Şimdi Ara

'Nerelisin?' sorusuna verilen cevap (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
5.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de "içinden" diye cevap verenler var ki onları hiç hesaba katmayalım.
  • Dünyalıyım
  • türkiyeliyim de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Ben şöyle diyorum

-Nerelisin
    -İstanbul
    -Hayır yani baban nereli
    -Babamımın doğum yerini mi sormuştun yoksa benim doğduğum yerimi sormuştun

Derken adam artık nasıl bir anlam çıkartıyorsa daha fazla devam ettirmiyor.Birde nerellisin sorusundan karakter tahlili yapan adamlar var.Bunlar aşmış artık

Adam sana nereli olduğunu soruyor.Sana nerde doğdun diye sormuyor.Nerde ikamet ediyorsun diye de sormuyor.Senin mantığına göre 15 milyon İstanbullu olması gerekiyor.Bu yeni nesilin memleketinden neden utandığını anlamış değilim.Nerelisin denildiği zaman kütük neresi anlamındadır.Baban nereli deden nereli.

Yeni nesil derken sanırım buradan 40 yaşında olduğunu anlamam gerekiyor.Bende nedense eski nesilin yani 40 yaşında ki insanların kütük merakını anlayabilmiş değilim.Hayır öğrenip de elinize ne geçecek yani birde bu konudan muhabbet açmaya çaşışan ve karakter tahlili yapan beyinsiz insanlar söz konusu.Bir insanın doğup büyüdüğü ve ekmeğini yediği yer o kişinin memleketidir yada değer verdiği yerdir.Kıstaslar kişiye göre değişir.Babam çankırılı fakat ben şu yaşıma kadar ne çankırıyı gördüm nede görmeyi düşünüyorum.Ben İstanbul/Üsküdar doğumluyum ve İstanbulluyum.Birisi bana "nerelisin" sorusunu dayatırsa da İstanbullu olduğumu söylerim.Baba tarafını çok merak ediyorsa tanışıp sorabilir.Ülkemizin garip adetleri var ve insanlar bunları savunuyor ya ne diyeyim

İstediğin şekilde anlayabilirsin.
    Niye memleketinden utanıyorsun?Sana ayıp bir soru sormuyorlar , adam merak etmiş memleketini soruyor.Ama sen hala doğduğun yeri sorduğunu zannetmeye devam ediyorsun.Memleket sormak gelenek gibi birşey olmuştur , altında bir mana aramak yanlış bir düşüncedir.
    Doğup büyüdüğün yer memleketin olmaz , bilgin yok üstüne üstlük fetva verir gibi konuşuyorsun.Sen görmek istesende istemesende , nekadar inkar etsende Çankırı senin memleketin.Bir sorunun bir tane doğru cevabı olur.
    Söylemek istemiyorsan o ayrıdır , ama verdiğin cevap yalan veya yanlıştır.

• doğup büyüdüğün yer neresi ise oralisindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 23 Ekim 2012; 13:53:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleket doğduğun değil, doyduğun yerdir

• ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fringilla -- 23 Ekim 2012; 14:01:14 >
  • Ben hatayliyim. Universitede soyledim mi abi sen mi hataylisin yeme bizi diyolar. Seviniyim mi uzuluyum mu yani. İzmirli diyolar bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ak sakallı user

quote:

Orijinalden alıntı: Kelt

quote:

Orijinalden alıntı: ak sakallı user

baba muş
    anne erzurum
    ben manisa
    10 yıldır bursadayım
    şimdi siz söyleyin ben nereliyim?

muş

nedense hiç muş demiyorum
    aslında ortama göre neresi işime gelirse orası
    babamın bile muşla ilgisi yok

doğum tarihini sorduklarında muş diyeceksin

• Genellikle askerde çok olur...
    Askerdeki adı "Toprakçılık"...

Bazı durumlarda faydalı olur ama genellikle kendine faydası bile olmayan zurnanın son deliğindeki adam bile yeni gelen askerler arasında toprak arayışına girer...

Adam bulaşıkçı mesela.... Diyor yanıma toprağımı alayım yeni gelenlerden asker arıyor..
    Ulan kendine hayrın yok , sabahtan akşama kadar karavana kazanı yıkamaktan , tablot temizlemekten anan ağlamış , bi de yeni gelen askerlere hava yapar.. Eli cebinde sesleni , şuralı var mı , buralı var mı diye...

Askerde en çok kıl olduğum şeydi bu toprakçı askerler... Mümkün olduğunda toprakçılık yapanları sürtmüişümdür...

Bi de sorarlar bana Nerelisin Normal hayatta da..

Normal hayat ta da hep aynı sıkıntıyı yaşamışımdır...
    - İstanbul...
    x Baban nereli
    - İstanbul...
    x Yok yok olmaz , nerde doğmuş...
    - İstanbul ulan istanbul... Kasımpaşa Küçükpiyale mahallesinde doğmuş... Ebe Hatice doğurmuş...
    x Yok yok , Peki Deden nereli...
    - O da istanbulda doğmuş... Töbee töbeee
    x Yooooo olmaz öyle şey , insan istabullu olmaz...

Ulan Bizans'lıyım ben o zaman , Ya da daha uzağa gidelim Oğuzların Kayı Boyundanız...

İlla mecbur mu yani babam veya dedem , elinde tahta bavul ile haydarpaşa garının kapısından kafasında kasket ile çıkmaya.....
    Niye insanlar iki üç kuşak İstanbulda yaşayıp büyüyemez mi yani.... Kabul Toplanma Merkezi felan mı İstanbul... Yerlisi olamıyor mu...

Bi türlü anlatamazsın insanlara....

Heee işi uzatırsan Dedemin Dedesi mi ya da daha ilerisi mi de Niğde Bor...
    Ama rahmetli büyük dede bahriye zabitiymiş , o zamanlar donanma da kasımpaşa da olduğu için oraya yerleşmiş... Yedi sülale orada doğup büyümüş..

Belki 200 senedir Niğde de kimse yok... Desem ki Niğdeliyim, bu sefer oradan başlayacaklar , neresinden , şunu tanırmısn , bunu tanırmısın falan felan diye....

Kim çıkarttıysa bu Nerelisin olayını tam sopalık valla...

Bi de doğum yerine göre karakter tahlili yapan embesiller vardır ki onlar tam sopalık...

Nereli bu adam??
    Şuralı...

Belli belli , oradan adam çıkmaz zaten....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 23 Ekim 2012; 16:32:54 >

• Bu gezegenden olmadığımı söylüyorum.
  • urfada doğdum ama annem babam konyalı fakat ben urfalı olduğum için ... kısacası bana melez de melez
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

doğup büyüdüğün yer neresi ise oralisindir.

Bilgin yoksa fikrinde olmasın , birde fetva verir gibi konuşuyorlar ya gelde çıldırma.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben şöyle diyorum

-Nerelisin
    -İstanbul
    -Hayır yani baban nereli
    -Babamımın doğum yerini mi sormuştun yoksa benim doğduğum yerimi sormuştun

Derken adam artık nasıl bir anlam çıkartıyorsa daha fazla devam ettirmiyor.Birde nerellisin sorusundan karakter tahlili yapan adamlar var.Bunlar aşmış artık

Adam sana nereli olduğunu soruyor.Sana nerde doğdun diye sormuyor.Nerde ikamet ediyorsun diye de sormuyor.Senin mantığına göre 15 milyon İstanbullu olması gerekiyor.Bu yeni nesilin memleketinden neden utandığını anlamış değilim.Nerelisin denildiği zaman kütük neresi anlamındadır.Baban nereli deden nereli.

Yeni nesil derken sanırım buradan 40 yaşında olduğunu anlamam gerekiyor.Bende nedense eski nesilin yani 40 yaşında ki insanların kütük merakını anlayabilmiş değilim.Hayır öğrenip de elinize ne geçecek yani birde bu konudan muhabbet açmaya çaşışan ve karakter tahlili yapan beyinsiz insanlar söz konusu.Bir insanın doğup büyüdüğü ve ekmeğini yediği yer o kişinin memleketidir yada değer verdiği yerdir.Kıstaslar kişiye göre değişir.Babam çankırılı fakat ben şu yaşıma kadar ne çankırıyı gördüm nede görmeyi düşünüyorum.Ben İstanbul/Üsküdar doğumluyum ve İstanbulluyum.Birisi bana "nerelisin" sorusunu dayatırsa da İstanbullu olduğumu söylerim.Baba tarafını çok merak ediyorsa tanışıp sorabilir.Ülkemizin garip adetleri var ve insanlar bunları savunuyor ya ne diyeyim

İstediğin şekilde anlayabilirsin.
    Niye memleketinden utanıyorsun?Sana ayıp bir soru sormuyorlar , adam merak etmiş memleketini soruyor.Ama sen hala doğduğun yeri sorduğunu zannetmeye devam ediyorsun.Memleket sormak gelenek gibi birşey olmuştur , altında bir mana aramak yanlış bir düşüncedir.
    Doğup büyüdüğün yer memleketin olmaz , bilgin yok üstüne üstlük fetva verir gibi konuşuyorsun.Sen görmek istesende istemesende , nekadar inkar etsende Çankırı senin memleketin.Bir sorunun bir tane doğru cevabı olur.
    Söylemek istemiyorsan o ayrıdır , ama verdiğin cevap yalan veya yanlıştır.

Ne bilgisizliği yahu ne kadar saçma şeyler söylüyorsun.Türkiye'de bulunan saçma sapan hiç bir manası olmayan şu geleneği savunuyorsunuz ya hayretle izliyorum.Utanmak falan yok sadece saçma sapan bir geleneği devam ettirmiyorum.Bilgisizlik değil tercih ve düşünce meselesidir.O halde sende karşı görüşte olduğun için sana bilgisiz ve kültürsüz dememde bir sakınca olmamalı

• quote:

Orijinalden alıntı: n55s-s1194v

annem babam artvin arhavi li ben sakaryalıyım diyorum. çünkü sakaryada doğdum büyüdüm

nası yani senin doğum tarihin muş değil mi?
  • Räpina doğumluyum ama soranlara Angaralıyım diyorum (yanlış mı yapıyorum acep ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merter V.

quote:

Orijinalden alıntı: n55s-s1194v

annem babam artvin arhavi li ben sakaryalıyım diyorum. çünkü sakaryada doğdum büyüdüm

nası yani senin doğum tarihin muş değil mi?

değilim yalçın abi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mü'min

Herkes babasinin dogdugu yeri soyleseydi hepimiz Hz Adem ile hemseri olmus olurduk

hiç bu açıdan yaklaşmamıştım, çok mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pridedawson -- 24 Ekim 2012; 0:52:50 >
  • Ben istanbulda doğdum.Babamda istanbulda doğdu.Ama biz 3.gobekten bitlisliymişiz yani dedemin babası galiba bitlisli ben nereli oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickiman

Ben istanbulda doğdum.Babamda istanbulda doğdu.Ama biz 3.gobekten bitlisliymişiz yani dedemin babası galiba bitlisli ben nereli oluyorum

Edit:dedemde istanbulda doğdu ama onun babası bitliste ve dedemin babasından sonra full bitlismiş ben nereli oluyorum??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.