çok derin bir konu. sinemaya ayrılan bütçeden girip Türkiye nin bozuk yönetim politikasından çıkarsın. o kadar derin bir mevzu
"güzel film = bütçe" demek yanlıştır.
fasülye var mesela. ne kadar kısıtlı bir bütçe.
örnek alabileceğimiz çok kişi var dünyada.
kim ki duk filmleri ne kadar bütçe gerektirir ?
bizim, kaliteli işlere yönelmemiz gerekir.
madem şu anda var güzel filmlerimiz, nerde tanıtımları ? hangi sinemada oynuyor ? bihaberiz, "sinema = hollywood" kalmış aklımızda, bıraktım avrupa ya da asya , iran, filmlerini.
tanıtım lazım
Neydi şu, bir korku filmi vardı, geçen gösteriyorlardı sinemada. 10 bin dolara mı ne malolmuş, öyle bir şey. Taaa türkiye'de bir sürü izleyecinin ödünü koparmayı becerebildiğine göre, demekki bu işler parayla olmuyor.
Parada lazım elbette. Ama o detay. Zira, eğer harcadığınızdan fazlasını geri alacaksanız, para bir sorun olmaz. İşte Avatar. Hoş, FOX parayı bulmakta bir hayli zorlanmış, bulsada vermekte bir hayli tereddüt etmiş. Son ana kadar sürüncemede kalmış. Fakat görüleceği gibi, bir koyup 10 aldılar resmen. Demekki bu sorun değil..
Ama ben para babası olsam. Kime 50 M$ veririm? Sinan Çetin'e mi? Yoksa Cem Yılmaz'a mı? Diyalog ve töreye dayalı bir yapım, sinemada başarısız olur. Başarı getirecek görselliği yakalayabileceğinin ışığını gösteren kimse yok ki? 50 M$'ı onlara vermektense gidip at yarışı oynamak daha garantili olacaktır.
@1881'in bütün fikirlerine katılıyorum..Konuyu iyi yerinden ve sağlam yakalamış.. Sinemamızı illa da Holywood ile karşılaştırmak saplantısı var.. Brezilya ile türk milli takımı nasıl kıyaslanmazsa Holywood ile diğer dünya sinemalarıda kıyaslanamaz.... Siz buna ister kompleks deyin ister başka birşey..
Holywood dev bir sinema sektörü...Sinemanın ne olduğunu tespit etmişler ve vardıkları sonuca göre hareket edip dünya sinema sanayisi haline gelmişler.. Yani Avrupa ve bizim gibi bu konuda fantastik davranıp ütopik hayaller kurmamamışlar... ki
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme