Şimdi Ara

'Nerelisin?' sorusuna verilen cevap (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
5.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyuzcagatay

Yani şunu demek istiyorum; bazılarına nerelisin dediğimiz zaman adam doğduğu yeri söylüyor, babasının veya annesinin memleketini söylemiyor

Kardeşim adam istanbulda doğmuş büyümüş neden annesinin babasının doğduğu yeri söylesin.
    İş spermle yumurtaya kaldıysa ademle havva nereliyse bizde oralıyız ozaman.

Bide istanbulda istanbullu olamama diye bir sorun var ona hiç değinemiyorum, hayatıma *ıçtı resmen.
  • babam kırım tatarı ama istanbulda doğmuş büyümüş bende istanbulda doğdum büyüdüm şimdi ben nereliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AzRocK

quote:

Orijinalden alıntı: n55s-s1194v

annem babam artvin arhavi li ben sakaryalıyım diyorum. çünkü sakaryada doğdum büyüdüm

Yalan söyleme sen Muş'lusun.

bana el kaldırma namıssız
  • quote:

quote:

quote:

annem babam artvin arhavi li ben sakaryalıyım diyorum. çünkü sakaryada doğdum büyüdüm

Ya sen bi susar mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

birde benim durumum var . bana soruyorlar nerelisin diye ben Ereğli'liyim diyorum bön bön bakıyor yani konyalısın diyor sonra yok konyalı değilim Ereğli'liyim diye tekrar ediyorum zonguldak mı marmara mı diye soruyorlar sonra . bende iç anadolu ereğlisi yani konyanın ilçesi diyorum, e konyalısın işte diyorlar adamı zorla konyalı yapıyorlar

Ereğli il olana kadar bizlesin yavrum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafax_001

quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

birde benim durumum var . bana soruyorlar nerelisin diye ben Ereğli'liyim diyorum bön bön bakıyor yani konyalısın diyor sonra yok konyalı değilim Ereğli'liyim diye tekrar ediyorum zonguldak mı marmara mı diye soruyorlar sonra . bende iç anadolu ereğlisi yani konyanın ilçesi diyorum, e konyalısın işte diyorlar adamı zorla konyalı yapıyorlar

Ereğli il olana kadar bizlesin yavrum

• quote:

Orijinalden alıntı: acheron

sivas doğumluyum alakam yok sivasla ama. annem babam samsunlu olduğu için samsunluyum diyorum.
    ama şimdi benim çocuğum sivaslıyım mı diyecek yani o çok saçma olur sivasla ne onun ne benim alakam olacak çünkü, onun da samsun demesi lazım heralde

önemli olan kökendir.

Ata toprağı, o soyun toprağı demektir.

Bizim geleneğimizde ve kültürümüzde tohum (erkek) tarladan (kadından) önemli olarak görüldüğü için babanın toprağı senin toprağın olur. Yani senin memleketin babanın memleketidir.

Dolayısıyla senin cocugunda büyükbabasının memleketini söylemeli.
  • Moğolistan göçmeniyiz diyorum çok ilginç şeyler oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

Ben şöyle diyorum

-Nerelisin
    -İstanbul
    -Hayır yani baban nereli
    -Babamımın doğum yerini mi sormuştun yoksa benim doğduğum yerimi sormuştun

Derken adam artık nasıl bir anlam çıkartıyorsa daha fazla devam ettirmiyor.Birde nerellisin sorusundan karakter tahlili yapan adamlar var.Bunlar aşmış artık

Adam sana nereli olduğunu soruyor.Sana nerde doğdun diye sormuyor.Nerde ikamet ediyorsun diye de sormuyor.Senin mantığına göre 15 milyon İstanbullu olması gerekiyor.Bu yeni nesilin memleketinden neden utandığını anlamış değilim.Nerelisin denildiği zaman kütük neresi anlamındadır.Baban nereli deden nereli.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ya sen bi susar mısın?

bana palavere bırah. bırah bırah bırah. bana masal anlatma

• Bende bu baba meselesini anlamıyorum. Ben Denizli'de doğdum, Denizliliyim arkadaşım babam isterse Quebec/Kanada doğumlu olsun.
  • aklıma ne geldi, alex demişti ya tatilde brezilyaya gittiğimizde çocuklar baba eve dönelim diyolar diye ortamı kızıştıralım biraz
  • Anadolu çocuğuyuz biz derim arasıra
  • MUŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

Ben şöyle diyorum

-Nerelisin
    -İstanbul
    -Hayır yani baban nereli
    -Babamımın doğum yerini mi sormuştun yoksa benim doğduğum yerimi sormuştun

Derken adam artık nasıl bir anlam çıkartıyorsa daha fazla devam ettirmiyor.Birde nerellisin sorusundan karakter tahlili yapan adamlar var.Bunlar aşmış artık

Adam sana nereli olduğunu soruyor.Sana nerde doğdun diye sormuyor.Nerde ikamet ediyorsun diye de sormuyor.Senin mantığına göre 15 milyon İstanbullu olması gerekiyor.Bu yeni nesilin memleketinden neden utandığını anlamış değilim.Nerelisin denildiği zaman kütük neresi anlamındadır.Baban nereli deden nereli.

Yeni nesil derken sanırım buradan 40 yaşında olduğunu anlamam gerekiyor.Bende nedense eski nesilin yani 40 yaşında ki insanların kütük merakını anlayabilmiş değilim.Hayır öğrenip de elinize ne geçecek yani birde bu konudan muhabbet açmaya çaşışan ve karakter tahlili yapan beyinsiz insanlar söz konusu.Bir insanın doğup büyüdüğü ve ekmeğini yediği yer o kişinin memleketidir yada değer verdiği yerdir.Kıstaslar kişiye göre değişir.Babam çankırılı fakat ben şu yaşıma kadar ne çankırıyı gördüm nede görmeyi düşünüyorum.Ben İstanbul/Üsküdar doğumluyum ve İstanbulluyum.Birisi bana "nerelisin" sorusunu dayatırsa da İstanbullu olduğumu söylerim.Baba tarafını çok merak ediyorsa tanışıp sorabilir.Ülkemizin garip adetleri var ve insanlar bunları savunuyor ya ne diyeyim

• Ben Malatya doğumluyum. Annem Denizlili, babam Çorumlu. Çorumun haritada yerini bile bilmem. Malatya ile alakam yok. İstanbul Antalya Konya Adana Berlinde yaşadım şimdi Edwardvilledeyim. Ben nerelisin sorusuna ne diyim ki şimdi?
  • van/erciş.

doğma büyüme kocaeli-istanbul arasındayım ama, aslında garip olan şey annem artvinli babam vanlı nasıl bulmuşlar birbirlerini o ayrı bir dava anne tarafı aşırı otçul baba tarafıda aşırı etçil ne yapıcagımı şaşırdım yeminederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schneeflocke -- 24 Ekim 2012; 2:27:30 >
  • memleketini söylemeyipte yaşadığı yeri söyliyenler ezik oldukları için öyle diyolar bana sorulduğunda MACİRİM diye yapıştırırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlito Yalaréz -- 23 Ekim 2012; 2:26:50 >
  • Tekirdağ Çorlu doğumluyum;
    Peder Malatyalı ( Kütük'te de öyle ) Fakat gitmedim görmedim...
    5 Yaşımdan beri sakaryadayım yaş 23 ve Sakaryalıyım diyorum ( Anne tarafımın memleketi bura)
    Neden sakarya ? Çünkü ekmeğini yediğim yer anılarımın sahibi olan, benimsediğim, özlediğim, eşimin dostumun ve aşkımın yanı var mı ötesi aga ? :)
    Bu duyguları hissettiğin yer, bildiğin yer, kötü yanlarını bile sevebildiğin yerdir memleketin.. Seviyorum Sakaryamı deprem de afette ayıramaz :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.