Şimdi Ara

'Nerelisin?' sorusuna verilen cevap (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • o değil de, genel de otobüslerde filan duyuyorum, çorumdan geçer mi diye espri yapıyolar, ne ayak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pridedawson

quote:

Orijinalden alıntı: Mü'min

Herkes babasinin dogdugu yeri soyleseydi hepimiz Hz Adem ile hemseri olmus olurduk

hiç bu açıdan yaklaşmamıştım, çok mantıklı.

o da bir şey mi bence herkesin atası Hz. Adem yani herkes akraba ve her evlilik akraba evliliğidir
  • Babam makedon göçmeni 4 yaşında bursaya gelmiş, annem bursanin yerlisi. Ben bursada doğdum 2 yaşımdan itibaren 10 yıl sakaryada yaşadım, sonra tekrar bursada iki yıl yaşadım. 8,5 yıldır almanyada yaşıyorum bu durumda benim olası çocuğum nereli olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben şöyle diyorum

-Nerelisin
    -İstanbul
    -Hayır yani baban nereli
    -Babamımın doğum yerini mi sormuştun yoksa benim doğduğum yerimi sormuştun

Derken adam artık nasıl bir anlam çıkartıyorsa daha fazla devam ettirmiyor.Birde nerellisin sorusundan karakter tahlili yapan adamlar var.Bunlar aşmış artık

Adam sana nereli olduğunu soruyor.Sana nerde doğdun diye sormuyor.Nerde ikamet ediyorsun diye de sormuyor.Senin mantığına göre 15 milyon İstanbullu olması gerekiyor.Bu yeni nesilin memleketinden neden utandığını anlamış değilim.Nerelisin denildiği zaman kütük neresi anlamındadır.Baban nereli deden nereli.

Yeni nesil derken sanırım buradan 40 yaşında olduğunu anlamam gerekiyor.Bende nedense eski nesilin yani 40 yaşında ki insanların kütük merakını anlayabilmiş değilim.Hayır öğrenip de elinize ne geçecek yani birde bu konudan muhabbet açmaya çaşışan ve karakter tahlili yapan beyinsiz insanlar söz konusu.Bir insanın doğup büyüdüğü ve ekmeğini yediği yer o kişinin memleketidir yada değer verdiği yerdir.Kıstaslar kişiye göre değişir.Babam çankırılı fakat ben şu yaşıma kadar ne çankırıyı gördüm nede görmeyi düşünüyorum.Ben İstanbul/Üsküdar doğumluyum ve İstanbulluyum.Birisi bana "nerelisin" sorusunu dayatırsa da İstanbullu olduğumu söylerim.Baba tarafını çok merak ediyorsa tanışıp sorabilir.Ülkemizin garip adetleri var ve insanlar bunları savunuyor ya ne diyeyim

İstediğin şekilde anlayabilirsin.
    Niye memleketinden utanıyorsun?Sana ayıp bir soru sormuyorlar , adam merak etmiş memleketini soruyor.Ama sen hala doğduğun yeri sorduğunu zannetmeye devam ediyorsun.Memleket sormak gelenek gibi birşey olmuştur , altında bir mana aramak yanlış bir düşüncedir.
    Doğup büyüdüğün yer memleketin olmaz , bilgin yok üstüne üstlük fetva verir gibi konuşuyorsun.Sen görmek istesende istemesende , nekadar inkar etsende Çankırı senin memleketin.Bir sorunun bir tane doğru cevabı olur.
    Söylemek istemiyorsan o ayrıdır , ama verdiğin cevap yalan veya yanlıştır.

Ne bilgisizliği yahu ne kadar saçma şeyler söylüyorsun.Türkiye'de bulunan saçma sapan hiç bir manası olmayan şu geleneği savunuyorsunuz ya hayretle izliyorum.Utanmak falan yok sadece saçma sapan bir geleneği devam ettirmiyorum.Bilgisizlik değil tercih ve düşünce meselesidir.O halde sende karşı görüşte olduğun için sana bilgisiz ve kültürsüz dememde bir sakınca olmamalı

Türk milletinin geleneği göreneğini saçma diye tabir etmek sana bana düşmez.Bu başka milletlerde de vardır , araştırmak lazım.Yalnız hatayı sen kendinde aramalısın çünkü nerelisin sorusunun altında art niyet arıyorsun.

Art niyet değil hala anlamamakta ısrar ediyorsun.Bende bu ülkede doğdum büyüdüm bu sorunun cevabını ve ne kastettiğini lla ki biliyorum fakat bu anlamsız geleneği devam ettirmiyorum.Gelenek ve görenekler genelde asırlık alışıla gelmiş hareket bütünlüğünden oluşur.Bu kaç yılından beri var bilmiyorum fakat miladını doldurmuş geleneklerimizden bir tanesi.Aynı fikirde olmadığımız için karşılıklı yazışmanın pek bir manası yok.Kırmayalım birbirimizi çünkü ben seni hakaret etmeye yakın biri olarak görüyorum "bilgisiz" "kültürsüz" "sanki bir şey biliyormuş gibi konuşuyor" o yüzden çekiliyorum

2 kere 2 dörttür sen inkar etsende bunu değiştiremezsin.Geleneklerimizi saçma , anlamsız , miadını doldurmuş diye tabir etmen çok yanlış.
    Hakaret etmeye yakın biriymişim , bak sen.Hakaretten ceza almışmıyım bak bakim.Hem benim ceza almam seni rahatsız mı edecekti?Sen tartışmayı beceremeyip hakaret ediceğinden korkmuş olmayasın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben şöyle diyorum

-Nerelisin
    -İstanbul
    -Hayır yani baban nereli
    -Babamımın doğum yerini mi sormuştun yoksa benim doğduğum yerimi sormuştun

Derken adam artık nasıl bir anlam çıkartıyorsa daha fazla devam ettirmiyor.Birde nerellisin sorusundan karakter tahlili yapan adamlar var.Bunlar aşmış artık

Adam sana nereli olduğunu soruyor.Sana nerde doğdun diye sormuyor.Nerde ikamet ediyorsun diye de sormuyor.Senin mantığına göre 15 milyon İstanbullu olması gerekiyor.Bu yeni nesilin memleketinden neden utandığını anlamış değilim.Nerelisin denildiği zaman kütük neresi anlamındadır.Baban nereli deden nereli.

Yeni nesil derken sanırım buradan 40 yaşında olduğunu anlamam gerekiyor.Bende nedense eski nesilin yani 40 yaşında ki insanların kütük merakını anlayabilmiş değilim.Hayır öğrenip de elinize ne geçecek yani birde bu konudan muhabbet açmaya çaşışan ve karakter tahlili yapan beyinsiz insanlar söz konusu.Bir insanın doğup büyüdüğü ve ekmeğini yediği yer o kişinin memleketidir yada değer verdiği yerdir.Kıstaslar kişiye göre değişir.Babam çankırılı fakat ben şu yaşıma kadar ne çankırıyı gördüm nede görmeyi düşünüyorum.Ben İstanbul/Üsküdar doğumluyum ve İstanbulluyum.Birisi bana "nerelisin" sorusunu dayatırsa da İstanbullu olduğumu söylerim.Baba tarafını çok merak ediyorsa tanışıp sorabilir.Ülkemizin garip adetleri var ve insanlar bunları savunuyor ya ne diyeyim

İstediğin şekilde anlayabilirsin.
    Niye memleketinden utanıyorsun?Sana ayıp bir soru sormuyorlar , adam merak etmiş memleketini soruyor.Ama sen hala doğduğun yeri sorduğunu zannetmeye devam ediyorsun.Memleket sormak gelenek gibi birşey olmuştur , altında bir mana aramak yanlış bir düşüncedir.
    Doğup büyüdüğün yer memleketin olmaz , bilgin yok üstüne üstlük fetva verir gibi konuşuyorsun.Sen görmek istesende istemesende , nekadar inkar etsende Çankırı senin memleketin.Bir sorunun bir tane doğru cevabı olur.
    Söylemek istemiyorsan o ayrıdır , ama verdiğin cevap yalan veya yanlıştır.

Ne bilgisizliği yahu ne kadar saçma şeyler söylüyorsun.Türkiye'de bulunan saçma sapan hiç bir manası olmayan şu geleneği savunuyorsunuz ya hayretle izliyorum.Utanmak falan yok sadece saçma sapan bir geleneği devam ettirmiyorum.Bilgisizlik değil tercih ve düşünce meselesidir.O halde sende karşı görüşte olduğun için sana bilgisiz ve kültürsüz dememde bir sakınca olmamalı

Türk milletinin geleneği göreneğini saçma diye tabir etmek sana bana düşmez.Bu başka milletlerde de vardır , araştırmak lazım.Yalnız hatayı sen kendinde aramalısın çünkü nerelisin sorusunun altında art niyet arıyorsun.

Art niyet değil hala anlamamakta ısrar ediyorsun.Bende bu ülkede doğdum büyüdüm bu sorunun cevabını ve ne kastettiğini lla ki biliyorum fakat bu anlamsız geleneği devam ettirmiyorum.Gelenek ve görenekler genelde asırlık alışıla gelmiş hareket bütünlüğünden oluşur.Bu kaç yılından beri var bilmiyorum fakat miladını doldurmuş geleneklerimizden bir tanesi.Aynı fikirde olmadığımız için karşılıklı yazışmanın pek bir manası yok.Kırmayalım birbirimizi çünkü ben seni hakaret etmeye yakın biri olarak görüyorum "bilgisiz" "kültürsüz" "sanki bir şey biliyormuş gibi konuşuyor" o yüzden çekiliyorum

2 kere 2 dörttür sen inkar etsende bunu değiştiremezsin.Geleneklerimizi saçma , anlamsız , miadını doldurmuş diye tabir etmen çok yanlış.
    Hakaret etmeye yakın biriymişim , bak sen.Hakaretten ceza almışmıyım bak bakim.Hem benim ceza almam seni rahatsız mı edecekti?Sen tartışmayı beceremeyip hakaret ediceğinden korkmuş olmayasın.

Yok senin ceza almandan korktum.Şayet donanım haber yaş ortalaması nedeniyle tartışmayı bilmeyen ve hayat görüşleri yerine oturmamış insanlarla dolu.Ben tartışma işini başka özgür platformlarda başarıyla yapıyorum zaten şimdi sana ceza puanı ekletmeye gerek yok ki konuşma tarzını da sevmedim.O yüzden bu forumda genelde bu tarz başlıklara girmiyorum.2005 yılı olsaydı belki fakat artık burası küçük inci

• babasının doğduğu yeri niye sölesin a... ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordenador

kütükte Çanakkale yazıyor ne gittim ne gördüm. Doğum yeri İzmir. Bende İzmirliyim diyorum.

+9999999999999
  • Bir insanın babası yada babasının babası atıyorum diyarbakırlı ise ama kendisi izmirde doğmuş ise izmirde arkdaşlık kurmuş izmirde okul okumuş izmirde eğitim görmüş gözünü izmirde açmış izmirde evlenmiş ise bayramları seyranları izmirde kutlamış her sene gündoğdu meydanında mitinglere konserlere katılmış ise izmirde emekli olmuş ise bu adamın ne demesi lazım sırf babası diyarbakırlı oldugu için diyarbakırlıyımmı yoksa doğma büyüme kısacası bu hayatı izmirde harcamış biri olarak izmirliyimmi demesi doğru ?

Bence tabiki izmir demeli. Çünkü gözünü burda açmış hayatı burda geçmiş ve 2-3 nesil sonraki torunlarıda aslen izmirliyiz demeli. ve bu hayatı 6. kuşaktan bir torunu sakaryada yaşarsa elbet onunda sakaryalıyım demesi doğrudur. Sonuç olarak bu arkadaşın tum kökeni diyarbakırda degıldı zamanında kım bilir dedelerı zamanında nereden geldı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyuzcagatay

Yani şunu demek istiyorum; bazılarına nerelisin dediğimiz zaman adam doğduğu yeri söylüyor, babasının veya annesinin memleketini söylemiyor

Benim bütün akrabalarım doğduğum ilde. Ne babamın memleketinde akrabalarım var ne de annemin memleketinde. O yüzden doğup büyüdüğüm ili söylüyorum.
  • Kuzenime birisi nerde kalıyon demsti(hangi sehir anlamında oda evde dmisti bende koptuydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bruschetta

Adam istediğini söyler sanane.

+∞
  • Dedemin dedesi dahil istanbul doğumlu , nerden göç ettiğimiz bilinmiyor. Anne tarafım almanya doğumlu. İstanbulluyum deyince neden kimse inanmıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchampionx

Tekirdağ Çorlu doğumluyum;
    Peder Malatyalı ( Kütük'te de öyle ) Fakat gitmedim görmedim...
    5 Yaşımdan beri sakaryadayım yaş 23 ve Sakaryalıyım diyorum ( Anne tarafımın memleketi bura)
    Neden sakarya ? Çünkü ekmeğini yediğim yer anılarımın sahibi olan, benimsediğim, özlediğim, eşimin dostumun ve aşkımın yanı var mı ötesi aga ? :)
    Bu duyguları hissettiğin yer, bildiğin yer, kötü yanlarını bile sevebildiğin yerdir memleketin.. Seviyorum Sakaryamı deprem de afette ayıramaz :)

sakarya iyidir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.