Şimdi Ara

'Nerelisin?' sorusuna verilen cevap (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
5.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Istanbulda doğdum büyüdüm. Erzincana yazları giderim köyüme.

Sorarlarsa Erzincanlıyım derim bazen İstanbulluyum diyemiyorum nedense hoş gelmiyor.
    ama genelde.
    "I'm From Planet Earth" diye cevap verip anlamsız bakışlara Maruz kalır "Dünyalıyım Dünyalı" dedikten sonra hala anlamayınca "Hepimiz dünyalı değil miyiz yahu?" derim o an boş bakışlar arasında "istanbulda doğdum ama Erzincanlıyım" derim bu sebepledir yani o nadiren söyleme olayı.

Hı bu durumdan sonra o gruptaki en garip insan ünvanını parselliyorum sanırım ki bulunduğum her ortamda bana garip insan şeklinde yaklaşılıyor böyle bi garip yani
  • soru: nerelisin

cevap: istanbul

soru: senin baban nereli

cevap: annem babam şileli

soru: şili mi

cevap: şile şile
  • annem de babam da istanbul doğumlu.. problem dağdan şehre inmeler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Babanızın doğduğu yeri değil,ananızın doğduğu yeri söylemelisiniz.İmam bile ölünce "Ayşe oğlu Ali" der.(En azından orijinali öyle) Sebebi ise Anneninizin garanti olmasıdır.Baba garanti olmayabilir.Neyse

Şimdi taşıyıcı annelik diyerek garantiyi ortadan kaldırırım ya da çocuğu ana rahminden alıp annaneye yerleştirerek bir pislik yaparım olmadı babasına yerleştirirm olmadı devrim yapar teknolojiyi geliştirir onu fanus gibi bir şeyin için de yaşatırım imam şaşar kalır sonra.

• Tabiki babanın memleketi söylenir.
    Mesela anneniz babanız Afrika da tatildeyken siz doğsanız ben Afrika lıyım mı diyeceksiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba tekirdağ
    Anne bursa
    Ben izmirde büyüdüm ama doğum bursa ;(

• Benim babam istanbul dogumlu annem istanbul dogumlu bende oyleyim ben buyukbabaminkinimi soylemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 23 Ekim 2012; 7:55:33 >
  • Annem Gaziantepli
    Babam Eskişehirli
    Erzurum'da doğdum
    Çocukluğumdan beri Tekirdağ'da yaşıyorum

Sorduklarında bazen Eskişehirli bazen Gaziantepliyim diyorum. O an kafama ne eserse.
  • "Annem Bulgaristan göçmeni,Babam Makedon göçmeni,ben İzmit'te doğdum.Saygılar."

diyorum.
  • Ankarada dogdum buyudum ama bazilarina yinede Eskisehirliyim diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bentley Motors

babam kırım tatarı ama istanbulda doğmuş büyümüş bende istanbulda doğdum büyüdüm şimdi ben nereliyim?

İstanbullusun hocam

• Annem de babam da istanbulludur ancak ben istanbulda hiç yaşamadım. Her yıl giderim ama bütün akrabalarım da istanbulludu ve hepsi istanbulda yaşıyor. Ancak gel gör ki istanbulda hiç yaşamadım ve hiçbiryerini bilmem. Bazen soranlara istanbulluyum diyorum sonra şurayı biliyor musun falan dedikleri zaman hayır dediğim de ne biçim istanbullusun diyorlar Gölcükte doğdum ancak orda da ben 3-4 yaşındayken taşındık orayı da bilmem yani gölcüklüyüm dediğimde de saçma oluyor
  • Bende öyle bir sorun olmadığı için kafama hiç takılmadı doğma büyüme Rizeliyim.
  • sevda köylüyüm
  • -Nerelisin
    -İstanbul
    -Hayır yani baban nereli
    -İstanbul
    -Hayır yani Deden nereli
    -İstanbul
    -Hayır yani Dedenin babası nereli
    -İstanbul
    -Hayır yani Dedenin babasının babası nereli
    -İstanbul
    -Hayır yani Dedenin babasının babasının babası nereli
    -ÖTÜKENLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 23 Ekim 2012; 9:20:55 >
  • Trabzon/akcaabat
    Ve ovguler siralanir

• quote:

Orijinalden alıntı: Private

istanbulluyum derseniz bi daha sorarlar niye anlamıyorum

soru- nerelisin?
    cevap- istanbul
    soru- tamam da baban nereli?
    cevap- o da istanbullu.
    soru- illaki bi yerden göçmüşsünüzdür. deden nereli??
    cevap- yunanistanlı amk.

bıktım artık

Hahaha klasik muhacir muhabbetidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Numan

Şimdi şöyle bir şey var baba Elazığ, anne Erzurumlu. Babam Muş'ta çalışırken ben doğuyorum ve 8 ay sonra taşınıyoruz. Büyürken 5-6 tane ilde yaşıyorum. Ee nereliyim ben şimdi?

Aynı benim duruma benziyor . Aslen Sivaslıyız fakat Konya , Erzurum , Samsun , Elazığ şehirlerinde de yaşadım . Nerelisin dediklerinde yaşamakta olduğum şehri söylüyorum genelde . Bir laf vardır memleket doğduğun yer değil doyduğun yerdir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Superior -- 23 Ekim 2012; 10:13:55 >
  • Buralıyım saniyede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

memleketini söylemeyipte yaşadığı yeri söyliyenler ezik oldukları için öyle diyolar bana sorulduğunda MACİRİM diye yapıştırırım

bide şöyle bişey var mesela türkiyede memleket muhabbeti başladıysa kimse kendi memleketine toz kondurmaz mesela ben izmirliyim ama hiç de umrumda olmaz kimin izmire ne dediği, adam soruyo nerelisin? izmir. cevap: vay izmirin belediyesi kötü! ben: bilmem, olabilir (hiç sevmem böyle salak memleketçilik muhabbetlerini ondan direk baştan savmaya çalışırım) cevap: ama izmirin şusu busu da şöyle eksik böyle tü kaka. ben: eee? cevap: sen izmirlimisin? ben: evet. cevap: eee neden savunmuyon? nasıl izmirlisin sen?

işte bu zihniyet mesela hiç tanımadığı insanı sırf kendi memleketinden diye tanıdığı adamın üstünde tutar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.