Şimdi Ara

Neden Türklerin Günümüzde Kayda Değer bir Filmi yok??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matrix,Terminatör,rocky,Titanic vsvs gibi efsane olmuş filmler neden türkiyede yapılmıyor neden biz türklerin gerçek anlamda ses getirecek filmlerimiz yok şuanda bakıyorum en son çıkanlara genellikle hep komedi

filmleri,Eskiden 1960 dan günümüze kadar bir çok türk filmi çekildi bende sayabilirim geçmişte yapılmış begenilmiş filmleri ama günümüzde neden bir terminatör bir matrix,Titanic gibi çok ses getirmiş filmlerimiz yok

çok bütçeli filmlerin altına neden imzamızı atamıyoruz ,Neden dünyada çok ses getirecek filmler çekemiyoruz .. bir aksiyon sahnesi için dışarıdan ekip getiriyorlar ..Yabancı ülkelerde dizilere harcanan para kadar biz sinema

filmlere harcamıyoruz.Hatta kliplere bile onlar milyon dolarla döküyor.Ama bir sinema filmini hiç bu kadar büyük bütçe ile çekemiyoruz

Sizin düşünceleriniz nelerdir?

• Yukarı .
  • Arz talep meselesi,sermaye yetersizligi,bunu yapacak adamların bulunmaması vs. uzar gider ama en iyi gişe yapan filmin recep ivedik oldugu bir memleketteyiz .Ben olsam bende para harcamam bu ülkede bu sektöre.Ama kaliteli bir yapımı parayla bagdaştırmakta pek dogru bir şey degil zira küçük bütçeyle büyük işlerde başarılabilir.Gerçi bahsettigimiz filmler aksiyonun bol oldugu,degişik çevre modellemeleri ve kostümleri içeren filmler oldugundan illa ciddi bütçe lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 6 Mart 2010; 17:52:43 >
  • Emre katılıyorum
  • GÖzümüzün önündekilerini bile görmekten aciz olan bir millet için bir de oturup gişesel sanat filmi çekmek pek acizlik gözüküyor bana...
  • Sinemada da para söz konusudur. Bu yüzden ülkemizde kısır döngü oluşmuş durumda. Yani düşük bütçeli film çek önemli olan para kazanmak. Yapımcılarda bu işte bayağı bir ustalaştılar. Bana sorarsanız illerdeki sinemaların sayısının ve kalitesinin artmasıyla bu kısır döngü kırılabilir ve zayıflıyorda bence. İnsanlar sinemaya daha çok rağbet göstersinki filmleri yapanların cebine biraz daha fazla para girsin. Biraz daha para kazanmış olanlar daha kaliteli filmler çekebilsin. Ama vatandaşlarımızında bu konularda biraz seçici olması gerekiyor diye düşünüyorum.
  • Herşeyin başı ekonomidir , ekonomi kötü ise durum bundan ibarettir ,

Ben şahsen yüksek bütçeli filmler yerine kaliteli yapımlar yapılmasından yanayım , Uzakdoğu ve avrupa sineması bu konuda baz alınabilir ,

Lakin amerikan sineması can çekişmektedir tekrar ve başa dönüş filmleri haricinde bir numarası kalmamıştır ,

Sözüm ona 150 milyon dolar sadece bir filmin tanıtımı için harcanıyor ama o filmin konusu yeterince özgün değil , saygılar....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu sorunu "neden bizim hala tankımız arabamız yok" sorununa benzetiyorum.....sanayimizin olmayıp yan sanayimizin olması sebep olsa gerek....çünkü hollywood, film çekerken de senaryo yazarken de bilimi kullanıyor...eeee bizde bilim olmadığına göre.....

işin olumlu yanı elin avrupalısının da doğru düzgün film çektiği söylenemez...sadece biz değiliz film çekemeyen...
  • genellikle filmlerde kullanılan senaryolar yabancı filmlerden esinlenilerek yazılıyor.bir filmi çekmemiz 3-4 ay sürüyor.recep ivedik'in 1 sene içinde 2. ve 3. filmi gösterime girdi.adamlar sağlam bir senaryo yazıyor ve filmin çekimine çok zaman harcıyor.
  • Avrupa sineması hakkında yanılıyorsunuz , başlığa göz atmanızı tavsiye ederim....

http://forum.donanimhaber.com/m_21544213/tm.htm
  • Ilk mesajda sayilan filmler mega-blocksbuster adi altinda gecen cok ciddi butce, cok ciddi proje yonetimi, cok ciddi kadro, cok ciddi... say say bitmez. Hollywood adi altinda pazarlandigi icin basari yuzdesi grantilenmis filmlerdir.

Bir studyo bir filme $100M harciyorsa, proje finanscilari kesinlikle pazari ongorup ortalama bir gelir tahmini cikartiyorlardir. ($120M - £150M) Sadece kendi ulkelerinden bu rakam, uluslararasi degerde cabasi.

Turkiye`de butce konusunu cok asaglamamak lazim, turk dizilerinde haftalik 50-60 milyar goturen bazi oyuncular var. Istenilse sponsorun alasi bulunur. Ama hersey gibi sinemada bir istir.

Bugun eger bir Turk produksiyon sirketi gerekli sponsoru bulsa, bir filme $100M dolar harcasa, bunun geliri ne olucaktir? Turk sinema seyircisi sinemaya ne kadar ilgili, kesinlikle Turkiye`den filmin masrafi cikmaz. Bu filmi Turk X Produksiyon firmasi adi altinda uluslar arasi pazara cikar, gene masrafi karsilamaz.

• Hemen savunmamızda hazır zaten; yeterli bütçe yok... Tamam; arkadaşın örnek verdiği filmleri (Transformers, Terminator vb.) çekmek için sağlam kaynak lazım ama 'The Orphan', 'Law Abiding Citizen' 'The Bucket List' veya adı aklıma gelmeyen çok fazla özel efekt kullanılmayan bir çok yapım var; bunlar gibi filmlerde mi çekemiyoruz? Evet çekemiyoruz çünkü biz Türk filmlerinde katıla katıla gülmeye veya salya sümük ağlamaya alışık olduğumuz için yapımcılar sınırların dışına çıkamıyorlar (çıkmıyorlar)... Hani bir efsane vardır yaa; Wolkswagen dizayn mühendislerini bir yere toplar ve yeni bir tasarım yapmalarını ister ama her yapılan dizayn tosbağaya benzemektedir. Bana kalırsa Türk Sinema Sektörünün'de şu anki durumu bundan ibaret...
    Yoksa The Orphan filmini biz yapmaya kalksak eminim ki o film yapımcıların elinde 'Ayşecik Boş Beşik' olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 6 Mart 2010; 23:15:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: charcharodon carcharias

Hemen savunmamızda hazır zaten; yeterli bütçe yok... Tamam; arkadaşın örnek verdiği filmleri (Transformers, Terminator vb.) çekmek için sağlam kaynak lazım ama 'The Orphan', 'Law Abiding Citizen' 'The Bucket List' veya adı aklıma gelmeyen çok fazla özel efekt kullanılmayan bir çok yapım var; bunlar gibi filmlerde mi çekemiyoruz? Evet çekemiyoruz çünkü biz Türk filmlerinde katıla katıla gülmeye veya salya sümük ağlamaya alışık olduğumuz için yapımcılar sınırların dışına çıkamıyorlar (çıkmıyorlar)... Hani bir efsane vardır yaa; Wolkswagen dizayn mühendislerini bir yere toplar ve yeni bir tasarım yapmalarını ister ama her yapılan dizayn tosbağaya benzemektedir. Bana kalırsa Türk Sinema Sektörünün'de şu anki durumu bundan ibaret...
    Yoksa The Orphan filmini biz yapmaya kalksak eminim ki o film yapımcıların elinde 'Ayşecik Boş Beşik' olacak

Bu kısma katılıyorum , her duyguyu zirvede yaşamayı seven bir toplumuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 6 Mart 2010; 23:20:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Hemen savunmamızda hazır zaten; yeterli bütçe yok... Tamam; arkadaşın örnek verdiği filmleri (Transformers, Terminator vb.) çekmek için sağlam kaynak lazım ama 'The Orphan', 'Law Abiding Citizen' 'The Bucket List' veya adı aklıma gelmeyen çok fazla özel efekt kullanılmayan bir çok yapım var; bunlar gibi filmlerde mi çekemiyoruz? Evet çekemiyoruz çünkü biz Türk filmlerinde katıla katıla gülmeye veya salya sümük ağlamaya alışık olduğumuz için yapımcılar sınırların dışına çıkamıyorlar (çıkmıyorlar)... Hani bir efsane vardır yaa; Wolkswagen dizayn mühendislerini bir yere toplar ve yeni bir tasarım yapmalarını ister ama her yapılan dizayn tosbağaya benzemektedir. Bana kalırsa Türk Sinema Sektörünün'de şu anki durumu bundan ibaret...

Bu kısma çok ve çok katılıyorum her duyguyu zirvede yaşamayı seven bir toplumuz

Aynen, senaryo kitligi var! Ya komedi Ya ask, arada bir garip aksiyon filmleri!

@ charcharodon carcharias

"Wolkswagen dizayn mühendislerini bir yere toplar ve yeni bir tasarım yapmalarını ister ama her yapılan dizayn tosbağaya benzemektedir."

Dostum nerden okudun bunu, bir makale varmi bunla ilgili, aksam aksam yerlerdeyim hala guluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kaplanmete

Ilk mesajda sayilan filmler mega-blocksbuster adi altinda gecen cok ciddi butce, cok ciddi proje yonetimi, cok ciddi kadro, cok ciddi... say say bitmez. Hollywood adi altinda pazarlandigi icin basari yuzdesi grantilenmis filmlerdir.

Bir studyo bir filme $100M harciyorsa, proje finanscilari kesinlikle pazari ongorup ortalama bir gelir tahmini cikartiyorlardir. ($120M - £150M) Sadece kendi ulkelerinden bu rakam, uluslararasi degerde cabasi.

Turkiye`de butce konusunu cok asaglamamak lazim, turk dizilerinde haftalik 50-60 milyar goturen bazi oyuncular var. Istenilse sponsorun alasi bulunur. Ama hersey gibi sinemada bir istir.

Bugun eger bir Turk produksiyon sirketi gerekli sponsoru bulsa, bir filme $100M dolar harcasa, bunun geliri ne olucaktir? Turk sinema seyircisi sinemaya ne kadar ilgili, kesinlikle Turkiye`den filmin masrafi cikmaz. Bu filmi Turk X Produksiyon firmasi adi altinda uluslar arasi pazara cikar, gene masrafi karsilamaz.

Mete dostum selamlar

Bırak haftada 50-60 milyar alan oyuncuyu , klasik evlendirme programını sunan hatun 160 milyarı beğenmeyip burun kıvırıyor ,

Bu işler birazda arz taleb meselesi Bu millete bu sinema mübah hatta fazla bile , iran sineması bile başını aldı gidiyor

• quote:

quote:

Ilk mesajda sayilan filmler mega-blocksbuster adi altinda gecen cok ciddi butce, cok ciddi proje yonetimi, cok ciddi kadro, cok ciddi... say say bitmez. Hollywood adi altinda pazarlandigi icin basari yuzdesi grantilenmis filmlerdir.

Mete dostum selamlar

Bırak haftada 50-60 milyar alan oyuncuyu , klasik evlendirme programını sunan hatun 160 milyarı beğenmeyip burun kıvırıyor ,

Bu işler birazda arz taleb meselesi Bu millete bu sinema mübah hatta fazla bile , iran sineması bile başını aldı gidiyor

Sanada selamlar dostum! Hersey yolundadir insallah!

--

Benimde demek istedigim budur, bugun Turk sinema seyircisi ne kadar ilgilidir ? Ne kadar sinema kulturune sahiptir ? Harciyacaksin $40-50 Milyon filme, sonra getiricek sana 3-4 milyon dolar! Uluslar arasi pazardada is yapmaz!

Maalesef uzulerek soyluyorum, fazla boyle seyler Turkiye`ye su an!

• quote:

quote:

quote:

Bu kısma çok ve çok katılıyorum her duyguyu zirvede yaşamayı seven bir toplumuz

Aynen, senaryo kitligi var! Ya komedi Ya ask, arada bir garip aksiyon filmleri!

@ charcharodon carcharias

"Wolkswagen dizayn mühendislerini bir yere toplar ve yeni bir tasarım yapmalarını ister ama her yapılan dizayn tosbağaya benzemektedir."

Dostum nerden okudun bunu, bir makale varmi bunla ilgili, aksam aksam yerlerdeyim hala guluyorum

Dostum birde müzik toplumun aynasıdır

Neyse arkadaşın konusunu baltalamıyalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 6 Mart 2010; 23:32:32 >

• Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu var ya.
  • Para meselesi. Paran yoksa Dünya'da adın bile geçmez.
  • Bizden olan çok film var ama ne yazık ki kıymet görmüyor yurtdışında.
    Kaç Para Kaç, Babam ve Oğlum, Korkuyorum Anne gibi filmler bu ülkeye ait filmler olarak tanıtılabilir. Ama zor tabii.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.