Şimdi Ara

Nerelerdesiniz ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
8
Favori
19.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    O zaman bırakmayın hocam, yazın inadına yazın şu trollerin. Eskiler terkedince hepsi azıtmış buralarda. Sonra da kalite iyice düşüyor işte

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 4 sene önce 6 bin lira gibi bir paraya sistem toplayacağımda konu ilgi çekmişti birkaç sayfa yazıştık üyelerle. Şimdi bakıyorum en ucuz sistem bu paraya toplanıyor ve işin ilginci benim seneler önce kurduğum sistemden bile güçsüz. Alım gücümüz çok düştü, teknolojiyi takip etmek zorlaştı. Bilgisayarıma ekleyebileceğim tek donanım RAM kaldı, seneler önce 400 liraya aldığım ürüne şimdi 750 lira fiyat çekiyorlar. Daha önce bir sabah uyandığımda ekran kartını niye iki tane takmıyorum diye düşünmüştüm öğleye aldım taktım bile. Şimdi elim gidip almıyorum 2 tane RAM zoruma gidiyor bu fiyatlar.

    Ben konunun tamamen forumun seviyesinin düşmesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Artan fiyatların, daha önemlisi bizlerin günden güne fakirleşmemizin etkisi de büyüktür bu üyelerin forumda çok görünmemelerinde.




  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece 1 2 kişiyle sınırlandıramayız çok fazla fanboy ve tartışma çıkarıcı üye türemiş (bazıları da fake hesap ve kapatılmıyor bile) daha bir sayfa önce bir tanesi geldi mesela bu konuya dalga geçer gibi bir mesaj atmış. Ben gerçekten buraya yazan hocalarımızın çok şey kattığını biliyorum foruma herkes biliyor bunu. Acaba o ya da onun kafada olanlar ne katmış? Kaç tane inceleme konusu ya da rehber niteliğinde bilgilendirici konuları mevcut acaba ? Sonra gelip her konuya her şeyi bilirmiş gibi damlamayı biliyorlar ama ..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam nickiniz aklıma gelmemişti profil fotonuzdan tanıdım sizi. Hoşgeldiniz siz de.
    Spectre konusunun hali içler acısı. Şu an bile hala kavga gürültü laf dalaşı var başka bir şey yok. Adminler bu tarz saldırgan insanları direkt uzaklaştırsa sorun kalmıcak. Tabi uzaklaştırma olayından sonra fake hesapla gelirlerse ona da el atılması gerek. Çözüm yolları mevcut. Burda konuşulabilir/bir çözümde karar kılınabilir ortak olarak. Lakin hala herhangi bir admin yönetici vs gelip de iki cümle yazmadı bile. Ben açıkcası eski üyelerden güvenilir, herkes tarafından sevilen birine ortak bir kararla yöneticilik verilmesi taraftarıyım. O kişi buralara iyi çeki düzen verebilecek zaman ayırabilecek ve istekli biri olmalı. Mümkünse bu çok güzel olur.
    Mümkün değilse bile başka şeyler düşünülmeli bu konu altında. Ama birilerinin burayla ve bu konuyla özel olarak ilgilenmesi artık şart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 17 Ocak 2018; 12:04:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Evet hocam diğer bir etken de bu
    Mining+ram pahalılığı+dolar olmuş 3.85
    Ama dediğim gibi sistem toplamasak da girip foruma mesaj atıp insanları doğru bilgilendirebiliriz. Elbette bu olaylar çoğu kişiyi soğuttu belki ama böyle olmak zorunda değil. Eski günlerini çok özledim şuraların

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş ortalaması çok düştü, seviye çok düştü, olay benim donanım seninkini döver olayına dönmeye başladı, fanboylardan geçilmiyor, artık çoğu eski bilgili arkadaş yazmıyor. Anasının babasının eğitemediğine burada laf anlatılmaya çalışılıyor...

    Bu tayfanın aynısı otomotiv bölümünüde mundar etti. Ehliyeti bile olmayıp evde nfs oynayan, bıraç araç sahibi olmayı cebinde son 5 Tl ile otobüse binen bilgisiz alakasız tipler o araba çöp bu araba teneke demeye başladılar aynı durum seviyeye oradada dipte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill

    Ben buradayım

    Sekiz Ay öncesine kadar iki senelik dönemde aktif değildim ama şimdi sektörü değiştirince daha çok vakit ayırabiliyorum. Eskiye göre artık yaşlarımız ilerledi ve sorumlulukları artan bireyler olarak doğal olarak eskiye göre vakit ayıramıyoruz. Türkiye sınırları içinde yaşadığımız olaylardan ve olumsuz gelişmelerden dolayı sanırım heyecanımızı yitirdik ya da yitirmeye zorlandık. Zaten yeni gelen nesil felaket yani. Youtube trend kısmına bakınca az çok anlaşılıyor bu durum. Nasıl bir kitleyse konu ne olursa olsun eğer içerikte eğlendirici bir unsur yoksa direkt reddediyorlar. Bir konuya derinlemesine inilmesini geçtim o tarz konular ilgilerini bile çekmiyor. Tamam bizimde yaşımız ufaktı saatlerimizi oyun başında harcadık ama gidip ama oyun videosu çekip küfreden adamları izlemedik.

    Bunun sağına soluna neresine imza atabiliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

    O zaman bırakmayın hocam, yazın inadına yazın şu trollerin. Eskiler terkedince hepsi azıtmış buralarda. Sonra da kalite iyice düşüyor işte

    Valla ben yeni nesil grafikler konumu 6-7 senedir güncel tutmaya çalışıyorum.Donanım olarak bi tek yeni konsollar ve ekran kartlarında heyecanlanırım.Ekran kartı konusunda yazan rubisco , m@u gibi arkadaşlar pek uğramıyor eskisi gibi.Bu üzücü bi durum tabi.Ben elimden geldiğince buralardayım.
  • Ben baska bır acıdan soylıyım

    Eskıden Dızustu ve Tablet gıbı bılgısayarlar yoktu. Cep telefonları ıse sadece gorusme yapma kapasıtesıne sahıptı.

    Zaman ıcerısınde dızustuler masaustu bılgısayarların yerını aldı, tabletler ıse evınde ınternetı sadece sosyal medya ve gezınme ıcın kullanan kısılerın vazgecılmezı oldu. Bazı ınsanlar hatta evlerıne bılgısayar ve tablet bıle almadan buyuk ekranlı cep telefonları ıle yetındıler.

    Tum bunların sonucunda ıse dunyada PC satısları son derece hızlı bır sekılde dusmeye basladı ve her sene gerılemeye devam edıyor.

    Oyun tarafındada konsollar hakım oldu. PC'lere devasa paralar vermek yerıne ınsanlar konsolları tercıh etmeye basladı. Son donemlerde bıraz PC'ler ataga gectı ama hala hakımıyet konsolların.

    Tabı halen donanım meraklıları yok degıl ancak onlarda doların ve vergılerın sureklı yukselmesınden dolayı artık eskısı gıbı aktıf olması beklenemez.

    Bu soyledıklerımın etkılerını kendınızde kolayca gorebılırsınız. DH'de yayınlanan bır donanım ıncelemesının ızlenme sayısına bakın bırde bır cep telefonunun ızlenmesıne. Sadece DH'de degıl youtube'da bıle aynı etkıyı gorebılırsınız. Zaten donanım yayıncısı bıle cok az. Cunku ılgı yok. Insanlar artık toplama bılgısayarlar fılan alıp ugrasmak ıstemıyor. Evlerde dızustu 10.000 ev varsa sadece 500'unde var dıyebılırız. Donanımhaber'de sureklı mobıl haberler cıkınca bazı ınsanlar kızıyordu, adınız Donanımhaber neden mobıl ıncelıyorsunuz dıye. Aslında bu oldukca sacma bır mantıktı. Trend denılen bır sey var, degısen dunya var. Artık her sey mobıle kaymıs tabı kı mobıl ıncelemelerı daha fazla olacak. Bır cep telefonu haberı 15.000 ızlenıyorsa donanımhaberı sadece 3000 ızlenıyor.


    Kısaca mobıl kelımesı ınsanların hayatına fazlasıyla gırdı.

    Edit: Ha bırde unutmadan sunu belırteyım. Forum yazılımları zaten dunya capında artık eskısı gıbı populer degıl. Insanlar ıslerını Facebook gıbı sosyal medya mercılerınden halletmeye calısıyor. Buralardan ıstedıgınız bılgıye kolay ulasamıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 17 Ocak 2018; 15:36:31 >




  • aklıma okan bayülgen geldi. neredesiniz diye twit atmıştı biri de altına güzel bi cevap yazmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

    Hey Allah'ım konuya gel. Şurada yazan kişilerin %90 ını yıllardan beri bilirim toplasan aralarından 1-2 kişi dışında alayı boş muhabbet. Adamları ilah yaptınız yok eskilere selam olsun yok o insanlar artık gitti gelmezler yok buralardalar ama yazmıyorlar

    Heykellerini dikin bir de tiplere gel

    Senin gibi patlıcanlar oldukça daha kimse girmez boş beleş herif seni.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Önder


    quote:

    Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakso

    Hey Allah'ım konuya gel. Şurada yazan kişilerin %90 ını yıllardan beri bilirim toplasan aralarından 1-2 kişi dışında alayı boş muhabbet. Adamları ilah yaptınız yok eskilere selam olsun yok o insanlar artık gitti gelmezler yok buralardalar ama yazmıyorlar

    Heykellerini dikin bir de tiplere gel

    Senin gibi patlıcanlar oldukça daha kimse girmez boş beleş herif seni.

    Ne olur gir dolu insan




  • istanbul dahili bileşenler buluşmasına davet ediyorum gelecek cesareti olanlara

    bakalım katılım durumuna hodri meydan kimler gelemilcek
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim dostlar eksik olmayın..

    @Zero Limit @sahafiec
  • F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    Ben buralardayım Fatihim bazı bazı zamanlar Ömerin efsane olduğu, Buğranın çıldırdığı vakitler videoda
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun dostum üzüldüm. Cana değil mala gelsin. yenilenir daha iyileri her zaman alınır. Sağlığa dikkat. gerisi mühim değil.

    sevgiler.
  • tanreall T kullanıcısına yanıt
    Hocam çözüm önerileriniz gayet mantıklı şeyler bence de yapılamıcak şeyler de değiller.
    Arkadaşlarınız arasında yöneticilerden bir kaçı ve Gün beyi de gördüm. Acaba iletişime geçemez misiniz onlarla ? İlgilenseler bu durumla çok iyi olur. Kaç gündür bir admin gelip de bir şey demedi burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 17 Ocak 2018; 19:39:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Hocam biliyorum o konunuzu çok da başarılı buluyorum emeğinize sağlık fakat siz buralarda olsanız bile diğer üyelerimiz olmadığı için sizin başlıkta bile bir sessizlik hakim. Yani bilmiyorum hiç bir konu eskisi gibi canlı değil artık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'de yaşadığımdan ötürü şu an için benim oraya gelmem çok zor hocam. Ama siz bir buluşma düzenleyin en azından orada olanlar bir araya gelirler. Ve belki bir çözüm de üretilebilir aynı masaya oturarak. Yanınıza da bir yönetici almayı ihmal etmeyin tabi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin eski heyecanı kalmadığı doğrudur, bir kaç yıl öncesinin muhabbet ortamı da yok pek. Bunla birlikte donanım piyasasındaki global çaptaki fiyat yükselişiyle beraber bundan en çok etkilenen ekran kartı birimi oldu. Uzun zamandır ekran kartı piyasasını yakından takip eden biri olarak ben böyle bir kıtlığa böyle bir "dar boğaza" ilk defa şahit oluyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.