YouTube shortslarda ara sahnelerine denk geliyordum. Açıp izleyeyim dedim. Nasıl aktı gitti anlamadım. Haddinden fazla samimi bir film olmuş. Düşük bütçe ile pahalı, bütçeli yerli yapımların neredeyse hepsine meydan okur düzeyde akışkanlık ve senaryo var. Şive mükemmel. Muhtemelen oynayan dayı oranın orjinal dayısı. Genelde bu tip orjinal tipleme dayılar rol yapamazlar. Bu dayı rollenmeyi de başarılı yapmış. Oyuncu edasında kendisine verilen senaryoyu kendisi gibi oynaması mükemmel gerçekten. Neyin beni içine çektiğini bulmaya çalışıyorum. Puan kırmak istiyorum ama milyonlarca lira harcayıp, yılların oyuncularini oynatan yapım firmalarının şu film kadar filmi becerememiş olmasından dolayı agnostik torunumda puan kırmakta istemiyorum. Bence her film severin bunu mutlak izlemesi gerekir. Sırf sıfır bütçe ile Türk yapimcilara ders vermiş derim ben. Böyle anlatınca çok ütopik birşey beklemeyin. Anlatmak istediğim, sıfır bütçe, sıfır oyuncu kadrosu, sıfır mekan, tasarım ile kendinden beklenilenden kat kat fazla senaryo, oyunculuk ve kalite vermiş olması. Eksikleri var lakin bunu bile senarist, yarım saat uzun tutarsam, yaaa bunu kim izliyicek yaaa derler diye kırpmış 1.5 saate çekmiş. Adım gibi eminim bu metalojiyi düşünen bir kafa o etkileşim sekansını da kesin düşünmüstür. YouTube dan izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=4Og-5nD-h_U < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 9 Nisan 2025; 13:28:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Agnostik Torunum

-
-
Bu arada acil 2. Si çekilmeli. Çekilirse kesin izlerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadar iyi diyorsun madem bakalım o halde.
Filmin kesitlerine sosyal medyada denk geliyorum.Ben Çoşkun abinin oyunculuğunu seviyorum.Boş bir zamanımda bakacağım.Muhtemelen vasat şive komedi filmlerinden iyidir...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fragmana baktım da bana çok amatör işi gibi göründü. Bunu görünce filmi izlemeye yeltenme öotivasyonum sıfıra düştü. İzleyenlerden daha fazla olumlu yorumlar görmedikçe bakmayacağım sanırım.
Attım listeme, bu gece izlerim belki.
EDIT: İzledim.
Her şeyden önce lütfen eleştirmek için eleştirdiğimi düşünmeyin ama şu Mehmet karakterinin o abartılı makyajlanmış dişleri benim midemi bulandırdı, ekrana bakamadım. Abartmıyorum. Ben sevmiyorum böyle abartılı işleri. Oyuncu da yorumlarda makyaj olduğunu söylemiş onun (gerçek sanan varsa diye). Adam da belirtme gereği duymuş düşünün yani demek ki çoğu kişinin iyi veya kötü dikkatini çekmiş. Belki bir şeyler yiyip içiyoruz izlerken, kusturacak kadar iğrenç makyajlamnın anlamı ne? O makyaj olmasa da oyuncu zaten iyi performans sergilemiş. Bana komik gelmiyor, tiksindim yani kusura bakmasın kimse.
Bunun dışında işte amatör bir film yani dahası yok. Başroldeki amca ve Mehmet karakteri haricinde herkes sırıtıyor. Özellikle mafya ve polislerin sahneleri olmamış.
Yalan yok sonlara doğru özellikle güldüren birkaç yer oldu ama genel hatlarıyla gerçekten boş vaktiniz varsa ve ses olacak bir şey arıyorsanuz izlenir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 30 Nisan 2025; 18:6:35 >
-
İzledikten sonraki yorumunu merak ediyorum.
Ben beğendim filmi yer yer güldürdü.Çoşkun abinin oyunculuğu yine güzel.Diğer oyuncular zaten çoğu oyuncu değildir amatör çevreden kişiler,tanıdıklardır.Bütçede yok denecek kadar azdır.Bende zamanında bu işlerle uğraştığım için bu kadar imkansızlıkta film çekmenin zorluğunu anlıyorum.Fiyat performans olarak iyi iş çıkarmışlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X