Şimdi Ara

avrupa ülkeleri sineması köşesi (resimli + yorumlu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
9.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izlediğim ve beğendiğim avrupa ülkeleri sinemasına ait filmleri burada tanıtmayı düşünüyorum.. özellikle vurdulu kırdılı filmlerden uzak olan ve konusuyla izleyiciyi sürükleyen filmleri arayıp bulmakta üstüme yoktur.. bu tarz yapımlardan izleyip beğendiklerimi resimli yorumlu anlatayım ki o güzel filmlerden sizlerin de haberi olsun istedim..

"sadece ve sadece uzakdoğu filmleri köşesi"nin avrupa ülkeleri versiyonu diyebiliriz..

hadi bakalım, ikinci dükkanı da açtık

... UZUN BİR ARADAN SONRA MERHABA ...

BU FORUMDA BAŞLATTIĞIM TANITIMLARI ARTIK KENDİ BLOG SAYFAMDA DEVAM ETTİRMEYE KARAR VERDİM.

BENİ BURADA TAKİP EDENLERİ BLOG SAYFAMA DA BEKLERİM

http://antikkuntik.blogspot.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 23 Aralık 2009; 22:35:31 >

•  avrupa ülkeleri sineması köşesi (resimli + yorumlu)

CASHBACK

yıl: 2006
    ülke: ingiltere
    tarzı: komedi, dram, romantik
    IMDB User Rating: 7.6

http://www.imdb.com/title/tt0460740/

konusu kısaca şöyle;
    BEN WILLIS (esas oğlan) güzel sanatlarda okuyan oldukça mütevazi bir öğrencidir ve birgün delicesine sevdiği kızdan ayrılır.. bir süre bu ilişkiyi düşünmeye başlar ve ne yaparsa yapsın artık uyuyamaz hale gelir.. geceleri sıkıntıdan bir marketin gece vardiyasında çalışmaya başlar.. marketteki diğer mesai arkadaşları zaman geçsin diye abuk subuk şeyler yaparken BEN WILLIS için zamanın geçmemesi daha önemlidir ve sürpriz bir şekilde zamanı durdurmayı başarır.. ayrıca markette kasiyer olarak çalışan SHARON'dan (esas kız) hoşlanmaya başlamıştır..

klasik bir ingiliz yapımı.. ilişkiler üzerine kurulu oldukça eğlenceli bir film..
    özellikle çekimler çok başarılı, kamera geçişleri dikkat çekici..
    aksiyondan uzak, keyifli bir film izlemek isteyenlere tavsiye ederim..

UYARI; film cinsellik içermiyor ancak bir ressam olarak bol bol NÜ çalışmalar yapıyor eleman, bu nedenle ailesiyle izlemeyi düşünenlerin dikkatli olmasında fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 1 Mart 2008; 11:26:21 >

Wristcutters: A Love Story

yıl: 2006
    tarzı: komedi, dram, fantastik, romantik
    IMDB User Rating: 7.4/10 (7,749 votes)
    --> IMDB LINK

“O artık gitti. Bir daha gelmemek üzere gitti” şarkısı çalıyordur arka plânda. ZIA, bu şarkı eşliğinde intihar etmek üzeredir. Etrafı toplar, temizler, saçlarını tarar ve artık nihaî sona geçme kararı alır; Banyoya gider ve bileklerini keser.. Sevgilisi Desiree tarafından terk edildikten sonra intihar eden ZIA, gözlerini bambaşka bir dünyada açar! Burası, çeşitli yollarla intihar edenlerin geldiği ve ikamet ettiği bir yerdir.

İlk başlarda hemen hemen herkes gibi içinde bulunduğu yeni dünyayı çok garipseyen ZIA, çok geçmeden ortama ayak uydurur.. Bir gün gittiği barda EUGENE adlı bir gitarist ile tanışır. Seyircileri tarafından yuhalandığı için sahnede intihar eden Eugene, yıllardır bu ölüler diyarında yaşamaktadır. Eugene'nin girişken ve arkadaş canlısı tutumunun bir neticesi olarak, ikili kısa zamanda kanka olur ve birlikte takılmaya başlar...

ZIA, bir gün DESIREE'nin de intihar ettiği haberini alır! Onu hala çok sevmektedir, bu nedenle iki kafadar, çok geçmeden Desiree'yi bulmak için Eugene'nin düldülü ile yola düşecek ve güzel otostopçu Mikal'i de arabaya almalarıyla; macera yeni bir boyut kazanacaktır...

"2006 Sundance Film Festivali"nde, "Jüri Büyük Ödülü"nü alan, ülkemizde de "Film Ekimi" kapsamında gösterilen "Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi" son derece keyifli bir film. Filmi izlerken, yüzünüzde bolca tebessüm beliriyor. Sevimli karakterleri, absürd hikâyesi ve kara delikleri ile keyifli bir seyir sunan bu filmi kaçırmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 23 Aralık 2008; 22:45:40 >

Across the Universe

yıl: 2007
    tarzı: dram, muzikal, romantik
    IMDB User Rating: 7.6/10 (29,828 votes)
    --> IMDB LINK

KONUSU;
    genellikle müzikal ağırlıklı filmler son derece sıkıcı olur bilirim ve hiç sevmem ama ben ilk defa böyle güzel bir film seyrettim.. şarkılar o kadar özenle seçilmiş ki, bir çoğu klasik THE BEATLES şarkıları, zaten film müzikal anlamda biraz beatles temalı, konusu da iyiydi diyebilirim, filmde görsel açıdan oldukça uçuk kaçık sahneler vardı, kalıpların dışına çıkmışlar.. sadece seyredin diyorum ama THE BEATLES'ın şarkılarını sevmeyen, rock müzik sevmeyen, solo gitar sevmeyen izlemesin, uzun lafın kısası filmde esas olan müziklerdi, bu tarz müzikleri sevmeyen izlemesin

avrupa ülkeleri sineması köşesi (resimli + yorumlu) bu adam U2 grubunun vokalisti olan BONO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 23 Aralık 2008; 22:46:51 >

• Wristcutters gerçekten özgün bir senaryoya sahip anlaşılan izlemeyi istediğim bir film
  • indiana jones beklediğim bir devam filmi.
    harrison ford'a çok yakışan rollerden biridir bence.
  • Güzel konu olmuş. Fakat Amerikan filmlerinden tanınmamış, kıyıda köşede kalmış filmleri tanıtırsan daha iyi olur bence. Popüler filmleri tanıtmayalım. Ben de birkaç Avrupa filmi koyarım yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 3 Mart 2008; 23:01:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben izlediğim filmleri tanıtıyorum ve genellikle kıyıda köşede kalmış filmleri izlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 3 Haziran 2008; 12:44:13 >
  • Önerebilceğim filmler kıyıda mı köşede mi kalmışlardır pek bilemem lakin izlenmesi kayde değer (bana göre)

Amélie'nin Audrey Tautou iki filmi favorimdir.
    Birincisi , "Seviyor... Sevmiyor..." (A La Folie... Pas Du Tout)

http://www.imdb.com/title/tt0291579/

İkincisi A Very Long Engagement (Un long dimanche de fiançailles)

http://www.imdb.com/title/tt0344510/

ve tabiki de Sweeney Todd :)

http://www.imdb.com/title/tt0408236/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi climates -- 1 Mayıs 2008; 20:21:42 >

• bu konuyu da en kısa zamanda günceleyecem arkadaşlar
  • Hable con ella (Talk To Her)

http://www.imdb.com/title/tt0287467/
    User Rating: 8.0/10 (27,243 votes)

Yönetmen : Pedro Almodovar
    Senaryo : Pedro Almodovar
    Görüntü Yönetmeni : Javier Aguirresarobe
    Müzik : Alberto Iglesias
    Yapım : 2002 İspanyol Yapımı 107 dakika
    Gösterim Tarihi : 1 Kasım 2002
    Türü Romantik Dram

Oyuncular-Karakterler
    Javier Cámara
    Benigmo
    Darío Grandinetti
    Marco Zuloaga
    Leonor Watling
    Alicia
    Rosario Flores
    Lydia
    Mariolo Fuantes
    Rosa

Konu : Bir süre önce bir sinemada şans eseri tanışan iki adam olan Benigno ve Marco, kaderin bir oyunu sonucu kısa süre sonra bir klinikte tekrar karşılaşırlar.

Benigno'nun sağlık görevlisi olarak çalıştığı bu klinikte, aşık olduğu sevgilisi Lydia komada bulunmakdadır. Marco ise bir boğa tarafından ağır şekilde yaralanan ve yine komaya giren matador sevgilisi Alicia'ya destek olmak için oradadır.

Birçok açıdan aynı kaderi paylaşan iki adam arasında zamanla güçlü bir dostluk kurulur. Benigno, Marco'ya komadaki sevgilisiyle konuşmasını söyler. Durum umutsuz görünse de mucizelerin olabileceğine inanmaktadır.

serseri yorum:

Kimine göre sapıkca gelebilir kimine göre gerçek aşk...Aşk gerçekten ince bir çizgi üzerinde yürüdüğümüz bir cambazlık gösterisinin ispatı...Benigno bunu en güzel sekilde seyirciye gösteriyor...Tavsiyemdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri -- 11 Mayıs 2008; 17:05:44 >

• anlaşılan Notes On A Scandal filmi afişini bundan çalmış;
  • Lilja 4-ever

http://www.imdb.com/title/tt0300140/
    User Rating: 7.8/10 (11,215 votes)

Tür : Dram
    Gösterim Tarihi : 15 Ağustos 2003
    Yönetmen : Lukas Moodysson
    Senaryo : Lukas Moodysson
    Yapım : 2002, Danimarka / İsveç , 109 dk.

Konusu:
    16 yaşındaki Lilya, eski Sovyetler Birliği'nde varoşlarda yaşamaktadır. Annesi tarafından terkedilen genç kız, kendisine baskı uygulayan teyzesinin yanında kalmaktadır. Çıkış yolunu ise arkadaşlarıyla vakit geçirmekte bulur.
    Andrei’ye aşık olup onun peşinden İsveç'e gitmeye karar verir. Eski iğrenç yaşamından kurtulup cennet ülkede yeni bir sayfa açmayı planlamaktadır. Fakat, kötü kaderi peşini yine bırakmayacak ve hayatın her yerde aynı olduğunu anlayacaktır.

Kendi yorumum: Hayatımda izlediğim en çarpıcı filmdi. Hala aklıma geldikçe beni hüzünlendirir. Filmde başrol oyuncusu Oksana Akinshina'nın oyunculuğu da muhteşemdi. Rammstein'ın Mein Herz Brennt şarkısı da filme çok güzel uymuş. Anlatıcak fazla birşey yok aslında, kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

İyi Seyirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 11 Mayıs 2008; 22:08:10 >

• 11:14'ü de tanıt bence. Çok hoş film.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

11:14'ü de tanıt bence. Çok hoş film.

hocam nasılsın

11:14 ü üniversitedeyken izlemiştim senaryo baya güzeldi ve sanırım geçen hafta TV 8 (kanalı yanlıs hatırlıyor olabilirm) ilk kez diye filmi verdi...Hala mezarlık sahnesine gülerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri

quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

11:14'ü de tanıt bence. Çok hoş film.

hocam nasılsın

11:14 ü üniversitedeyken izlemiştim senaryo baya güzeldi ve sanırım geçen hafta TV 8 (kanalı yanlıs hatırlıyor olabilirm) ilk kez diye filmi verdi...Hala mezarlık sahnesine gülerim

Sağol iyiyim seni sormalı. Tüh TV8 verdiğinde kaçırmışım demek ki. Arkadaşlara söylerdim seyrederlerdi.

• Emeğine sağlık devamını bekliyoruz özellikle kendi yorumlarınızla

THIS IS ENGLAND

ülke: ingiltere

film 1983'ler ingiltere'sini anlatıyor, margaret thatcher'ın başbakan olduğu dönemler, kapılarını yabancılara açmış bir ingiltere ve bu gelişmelerden memnun olmayan bazı ingilizler arasında yaşanan bir hikaye.. özellikle Falkland Savaşı'nda babası ölmüş olan 12 yaşlarında SHAUN, hayatı yeni yeni öğrenirken mahallesindeki yerel bir çeteye üye olur ve günlerini yeni arkadaşlarıyla geçirmeye başlar.. ilginç olan birşey var ki o da amerikan sinemasındaki gibi kötüler yok bu filmde, birbirlerine acayip saygılı bu ingilizler, yani bu durum sizi filmden çıkartıp gerçek hayatı izliyormuşsunuz gibi bir hava yaratıyor..

film hakkında düşündüklerim ise; film, 12yaşındaki bir çocuğu adam yerine koyan bir sürü yetişkin insan arasında geçiyor ve konu itibariyle biraz milliyetçiliğe dayanıyor, ülkedeki yabancılara karşı tavır alan ufak bir çetenin hikayesi.. şahsen çok beğenmedim ama bu tarz konuları sevenlere tavsiye ederim!

NOT: Falkland Savaşı, 2 Nisan 1982'de Arjantin'in Falkland ve Güney Georgia Adalarını işgal etmesi ile başlayan savaştır. Bu adalar 1833'den beri İngiltere'nin sömürgesi altındaydı ve İngilizler bu işgali önlemek için adaya asker çıkarttı.. Savaş altı hafta sürmüştür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 3 Haziran 2008; 12:45:58 >

Lock Stock and Two Smoking Barrels

ÜLKE: ingiltere
    YIL: 1998
    IMDB puanı: 8.1/10 (79,678 votes)

Bacon, Soap, Tom ve Eddie küçük işler yapan fakat büyük hayalleri olan dört kafadardır. Büyük bir sıçrama yaparak hayallerine kavuşmanın, tek seferlik büyük bir risk almaktan geçtiğine inanan dört kafadar için alacakları risk gözlerine hiç te büyük gözükmemektedir. Çünkü risk konusunda uzman biri vardır aralarında.. Eddie iskambil kartlarıyla harikalar yaratan, adeta onları şeffaf gibi görüp karşısındakilerinin elini okuyabilen bir kumarbazdır. Kısacası büyük sıçramaya ve hayallere ulaşmaya az kalmıştır. Fakat herşey ters gider ve Eddie kaybeder. Büyük sıçrama beklentisi, büyük bir düşüşle sonlanmıştır.

Hayalleri bir anda yıkılan dört kafadar ya bir hafta içinde kumarda kaybettikleri yarım milyon paund 'u mucizevi bir şekilde bularak ödeyecekler ya da bölgenin sahibi olan Balta Harry 'nin vereceği cezayı çekeceklerdir. Balta lakaplı birinin vereceği cezayı tahmin etmek te hiç güç değildir. Etekleri tutuşan dört kafadar, kafa kafaya verecek ve bir çözüm yolu bulmayı deneyeceklerdir...

Oldukça keyifli bir filmdi, Brad Pitt'in oynadığı SNATCH filmine yakın bir havası var, imdb puanı da oldukça yüksek, tavsiye ederim

BEN X

ülke: Belçika / Hollanda
    tür: dram

BEN, kimseye benzemeyen birisidir ve kendine özgü hayatında dış dünyadan bağımsız bir şekilde yaşamını sürdürmektedir. Gününün büyük bir kısmını internet üzerinden “Archlord” isimli oyunu oynayarak geçirmektedir. Oyunda, çok güçlü, saygı duyulan bir karakteri vardır. BEN'in en büyük hayali, gerçek hayatta da oyundaki gibi bir karaktere sahip olmaktır. Fakat “Otizm” adı verilen hastalığı yüzünden bu hiç te kolay değildir. Sürekli arkadaşlarının şakalarına maruz kalan, dışlanan BEN'in yardımına “Archlord” oyunundan tanıştığı SCARLITE adlı kız koşacaktır...

Gerçek olaylardan etkilenilerek çekilmiş bir film.. ayrıca oyuncu Greg Timmermans'ın hem kendisinin, hem yapımcının, hem de yönetmenin ilk filmi.. Filmi izlerken bunu hiç hissetmemiş olmak; sanırım filmin başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.. Farklı anlatım tarzı, ilginç kurgusu ve oyuncularının performansıyla göz dolduran bu filmi kesinlikle tavsiye ediyorum..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.