Iste bu yazimda size telefonunuzdan en iyi verimi alabilmeniz için yapmaniz gerekenleri anlatacagim.

    1) Google Hesabi Açma

    Android isletim sistemi de tipki IOS gibi bir uygulama marketine sahiptir. Play Store olarak adlandirilan bu marketten uygulama indirebilmek için mutlaka bir Google hesabinizin olmasi gerekir. Telefonunuzu kutusundan çikarip güç tusuna basmadan öncewww.google.com.tr adresine giderek oturum açmaya basin ve çikan ekranda kayit olun tusuna basarak, kendinize bir kullanici adi ve sifre belirleyerek Google hesabi olusturun. Hesabiniz olusturulduktan sonra telefonunuzu açin ve ilk açilis ekranindaki ayarlarda Google kullanici adinizi ve sifrenizi girin. Ayarlar bittikten sonra telefonunuz size özel Google hesabiyla özlestirilerek kullanima açilacaktir.

    2) Google Cüzdan

    Google hesabi açarak Playstore’a girdiniz ve ücretsiz uygulamalari yüklemeye basladiniz, ancak ücretli uygulamalari satin almak için ödeme bilgilerinizi girmeniz gerek. Bunun içinhttps://pay.google.com/about/#friends adresine giderek Google kullanici adi ve sifrenizle giris yapin (daha önceden Google hesabiniza veya Gmail’inize giris yapmis iseniz sayfa otomatik olarak açilacaktir). Açilan menüden ödeme yöntemlerini seçin ve daha sonra üst tarafta yer alan Kredi veya Banka karti ekle tusuna basarak kredi karti bilgilerinizi girin. Bu islemi tamamladiktan sonra Play Store’dan artik ücretli uygulamalari da satin alabileceksiniz. Unutmayin ki Google Wallet veya Gmail gibi Google hizmetleri için tek bir hesap üzerinden islem yapacaksiniz. Farkli Google servislerindeki hizmetler Google hesabiniz altinda birlestirilerek kullanilir.

    3) Rehberi Aktarma

    Artik telefonunuz uygulama yüklemek için gerekli ayarlara sahip ancak bazi uygulamalarin ihtiyaç duyacagi rehberiniz bombos ve rehberiniz iPhone cihazinizda kaldi, onu da Note 4 alirken takasta kullandiniz üstelik hiçbir yedek almadan. Hemen panige kapilmayin, eger IOS cihazinizi kullanirken iCloud hizmetini aktif hale getirdiyseniz rehberinizi geçirmek çok basit, bunun için tek yapmaniz gerekenwww.icloud.com adresine giderek ilk açilan ekrana Apple ID’niz ve sifrenizi girmek. Daha sonra açilan menü bölümünde Contacts’a girin. Bu ekranda eger IOS cihazinizda iCloud’u kullanmis iseniz, rehberinizdeki kisileri görebilirsiniz. Eger kisileriniz mevcut ise sol alt taraftaki isaretine gelip Select All’a basin. Tüm rehber girdileriniz seçilerek hepsi mavi olacaktir. Daha sonra yine ayni menüden Export Vcard seçenegine tiklayarak bilgisayarinizda herhangi bir yere bu dosyayi kaydedin. Islemi basarili bir sekilde gerçeklestirmis iseniz rehberinizdeki ilk isim ve toplam rehber sayiniz adiyla yeni bir dosya olusturulmus olacak. Örnek olarak ilk rehber isminiz Ahmet Sentürk ise ve rehberinizde toplam 300 kisi var ise, olusturulan dosya “Ahmet Sentürk and 300 others” seklinde olacak.

    Artik iOS rehberimizi bilgisayarimiza kaydettik, bundan sonra yapmaniz gerekenhttps://www.google.com/contacts/ adresine giderek daha önce almis oldugunuz Google kullanici adinizi ve sifrenizi girmeniz. Rehberinizde eger daha önceden bir veri girisi yapmadiysaniz ilk ekran bos gelecektir. Bundan sonra yapmaniz gereken, diger seçenegini seçerek içeri aktar yazisini seçmeniz. Çikan ekrandan dosya seç isaretini tiklayarak daha önceden bilgisayariniza icloud.com’dan kaydetmis oldugunuz dosyayi seçin ve mavi içe aktar tusuna basin. Bu asama tamamlandiktan sonra IOS rehberinizin ekranda tüm girdileri ile olusacaginizi görebilirsiniz. Aktarma asamasi bittikten sonra Android telefonunuz internete bagli ve Google hesabinizla eslestirilmis ise rehberiniz otomatik olarak gelecektir. Bunun için bir müddet bekleyin. Eger bekleme sonucunda halen rehberiniz telefonunuzda belirmemis ise o zaman ayarlar>Genel>hesaplar>Google’a gelerek mevcut Google hesabinizin üzerine basarak Senkr Rehber seçeneginin seçili olduguna dikkat edin. Eger bu seçenek seçili ise Simdi Senkronize Et tusuna basarak rehberinizi cihaziniza indirilmesini saglayabilirsiniz.

    Eger IOS cihazinizda iCloud hizmetini daha önceden kullanmadiysaniz ve telefonunuz halen sizinleyse yapmaniz gereken tek sey IOS cihazinizin ayarlar menüsünden iCloud hizmetini bularak onu Apple kimliginizle aktive etmek olacaktir. Bu aktivasyon sonucunda tüm IOS rehber bilgileriniz otomatik olarak iCloud üzerine yüklenir ve siz bu bilgilere icloud.com adresinden ulasabilirsiniz. Tabi bu islemleri yaparken internet baglantinizin açik olmasi gerektigini de unutmamak lazim.

    Bu islemi kullanmayanlar için ise ikinci bir yöntem, My Contacts Backup programidir. Bu programin hem Apple Appstore’da, hem de Google Play Store’da versiyonlari bulunmakta. Eger eski IOS cihaziniz halen sizinle birlikte ise yapmaniz gereken My Contacts programini Appstore’dan indirip telefonunuza kurarak yedekleme yapmaniz. Program daha sonra kendi içerisinde yedekleme yapilan dosyayi email atmaniza olanak saglar. Kendi adresinize atacaginiz yedekleme dosyasini ise yine Google Play Store üzerinden indireceginiz My Contacts programinin Android versiyonu ile kolay bir sekilde açabilirsiniz.

    4) iTunes Müziklerini Android cihaziniza aktarmak

    IOS cihazinizi elden çikardiniz. Peki, bugüne kadar iTunes ile beraber kullandiginiz IOS cihazinizdaki müzikler ne olacak? Ayrica bir iTunes bagimlisiniz ve genellikle albümlerinizi buradan satin aliyorsunuz. Aslinda çok basit bir iki yöntemle bilgisayarinizda kullanmaya devam ettiginiz iTunes ile telefonunuzu senkronize edebilirsiniz. Bunun için kullanabileceginiz üç yöntem var.

    a- Easy Phone Sync

    Öncelikle Play Store’danhttps://play.google.com...ysync.android.app&hl=tr adresinden Easy Phone Sync mobil uygulamasini Android telefonunuza indirin. Daha sonrahttp://easyphonetunes.com/download/download.html adresinden ayni programin masaüstü versiyonunu indirip kurun. Kurulum islemi tamamlandiktan sonra ayni anda hem masaüstü hem de telefondaki uygulamayi açin. Açtiktan sonra telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara baglayin. Bundan sonra seçmek istediginiz müzik ve Playlistler’inizi masaüstü uygulamasini kullanarak Android cihaziniza yükleyebilirsiniz.

    b- Synctunes Wireless

    Ücretli olan bu uygulamada tipki Easy Phone gibi bir masaüstü ve bir telefon uygulamasi mantigi ile çalisir. Ancak Easy Phone Sync’den farkli olarak kablosuz olarak da sarki aktarimi yapabilirsiniz. Ihtiyaciniz olan tek seyhttps://play.google.com...ctuneswirelesspro&hl=tr adresinden mobil uygulamayi,http://www.bitstudio.eu/synctunes-wireless-guide/ adresinden ise masaüstü uygulamayi indirin. Tipki ilk yöntemde oldugu gibi her iki cihazinda ayni wifi agi üzerinde olduguna mutlaka dikkat edelim. Bundan sonra ise mobil cihazinizda alt tarafta yer alan ip numarasini, masaüstü uygulamasina girdiginiz zaman kolay bir sekilde baglantiyi saglayabilir ve müziklerinizi kablosuz olarak aktarimini yapabilirsiniz.

    c- SD Karta aktarma

    Cihazinizi USB kablosunu kullanarak bilgisayariniza baglayin. Baglanti saglandigi zaman, cihazinizin model numarasi Windows’ta bilgisayar menüsü içerisinde belirecektir. Buraya tiklayarak SD kartinizin içine girin. Bu pencereyi açik birakarak Windows’ta, belgelerim altindaki müzik bölümüne gidin. Oradan sirasiyla iTunes, iTunesmedia, Music klasörlerine tiklayin. Bu islemlerden sonra iTunes içerisinde yer alan müzik dosyalariniza eriseceksiniz. Bundan sonra yapmaniz gereken tek sey bu klasörlerin tamamini ya da sadece seçmek istediklerinizi daha önceden açik olan SD kart klasörünün içerisine sürüklemek. Kopyalama islemi bittikten sonra ise telefonunuzun müzik dinleme programindan sarkilariniza erisebilirsiniz.

    5) Touchwiz ayarlari

    Cihazinizda Touchwiz artik çok daha basarili ve stabil, ancak halen istiyorsaniz animasyon ayarlarini kapatip cihazi çok daha hizli bir hale getirebilirsiniz bunun için asagidaki yazimi okuyun.

    6) Push Pop3 Mail

    Cihaziniza kurulum asamasinda tanittiginiz Google hesabinizla beraber, Android telefonunuz içerisinde gelen Gmail uygulamasi ile elektronik postalariniza kolaylikla ulasabilirsiniz. Bunlar için ekstra bir ayar yapmaniza gerek yok, Android otomatik olarak elektronik posta ayarlarinizi yapilandirir. Android cihazinizdaki Gmail uygulamaniz Google hesabiniza gelen tüm elektronik postalarinizi anlik olarak denetler ve aninda telefonunuza düsmesini saglar. Push olarak adlandirilan bu hizmet sadece Gmail postalariniz için geçerlidir. Diger normal POP3 hesaplariniz içinde Push olarak, yani anlik e-posta denetimi istiyorsaniz telefonunuza Exchange hesabi kurmaniz gerekmektedir. Android cihazinizin içerisinde gelen normal Elektronik Posta programi ile en kisa sekilde 5 dakikada bir posta denetlemesi yapilmaktadir. Yani saat 14.00’da tarafiniza gelen bir e-posta için cihaziniz size uyariyi en erken 14.05’te yapmaktadir. Ancak simdi söyleyecegimiz yöntemle Exchange hesabi kurmadan elektronik postalarinizi yine Push olarak yani anlik alabilirsiniz.

    - Gmail Yönlendirme

    Android içerisindeki Gmail uygulamasi Push e-posta özelligini destekledigi için yapmaniz gereken tek sey servis saglayiçinizla temasa geçerek, ilgili POP3 hesabiniza gelen tüm maillerin bir kopyasinin Gmail hesabiniza yönlendirilmesini istemektir. Bu sekilde mehmet@alanadiniz.com adresine gelen tüm maillerin bir kopyasi mehmet@gmail.com adresinize de gelecek ve Android Gmail uygulamasi sizi anlik olarak bilgilendirecektir. Gmail hesabiniza gelecek mailler birer kopya olacagi için bunlari Gmail ile görüntülediginiz zaman silinmesi gibi ihtimallerden korkmayin. Siz yine Microsoft Outlook gibi programlar yardimiyla bu epostalariniza ulasabileceksiniz. Gmail uygulamasi içerisinde yer alan özellik sayesinde gelen epostalarin hangi hesaba ait oldugunu da görüntüleyebilirsiniz. Gmail ayrica her yerden erisilebilir oldugu için ayni zamanda POP3 epostalariniza da istediginiz zaman erisebilirsiniz.

    Ayni sekilde Gmail’e gelen POP3 elektronik postalariniza yine POP3 hesabiniz üzerinden cevap vermek istiyorsaniz, yapmaniz gerekenwww.gmail.com adresine gidip hesabiniza giris yapmak ve daha sonra sag tarafta yer alan çark seklindeki logoya giderek ayarlar bölümüne girmek. Ayarlar menüsüne girdikten sonra hesaplar kismina giderek, POP3 ayarlarinizi tanimlayabilirsiniz. Bu ayarlar basari ile tanimlandiktan sonra Android cihazinizdaki Gmail uygulamasina gelen e-postalara cevap verirken, gönderen kisminda Gmail hesabinizla beraber POP3 adresinizde çikacaktir. Bu hesabi varsayilan olarak seçtiginiz takdir de ise, elektronik postalariniz POP3 hesabinizdan çikmis olur.

    7) Zedge ile zil sesleri

    Iphone’dan farkli olarak Android cihazlariniza istediginiz zil sesini çok daha kolay bir sekilde atayabilirsiniz. Bunun için sizlere tavsiyemhttps://play.google.com...net.zedge.android&hl=tr adresindeki ZEDGE uygulamasini cihaziniza indirmeniz. Bu uygulama ile istediginiz herhangi bir zil sesini aninda cihaziniza atayabilirsiniz. Zil sesi atamak için listede yer alan herhangi bir sesi indir tusuna basip, indirme islemi bittikten sonra çikacak SET butonuna basarak cihazinizin zil sesini degistirebilirsiniz. Ister zil sesi, isterseniz bildirim olarak atayabileceginiz ses dosyalari arasinda birçok Türkçe içerik mevcut. Komedi kategorisinde yer alan Cem Yilmaz sketchlerinden tutun, Türkçe sarkilara kadar birçok içerige arama yaparak ulasabilirsiniz. Örnek olarak BJK olarak yaptigimiz bir aramadan Besiktas-liverpool maçindaki spikerin çoskulu anlatimini içeren bir zil sesine bile rastladik.

    Zedge uygulamasi ile zil sesi ve bildirim tonlarinin yani sira, duvar kâgitlari ve hareketli duvar kâgitlarina ulasabilirsiniz. Örnek olarak XperiaZ duvar kâgitlarini çok begeniyor ve bunlari Note 4 telefonunuzda kullanmak istiyorsunuz, bunun için tek yapmaniz gereken Xperia Z seklinde Zedge içerisinde arama yapmak olacaktir. Çikan sonuçlar arasinda begendiginiz duvar kâgitlarini bulabilirsiniz.

    8) Smart IR Remote

    Galaxy Note 4 içerisinde gelen IR portu sayesinde telefonunuzu uzaktan kumanda cihazi olarak da kullanabiliyorsunuz. Ancak Note 4 ile beraber gelen kumanda uygulamasi çok gelismemis oldugundan dolayi birçok kisi bu konuda sikintilar yasamakta. Iste bu noktada Smart IR Remote uygulamasi ile bu eksikleri kapatabilirsiniz. Uygulama birçok cihaz için içerik saglamakla beraber, listede olmayan uygulamalari kendilerine bildirdiginiz zaman, en geç bir hafta içerisinde listeye eklenecegini belirtiyor. Gerçekten kendi denemede, listede olmayan Optoma Gt750 projektör için yaptigim bildirim bir hafta geçmeden sonuçlandi ve cihaz kumandasi program listesine eklendi.

    Uygulamanin diger bir güzel tarafi Digitürk’te dahil olmak üzere bir çok uygulamanin kullanilmasina imkan vermesi. Ayrica cihazin içerisinde yer alan smart remote programi ile tek bir kumanda ile birkaç cihazi kontrol edebilirsiniz. Örnegin ses artirma tusu ile televizyonunuzun sesini açip kapatirken, hemen yanindaki program tusu ile Digitürkt üzerindeki kanallari degistirebilirsiniz. Ayrica yine ayni kumandadan klimanizi açabilir ve olusturdugunuz makrolar ile tek bir tusa basarak tüm cihazlarinizi ayni anda kapatip açabilirsiniz. Akilli kumanda özelliginin kullanilabilmesi için tüm cihazlarin seçili olarak programa tanitilmasi gerekmektedir. Daha sonra Smart Remote olustur seçenegi ile ekrana gelecek olan kumanda programinin üzerinden ki tuslara, program menüsünde bulunan, daha önceden tanitmis oldugunuz cihazlarin özelliklerini atayabilirsiniz. Örnek olarak ses açma tusuna bastiginiz zaman, çikacak ekrandan daha önceden tanittiginiz cihazinizi seçerek bir sonraki menüden ses + isaretini tiklayarak bu butona Digitürk’ün ses açma islevini ekleyebilirsiniz. Tüm cihazlarinizi tek bir kumandaya indirecek bu özellik oldukça kullanisli olacaktir. Ayni sekilde Create a Macro bölümünden olusturacaginiz makroya bir isim vererek (örn. Kapama), Digitürk kapama, televizyon kapama ve klima kapama tuslarini atadiginizda bu makro islev olarak ayni anda belirtilen tüm cihazlari kapamak üzere programlanacaktir. Daha sonra tek yapmaniz gereken ise önceden olusturmus oldugunuz Smart IR Remote yani akilli kumandaniz üzerindeki bos bir tusa gelerek bu makroyu atamaktir.



    Yukarida belirtilen tüm islemleri yaptiginiz zaman artik telefonunuzu keyifle kullanmaya baslayabilirsiniz.



    ROOT YAPMADAN UZUN PIL SÜRESI IÇIN GEREKENLER



    Galaxy Note 4 beraberinde gelen 3220Mah’lik pil ve son çikan Kit Kat sürümü ile birlikte uzun pil ömrü sunabiliyor. Simdi burada tavsiye sizlere en yüksek sarj ömrünü nasil alabilirsiniz onu anlaticam.



    1) Eger yedekleme yaptiysaniz cihaziniza yüklemek istediginiz programlari google play’den tekrardan indirin. Ancak telefonunuza gereksiz ve kullanmadiginiz program indirmemeye dikat edin. Sadece kullandiginiz programlari geri yükleyin.

    2) SD kartinizi telefonunuzu bilgisayara takarak formatlayin (tabi önce yedegini almayi unutmuyoruz). Temiz bir sekilde telefonunuza geri takin. Mümkünse eger yedeklemesini yaptiginiz dosyalari içine atmadan sifir bir sekilde geri takin. 2 -3 sarj dönemi kullandiktan sonra geri yedekleme yapabilirsiniz.

    3) Ayarlar> Baglantilar>Wifi menüsüne geldikten sonra telefonun menü tusuna basarak gelismise ayarlara girin. Çikan menüde ag bildirimi isaretliyse eger isaretini kaldirin. Taramaya daima izin ver isaretini yine kaldirin. Wi-Fi zamanlayici kapali olsun.

    4) Bluetooth’u sadece ihtiyaciniz oldugu zaman kullanin. Tabi kulaklik veya Galaxy Gear tarzi ürünler kullaniyorsaniz bütün gün açik olmakta. Ama eger bütün gün baglanti gerektiren bir ürün kullanmiyorsaniz mutlaka kapatin.

    5) Ayarlar>Baglantilar>Konum servisine gelin. Google Konum bildirme özelligine basin. Çikan menüde Konum Bildirme ve hemen altindaki Konum Geçmisi kapali olsun. Konum servislerini sadece ihtiyaciniz oldugu zaman kullanin. Ornegin bir fotograf cekerken veya navigasyon programi actiginizda.

    6) Ayarlar>baglantilar> NFC ve paylasim icerisinde NFC ve yakindaki cihazlar kapali olsun. Yakindaki cihazlar kapali konumda olsun.

    7) Ayarlar>cihaz> ses bolumune gelin. Burda Tus sesleri, Dokunma sesleri, Ekran kilidi sesi isaretli olmasin. Isareti varsa kaldirin. Ayni sekilde dokunuldugunda ses vedokunuldugunda titresim ozelliklerinide kapayin. Yine Ses icerisinde yer alan calarken titreti kapatin yani isaretli olmasin.

    Not: Cihazinizda guc tasarruf modu eger aciksa calarken titret gibi bolumler aktif olmaz. Secim yapamassiniz. Guc tasarruf modu bu ozellikleri zaten otomatik kapatir. Geri acmak isterseniz guc tasarrufunu kapatin.

    8) Ayarlar>Cihaz>Ekran ve duvar kagidi baglantisina gelin. Parlakligi ortanin biraz altina mümkünse otomatige çekin. Ekran zaman asimi 30 saniye Tus kilidi isigi süresi ise 1.5 saniye olsun. Ekran tonunu otomatik ayarla mutlaka isaretli olsun. Bu menüed yine ekran modu seçenegine gelin ve çikan menüden Uyarlanabilir ekrani isaretleyin.

    9) Ayarlar>Kisisellestirme> hesaplar bolumune gelin. Eger Gmail kullaniyorsaniz, burda Google’in üzerine basin ve yine çikan seçeneklerden Gmail adresinizi üzerine gerelek basin. Gelen ekrandan sadece Senkr Gmail’i aktif birakacak sekilde diger tüm isaretleri kaldirin. (Not bu sekilde islem yaptiginiz zaman takvim, rehber, picasa veya Google Drive gibi bilgileriniz google ile esitlenmez. Ancak siz istediginiz zaman manuel olarak bu ekrana geri dönüp esitleme yapabilirsiniz. E-mail programi olarak cihazin içinde gelen E-posta programini kullaniyorsaniz eger Gmail’ide bu bölümde devre disi birakabilirsiniz.

    10) Ayarlar>kisisellestirme>hesaplar bolumune geri gerelek buradaki uygulamalarin tümünü devre disi birakin. Örnegin whatsapp kullaniyorsaniz, onun üstüne gelerek rehber esitlenmesini devre disi birakabilirsiniz. Ayni sekilde facebook gibi uygulamalarinda içine gelerek esitlemeyi kapatin. Facebook esitlemesi yapmamaniz size etkinlikleri takviminize alamama disinda çok bir sey kaybettirmez. Dropbox’da kullanmiyorsaniz devre disi birakin. Kullaniyorsanizda devre disi birakabilirsiniz. Bu ve diger kapattiginiz secenekleri zaten manuel olarak acarsaniz direk olarak hemen esitleme yapar. Eger E-posta uygulamasini kullaniyor iseniz bunu kapatmayin aksi taktirde maillerinizi alamassiniz.

    11) Ayarlar>Kisisellestirme>bulut bölümüne gelerek buradaki dropbox senkronizasyonunuda devre disi birakin. Ayrica Samsung hesabinizida kapatabilirsiniz. Eger zaten aktif degilse veya burada gözükmüyorsa bir islem yapmaniza gerek yok.

    12) Ayarlar>genel>Uygulama yöneticisine gelin ve kullanmadiginiz uygulamalari devre disi birakin. Asagidaki uygualmalari guvenle devre disi birakabilirsiniz. Eger o listeden kullandiginiz bir uygulama varsa onu açik birakin aksi taktirde buradan kapatirsaniz cihazinizin uygulama listesinde, deaktif oldugu icin gozukmeyecektir.


    %100 oyun!
    Anlik hava drm
    ANT Radio Service ( kalp hizi olcme kemerleri gibi cihazlar bu protokulu kullanir. Bu tarz bir cihaz kullaniyor ve kapatirsaniz, cihazlar programlarla iletisim kuramazlar.
    ANT+ Plugin Service
    Blurb Chechkout
    Bubbles
    Cellograf
    Cep Telefonu kullanim kilavuzu
    Chrome
    Deezer
    DeezerTROffer
    Digitürk Play
    DirectShareManager
    Drive
    Favori Kisiler
    Galaxy Apps
    Google Play Gazetecilik
    Google Play Kitaplar
    Google Play Müzik
    Google Play Oyunlar
    Google+
    Hancom Office Viewer (ofis uygulamalarini goruntulemekle isim olmaz diyenler kapatabilir)
    Hp Yazdirma Eklentisi
    Isin Farzi
    Mobile PrintSVC-CUPS
    Mobile PrintSVC-Cups_Back..
    Print Spooler
    Saat (dijital)
    Samsung Account
    Samsung Billing
    Samsung Galaxy
    Samsung Galaxy Apps Widget
    Samsung Link Platform
    Samsung Link Platform Con..
    Samsung Print Service Plugin
    Samsung Push Service
    Samsung Sinema
    Sayfa Yöneticisi
    SÇocuk
    Seyahat Duvar Kagidi
    SMAG
    Smart Remote
    Talkback


    .
    13) Cihazin en yukarisindan iki parmaginizi asagi dogru indirin ve cihaz özellikleri listesine gelin. Burdan kullanmadiginiz bütün özellikleri kapatin. Senkronizasyon açik kalabilir. Bende sadece wifi, mobil veri, güç tasarrufu ve senkronizasyon açik. Burdan kullanmak istediginiz herhangi bir özellik olursa ihtiyaciniz oldugu zaman açin. Cihazin beraberinde gelen sensörler ve akilli hareketler her zaman kullanacaginiz özellikler degildir. Benim emaille isim yok derseniz o zaman senkronizsyonu komple kapatin. Sarj ömrünüze ciddi derecede olumlu bir sekilde etki eder.
    14) Simdi bu ayarlari yaptiktan sonra telefonunuzu kullanim sirasinda eger wifi’a bagli iseniz mutlaka mobil veriyi elle kapatin. Mobil veriyi kullanacaksanizda wifi kapali olsun. Ikisini ayni anda açmayin. Hangisine ihtiyaciniz varsa o açik olsun.
    15) Ayarlar>Sistem>Güç Tasarrufuna gidin

    Iki sekilde kullanabilirsiniz

    a- Guc tasarruf moduna basin. Cikan seceneklerden performansi kisitla acik olsun
    Güç tasarrufu mutlaka sürekli açik olsun. Unutmayin onun açik olmasi demek cihazinizin performansi düsecek demek degildir. Pil ömrüne büyük katkisi vardir. Sadece yüksek islemci gücü gerektiren seylerde, örnegin oyunlarda kapatabilirsiniz. Gri tonlama modu ise ekrani sadece gri renge sokacaktir. Sarj omrune cok ciddi etkisi olur ama telefonun keyfi kalmaz.

    b- Ultra Guc Tassarruf modu.

    Ornek verelim. Istesiniz. Butun gun bilgisayar zaten elinizin altinda. Cep telefonunuzdan ihtiyaciniz olan tek program ise Whatsapp. O zaman bu modu etkinlestirin. Cikan siyah beyaz menuden arti isaretine basarak cikan menuden whatsapp i secin. Bu sekilde calisan cihaziniz telefon ve mesaj alacak ve whatsapp calisacaktir. Ancak cihazinizda yuklu olan baska hic bir uygulama calismayacaktir. Bunun hariicinde burada birde facebook'unda calismasini ekleyebilirsiniz. Bu sekilde kullanim yaparsaniz sarj sureleriniz iki uc gunlere cikabilir.

    16) Ana sayfanizda fazla widget kullanmamaya dikkat edin. Widgetlar sarj düsmani olabilirler. Ayrica kullanmadiginiz sayfa var ise kapatin. Ana sayfada sayfa azaltmak için iki parmaginizi biri alttan digeri yukardan olmak üzere ekrana dokundurun ve yukardakini asagi, asagidakinide yukari dogru sürükleyerek birbiriyle birlestirin. Çikan ekranda kaldirmak istediginiz sayfaya tek parmaginizla basili tutun ve yukardaki kaldir yazan çöp simgesine dogru sürükleyin.

    17) Ayarlar>Kisisellestirme>Erisilebilirlik>Yetenek ve Etkilesim e girerek Temassiz uyandirmanin kapali olduguna dikkat edin. Bu bolum size cihazinizi home veya guc tusunu kullanmadan, ellerinizi yukardaki Samsung yazisinin saginda yer alan sensorden gecirerek cihazinizi uyandirmayi saglar. Elinizi ordan sag sol seklinde, yatay bir vaziyette gezdirirseniz cihaz uyanir. Ancak cok gerekli bir ozellik degildir ve sarj yer.

    18) Google Play'i acin. Sol menu tusuna basin ve ayarlara girin. Uygulamalari otomatik guncelle secenegine basin ve uygulamalari otomatik guncelleme secenegini secin. Bu ozellikle beraber google play'in wifi'a baglandiginizda otomatik olarak cihazinizda yuklu olan programlari guncellemesini engelleyebilirsiniz. Guncelleme yapmak istediginiz zaman Google Play icerisinde yer alan menuden, uygulamalarimi secip buradan istediginiz programi manuel guncelleyebilirsiniz.

    19) cihazinizda stock eposta programini kullaniyor iseniz, is saatleri disinda maili push degilde daha uzun araliklara getirin. Eposta yogun kullanim saatleri ve diger saatler olarak iki sekilde kullanilabiliyor. Ornek olarak sabah 8:00 aksam 18:00 arasi yogun kullanim olarak belirlenip, bu saatlerde push mail alinabilir, 18:00 den sonra ise mail kontrol etme araligi bir saatte bir yapilabilir.

    Bu yöntem aslinda sizin hiçbir temel ihtiyacinizi engellemez. Ana fikri kullanmadiginiz seyleri kapatin ve sadece ihtiyaciniz oldugu zaman açindir. Ben sekiz saat ekran süresi aldigim zaman bile oyun oynayip müzik dinledim ve emaillerimi aldim. Wifi ile 3G’nin ayni anda kullanilmamasi çok önemlidir.

    Bunlar disinda önemli olan baska bir konuda wifi ve 3G kullanimlaridir. Eger sinyal gücü zayif bir yerde iseniz sarjiniz istemesenizde daha hizli tükenecektir. Böyle bir yerde 3G’yi kapatsaniz bile telefon sürekli güçlü sinyal almak için enerji harcayacaktir. Benim örnegin is yerimde telefon az çekiyorken evde full çekmektedir. Bu sebeple hep hafta içleri daha az sarj ömrüm olur. Hafta sonlari ise daha yüksek rakamlara çikarim. Bu konuyu önemle dikkat edin. Ayrica son bir dikkat etmeniz gereken konu mümkün oldugunca 3G baglanti yerine Wifi’i seçmenizdir. Buda sarjiniza etki eden önemli bir faktördür.





    Çağrı ve SMS Yönlendirme





    Evde unuttuğunuz Android telefonunuzu, uzaktan SMS komutlarıyla yönetebilirsiniz. Çağrı yönlendirmek için operatörünüzü aramanıza gerek yok. Ayrıca android telefonunuza gelen SMS'leride otomatik olarak bir başka telefona yönlendirmeniz mümkün. Yappy programı ilede gelen SMS'lere, telefonunuz yanınızda olmadan internet üzerinden cevap verebilir, daha önce tanıttığımız PushBullet uygulaması ile telefonunuzdaki tüm bildirimleri uzaktan görüntüleyebilirsiniz.







    Touchwiz'de ufak bir ayarla cihazınızı uçuşa geçirin


     


    Size touchwiz’i birkaç ufak ayarla çok hızlı çalışan, stabil bir canavara dönüştürebileceğinizi söylesem ne derdiniz? Üstelik herhangi bir root işlemi yapmadan.

    Bunun için yapmanız gereken önce ayarlar menüsüne girerek (bıldırım cubugundakı cark ısaretı) genel menüsüne geçmeniz ve burdan en alta inip cihaz hakkında bölümüne gelmeniz. Yanı sıralamanız ayarlar> Genel > Cıhaz hakkında seklınde olacak. Buraya geldikten sonra en alttaki yapım numarasının üstüne 7 kere ard arda basın. Bunu eğer başarı ile yaparsanız geliştirici modunu aktıif hale getireceksiniz. Zaten aktıf oldugunda sıze burda cıkan bır yazı ıle durum bildirilecek.

    Bu işlemi yaptıktan sonra geri dönerek yine diğer menüsü altındaki geliştirici seçeneklerine tıklayın. (Unutmayın demin yaptığınız işlemle bu menü açılmıştır). Açılan sayfada öncelikle geliştirici seçeneklerini aktif edin. Bu bölüm telefon geliştiricileri için olmakta olup bahsettiğimiz ayarlar dışında hiçbir bölümü değiştirmeyin. Burda yanlışlıkla değiştireceğiniz başka bir ayar telefonunuzun çalışmasına etki edebilir!!!!!!!

    Geliştirici seçeneklerine girdikten sonra, sayfayı aşağı doğru kaydırarak çizim bölümüne gelin ve burda sırasıyla Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyon ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını “Animasyon kapalı” moduna getirin.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)


    Bu ayarları yaptıktan sonra telefonunuzu yenıden baslatın. Telefon açıldıktan sonra gözle görülür bir hızlanma olacaktır.

    Peki bu yetmez daha hızlımı olsun diyorsunuz ??

    O zaman yukarda anlattığım

    "Geliştirici seçeneklerine girdikten sonra, sayfayı aşağı doğru kaydırarak çizim bölümüne gelin ve burda sırasıyla Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyon ölçeği ve Animatör süre ölçeği ayarlarını “Animasyon kapalı” moduna getirin."

    kısmından sonra telefonu acıp kapatmayın ve alta ınerek,

    GPU görüntülemeyi zorla kısmını işaretleyin

    Bundan sonra ise en aşağı inerek “Arkaplan işlemlerini sınırla” seçeneğini gelerek, “Arkalan işlemi yok” seçeneğine tıklayın.

    Şimdi arkaplan işlemlerini sınırla demek, multitaskingi kapatmak demek. Yani siz örneğin garanti bankası kullanıyorsunuz. Giriş yaptınız o sırada mailinizde bir şeye bakmak için çıktınız. Geri geldiğinizde Garanti Bankası başlangıç sayfası açılır. Yani yeniden giriş yapmanızı ister. Bunun sebebi siz programdan çıkar çıkmaz sistemin Garanti Bankası uygulamasını kapatmasıdır.

    Burda "Arkaplan işlemi yok" seçeneği yerine "En fazla 2 işlem" seçeneğini işaretlerseniz eğer, o zaman Garanti bankasından sonra emailinize bakıp geri döndüğünüzde hala programın kapatılmadığını görürsünüz. Ama siz bankadan çıkıp önce email, sonrada iki tane haber programı açıp ve geri dönerseniz
    banka yine kapanır. Bunun sebebide 2 tane arka plan işlemine izin verip daha sonra üç tane program açtığınız için sistem ilk açılanı kapar son iki açılanı açık tutar. Eğer arka plan işlemi yok seçeneğini tıklarsanız, ne kadar program açarsanız açın raminiz 1.65'i geçmez. Cİhazınız tek kelime ile uçar. Tavsiyem 2 ile sınırlı tutun.

    Şimdi son anlattığım GPU görüntülemeyi zorla ve Arka plan seçeneği yok seçeneklerinide aktif hale getirirseniz, cihazınız tek kelime uçar. Deneyin nasıl hızlı olduğunu göreceksiniz. Eğer batarya'ya bir etkisini görürseniz geri gelerek bu işaretleri kaldırabilirsiniz. İlk anlattığım animasyon ayarlarını kapamanın ise bataryaya zararı değil tam tersine faydası vardır.




    POP3 E-Postalarınıza Her Yerden Ulaşın


     


    Alanadınıza bağlı POP3 e-postanıza gmail üzerinden ücretsiz push ve bulut desteği kazandırın. Exhange Server kurulumuna gerek kalmadan istediğiniz an ve yerde tüm e-postalarınıza anlık olarak ulaşın. Cep telefonlarınızdan Gmail hesabınızı kullanarak alan adınız üzerinden mail atın. Tüm e-postalarınız anlık olarak size ulaşsın. E-postalarınıza bulut özelliği kazandırarak tüm cihazlarınızdan 7/24 görüntüleyin.



    İlk Kurulumdan sonra tavsiye edilen programlar





    Package Disabler Pro


    Samsung telefonlarınızda root yapmadan, istediğiniz uygulamayı devre dışı bırakabilmenize olanak sağlayan ve daha uzun şarj ve performans artışı sunan bu uygulamayı sizler için inceledik.






    Netflix






    Netflix Türkiye'de erişime açıldı. Tüm akıllı cihazlarınızdan film ve dizi izleme keyfi için gerekli olanlar videomuzda.





    Google Photos





    Fotoğraf albümleri oluşturup, tüm fotoğraflarınızı internette sınırsız depolama seçeneği ile saklayabileceğiniz muhteşem bir uygulama.





    Android'in en iyi taraycısı hangisi ?





    Android'in en iyi taraycısını belirlemek için yaptığımız kapsamlı test videomuzda.






    Whatsapp ve Üçüncü Parti Yazılımlar






    WhatsApp ile ilgili bir çok bilinmeyen üçüncü parti uygulama ve ayrıntılar.



    PERISCOPE




    Twiter'ın satın almasıyla son dönemin en çok konuşulan uygulamaları arasına giren ve şu sıra sadece iOS platformuna özel olan Periscope canlı yayın uygulamasını sizler için inceledik.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.periscope.android&hl=tr




    FINGER SECURITY




    En cok kullanacaginiz harika bir uygulama. Telefonunuzda istediginiz uygulamalara parmak izi sifre korumasi koyabilirsiniz. Bunun için uygulamayi yüklemeden önce parmak izinizin telefona tanitilmis olmasi gerekir. Tanitma islemini ayarlar>kisisellestirme>parmak izi tarayici sekmesinden yapabilirsiniz. 3 parmak izini ayri ayri kaydedebilirsiniz.


    Google play linki:

    https://play.google.com...as.fingersecurity&hl=tr




    Omni Swipe ve Finger Gestures






    kaydırma hareketlerine güzel bir örnek olan iki adet program. Android cihazlarınızı parmak hareketieriniz ile kontrol edin.

    Omni Swipe :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lazyswipe&hl=tr

    Finger Gestures :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.carlosdelachica.finger&hl=tr







    All in One Gestures






    Parmak hareketleriniz ile cihazınızı kolay bir şekilde kontrol edin. Uygulamaları tek bir hareket ile başlatın.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phoenixstudios.aiogestures&hl=tr




    Buzz Launcher






    Android'in en güzel launcher uygulamalarından biri olan Buzz Launcher ile cep telefonunuz ekranını hayallerinizdeki gibi dizayn edebilir, diğer bütün telefonlardan farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu videomuzda kişiselleştirmek için yapmanız gereken bütün adımları anlatıyoruz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buzzpia.aqua.launcher&hl=tr







    Any.do


    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)


    Mukemmel bır yapılacaklar lıstesı programı. Unuttugunuz her seyı bu programla kayıt altında tutabılır ve bır daha hatırlamak zorunda kalmasınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anydo&hl=tr

    Anydo Pc’ınız ıle entegre calısır. Chrome web store’dan

    https://chrome.google.com/webstore/detail/anydo-extension/kdadialhpiikehpdeejjeiikopddkjem

    adresınden eklentısını ındırın. Bu adresten ındırdıgınız eklentıler yardımıyla telefon dakı any do ıle yaptıgınız tum hatırlatmalara pc uzerınden ulasabılır ve ıkısı arasında senkronıze bır sekılde calısabılırsınız. Ornegın gmaıl’de gelen bır maılın en altına ındıgınızde anydo sekmesını gorursunuz. Buraya ılgılı maıl ıle alacagınız bır hatırlatma notu hemen otomatık olarak cep telefonunuzla entegre olur. Any.do ayrıca cok guzel bır takvım ılede beraber kullanılabılır. Google play uzerınden ındırecegınız calendar programı ıle google calendar ıle senkronıze sekılde calısacak bır cok sık bır takvım uygulamısınıda kullabılırsınız.





    Samsung SideSync


    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)



    Samsung’un kendı cıhazları ıle entegre olmasını saglayan bu uygulama ıle PC ınız ıle beraber telefonuzu bır arada kullanabılırsınız. Muhtemelen bugune kadar kullanmadıgınız ama ozellıklerı ıle sızı hayran bıraktıracak bır programdır sidesync. Oncelıkle programla neler yapabılırsınız.
    - Telefonunuzun ekranındakı tum goruntuyu PC ınıze aktarabılırsınız
    - Telefonun menusu ıcerısınde PC ınız uzerınden gezınebılır, programları acabılır veya whatsapp ıcerısınden pc klavyenızı kullanarak yazı yazabılırsınız.
    - Ekranınızı ayrı bır modu ıle beraber ıkıye bolebılır ve pcınızde kullandıgınız klavye ve Mouse u dırek olarak telefonunuzdada kullanabılırsınız.
    - Telefonunuzda yer alan vıdeoları PC ınız uzerınden tam ekran olarak seyredebılırsınız. (sadece galerıde calısır)
    - Telefonunuzdakı ekran goruntusunu tek tusla yakalayabılır ve yakaladıgınız goruntuye pc uzerınden erısebılırsınız.
    - Telefonunuzun tum ıcerıgını cıhazınız uzerınden kontrol edebılırsınız.

    Samsung oncelerı bu ozellıgı sadece Samsung marka PC’lerde verıyordu. Ama artık asagıdakı lınkte yer alan programı ındırerek herhangı bır bılgısayara da sidesync yukleyebılırsınız. Yanı Samsung harıcı herhangı bır bılgısayarda da bu programı kullanarak telefonunuza baglanabılırsınız.
    PC indırme lınkı :
    http://www.samsung.com/global/download/Sidesyncwin/
    bu adresten yukarıdakı programı ındırerek bılgısayarınıza kurun. Daha sonra ıse
    Google Play uzerınden

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.sidesync30

    Sidesync programını telefonunuza ındırıp kurun. Eger burada bulamasanız Samsung Apps ıcerısınden de bu programa ulasabılırsınız.
    Kurulumları yaptıktan sonra pc uzerınden sidesync programını acın. Baglantıyı USB veya Wıfı olarak ıkı sekılde yapabılırsınız. Eger wıfı olarak kablosuz bır sekılde yapacaksanız, hem telefon hemde bılgısayarınız aynı wıfı agında olmak zorunda. Bılgısayarınız Ethernet portundan baglı telefon ıse wıfı uzerınden cıkıs yapıyorsa, Wıfı modu calısmaz. Her ıkısındede wıfı uzerınden baglantı olmak zorunda. Bu asamada her ıkı cıhazda wıfı uzerınde ıse bır muddet sonra pcdekı sidesync uzerınde telefonunuzun ıbaresı cıkacak. Uzerıne gelıp bastıgınız zaman ıse telefonunuzun ekran goruntusu bılgısayarınızda belırecektır. Baglantıyı aynı sekılde usb uzerınden de yapabılırsınız. USB kablosu ıle telefonunuzu pc ye bagladıktan sonra yapacagınız bu baglantı ıcın aynı wıfı agında veya aynı agda olma zorunlulugu olmaz ayrıca baglantınız wıfı’a gore daha hızlı olur.

    Wıfı baglantısını basarılı bır sekılde yaptıktan sonra ekran goruntunuz artık PC ınızde yer alır ve sız PC klavye ve mouseunuz ıle telefonunuz ıcerısınde dolasabılırsınız. Burda ekranda cıkan telefon seklınde kutucugun en ustunde ve sol tarafta yer alan asagı dogru okuna basarsanız sıze ayrı bır menu cıkar. Bu menude ılk cıkan sekıle(degıstır secenegı) bastıgınız zaman ekran goruntusu kaybolur. Bundan sonra telefonunuz bılgısayarınızı hangı kosesınde ıse (otomatık olarak algılıyor) Mouse u oraya cektıgınız zaman Mouse pc ekranın dısına cıkar ve telefonuza gecer. Yanı sız otg kablosu takmadan telefonunuz uzerınde Mouse ve klavye modunu etkın hale getırırsınız. Ornek olarak ekran karsınızda ve telefonunuz tam ekranın ortasında, o zaman sıdesync bunu algılar ve sız Mouse u asagı dogru ekran dısına cektıgınız zaman Mouse telefona gecıs yapar. Eger telefon ekranının solunda ıse fareyı ekranın soluna dogru goturursenız ekran dısına cıktıgı anda telefon ıcerısınde belırır. Bunu zaten PC uzerınde cıkan ufak bır sekıl ıcerısınde, telefonun hangı yonde durdugunu gorerek yapabılırsınız.

    Telefonunuza bır dosya gondermek ıstedıgınız zaman ıse, ornegın telefon ekranın alt tarafında ıse, bılgısayarınızdan gondermek ıstedıgınız dosyayı secıp, basılı tutarak ekranın alt tarafına ındırırsenız, Mouse ekran dısına cıktıgı anda telefona gecıs yapar ve sız Mouse u serbest bıraktıgınız anda dosya telefona aktarılır.




    Clone Camera






    Clone kamera uygulaması adından da anlasılacagı uzerıne eglence amaclı kısılerın aynı resımde cogaltılmasını saglayan bır uygulamaladır. Samsung telefonlarında yer alan draft modunda oldugu gıbı aynı kare ıcerısınde aynı kısının sankı ıkızı varmıs gıbı ıkı kere gorunmesını yanı klonlanmasını saglar. Ancak drafttan farklı olarak cekım ıcın hareketlı goruntulere ıhtıyacınız olmaz ve sonuclar daha kolay elde edılır. Clone kamera ıle aynı resım ıcerısınde dort adet aynı objeden veya kısıden resım yerlestırebılırsınız. Kullanımı cok basıt olan kamera uygulaması ıle bır kısının ılk defa resmını cektıkten sonra yerını degıstırmesını saglayıp ıkıncı defa resmını cekersınız daha sonra ıse ıkıncı cektıgınız resmı erkanın uzerıne gelıp basılı tutarak secer ve bırlestırmeye basarsınız. Program bundan sonra her ıkı resmı bırlestırerek aynı kare ıcerısın de gosterır. Boylece ornegın bır koltukta sız ve ıkızınız varmıs gıbı bır resım ortaya cıkabılır. Program aynı resım ıcerısınde maksımum dort obje veya kısı yerlestırılmesıne ızın verıyor. Ayrıca selftımer modu ıle belırlı bır sure sonrasında cıhazın cekım yapması saglanıyor boylece sız kendınız evde yalnızkande cıhazı bır noktaya yerlestırerek gıdıp ıstedıgınız nokta poz verebılıyorsunuz. Cıhazı 10 sanıyeye ayarladıysanız eger sız gıdıp oturdugunuzda cıhaz ılk resmı 10 sanıye ıcerısınde cekıyor. Ikıncı resım ıcın ıse yıne pozısyon degıstırmek ıcın 10 sanıyenız oluyor.






    Sleep as Android


    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)




    NOT: Uyurken telefonunuz size çok yakın olacağından telefonunuzu mutlaka uçak moduna alın.


    Iphone dakı meshur sleep cycle alarm clock’un Android versıyonu. Program sızın uyku kalıtenızı olcerek sabah dınc uyanmanızı saglıyor. Bunun ıcın telefonu gece yatakta, yastık yanında ters donmus olarak konumlandırmanız ve alarmın kurulmus olması gerekıyor. Program gece boyunca vucut hareketlerınızı olcuyor ve hatta horlamanızı bıle kaydedıyor. Kaydettıgı verılerle sabah kurdugunuz alarm saatınden oncekı bır zaman aralıgını baz alarak hangı dakıkada uykunuz hafıf ıse sızı o saatte uyandırıyor. Ornegın sız alarmı 7.30’a kurdunuz ve program 7.30 dan oncekı yarım saatlık zaman dılımınde yanı 7:00’dan ıtıbaren sızı uyandırmak ıcın en hafıf uykuda oldugunuz zamanı arastırmaya baslıyor ve o zaman dılımınde (orn 7.15) uykunuzun daha hafıf oldugunu farz ederek 8.30 yerıne alarmı calmaya baslıyor. Yarım saatlık perıyodu ıstege baglı olarak 1 saate veya daha uzun bır zaman dılımıne ayarlardan cıkarabılırsınız. Yanı telefon sızın 7.30 dakı alarmınız ıcın uyandırma safhasına gecısı 6.30 dan ıtıbaren analız etmeye baslar.

    Google Play Lınkı :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep&hl=tr




    Team Viewer Quick Support





    Uzaktakı PC’ımızı kontrol etmemızı saglayan meshur Teamvıewer uygulamasının mobıl versıyonu. Bu program ıle PC’nız uzerınden telefonuza baglanabılır ve ıstedıgınız ıslemlerı gerceklestırebılırsınız. Sıdesync uygulamasına gore cok daha yavas calısır. Samsung telefonlarınızı kolay bır sekılde yonetmek ve sıstem kullanımlarını gormek veya uygulamaları uzaktan kaldırmak gıbı ayrıca bır eklentısıde mevcuttur. Eklentıyı programı kurduktan sonra google play uzerınden yukleyebılırsınız veya samsung marka bır telefonla baglantı yapmak ıstedıgınızde program, bu eklentıyı otomatık olarak yuklemek ısteyıp ıstemeyecegınızı sıze sorar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teamviewer.quicksupport.market&hl=tr





    PLEX





    Bılgısayarınızdakı fılm ve muzıklerı dısarda yanı 3G uzerınden dınlemenıze olanak saglar. Plex server modulu oncelıkle bılgısayara kurulmalı ayrıca plex programıda google playden ındırılmelıdır. Server bazında gereklı ayarları yaptıktan ve hesap actıktan sonra muzık ve fılm klasorunu belırlersenız bunlara androıd cıhazınıdakı plex programı uzerınden ulasabılırsınız. Programın en basarılı oldugu yon full hd fılmlerı bıle basarılı bır sekılde decodıng yapması. Yanı sızın Internet upload hızınız evde 1mb bıle olsa program fılmın kalıtesını kuculterek cıhazınızdan kesıntısız ızlemenızı saglar. Tatılde plajdayken evınızdekı fılmlerınızı seyrdebılmenız ıcın ıdeal bır uygulamadır ve cok basarılı bır sekılde kesıntısız stream yapar.

    Google Play :

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plexapp.android&hl=tr

    Windows için Server:

    https://plex.tv/downloads






    Whatsapp Contact Photo Sync


    Telefonunuzda kısılerın resımlerının arama sırasında tam ekran olmasını ve bunların whatsapp resımlerınden olusmasını ıstersenız bu programı kullanacaksınız. Program whatsapp lıstenıze baglanarak kısılerın resımlerını telefonunuza aktarmanızı saglar. Resımlerı aktarmak ıcın tek tek ıslem yapmanız gerekır. Bunun ıcın program ıcerısınde gelen lısteden kısı resmının uzerıne basmanız gerekır. Program sızı whatsapp uygulamasına yonlendırır. Burdan kısının ısmı uzerıne gelıp resmını goruntulemenız lazım. Resım acıldıgı anda program onu hafızaya alır daha sonra ıse programa gerı tusuyla dondugunuz zaman kısıye atar.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rm.android.wcps&hl=tr




    Remote Launcher


    Bılgısayarınızdakı programı uzaktan calıstırmak ıcın bu programı kullanabılırsınız. Ornek olarak bılgısayarda XBMC programını acacaksınız bu programa XBMC’yı eklersenız tek bır tıklama ıle telefon uzerınden PC’nızdekı bu programın calıstıgını gorebılırsınız. Aynı sekılde lısteye ekleyecegınız bır cok baksa programıda yıne remote launcher uzerınden basalatabılırsınız. Program aynı sekılde Wake On Lan yanı kısaca WOL ozellıgı ıle bılgısayarınızı acıp kapamanızıda saglıyor. Programı telefona kurarken aynı zamanda PC’ınızede server kısmını kurmanız ve server ayarlarından uzaktan calıstırmak ıstedıgınız wındows uygulamalarınızı ayarlamanız gerekmektedır.
    Google Play

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.owtroid.remotelauncherfree&hl=tr

    PC ıcın server programı :

    https://liquidtelecom.dl.sourceforge.net/project/remotelauncher/0.2.16/RemoteLauncherServer-0.2.16.exe





    Metro Notifications





    Metro Notificatıons Iphone dakı bıldırım ozellıgını sevenler ıcın yapılmıs bır program. Androıdın bıldırımlerının aksıne Metro telefonunuza bıldırımlerı yukarıdan asagı ınecek bır kutu ıcerısınde daha buyuk ve renklı bır sekılde gosterıyor. Daha cok wındows phone tarzı ama ıphone’dakı bıldırım ozellıgınıde anımsatıyor. Bu bıldırımlerı ayarlardan ozellestırebılıyorsunuz. Programın ucretsız ve ucretlı versıyonları mevcut.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nlucas.wp7notificationslite&hl=tr





    icon Changer İnceleme





    Android telefonunuzda ana sayfada yer alan uygulamaların ikonlarını kendi zevklerinize göre değiştirebilirsiniz. Ayrıca internetten indireceğiniz diğer launcher'lar için yapılmış ikon paketlerinide stock launcher ile beraber kullanabilirsiniz. Yeni ikonlar oluşturmak için gereken her şey videomuzda.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jy.iconchanger.ad&hl=tr





    Snapseed






    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)

    Iphone da elde ettıgı basarı ıle adından soz ettıren ve Google tarafından satın alınarak Androıd ortamına getırılen e basarılı fotograf edıtleme uygulaması. IOS ortamında ucretlı olan bu program o kadar cok basarılı oldukı Google satın alarak ucretsız bır sekılde Androıd kullanıcılarına sundu. Program ıle fotograflarınızı edıtleyebılır ve cesıtlı fıltreler uygulayabılırsınız. Ozellıkle HDR Scape, Drama, Automatıc, Tılt-Shıft ozellıklerını denemenızı tavsıye edıyorum. Program resımlerı cok guzel bır sekıdle edıtleyerek adeta yenıden yaratıyor. Ayrıca ıstegınıze baglı olarak bolgesel edıtlemelerde yapabılıyorsunuz.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed&hl=tr






    Swipe Home Button





    Tek kelime ile muhteşem bir uygulama. Home tuşunu'ı artık kullanmanıza gerek kalmıyor. Parmağınızı home tuşununun üzerinden hafif yukarı yaptığınız zaman, ekranın neresinde olursanız olun ana ekrana dönüyor. Hafif yukarı sol yaparsanız bildirim çubuğu geliyor. Hafif yukarı sonra yine geri yaparsanız son açılan uygulamalar açılıyor. Ayarlardan hafif yukarı sağ uygulamasına bir aşağıda belirtilen programı tanıtın o zaman hafif yukarı ve sağ haraketinde direk tuş kilidini devreye alacak. Yukarı doğru uzun hareketinede örneğin asistan b'yi atayabilirsiniz. Gesture denilen bu hareketlerle bir çok uyulamayı kolay bir şekilde başlatabilirsiniz. Program ücretsizdir.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.matthewma.swipe_home&hl=tr





    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)


    Google Calendar - GTasks - SPlanner - Entegrasyonu






    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.calendar







    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)



    Samsung Multi Touch ve Swapps







    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schiztech.swapps&hl=tr





    LockerPro Kilit Ekranı Uygulaması








    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.productigeeky.lockerpro&hl=tr




    Screen OFF And Lock



    Aşağıdaki linkten programı indirin ve kurun. Ayarlar yapacak. Enable yaptıktan sonra ana ekranınıza ayrı bir screen off ikonu çıkacak. Bu ikonu swipe home button uygulamasındaki ayarlardan tanıtın. Swipe Home'da ornegın hands up and rıght'ı secın, cıkan menuden custom app'ı secın, sonra ana ekranınızda beliren Screen OFF ikonunu bulun ve seçin. Genelde yukarılarda çıkıyor. Unutmayın iki tane çıkar, biri programın ayarları, eğer hareketi seçtip yaptıktan sonra screen off ayaları gelıyorsa yanlış yapmışsınız demektir. Dönün ve yeniden doğru ikonu seçin. Bundan sonra artık tek bir hareketler ekranınızı kapatabilirsiniz.


    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.katecca.screenofflock&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rYXRlY2NhLnNjcmVlbm9mZmxvY2siXQ..








    Smart IR Remote






    Telefonunuzdan bir çok cihazı kumanda edebilmenizi sağlayan bir kumanda programı. Digitürk'ünüzden tutun, klimanıza kadar bir çok cihazı kontrol edebilirsiniz. Uygulamada şu anda 300000 cihaz kumandası kayıtlı. Eğer sizin kumandanız listede yoksa mail atıp hemen ekletebilirsiniz. En geç bir hafta içinde ekleme aksi taktirdede para iadesi sözü veriyorlar. Üründe tek bir kumanda oluşturup TV'nizden sesi açıp kapatırken yine aynı kumanda ile digitürkte kanal değiştirebilirsiniz. Ayrıca el hareketleri telefona dokunmadan digitürkünüzde kanal değiştirmeniz mümkün. Galaxy Note 3 kullanıcıların mutlaka edinmesi gereken bir uygulama.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy




    Automatit



    Telefona farklı komutlar vererek pil tasarrufu sağlayabileceğiniz bir program. Kendi içinde marketi var. Pro versiyonda şu an için istediğiniz kadar komut saatın alabiliyorsunuz. Komutlar şu şekilde: Örneğin Ev Wifi kapanırsa wifi yı komple kapa mobil datayı aç yada mobil datayı kapadığımda wifiyı aç yada (google maps kullanarak) şu adrese geldiğimde şu wifiya bağlan. Marketten bir sürü hazır komut indirebileceğiniz muhteşem bir uygulama.





    Swipepad( Muhteşem Uygulama)



    SwipePad isimli Android uygulaması, telefonunuzda ön yüklü olarak gelen veya sonradan yüklenmiş üçüncü şahıs yazılımları listeleyebiliyor. Bekleme ekranına dokunarak açılan menüden parmağınızı ekran üzerinde gezdirerek istediğiniz yazılımı açabilirsiniz.
    https://shiftdelete.net/android-bu-yazilim-ile-daha-keyifli-26569





    Asistan B



    Svoice'un Türkçe benzeri programı. Bununla beraber mesaj atma, birini arama gibi komutları sesli komutlarınızla yapabilirsiniz. Örneğin, Kıvanç'a mesaj at dediğinizde program size ne yazayım diye sorar, sonra yine sesli bir şekilde akşama yemeğe geç kalma dediğinizde, program size gödeyemmi diye sorar, evet dediğinizde mesajı gönderir. Program facebook ve twitter gibi sosyal ağ durumlarınızı da günceller. Ayrıca döviz bilgisi, saat kurma ve wikipedia'da arama gibi bir çok özelliği var.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buronya.asistanb







    ZEDGE






    Telefonun olmassa olmazlarından. Bu uygulama ile kolay bir şekilde zil sesleri, bildirim sesleri, duvarkağıtları veya hareketli duvar kağtırlarını telefonunuza atayabilirsiniz. 700.000'den fazla içerik var. Bu içerikler arasında cem yılmaz sesleri yada türkçe şarkılar gibi bir çok içeriğe erişmeniz mümkün.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr







    Splashtop2





    Bu uygulama ile evdeki pcinize telefonunuzdan bağlanabilirsiniz. Teamviewer'dan farkı dokunmatik ekranı destekler ve ayrıca pcinizdeki seside telefonunuza aktarır.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.splashtop.remote.pad.v2&hl=tr







    Unified Remote Full








    Unified remote programını kullanmak için, pc'nize server kısmını kurmanız ve telefonunuzada playstore'dan programı indirmeniz gerekir. Bu uygulama ile telefonunuzu mouse ve klavye olarak kullanabilecek, Chrome, Windows 8 gibi bir çok uygulamayı ayrı ayrı kontrol edebileceksiniz. Ayrıyeten isterseniz telefonunuzun google voice özelliğini kullanarak konuşmalarınızı yazıya dökerek pc'nize gönderebileceksiniz. Örneğin gelen bir maili cevaplamak için telefona konuşmanız yeterli. Tüm konuşmalarınızı yazıya çevrildikten sonra bilgisayarınıza gönderilecek.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote&hl=tr






    Retune





    İtunes'unuzu telefonunuzdan kontrol edebilir. İstediğiniz şarkıları veya playlistinizi telefonunuzdan tek bir dokunma ile başlatabilirsiniz. Tüm itunes içeriği otomatik olarak gerekli ayarları yaptıktan sonra telefonuza gelecektir.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squallydoc.retune&hl=tr






    İCAM





    Bu programla herhangi bir webcami, ip kameraya çevirebilirsiniz. Örnek olarak evdeki pcnize bir web cam kurdunuz, programı çalıştırarak dışardan evinizi izleyebilirsiniz. Ayrıca bu program kayıt yapabilir veya hareket algıladığında size bildirim gönderebilir.



    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skjm.icam









    Dergim Uygulamasına harika bir alternatif




    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)


    Note 3 beraberinde gelen Dergim uygulamasına alternatif olarak bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Üstelik uygulama size arzu ederseniz haberlerinizi Türkçe olarak da okuyabilir.

    Öncelikle Note 3'dekı haberler kısmı bildiğiniz gibi görsel olarak güzel ancak haberin içeriğine bastığınız zaman sızı direk olarak ilgili haberin web sitesine yönlendiriyor. Buda sızın koca web sayfasını ufak ekranda görüntülemenize sebep veriyor. İlk açılışta tüm sayfayı gösterdiği için habere zoom yapmak zorunda kalıyorsunuz. Tabı mobil surumu olan haber siteleri için bu sorun değil ancak uygulama flipboard'un olduğu için müdahale edemiyorsunuz ve birçok kaynaktan size haber aktarılıyor ve bunların yüzde doksanı da masaüstü siteye yönlendiriyor. CNNTURK, Ensonhaber gibi birçok sitede bu oluyor. Sabah gibi sitelerde ise daha da sıkıcı olarak özet haberden sonra haberin tamamını okumak istediğinizde direk olarak tarayıcı acıyor.
    Iphone kullananlar bılırler, safarıde harıka bır ozellık vardı, bır web sayfasını actıgı zaman, okumak ıstedıgınız haberı yukardakı bır tusa basarak sadece o ufak ıphone ekranına sıgan bır makeleye donusturuyordu. Bu sekılde haber veya baska bır sey okumak cok daha kolay oluyordu. Butun web sıtesını goruntulemektense sız sadece yazıyı okuyabılıyordunuz.

    Iphone kullanmayanlar ıcın ne demek ıstedıgımı asagıdakı vıdeodan ızleyebılırsınız.



    Şimdi bu özelliği Note 3 telefonunuzda da haber okurken kullanabilirsiniz.

    Oncelıkle playstoredan feedly uygulamasını ındıreceksınız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devhd.feedly

    Bu uygulamayı ındırdıkten sonra bır hesap acacaksınız

    hesabı actıktan sonra ıse feedly uygulamasının ıcınden ıstedıgınız rss kaynaklarını arastıracaksınız.

    ornegın hurriyet yazarak hurrıyetın rss kaynagına ulasarak haberlerı okuyabılırsınız.

    Türkçe rss adeta sınırsız. Her sıtenın hemen hemen rss kaynagı var. Istemedıgınzı kadar kaynak sızı beklıyor.

    Sımdı ekleme yaptıktan sonra rss kaynaklarınız feedly uzerınden gosterılmeye baslanıcak. Feedly nın guzel bır ozellıgı bu rss kaynaklarından gelen haberlerı tıpkı flıpboard yanı note 3 haber lerı gıbı magazın seklınde gostermesı. Ancak malesefkı feedly'de yukarda bahsettıgım sıtelerden haber cekmek ıstedıgı zaman web sıtesıne yonlendırıp telefonda tam sayfa web sıtesı actırıyor.

    https://img.donanimhaber.com/upfiles/234850/9917dbc9-edf5-45c2-8ec9-8495a96f4f17.png

    Sımdı bu noktadan sonra telefonumuza greader pro kuruyoruz

    ucretlı bır uygulamadır hatırlatmak ısterım

    daha sonra ıse greader ayarlarından feedly hesabımızı aktıf edıyoruz

    bundan sonra feedly ıcerısınden hangı ıcerıgı ekledıysek greader ıcerısıne gelıyor

    greader dıger tum rss okuyucularının (test ettıklerım) aksıne tum haberlerı ıphone dakı gıbı basıt okuma metınlerıne donusturuyor

    bu sekılde sayısız haber kaynagından spordan tutun ekonomıye yada teknolojıden magazın haberlerıne kadar olan tum ıcerıgı basıt bır sekılde takıp edebılıyorsunuz hatta ve hatta ılgılı sıtelerın uygulamalarını bıle kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. En guzelı tabı ıstemedıgınız kadar haberın bır arada farklı kaynaklardan olması

    GReader Pro’yu Note 3’deki gibi tek parmak hareketiyle başlatmak istiyorsanız yapmanız gereken telefonunuza Swipe Home Button kurmak. Swipe home buton kurulumu ve özelliklerini içeren videoyu bu sayfadan programlar arasından bulabilirsiniz.

    Ayrıca Greader Pro’nun size haberleri okumasını isterseniz telefonunuza Svox uygulaması kurmanız gerekir.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.svox.classic

    Bu uygulamayı kurduktan sonra ise uygulamanın Türkçe TTS motoru olan Leyla’nın deneme sürümünü telefonunuza indirin.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.svox.classic.langpack.tur_tur_fem_trial

    Daha sonra ise telefonunuzda

    Ayarlar>Kontroller>Dil ve Giriş>Metinden sese seçenekleri bolumune gelerek SVOX Classic TTS’i seçin. Bundan sonra ise Greader Pro uygulamasında okumak istediğiniz haberin içinde yer alan Ses işaretine basarsanız haberin size Türkçe olarak sesli bir şekilde okunmasını sağlayabilirsiniz.




    Nova Launcher





    Android'in en başarılı Launcher'larından biri olan Nova Launcher'ı denemenizi tavsiye ederim.

    Google Play :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=tr





    Significant Signature Capture





    Bu programla herhangi bir dosyanızın üzerine imzanızı atabiliyorsunuz. PDF dosyalarına resminizi ekleyip altına imzanızı atabiliyorsunuz. Programla bos formları telefonunuz uzerınden doldurup gerı gonderebılıyorsunuz. Emaıllerınızın altına ımzanızı atabılıyorsunuz. Imzanızı telefonunuz uzerınden dokumanın ıstedıgınız noktasına atabılıyorsunuz. Program tamamen ucretsız.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xyzmo.signature





    Cam Scanner





    Telefonunuzun olmazsa olmaz programlarından bırı daha. Dısardasınız, bır evragı acıl olarak tarayıp maıl atmanız lazım. Iste bu noktada yapmanız gereken tek sey cam scanner programını acıp ılgılı dokumanın resmını cekmek. Program bu asamada hemen resmı algılayıp pdf dosyasına donusturuyor ve sıze artık sadece onu ıstedıgınız kısıye maıl atmak kalıyor.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Displaymate tarafindan Note 4 ün ekrani en iyi ekran seçilmistir

    GsmArena Note 4 Ekran

    Displaymate Note 4 Ekran

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------



    KULLANICILAR KULUBÜ IMZASI :

    [image]http://www.omeralkan.com.tr/note4edge.png[/image]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_90260337/tm.htm]SAMSUNG GALAXY NOTE 4 KULLANICILARI[/link]
    [/center]


    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada)

    SAMSUNG GALAXY NOTE 4 KULLANICILARI










    KULLANICI YORUMLARI






    quote:


    Prometheus (13.11.2014) : 3 senelik iphone deneyimimden sonra note 4 almaya karar verdim , bu kararimi verirken gerçekten çok düsündüm.Öncelikle alacak olan arakadaslar gönül rahatligi ile alabilirler. Cihazin en begendigim yanlari ekran parlakligi , akici olusu ve tabiki spen.

    yokyere (13.11.2014) :Tek kelime ile harika bir cihaz.Basta aliminyum kasa olmaz üzere, hizlanan ve kisisellestirilen touchwiz hemen arkasindan kaleme kazandirilan ekstra özellikler.note 3 ten note 5'e geçerim diyordum ancak bu cihaz fikrimi çeldi.

    c.arda (13.11.2014) : Cihazi 3 gün önce aldim bahsedilen kasa açikligi, kapak oturmamasi gibi hiç bi sorunla karsilasmadim. Ekran çok güzel renkler o kadar net ki günes altinda ekran parlakligini o kadar arttiriyor ki görünmemesinin imkani yok. Kalem hassasiyeti note3e göre çok çok iyi sanki bi kalem,mause kullaniyor hissi veriyor insana. Pil performansina gelecek olursak üst düzey performans aliyorum. Multitasking ise Note4 ile beraber daha da üst seviyelere çikmis. Kisaca Note4 ile hersey harika..

    Elensar35 (13.11.2014) : PC'yi aratmayan, tasarimi ve donanimiyla göz dolduran. Yeni touchwiz ve gelistirilmis Spen ile harikalar yaratan bir makina denebilir. Yeteri kadar hizli. Daha ne kadar hizli olabilir sorusunu Lolipop ile ART x64'e geçince yanitlariz.

    Rikudou (13.11.2014) : Kesinlikle rakibsiz. Piyasada karsisina koyabileceginiz baska bir cihaz yok, her alanda fark yaratan bir cihaz. N2, N3 memnuniyetsizliginin ardindan n4 ile korku ile yaklasirken sundugu deneyim ile bütün endiselerim silindi. Not alma konusunda spen ile essiz, snote, Photo note ve 3 parti uygulamalar ile çok basarili. Yenilenen spen ve çoklu pencere yönetimi bilgisayar ve mouse ' ü aramiyor. Iyilestirilen Touchwiz ve arkaplanda kullanilan beyaz renk bambaska bir arayüz kullaniyor hissi veriyor. Ekran gerek çözünürlük, gerekse piksel yogunlugu ve parlaklik olarak essiz. Diger taraftan 64 bit lik islemci ve güçlü donanimi ayrica Android 5.0 ile gelecege dönük bir cihaz. Metal çerçeve ile özlenen dokunus hissini veriyor.

    f@ithline (13.11.2014) : Samsung bu sefer olmus.Verdiginiz paranin karsiligini telefon elinizdeyken de kullanirken de sonuna kadar hissetiren bir telefon yapmis.Android 5.0 ile kullanacagim gunu sabirsizlikla bekliyorum.

    yunusilker (19.11.2014) : Telefonu düşünen alıcam arkadaşlar için tavsiye ederim gayet güzel, hızlı,şarj süresi 12-13 saatin altına inmedi (telefon elimden düşmedi 3g aralarda Wifi oyun programlar net kısacası yoğun kullanimda),telefonda kasma Vs yaşamadım şuanda tek sıkıntım arada az çekiyor oda bir iki dk ya düzelir benim hattimdan kaynaklanan bilir diye düşünüyorum çünkü sim aparatları kullanıyorum.

    yasinaka (14.11.2014) :
    Galaxy note 4 edge sahibiyim.

    + (artilari)

    Dis gorunusu harika

    Rehber acilmasi hizlanmis.

    Bir uygulama kullanirken sag taraftaki oval ekranda telefon caliyor ve konusuyorsun.Mevcut uygulama acik kaliyor. Bu cok iyi olmus.

    Kucuk ekranda standart uygulamalar (rehber,telefon,mesaj v.s.) oldugu icin ana ekran bombos. Istediginiz icon'lari ve widget'lari koyabiliyorsunuz.

    Pen gayet iyi note 3'e gore.
    Daha kolay erisimler yuklenmis.
    Mesela screen capture pen ile cok basit.

    Multi window bu telefona sahip olmak isteyenler icin en onemli ozellik.

    Kamera cekimi cok hizli ve guzel modlar var. On kamera eskiye gore daha guzel cekim yapiyor.


    - (eksileri)

    Edge bataryasi 3000 mah.
    Yogun kullanimda 1 gunu cikarmaz.
    Sabah 8'de 3G acip oyun oynamadan normal kullanim aksam 8'i gosterir.

    Bu telefona kilif ve ekran koruyucu takilmaz.
    Butun sexepallik gider.

    Fotograf cekim mod'larinin tamami ve bazi uygulamalar yuklu gelebilirdi.

    Edge driver'i cikmadigi icin farkli ulkelerin orjinal rom'lari yuklenmiyor.

    Int.gostergesi H+ H 3G G ve E olsa bile surekli 3G gosteriyor.
    Ancak internet sayfasi actiginizda anliyorsunuz internetin hizli olup olmadigini. Bu kullandigim telefon hattindan da kaynaklaniyor olabilir. Zira telefon ve internet ayarlari otomatik yuklenmedi.

    Telefonu kutusundan cikarirken bir kusuru/hatasi olmamasi icin dua etmek.

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 8 Temmuz 2015; 2:41:30 >


    EKLEME:

    Turkcel kitkat'tan turkcell programlarından kurtulmak için izlenecek yol, ve orjinal ROM'lar....

    Orjinal Türk LoL güncellemesini almak için de bu yolu izleyiniz...


    http://www.sammobile.co...BOC3_N910COXA1BOC3_XEO/

    sammobileden üstteki LoL romu indir hocam.bundan sonra alttaki linkten orjinal 4..4.4 romunu indir

    https://mega.co.nz/#!hA...2_b7OaYYo6n84caJ01q4m2I

    (alternatifhttps://drive.google.co...XTlp1NmVHNTg&authuser=0 )

    Önce polonya ya geç sonra 4.4.4 e geri dön. sonra 5.0.1 güncellemesini otomatik alırsın


    AP_N910CXXU1ANK5_CL3317155_QB3049715_REV00_user_low_ship.tar .......... ODİN programındaki AP tanıtıyorsun
    BL_N910CXXU1ANK5_CL3317155_QB3049715_REV00_user_low_ship.tar ...........ODİN programındaki BL tanıtıyorsun
    CP_N910CXXU1ANK5_1799440.tar ..............................ODİN programındaki CP tanıtıyorsun
    CSC_OJT_N910CQOJT1ANK5_CL3317515_QB3050640_REV00_user_low_ship.tar...ODİN programındaki CSCtanıtıyorsun

    quote:

    Orijinalden alıntı: KeeReeM

    Arkadaşlar yukarıda anlatmış ama bir kez de kısaca ben yazayım;

    - 5.0.1 Polonya Rom'u yüklü idi (Aşağıdaki işlemi doğrudan yapınca Turkcell uygulamaları gider diye tahmin ediyorum, eğer ki gitmezse öncelikle 5.0.1 Polonya'ya geçip aşağıdaki işlemlerle devam edebilirsiniz)
    - Kies'ten Araçlar --> Üretici Yazılım Yükseltmesi ve Başlatma Durumuna Getirme
    - Model SM-N910CQ, seri numarası kısmına cihazınızın seri numarasını yazın
    - Download moda alın (Bknz. Google)
    - İşlem bittiğinde Turkcell uygulamasız 4.4.4 yüklü olacak
    - Öncelikle wipe data yapın (Bknz. Google)
    - Sonrasında fabrika ayarlarına dön (Aksi halde model n910c olarak kalıyor, ben de öyle oldu)
    - Sonrasında OTA üzerinden 5.0.1'e update ve wipe data

    Benim izlediğim yol yukarıdaki gibidir.
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • SAMSUNG TÜRKİYE DUY BURADAN SESİMİ
    SAMMSUNG GENEL MERKEZ SENDE DUY.

    ADAM GİBİ KENDİ ÜLKENDEKİ VATANDAŞLARINA NASIL 1. SINIF SAMSUNG TELEFON SATIYORSAN , BENİM CANIM VATANIMDAKİ İNSANLARADA AYNI KALİTEDE ÜRÜN SATACAKSIN ! NOTE 3 DEKİ GİBİ BİR SAÇMALIK YAPMAYACAKSIN.
    Samsung Galaxy Note 3 N9000 MODELİNE HSDPA (42 Mbps) ÖZELLİĞİ KOYMUŞSUN KENDİ ÜLKENDE LTE 150Mbps OLANINI KULLANIYORSUN. TÜRKİYEDE 1.9 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7 İŞLEMCİ KULLANIYORSUN , KENDİ ÜLKENDE Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core 2300MHz İŞLEMCİ KULLANIYORSUN, TÜRKİYEDEKİ TELEFONDA (3G ve Wi-Fi) VAR SENİN ÜLKENDEKİ TELEFONDA (4G ve Wi-Fi) VAR. SENİN ÜLKENDEKİ TELEFONDA 4K 3840 x 2160 VİDEO KAYDI VAR, BENİM ÜLKEMDEKİ TELEFONDA 1080p 1920x1080 VAR.

    BU NASIL İŞ, BU İŞTEN SEN NASIL EKMEK YİYORSUN ?
    Hocam bakıyorum geçen sayfadan bu yana yorumlarınıza, yaptığınız tüm eleştiriler öznel kalmış, nesnel bir yaklaşımınız yok açıkçası...

    Ben işim icabı Note 3'ten çok faydalandım, toplantılar esnasında tuttuğum notlar, bunların iş arkadaşlarım arasında oluşturduğum gruplarla paylaşımı, zamanlı ayarlanmış uyarılar falan derken işimi çok kolaylaştırdı. Sizin notlarınızı ne kadar hızlı tuttuğunuzun hiç bir önemi yok, ben tuttuğum notları mail grupları ile kişiler ile paylaşabiliyor, gerektiğinde çıktılarını alabiliyor, yapılacak işleri ilgili kişilere kolayca yine Note 3 üzerinden kullandığım takvim uygulaması ile kolayca ulaştırıyorum. Bu işlemlerden bazıları diğer telefonlarda da yapılıyor ama bunların hiç birisi Spen'li Note 3'ün yanından bile geçemiyor.

    Ayrıca pek yaygın kullanılmadığını düşünsem de Karalama Defteri'de çok işime yarıyor. İnternetten ilgimi çeken bir çok şeyi bu şekilde bir kenara saklayabiliyor, uygun zaman olunca rahatca inceleyebiliyor, videoları izleyebiliyorum. Whatsapp gibi iletişim araçlarında da arkadaşlarımla rahatça paylaşımda bulunabiliyorum.

    Çoklu pencere, geniş ekran, Spen gibi özelliklerin diğer telefonlarda olsa da, hepsinin sadece Note 3 telefonlarda olduğunu biliyorum.

    Note 3'e, Iphone 5'ten geçtim ama ne geçiş, resmen bambaşka bir dünya. Evet JBreak gibi işlemler veya üçüncü parti diğer yazılımlarla IPhone telefonlar da kısıtlamalar olmadan kullanılabiliyor ama üretici tarafından elinize sunulan son ürün anlamında baktığınızda IOS çok kısıtlayıcı. Bu stabilite lafları da ilginç kalıyor, iki tane sayfayı browser'da açıp, birinden birine geçtiğinizde sayfayı belleğinde tutamayan IOS, bu sayfayı yeniden yükeleyerek stabiliteyi bu ve buna benzer kısıtlamalar ile sağlayabiliyorken, Androis işletim sisteminde bir çok pencere arasında bu tip kısıtlamalar olmadan gezebiliyorsunuz.

    Velhasılı, Iphone iyidir, güzeldir, sevenlerine, kullananlarına lafımız yok ama sizin de şu zorlama Note serisini yerme çabalarınız biraz boş bir çaba.
    Dostum guzel yazmıssın

    Aynen dedıgın gıbı herkes kendısıne hıtap eden telefonu kullanmalı

    yalnız bır oncekı mesajında note'da neyı yapıpta ıphone'da yapamıyoruz demıssın de, burda bır ufak mudahelede bulunmak ıstedım

    Hemen usenmeden sadece benım kullandıgım orneklerı yazıyorum.

    - Swipe Home Button kullanıyorum. Home tusu kullanmıyorum. En sık kullandıgım uygulamaları ekranda parmak hareketlerı ıle acıyorum sonra an asayfaya yıne basıt bır parmak hareketı ıle donuyorum. Iphoneda yok


    -Note 4'de evımdekı tum cıhazları kumanda edıyorum. Hepsını telefonda tek bır tusa basıp aynı anda kapatıyorum. tum kumandalar rafa kalkmıs durumda. Iphona'da boyle bır ozellık yok.

    - Note 4'de biriken bildirimleri tek bir tuşa basıp kapatabiliyorum. İphone'da bu işlemi işkence gibi tek tek yapmanız gerekmekte.

    - Seyahate cıktıgım zaman fılan evde 1 saat ıcerısınde bıttorent'ten 10 tane dızı ındırıyorum, yolda fılan bos kaldıgımda seyredıyorum. Altyazıyıda dırek yıne telefondan tek tıklama ıle ındırıyorum. Iphone'da bıttorent yok dolayısıyla bu ıslemler mumkun degıl.

    - Note 4'de ekstra batarya kıtı sayesınde telefonumu hıc bır zaman sarja takmıyorum. Iphone'un ıse degıstırılebılır bataryası yok.

    - Note 4'de DLNA varken ıphone'da aırplay var. DLNA tum tvlerde standart olarak varken Aırplay cok kısıtlı cıhazlarda gelıyor. TV ye goruntu aktarmak ıcın AppleTV almanız gerek.

    - Note 4'de acıl bır yerde sarjım bıtmek uzereyken ultra power savıng mode ıle 24 saat daha ıdare edebılıyorum. Iphone'da sarjınız bıtmek uzereyken bıtmek uzere oluyor. Batarya modları yok.

    - Note 4'de pılım bıttıgı zaman yarım saatte yuzde 50'ye tekrardan doluyor. Iphone'da yuzde 50 ye gelmesı ıcın beraberınde gelen sarj unıtesı ıle yaklasık olarak 2 saat sarj etmenız gerek.

    - Note 4'de dosyalama sıstemı oldugundan dolayı tum ısle ılgılı evraklarımı bır klasore koyup ordan takıbını yapabılıyorum. Tek bır yerden tum dosyalarımı takıp edebılıytorum. Iphone'da ıse dosyalama sıstemı yok.

    - Note 4'de ekstra memory slot var. Iphone'da ıse 16 lıralık bu slot'un olmaması ve hafıza farkını karsılamanız ıcın 64GB lık Plus modelını almanız yanı 649TL ekstra odemenız gerek.

    - Note 4'de yer alan parmak ızı modulu ıle herhangı bır klasoru veya uygulamayı veya fotografı sıfreleyebılıyorum ve benden baskası bunu acamıyorum. Bunu ıphone'da yapmanız mumkun degıl

    - Cok banka ıslemı yaptıgım ıcın, Note 4'dekı Spen'ın yenı kopyala yapıstır ıslemını bır mouse rahatlıgında yapabılıyorum. Kalem ozellıgı ıphone'da yok. Islemlerı belkı yıne yapıyorsunuz ama daha fazla zamanınızı alıyor.

    - Ana sayfada ıkı tane sık kullandıgım uygulamalar arasında gecıs yapmak ıcın, ıphone'da sureklı olarak uygulamalar arasında hıme tusuna basarak gecıs yapmam gerekıyor. Note 4'de ıse uygulamalr chat heads tarzı ekranda ufalıyor ve gecıs yapmak ıstedıgınızde bunlara tıklamanız yeterlı. Banka - Email ucgenını sureklı olarak kullandıgım ıcın hayat kurtaran bır ozellık.

    - Note 4'de herhangı bır yerden ıstedıgım dosyayı ıstedıgım programla payalasabılıyorum. Ama Iphone'da boyle bır sey yapmak ıcın pdf acıyorsanız pdf programına, resım paylasacaksanız whatsapp programına gırmenız gerekıyor. Dosyalama sıstemı yok ve paylasma secenegı cok kısıtlı.
    :) Ne temiz bir kalbiniz var. İşte Samsung ta sizin gibi saf-temiz düşünen insanları, kendi kâr amaçlarını ikinci plana atarak mutlu etmeye çalışıyor. (inandınız mı?)

    inandıysanız devam edelim;

    Öncelikle note4 ün yeri biraz farklı. Note4 bataryası değişebilen son Samsung modeli. Sahip olduğu özelliklerle halen iş görür durumda ve yavaş sayılmayacak bir telefon. Bu sebepten yeni modellere yönelmeyen birçok note4 kullanıcısı var. Bunu onlar da çok iyi biliyor.

    Bazı üreticilerin güncellemeyle birlikte işlemci çarpan kilidini belli bir tarihten sonra değiştirmeye programlayıp planlı eskitme yaptığını biliyoruz. Geçmişte bununla ilgili haberler çıkmıştı ve kanıtlandı da. Mesela bu güncellemeyle birlikte şuan hızlanmış gibi gözükse de 2018 in sonunda bu telefonun işlemcisi yavaşlatılabilir. Yazılımsal ispat işlemi ve performansa dayalı ispat işlemi konusunda ülkeden ülkeye değişen yasal boşluklar var. Şunu da ekleyeyim; planlı eskitme sadece belirli ülkelerde yaptırıma tabiidir.

    Bu adamlar 4 yıldır yeni telefon almayan kullanıcıları "herhalde paraları yok bari mevcut telefonlarını daha iyi kullansınlar" diye düşünüp iyileştirme kasacak değiller.

    Gerçeği şuanda bilmek zor ama bu güncellemeyi bu kadar masum görmemenizi tavsiye ederim.

    Not: üstte bahsettiğim ve kanıtlanan planlı eskitme davası Apple firmasına ait bir davaydı. Samsung için "Samsung asla öyle şeyler yapmaz" diye bir düşünceye sahip olmadığımdan sizin kadar temiz düşünemeyeceğim.
    Güncelleme alsa da, almasa da, android telefonların tamamı güvenli değildir.

    Üreticiler 2019 yılının ortalarına doğru 5G 'li telefonları piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar. İlk 5G'li telefonu da LG markası çıkaracak.

    Şimdiki son model telefonlara eşşek yükü ile para verirseniz, 5G telefonlar çıkınca, elinizdeki son model telefonlarınız çöp durumuna düşer.

    Telefon değiştirmeye ihtiyaç duyanların beklemesinde yarar var.
    Makine mühendisiyim ege üniversitesi mezunuyum , belki de çoğu insanın hayal edemeyeceği paraları kazanıyorum tek seferde hesabıma 2 milyon geçtiği de oldu.Dm den ulaşırsan tüm referanslarımı gösteririm .Sen 12 bin tl ye değersiz diyebilirsin ben 1000 tl için 12 saat çalışıyorum.Kapitalist düzenin uşağı olmamak lazım durtene az daha dürt dememek lazım.Kim ayda 12 bin tl kazanıyor kafadan yada cebine kalıyor.Herkes yemeyip içmeyip biriktiriyor kusura bakmayın ama milyonları da kazansam bir telefona 12 bin verecek kadar zengin değilim, benim düşünceme kimse de laf edemez , iyi günler.
    Sevgili note 4 kullanıcıları Batarya problemi çeken herkezi bu dertten kurtarmaya geldim.
    biliyosunuz ki note 4 bataryası piyasada orjinal diye satılanların çoğu yan sanayi pil satıyorlar.
    orjinal pil almanıza rağmen 6 ay garanti var. ve daha sonrasında pil verimini kaybediyor. pilin üretimi eski olduğu için çabuk ölüyorlar.

    bu soruna cevap olarak.

    Note 9 bataryasını note 4 de biraz değişlik ile uydurdum.

    note 9 un bataryasın yan ölçüsü telefona birebir uyuyor. sadece boyunda bir boşluk kalıyor. oraya ben kendi imkanlarım ile destek attım.

    orjinal bataryası bileceğiniz üzere 3220 mAh gücündeydi.
    note 9 bataryası 4000 mAh. Orjinal note 4 pilin'den daha güçlü ve daha taze bir pil olduğu için oldukça verimli oldu :)

    Bunu kendi imkanları ile yapacak olanlara örnek olsun diye resimde ekliyorum. Bu işlerle uğraşan kişi rahatlıkla yapabilir.

    bu işe girecekler için dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var.

    Eski note 4 bataryasının voltaj uçlarının üzerindeki plastik cok ince plastik var onu etiketi söktükten sonra sökmelerini öneririm.

    daha sonra şarj kontrol kartının altında siyah bir koruma plastiği daha var. orada kontrolcü çipi var onu bozmadan plastiğin altına neşter sokup biraz kaldırın sağdan ve soldan sonra kenardaki perçinleri yan keski ile kesin daha sonra ortada ((( - )) kutbunun perçini var onuda dikkatili sökmeniz gerekmekte ki kart sağlam cıkmış olsun .

    daha sonra multimetre yardımı ile doğru uçları bulup + ve - kutularına küçük bir kablo ekleyin.Dana sonra pilastiği yerleştirip slikonla kapatabilirsiniz.

    Kullanımı ise. Note 9 bataryasını Sabah 8,5 da şarj'dan çıkartıyorum.. İnt hep açık telefon konusması sosyal medya kullanımında aksam 8 9 kadar çok rahat Kullababilirsiniz.

    Yardımcı olabildiysem Ne mutlu .. Herkeze iyi forumlar dilerim.








    Yardımcı olabildiysem Nu mutlu .. Herkeze iyi forumlar dilerim.
  • SAMSUNG TÜRKİYE DUY BURADAN SESİMİ
    SAMMSUNG GENEL MERKEZ SENDE DUY.

    ADAM GİBİ KENDİ ÜLKENDEKİ VATANDAŞLARINA NASIL 1. SINIF SAMSUNG TELEFON SATIYORSAN , BENİM CANIM VATANIMDAKİ İNSANLARADA AYNI KALİTEDE ÜRÜN SATACAKSIN ! NOTE 3 DEKİ GİBİ BİR SAÇMALIK YAPMAYACAKSIN.
    Samsung Galaxy Note 3 N9000 MODELİNE HSDPA (42 Mbps) ÖZELLİĞİ KOYMUŞSUN KENDİ ÜLKENDE LTE 150Mbps OLANINI KULLANIYORSUN. TÜRKİYEDE 1.9 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7 İŞLEMCİ KULLANIYORSUN , KENDİ ÜLKENDE Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core 2300MHz İŞLEMCİ KULLANIYORSUN, TÜRKİYEDEKİ TELEFONDA (3G ve Wi-Fi) VAR SENİN ÜLKENDEKİ TELEFONDA (4G ve Wi-Fi) VAR. SENİN ÜLKENDEKİ TELEFONDA 4K 3840 x 2160 VİDEO KAYDI VAR, BENİM ÜLKEMDEKİ TELEFONDA 1080p 1920x1080 VAR.

    BU NASIL İŞ, BU İŞTEN SEN NASIL EKMEK YİYORSUN ?
  • daha note 3 yeni aldim pdurun ya note 4 nerden cikti :)

    ama note 3 den iyi bir telefon olcaksa o da note 4 olmali
  • Konu açılmış, bize de hayırlı olsun demek düşer.
    Note 4e hemen hemen 5ay var.
    6 aylık Note 3 kullanıcısı olarak merakla bekliyorum bu canavarı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mori

    Konu açılmış, bize de hayırlı olsun demek düşer.
    Note 4e hemen hemen 5ay var.
    6 aylık Note 3 kullanıcısı olarak merakla bekliyorum bu canavarı...
    reserve
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hendivli

    reserve

    Alıntıları Göster
    insanlar note 3 lerini daha yeni aldı az bir sakin olun arkadaş ne çok seviyoruz aldığımız telefon ertesi gün 2 bin tlden 1 e düşsün note 3 neo falan çıkıyor dur bunun sonu gelmez daha...
  • bende şimdiden note 5 ana konu açiyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    bende şimdiden note 5 ana konu açiyim.
    Sabırsızlıkla Bekliyoruz. :) Umarım ülke ayrımı olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atercuman

    Sabırsızlıkla Bekliyoruz. :) Umarım ülke ayrımı olmaz

    Alıntıları Göster
    Bana laf yetiştirenler şimdi nerde acaba...

    Bu rada konu hayırlı olsun....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daimbey

    Bana laf yetiştirenler şimdi nerde acaba...

    Bu rada konu hayırlı olsun....

    Alıntıları Göster
    çıkmasına en az 5 ay daha var




  • Ois teknolojisi nin uzun zamandır kullanılıyor olması ve malum firmanın S5 modelinde kullanılmamış olması bana note 4 te dahi kullanamayacacagini düşündürüyor.
  • Inşallah dahada büyük olmaz ceplerde taşıyamıyoruz ama adına cep telefonu diyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaburgaNecmi -- 20 Mayıs 2014; 19:19:05 >
  • valla s-pen icin buyuk yenilikler bekliyorum ben acikcasi. ekrana isim yazarak arama vs gibi. umarim touchwiz adam akilli olurda htc gibi sense kullanmaya ozenmeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paldov

    valla s-pen icin buyuk yenilikler bekliyorum ben acikcasi. ekrana isim yazarak arama vs gibi. umarim touchwiz adam akilli olurda htc gibi sense kullanmaya ozenmeyiz.
    Eylül ayında buralar iyice şenlenir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

    Eylül ayında buralar iyice şenlenir

    Alıntıları Göster
    3600 ve 3800 mAh pil derken ?
    En fazla 3500 mAh pil koyarlar buraya yazıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xParrot

    3600 ve 3800 mAh pil derken ?
    En fazla 3500 mAh pil koyarlar buraya yazıyorum

    Alıntıları Göster
    Kesinleşti 3 EYLÜLDE çıkıyor cihaz :))


    DÜZELTME : Tarihi yanlış yazmışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B59C177F -- 3 Haziran 2014; 19:35:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSpecial

    Kesinleşti 2 Ekimde çıkıyor cihaz :))

    Nerden duydunuz? Bir link alablirmiyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mori

    quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSpecial

    Kesinleşti 2 Ekimde çıkıyor cihaz :))

    Nerden duydunuz? Bir link alablirmiyiz?

    Pardon bir yanlışlık olmuş 3 EYLÜL de çıkıyor :(( özür dilerim

    http://donanimgunlugu.com/samsung-galaxy-note-4-ne-zaman-tanitilacak/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5B59C177F

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mori

    quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSpecial

    Kesinleşti 2 Ekimde çıkıyor cihaz :))

    Nerden duydunuz? Bir link alablirmiyiz?

    Pardon bir yanlışlık olmuş 3 EYLÜL de çıkıyor :(( özür dilerim

    http://donanimgunlugu.com/samsung-galaxy-note-4-ne-zaman-tanitilacak/

    Alıntıları Göster
    konu erken açılmış, yerimizi alalım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSpecial

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mori

    quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSpecial

    Kesinleşti 2 Ekimde çıkıyor cihaz :))

    Nerden duydunuz? Bir link alablirmiyiz?

    Pardon bir yanlışlık olmuş 3 EYLÜL de çıkıyor :(( özür dilerim

    http://donanimgunlugu.com/samsung-galaxy-note-4-ne-zaman-tanitilacak/

    Haber doğruysa, tam da tahmin ettiğim gibi. Note 3'de, 3 Eylül'de tanıtılmıştı.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.