Şimdi Ara

NAS DEPOLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • MAlum Hdler çoğalınca toparlamak ve el altından kaldırmak ve kolayca ulaşmak ihtiyacı oluyor.
    Bu sebeple bir NAs üzerinden ne yapılabilir onu araştırıyorum.

http://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20050125090459&display=7973&CategoryGroupNo=A545FB76-A8CF-4EAE-AA8E-AF05A93B2F92

Yukardaki ürünle mesela torrent indirip filmlere Wireless router üzerinden ulaşabiliyoruz.

Peki,
    1- rapid Netload gibi paylaşımları NAs larla indirmemiz mümkünmü?
    2- Router gigabit N+Gigabit NAS üzerinden acaba N wireless laptopla arasında dosyayı okuma hızımız max kaç Mbyte/sn olur? Laptopla NAs arası okuma/yazma hızları önemli malum.max kaça ulaşırız bu teknolojiyle?
    3-BU NASların Media Player özellikli(mkv,h264) olanları varmı?NMt ler downloadda yeterlimi?
    4- NAS lara direk NTFS olan harici disklerimizi bağladığımızda sorunsuz çalışıyormu?

Sanırım herkesin evinde yavaş yavaş kurması gereken sistem bu olacak.HD kablo kalabalığından kurtulmak için ,bilgisi olanlar paylaşırsa çok aydınlatıcı olur.,

Saygılar..

• 1) Rapid, Netload gibi sitelerden download yapılamıyor, ancak torrent kullanabiliyor.
    2) Bu router/modem e olan uzaklığa aradaki duvar sayısına göre değişir, denemediğim için tam bilemiyorum.
    3) NASlar media player görevi göremezler, zaten hdmi bağlantılarıda yok.
    4) evet harici disklerinizi sorunsuz bağlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 19 Eylül 2010; 1:59:29 >

Orijinalden alıntı: Enochian.

1) Rapid, Netload gibi sitelerden download yapılamıyor, ancak torrent kullanabiliyor.
    2) Bu router/modem e olan uzaklığa aradaki duvar sayısına göre değişir, denemediğim için tam bilemiyorum.

Tşk cevapladığın için.

Hadi rapid olayını geçtimde data hızları hakkında fikri olan lütfen yazsın.

yani gigabit eth+N wireless ın 5/5 çektiği bir ortamda diyelim max kaç MByte/sn hıza ulaşır okuma yazma?usb2.0 hızını veriyorsa kullanılır.yoksa 10mb altı için 250Tl verip NAS almak mantıksız sanırım.

Yakında NAS+mediaplayer melez makinaları bekliyorum.ticareten pek çıkarmak istemiyorlar ancak olacağı bu bence.tıpki cepte wifi sd giriş gibi temel ihtiyaçları geç ekledikleri gibi buda arz talep dengesi gereğince bigün olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

1) Rapid, Netload gibi sitelerden download yapılamıyor, ancak torrent kullanabiliyor.

Tşk cevapladığın için.

Hadi rapid olayını geçtimde data hızları hakkında fikri olan lütfen yazsın.

yani gigabit eth+N wireless ın 5/5 çektiği bir ortamda diyelim max kaç MByte/sn hıza ulaşır okuma yazma?usb2.0 hızını veriyorsa kullanılır.yoksa 10mb altı için 250Tl verip NAS almak mantıksız sanırım.

Yakında NAS+mediaplayer melez makinaları bekliyorum.ticareten pek çıkarmak istemiyorlar ancak olacağı bu bence.tıpki cepte wifi sd giriş gibi temel ihtiyaçları geç ekledikleri gibi buda arz talep dengesi gereğince bigün olacak.

Hocam USB 2.0 hızları 300Mbps 802.11n teknolojisinde bile imkansız. İncelemeyi izlemek istersiniz belki en fazla 3.5MB/sn hızı verebilmiş, HD video izlerken takılmalar olmuş. 1GBit kablo yine en iyisi.

İnceleme: http://www.donanimhaber.com/ag-urunleri/videolari/zyxel-802.11n-router-modem-ve-ethernet.htm

NAS ların media oynatma özelliği kazanacağını sanmıyorum zira NASlar genelde 4/8 HDD kapasiteli ve media playerlardan daha sesli ürünler oluyorlar.
    Ancak şöyle bi ürün var: http://www.vatanbilgisayar.com/popcorn-a-110-hour-a-110-nmt-(-iptv-)-media-oynatici/productdetails.aspx?I_ID=47576
    Harici HDD bağlanabiliyor, torrent, rapid ve netload indirmeleri yapabiliyor. Neredeyse bütün video formatlarını ve altyazıları destekliyor. Tam özelliklerini araştırırsanız yine iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 19 Eylül 2010; 14:04:30 >

• Bir adet Atom Pc ya da eşdeğerinde az güç tüketen bir pc toplayıp hem medya player olarak hdmiden LCDnize bağlar hem de depolama sunucusu olarak kullanabilirsiniz..

Ben de bu aralar Atom pcleri araştırmaktayım bende de aynı sorun var harici hddlerin kablo adaptör probleminden kurtulmak için en güzel yöntem bir atom pc toplamak..

Ufakk bir kasa.. En az 4 sata girişi (4 harddisk için), onboard ekran kartı (ion tabanlılar 1080p video oynatabiliyor), ufak bir güç kaynağı, 1-2 GB ram en sonda ise dilediğin kadar harddisk..

Ortalama 25-30 watt arası enerji tüketen tamamen sessiz bir media üssü.. Bundan iyisi yok kesinlikle.. Hazır satılan nas cihazları hem pahalı hem de genişlemeye açık değiller.. Oysa kurduğumuz sistem hertürlü genişlemeye açık..

---Bu bilgisayarın üzerine emule, usdownloader, torrent aklınıza gelen netür download programı varsa kurar sonra unutursunuz.. 4X2 TB harddiskiniz mi var.. Harddisklerden üçünü standbye a alır birisini çalıştırırsınız.. Böylece indirmeler bir harddiskte birikir az enerji tüketilir diğer harddiskler yıpranmaz..

---Ayrıca anakartın üstünde yer alan gigabit ethernet ile modem arasında bağlantı sağlayıp wireless modem üzerinden dosyalarınızı da paylaşabilrsiniz.. Siz bir odada film izlerken arkadaşınız yan odada müzik dinleyebilir dizi izleyebilir..

Böyle bir sistem de çok çok ucuza kurulabilir.. Harici disk almak yerine dahili disk alacağınız için de kutu fiyatlarından tasarruf etmiş olursunuz.. Bugün 1.5 tb samsung dahili disk 120 liraya bulunuyorken haricisi 180 lira vatan bilgisayarda.. Aradaki fark muazzam.. Bence küçük atom ve eşdeğer özellikteki pclere bir göz atın.. Bu aralar çok moda medya pcler..

Örnek olması açısından birkaç link koyuyorum..

http://forum.donanimhaber.com/m_41554052/tm.htm

Bu incelemeye bir göz atın..
    http://donanim.thgtr.com/islemci/cift-cekirdekli-atom-ne-kadar-verimli/guc-tuketimi

Bu site de Nas olarak iyidir.. Forumlarına da göz atın..
    http://www.smallnetbuilder.com/

Bir de bu var sadece depolama için.. USB--4 Sata..

Buna bir güç kaynağı takıcaksınız harici olarak.. harddiskler için de bir kızak okadar.. Usbden 4 harddiskinizi de laptopunuza bağlayabiliyorsunuz..
    http://www.cooldrives.com/index.php/usb2to4hddex.html
     NAS DEPOLAMA

• Güzel bilgiler aktarmışsın.ancak benim istediğim 3-4 tane Hd i laptopun yanından alıp yan odada wifi routerın yanına görünmeyen bir yere atıp rahatlamak ve ordan gigabit ile filmelere vs. ulaşmak.ancak wifi/N işi baltalıyor.NAS çözümü bu yüzden dikkatimi çekti.

Bu home pc olaylarını geçeli çok oldu kendi adıma.en iyi çözüm bir laptop şuan.zaten ionlu 11.6 laptoplar var asusun.
    fiyatını geçtim her işi yapar ihtiyacım olan,ancak lcd yanına koyduğum laptopun yanında bi sürü ex.HD ve adaptörleri
    canımdan bezdirdi.mini homepc bu durumu değiştirmeyecek.

aslında bize lazım olan gigabit çıkışlı,powerlı akıllı bir HD kasası.wifi uyumlu olsa süper olur ancak hız kurtarmıyor anlaşılan.
    yan odadan salona kablo çekmek de duvar delme kablo gizleme falan açısından biraz sorunlu.ama tek çözüm gibi.

ben elektrik prizinden data ileten yeni teknolojiden umutluyum.kablolamayı azaltacak harika bir çözüm olurdu.
    zaten modemleri var internet için. bakalım router gibi çalışacak tipleri çıkacakmı.

ancak bu alanda ciddi bir ihtiyaç var sektörde.uygun çözüm tam yok.gerçi artık hızların artması ile hd ihtiyacı ortadan kalkıyor.online dizi vs izlemeye başladığımdan beri hd almaz,hd e depolayıp izlemez oldum.sadece bulunsun dediklerim hariç.

• Qnap Nas, Synology Nas, Asustor Nas ürünler ile hem teknik destek Hemde Uygun fiyatlarla Erva Grup Bilişim den temin edebilirsiniz, Firma Aynı zamanda hp del vb. markaların sunucu sistemlerini satmaktadır.

www.sunucusistemleri.com
    http://www.sunucusistemleri.com/Yedekleme-Sistemleri,LA_209-2.html Qnap Nas

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu ve WD MyCloud NAS
    12 yıl önce açıldı
    Qnap Nas Dosya Görüntüleme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.